Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Nakkekoteletter på grill

Nakkekoteletter på grill

4.75

/5

35 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

4.75

/5

35 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Lækre saftige marinerede nakkekoteletter på grill er noget af det bedste jeg ved. Serveret med en lækker klassisk kartoffelsalat, så er det rigtig sommer. Hvis du vil se hvordan de selv kan lave de bedste nakkekoteletter på grillen, så læs med her og få vores opskrift på grillede koteletter med grillmarinade.

nakkekoteletter på grill med grillmarinade

Sol, sommer og gris på grillen

Sommeren er over os, lige om lidt går ungerne på sommerferie, og vi er så småt begyndt at planlægge sommerens mange oplevelser. Ingen sommer uden grill, og bestemt ingen sommer uden masser af gris på grillen. Det kan være i form af mørbrad, spareribs, eller hvad med en helstegt pattegris?

Det skal være nemt og det skal være noget med smag i, og så er nakkekoteletter altså et rigtig godt valg. De er også forholdsvis billige i indkøb, og med lidt hjælp fra en hurtig marinade, så smager de fantastisk. Nakkekoteletter kan godt tåle høj varme uden at du bliver tørre og kedelige, men hold nu øje med dem, så de ikke brænder på.

Mit favorittilbehør til en grillet nakkekotelet, er helt klart en klassisk dansk kartoffelsalat, det fungerer bare og man supplere med nogle læke grillede grøntsagsspyd, og noget så simpelt som et lækkert hvidløgsflutes. Koteletterne kan du med fordel marienere dagen i forvejen, men skal det gå hurtigt, så giv dem 15 min. De smager fint alligevel, den overskydende marinade kan du pensle med undervejs.

Hvis du som mig elsker nakkekoteletter, så kan du med fordel købe en hel nakkesteg og skære dine egne koteletter ud. Så kan man lave dem lige i den tykkelse man vil have, og det gør ikke noget at der er lidt gods i!

grillede nakkekoteletter på skærebræt

Ingrediensnoter

Nakkekoteletter – Nakkekoteletter er billige, og jeg foretrækker dem faktisk over almindelige koteletter, da der er mere smag i dem. Du kan med fordel købe en hel nakkesteg og selv skære den ud til koteletter.

Grillmarinade – Her kan man vælge at lave en selv, eller købe en færdig marinade. De bliver faktisk også udmærket hvis man bare krydrer dem med salt op peber.

Hvordan laver man nakkekoteletter på grill?

Her kommer der en hurtig gennemgang af hvordan du selv kan lave de bedste nakkekoteletter på grill. De smager fantastisk, og serveret med noget lækkert tilbehør, så bliver det ikke meget bedre.

Du kan finde den fulde opskrift nederst på siden.

Først laves marinaden, og koteletterne marineres i minimum 15 minutter. Men meget gerne længere tid.

De marinerede koteletter kommes på den forvarmede grill over direkte høj varme. Her grilles de 4-5 minutter på hver side og vendes flere gange undervejs.

Når de er færdige, serveres de med det samme, sammen med dit favorittilbehør.

nakkekoteletter på grill

Ofte stillede spørgsmål til nakkekotelletter på grill

Kan man bruge en færdigkøbt grillmarinade?

Ja det kan man sagtens gøre. Jeg foretrækker at lave min egen, men hvis det skal gå hurtigt, så er en færdigkøbt version også helt ok.

Kan grillede nakkekoteletter fryses?

Ja det kan de. Har du rester tilbage kan de sagtens fryses ned til senere hvis du ikke får spist dem indenfor et par dage.

Hvad kan jeg bruge rester af nakkekoteletter til?

Hvis du har rester tilbage, kan du med fordel skære nakkekoteletterne i mundrette stykker og bruge dem i en salat eller i pitabrød med forskellige grøntsager. Grillede nakkekoteletter fungerer også godt i en burger eller sandwich dagen efter.

Andre sommeropskrifter du måske vil synes om

nakkekoteletter på grill på skærebræt

Opskrift på grillede nakkekoteletter

Her får du vores opskrift på de bedste nakkekoteletter på grill. Der er masser af smag, og serveret sammen men en helt klassisk kartoffelsalat, så er det et rigtig godt bud på en nem og lækker aftensmad til en sommeraften med hygge på terrassen og lækker grillmad.

nakkekoteletter på grill med grillmarinade
4.75 fra 4 stemmer

Nakkekoteletter på grill

Opskrift på marinerede nakkekoteletter på grill
Grillede nakkekoteletter er dejligt sommermad med noget godt tilbehør til. De bliver ekstra gode med en god grillmarinade. Server dem for eksempel med grillede majskolber, bagekartofler på grill eller grillede grøntsagsspyd.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Marinering 15 minutter
Samlet tid 35 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Amerikansk, Dansk
Antal 6 koteletter
Kalorier 317 kcal

Ingredienser

  • 6 nakkekoteletter

Grillmarinade:

  • 1 dl ketchup
  • 0,5 dl olivenolie
  • ½ spsk engelsk sauce
  • 1 fed hvidløg, presset
  • ½ citron, saften heraf
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 tsk citronpeber, eller stødt peber efter smag
  • spsk brun farin

Sådan gør du

  • Grillen forvarmes til 250 grader/høj direkte varme.
  • Alle ingredienserne til marianden blandes sammen i en skål. Koteletterne kommes i marinaden og trækker ca. 15 minutter inden de skal på grillen. Koteletterne kan med fordel marineres allerede dagen før, så de kan trække rigtig meget smag fra marinaden.
    marinade til nakkekoteletter på grill
  • De marinerede koteletter kommes på dem forvarmede grill over direkte varme. Gril dem ca. 5 minutter på hver side. Vend dem gerne flere gange undervejs.
    Nakkekoteletter på grill
  • Når koteletterne er færdige tages de af grillen og serveres med det samme.
    nakkekoteletter på grill med grillmarinade

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1koteletKalorier: 317kcalKulhydrater: 9gProtein: 29gFedt: 18gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 10gTransfedt: 1gKolesterol: 90mgNatrium: 231mgKalium: 590mgFibre: 1gSukker: 7gA-vitamin: 281IUC-vitamin: 2mgCalcium: 19mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.