Grillede nakkekoteletter er dejlig sommermad med noget godt tilbehør til. De bliver ekstra gode med en god grillmarinade. Server dem for eksempel med grillede majskolber, bagekartofler på grill eller grillede grøntsagsspyd.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 10 minuttermin
Marinering 15 minuttermin
Samlet tid 35 minuttermin
Antal 6koteletter
Ingredienser
6nakkekoteletter
Grillmarinade
1dlketchup
½dlolivenolie
½spskengelsk sauce
1fedhvidløg, presset
½citron, saften heraf
1tskpaprika
1tskhvidløgspulver
1tskløgpulver
1tskcitronpeber, eller stødt peber efter smag
1 ½spskbrun farin
Sådan gør du
Grillen forvarmes til 250 grader/høj direkte varme.
Alle ingredienserne til marinaden blandes sammen i en skål.
1 dl ketchup, ½ dl olivenolie, ½ spsk engelsk sauce, 1 fed hvidløg, ½ citron, 1 tsk paprika, 1 tsk hvidløgspulver, 1 tsk løgpulver, 1 tsk citronpeber, 1 ½ spsk brun farin
Koteletterne kommes i marinaden og trækker ca. 15 minutter inden de skal på grillen1.
6 nakkekoteletter
De marinerede koteletter kommes på dem forvarmede grill over direkte varme. Gril dem ca. 5 minutter på hver side. Vend dem gerne flere gange undervejs.
Når koteletterne er færdige tages de af grillen og serveres med det samme.
Noter
1. Marinering - Koteletterne kan med fordel marineres allerede dagen før, så de kan trække rigtig meget smag fra marinaden.