Madformadelskere / Grill / Grillet kød, fisk og fjerkræ / Nakkekoteletter på grill

Nakkekoteletter på grill

Af:

Rasmus Juul Møller

Opdateret:

Udgivet:


Saftige marinerede nakkekoteletter på grill er dejlig sommermad. Se her hvordan du selv kan lave de bedste koteletter med grillmarinade.

nakkekoteletter på grill med grillmarinade.

Mere grillinspiration

HOP DIREKTE TIL

    Madelskernes version

    Nem, saftigt og med god smag – Hvis det skal være nemt og med god smag, så er nakkekoteletter et godt valg. De er også forholdsvist billige i indkøb, og med lidt hjælp fra en hurtig marinade, så smager de fantastisk. Nakkekoteletter kan godt tåle høj varme uden at du bliver tørre og kedelige, og når de bliver grillet er de super gode.

    Ingrediensnoter

    Nakkekoteletter – Nakkekoteletter er ofte billige, og jeg foretrækker dem over almindelige koteletter, da der er mere fedt og smag i dem. Du kan med fordel købe en hel nakkesteg og selv skære den ud til koteletter, men du kan også fint købe udskårne nakkekoteletter.

    Grillmarinade – Her kan man vælge at lave en selv, eller købe en færdig marinade. De bliver faktisk også udmærket hvis man bare krydrer dem med salt op peber, men marinaden gør dem altså ekstra gode.

    Hvordan laver man nakkekoteletter på grill?

    1. Først laves marinaden, og koteletterne marineres i minimum 15 minutter, men meget gerne længere tid.
    2. De marinerede koteletter kommes på den forvarmede grill over direkte høj varme. Her grilles de 4-5 minutter på hver side og vendes flere gange undervejs.
    3. Når de er færdige, serveres de med det samme, sammen med dit favorittilbehør.

      Find den fulde opskrift længere nede på siden.

    Tips til tilberedningen

    Marinering dagen før

    Koteletterne kan du med fordel marienere dagen i forvejen, så bliver smagen kun endnu bedre. Men skal det gå hurtigt, så giv dem 15 min i marinaden inden du griller dem. Den overskydende marinade kan du pensle med undervejs.

    grillede nakkekoteletter på skærebræt.

    Er du sulten efter mere? Følg Madformadelskere på Instagram, Facebook og Pinterest for at få de nyeste opskrifter!

    nakkekoteletter på grill med grillmarinade.
    4.75 fra 4 stemmer

    Nakkekoteletter på grill

    Grillede nakkekoteletter er dejlig sommermad med noget godt tilbehør til. De bliver ekstra gode med en god grillmarinade. Server dem for eksempel med grillede majskolber, bagekartofler på grill eller grillede grøntsagsspyd.
    Opskrift af: Rasmus Juul Møller
    Udskriv Pin
    Forb. tid 10 minutter
    Tilb. tid 10 minutter
    Marinering 15 minutter
    Samlet tid 35 minutter
    Ret Aftensmad
    Køkken Amerikansk, Dansk
    Antal 6 koteletter
    Kalorier 317 kcal

    Ingredienser

    • 6 nakkekoteletter

    Grillmarinade

    • 1 dl ketchup
    • ½ dl olivenolie
    • ½ spsk engelsk sauce
    • 1 fed hvidløg, presset
    • ½ citron, saften heraf
    • 1 tsk paprika
    • 1 tsk hvidløgspulver
    • 1 tsk løgpulver
    • 1 tsk citronpeber, eller stødt peber efter smag
    • 1 ½ spsk brun farin

    Sådan gør du

    • Grillen forvarmes til 250 grader/høj direkte varme.
    • Alle ingredienserne til marinaden blandes sammen i en skål.
      1 dl ketchup, ½ dl olivenolie, ½ spsk engelsk sauce, 1 fed hvidløg, ½ citron, 1 tsk paprika, 1 tsk hvidløgspulver, 1 tsk løgpulver, 1 tsk citronpeber, 1 ½ spsk brun farin
      marinade til nakkekoteletter på grill
    • Koteletterne kommes i marinaden og trækker ca. 15 minutter inden de skal på grillen1.
      6 nakkekoteletter
    • De marinerede koteletter kommes på dem forvarmede grill over direkte varme. Gril dem ca. 5 minutter på hver side. Vend dem gerne flere gange undervejs.
      Nakkekoteletter på grill
    • Når koteletterne er færdige tages de af grillen og serveres med det samme.
      nakkekoteletter på grill med grillmarinade.

    Tips og noter

    1. MarineringKoteletterne kan med fordel marineres allerede dagen før, så de kan trække rigtig meget smag fra marinaden.

    Hvad skal du huske til næste gang?



    Ernæringsinformation

    Serving: 1koteletKalorier: 317kcalKulhydrater: 9gProtein: 29gFedt: 18gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 10gTransfedt: 1gKolesterol: 90mgNatrium: 231mgKalium: 590mgFibre: 1gSukker: 7gA-vitamin: 281IUC-vitamin: 2mgCalcium: 19mgJern: 1mg
    Vilkår for beregning af ernæringsdata
    Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

    Servering og rester

    Tilbehør

    Mit favorittilbehør til en grillet nakkekotelet, er helt klart en klassisk dansk kartoffelsalat, det fungerer bare og man supplere med nogle læke grillede grøntsagsspyd, og noget så simpelt som et lækkert hvidløgsflutes.

    Rester

    Hvis du har rester tilbage, kan du med fordel skære nakkekoteletterne i mundrette stykker og bruge dem i en salat eller i pitabrød med forskellige grøntsager. Grillede nakkekoteletter fungerer også godt i en burger eller sandwich dagen efter. Hvis du ikke får spist resterne indenfor et par dage, kan de fint fryses ned.

    Opdatering

    Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 12. juni 2021 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

    Denne opskrift er senest opdateret:

    Opskrift af

    Rasmus Juul Møller Avatar
    4.75 from 4 votes (4 ratings without comment)

    Skriv en kommentar

    Opskriftsvurdering





    Om madformadelskere

    Redaktionen:
    Tina Westergaard Møller
    Rasmus Juul Møller

    Mad for Madelskere udgives af:
    WM Media
    CVR: 38046799
    Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

    [email protected]

    Rettigheder

    Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.