Lækre saftige marinerede nakkekoteletter på grill er noget af det bedste jeg ved. Serveret med en lækker klassisk kartoffelsalat, så er det rigtig sommer. Hvis du vil se hvordan de selv kan lave de bedste nakkekoteletter på grillen, så læs med her og få vores opskrift på grillede koteletter med grillmarinade.
Sol, sommer og gris på grillen
Sommeren er over os, lige om lidt går ungerne på sommerferie, og vi er så småt begyndt at planlægge sommerens mange oplevelser. Ingen sommer uden grill, og bestemt ingen sommer uden masser af gris på grillen. Det kan være i form af mørbrad, spareribs, eller hvad med en helstegt pattegris?
Det skal være nemt og det skal være noget med smag i, og så er nakkekoteletter altså et rigtig godt valg. De er også forholdsvis billige i indkøb, og med lidt hjælp fra en hurtig marinade, så smager de fantastisk. Nakkekoteletter kan godt tåle høj varme uden at du bliver tørre og kedelige, men hold nu øje med dem, så de ikke brænder på.
Mit favorittilbehør til en grillet nakkekotelet, er helt klart en klassisk dansk kartoffelsalat, det fungerer bare og man supplere med nogle læke grillede grøntsagsspyd, og noget så simpelt som et lækkert hvidløgsflutes. Koteletterne kan du med fordel marienere dagen i forvejen, men skal det gå hurtigt, så giv dem 15 min. De smager fint alligevel, den overskydende marinade kan du pensle med undervejs.
Hvis du som mig elsker nakkekoteletter, så kan du med fordel købe en hel nakkesteg og skære dine egne koteletter ud. Så kan man lave dem lige i den tykkelse man vil have, og det gør ikke noget at der er lidt gods i!
Ingrediensnoter
Nakkekoteletter – Nakkekoteletter er billige, og jeg foretrækker dem faktisk over almindelige koteletter, da der er mere smag i dem. Du kan med fordel købe en hel nakkesteg og selv skære den ud til koteletter.
Grillmarinade – Her kan man vælge at lave en selv, eller købe en færdig marinade. De bliver faktisk også udmærket hvis man bare krydrer dem med salt op peber.
Hvordan laver man nakkekoteletter på grill?
Her kommer der en hurtig gennemgang af hvordan du selv kan lave de bedste nakkekoteletter på grill. De smager fantastisk, og serveret med noget lækkert tilbehør, så bliver det ikke meget bedre.
Du kan finde den fulde opskrift nederst på siden.
Først laves marinaden, og koteletterne marineres i minimum 15 minutter. Men meget gerne længere tid.
De marinerede koteletter kommes på den forvarmede grill over direkte høj varme. Her grilles de 4-5 minutter på hver side og vendes flere gange undervejs.
Når de er færdige, serveres de med det samme, sammen med dit favorittilbehør.
Ofte stillede spørgsmål til nakkekotelletter på grill
Ja det kan man sagtens gøre. Jeg foretrækker at lave min egen, men hvis det skal gå hurtigt, så er en færdigkøbt version også helt ok.
Ja det kan de. Har du rester tilbage kan de sagtens fryses ned til senere hvis du ikke får spist dem indenfor et par dage.
Hvis du har rester tilbage, kan du med fordel skære nakkekoteletterne i mundrette stykker og bruge dem i en salat eller i pitabrød med forskellige grøntsager. Grillede nakkekoteletter fungerer også godt i en burger eller sandwich dagen efter.
Andre sommeropskrifter du måske vil synes om
- Skaftkoteletter på grill
- Svinemørbrad på grill
- Spareribs på grill
- Grøntsagsspyd på grill
- Kold kartoffelsalat
Opskrift på grillede nakkekoteletter
Her får du vores opskrift på de bedste nakkekoteletter på grill. Der er masser af smag, og serveret sammen men en helt klassisk kartoffelsalat, så er det et rigtig godt bud på en nem og lækker aftensmad til en sommeraften med hygge på terrassen og lækker grillmad.
Nakkekoteletter på grill
Ingredienser
- 6 nakkekoteletter
Grillmarinade:
- 1 dl ketchup
- 0,5 dl olivenolie
- ½ spsk engelsk sauce
- 1 fed hvidløg, presset
- ½ citron, saften heraf
- 1 tsk paprika
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk løgpulver
- 1 tsk citronpeber, eller stødt peber efter smag
- 1½ spsk brun farin
Sådan gør du
- Grillen forvarmes til 250 grader/høj direkte varme.
- Alle ingredienserne til marianden blandes sammen i en skål. Koteletterne kommes i marinaden og trækker ca. 15 minutter inden de skal på grillen. Koteletterne kan med fordel marineres allerede dagen før, så de kan trække rigtig meget smag fra marinaden.
- De marinerede koteletter kommes på dem forvarmede grill over direkte varme. Gril dem ca. 5 minutter på hver side. Vend dem gerne flere gange undervejs.
- Når koteletterne er færdige tages de af grillen og serveres med det samme.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her