Kylling i karry

Kylling i karry er en dejlig familieret, der kan varieres i styrke og smag efter familiens ønsker. Vi kan godt lide en mild karrysovs, så kan børnene nemlig også være med, men vi kan godt give den lidt mere spark i form af lidt chili hvis børnene ikke spiser med en dag.

Det er lækkert at servere kylling i karry med lidt friskhed og lidt knas, som for eksempel æble og kokos som her. Det er også noget børnene er helt vilde med. Toppingen kan varieres i det uendelige, alt efter hvad du lige har i skabene og køleskabet. Rosiner, peanuts eller bananskiver er også rigtig godt til kylling i karry, som også kaldes ristaffel når det spises på denne måde.

Ristaffel er noget der tiltaler børnene. Det her med ris, kylling og karrysovs, og så en masse forskellig topping, er altid noget de synes er sjovt. Det er fedt at de selv kan vælge hvilket tilbehør de gerne vil have, og lave deres egen ret.

Dejlig opskrift på kylling i karry med æbler og kokos
Dejlig opskrift på kylling i karry med æbler og kokos

Kylling i karry opskrift

Her er vores bud på en familievenlig kylling i karry opskrift. Husk du kan variere den i styrke i forhold til mængden af karry, og også tilføje lidt chili hvis du vil have den ekstra stærk.

Dejlig opskrift på kylling i karry med æbler og kokos
Udskriv Pin
5 fra 1 stemme

Kylling i karry opskrift

Mild og dejlig karryret for både små og store madelskere!
Ret Hverdagsmad
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Portioner 4 personer

Ingredienser

  • 400 g kyllingefilet
  • 2 spsk olie
  • 2-3 spsk karry
  • 2 tsk gurkemeje
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 rød peber
  • 1 æble
  • 2 dåser kokosmælk
  • 1 terning hønsebouillon
  • Salt og peber

Derudover

  • 3 dl ris
  • 1 æble
  • 30 g kokosmel

Fremgangsmåde

  • Kog ris efter anvisningen på pakken.
  • Skær kylling ud i tern. 
  • Svits karry, gurkemeje og koriander i olien, og tilsæt kylligen som steger med i 5 minutter til det er godt brunet af på alle sider.
  • Skær rød peber og et æble ud i tern, og kom det ned til kyllingen. Lad det stege med 5 minutter inden du tilsætter kokosmælk og bouillon. Lad det simre i ca. 10 min. under låg eller til risene er færdige.
  • Skær i mens det andet æble ud, og rist kokosmelet på en tør pande indtil det bliver gyldent. Pas på – det brænder hurtigt på hvis du er uopmærksom!
  • Smag karrysovsen til med salt og peber. 
  • Server ris med kylling i karry toppet med æble i tern og ristet kokosmel.
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Prøv også: Boller i karry

God hverdagsmad

Denne ret er virkelig nem at lave, og heldigvis smager den også fantastisk. Kylling i karry kan du lave på under 30 minutter, og det kan virkelig være en styrke i en travl hverdag, hvor hurtig aftensmad tit er i høj kurs. Sådan er det i hvert fald herhjemme.

Vil du have andre gode ideer til hverdagsmaden? Så klik her og få vores bedste opskrifter på aftensmad.

Vi sætter pris på god hverdagsmad her i familien. Ristaffel er en af de opskrifter vi kan lave igen og igen, og den fungerer godt i en travl hverdag. Derudover så ved vi at det er noget børnene gider at spise, og nogen gange er det bare rart at vide at maden glider ned uden konflikter. Sådanne retter er vi heldigvis ved at have et godt bibliotek af her: Familiefavoritter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares