Saftige marinerede nakkekoteletter på grill er dejlig sommermad. Se her hvordan du selv kan lave de bedste koteletter med grillmarinade.

Mere grillinspiration
Madelskernes version
Nem, saftigt og med god smag – Hvis det skal være nemt og med god smag, så er nakkekoteletter et godt valg. De er også forholdsvist billige i indkøb, og med lidt hjælp fra en hurtig marinade, så smager de fantastisk. Nakkekoteletter kan godt tåle høj varme uden at du bliver tørre og kedelige, og når de bliver grillet er de super gode.
Ingrediensnoter
Nakkekoteletter – Nakkekoteletter er ofte billige, og jeg foretrækker dem over almindelige koteletter, da der er mere fedt og smag i dem. Du kan med fordel købe en hel nakkesteg og selv skære den ud til koteletter, men du kan også fint købe udskårne nakkekoteletter.
Grillmarinade – Her kan man vælge at lave en selv, eller købe en færdig marinade. De bliver faktisk også udmærket hvis man bare krydrer dem med salt op peber, men marinaden gør dem altså ekstra gode.
Hvordan laver man nakkekoteletter på grill?
- Først laves marinaden, og koteletterne marineres i minimum 15 minutter, men meget gerne længere tid.
- De marinerede koteletter kommes på den forvarmede grill over direkte høj varme. Her grilles de 4-5 minutter på hver side og vendes flere gange undervejs.
- Når de er færdige, serveres de med det samme, sammen med dit favorittilbehør.
Find den fulde opskrift længere nede på siden.
Tips til tilberedningen
Marinering dagen før
Koteletterne kan du med fordel marienere dagen i forvejen, så bliver smagen kun endnu bedre. Men skal det gå hurtigt, så giv dem 15 min i marinaden inden du griller dem. Den overskydende marinade kan du pensle med undervejs.
Er du sulten efter mere? Følg Madformadelskere på Instagram, Facebook og Pinterest for at få de nyeste opskrifter!

Nakkekoteletter på grill
Ingredienser
- 6 nakkekoteletter
Grillmarinade
- 1 dl ketchup
- ½ dl olivenolie
- ½ spsk engelsk sauce
- 1 fed hvidløg, presset
- ½ citron, saften heraf
- 1 tsk paprika
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk løgpulver
- 1 tsk citronpeber, eller stødt peber efter smag
- 1 ½ spsk brun farin
Sådan gør du
- Grillen forvarmes til 250 grader/høj direkte varme.
- Alle ingredienserne til marinaden blandes sammen i en skål.1 dl ketchup, ½ dl olivenolie, ½ spsk engelsk sauce, 1 fed hvidløg, ½ citron, 1 tsk paprika, 1 tsk hvidløgspulver, 1 tsk løgpulver, 1 tsk citronpeber, 1 ½ spsk brun farin
- Koteletterne kommes i marinaden og trækker ca. 15 minutter inden de skal på grillen1.6 nakkekoteletter
- De marinerede koteletter kommes på dem forvarmede grill over direkte varme. Gril dem ca. 5 minutter på hver side. Vend dem gerne flere gange undervejs.
- Når koteletterne er færdige tages de af grillen og serveres med det samme.
Tips og noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Servering og rester
Tilbehør
Mit favorittilbehør til en grillet nakkekotelet, er helt klart en klassisk dansk kartoffelsalat, det fungerer bare og man supplere med nogle læke grillede grøntsagsspyd, og noget så simpelt som et lækkert hvidløgsflutes.
Rester
Hvis du har rester tilbage, kan du med fordel skære nakkekoteletterne i mundrette stykker og bruge dem i en salat eller i pitabrød med forskellige grøntsager. Grillede nakkekoteletter fungerer også godt i en burger eller sandwich dagen efter. Hvis du ikke får spist resterne indenfor et par dage, kan de fint fryses ned.
Mere grillet svinekød
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 12. juni 2021 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret: