Madformadelskere / Aftensmad / Hverdagsmad / Kylling i karry

Kylling i karry


Kylling i karry er en dejlig familieret, der kan varieres i styrke og smag efter familiens ønsker. Både børn og voksne elsker sådan en lækker karryret serveret med ris til. Læs med her og få vores bedste opskrift på kylling i karry.

klassisk kylling i karry med ris, æble, kokos og koriander.

Ristaffel med kylling

Det er lækkert at servere kylling i karry med lidt friskhed og lidt knas, som for eksempel æble og kokos som her. Det er også noget børnene er helt vilde med. Vi plejer også gerne at have lidt peanuts på bordet, det er også altid en vinder.

Toppingen kan varieres i det uendelige, alt efter hvad du lige har i skabene og køleskabet. Rosiner, peanuts eller bananskiver er også rigtig godt til kylling i karry, som også kaldes ristaffel når det spises på denne måde.

Ristaffel er noget der tiltaler børnene. Det her med ris, kylling og karrysovs, og så en masse forskellig topping, er altid noget de synes er sjovt. Det er fedt at de selv kan vælge hvilket tilbehør de gerne vil have, og lave deres egen ret.

tallerken med kylling i karry serveret med ris, æble, ristet kokos og frisk koriander.

Mere hverdagsmad


Ingrediensnoter

Karry – Du kan bruge den karry I har derhjemme eller den I bedst kan lide. Der kan være stor forskel i styrken på karry, så det er vigtigt lige at smage sig lidt frem når man laver karryretter.

Kokosmælk – Saucen her er baseret på kokosmælk. Det giver en smagfuld og cremet sauce. Vi bruger den almindelig kokosmælk, altså ikke den lette fedtreducerede version.

Kylling – Vi har her brugt almindelig kyllingebryst eller kyllingefilet. Du kan også vælge at købe kylling der allerede er skåret ud i tern, det er helt op til dig selv.

Hvordan laver man kylling i karry?

Det er en ret nem og virkelig familievenlig opskrift du får her. Du kan selv vælge at skrue lidt på styrken hvis du synes der skal mære smæk på smagen, men vi går som regel med den børnevenlige udgave.

Tilberedningen er lige ud af landevejen. Kyllingen skæres ud i tern, krydderierne svitses i lidt olie på panden, og så tilsættes kyllingen og steger med.

Tern af rød peber og æble kommes ned til kylling og krydderier, og til sidst tilsættes kokosmælk og en bouillonterning.

Nu skal det hele bare koge en ti minutters tid eller indtil risene er færdige, og så kan man lige jævne retten lidt med maizena udrørt i vand.

Retten serveres for eksempel med æbletern og ristet kokos samt lidt frisk koriander til dem der kan lide det.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

kylling i karry med ris, æble, kokos og koriander.

Ofte stillede spørgsmål

Kan retten gemmes?

Ja den kan sagtens gemmes i køleskabet og genopvarmes næste dag. Du kan også fryse resterne ned, og så har du nem mad til en anden dag.


Andre krydrede karryretter til aftensmad

anretning med kylling i karry ala ristaffel serveret med æble, kokos og koriander.

Tips og Tricks

  • Tilsmagning
    • Husk at smage retten til undervejs. Der er stor forskel i styrken på karrypulver, så det er en god ide lige at smage et par gange undervejs om du synes den trænger til lidt ekstra. Derudover er salt altid lidt en smags sag, så det er super vigtigt at få smagt til, fordi salt også fremhæver de andre smage.

Serveringsforslag

  • Server med kogte ris og forskellige topping som ristet kokos, rosiner, æbletern, frisk koriander, peanuts eller Jeres favoritter.

Elsker du nemme aftensmadsretter?

Prøv også vores opskrifter på Karrykoteletter med æble og bacon eller Tacosuppe, som begge er livretter herhjemme.

ris med kylling i karry og topping ala ristaffel.

Opskrift på hurtig karryret med kylling

Her er vores bud på en hurtig og familievenlig kylling i karry opskrift. Husk du kan variere den i styrke i forhold til mængden af karry, og også tilføje lidt chili hvis du vil have den ekstra stærk.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften her og servere en lækker karrykylling til din familie. Det tager altså kun en halv time. Det er en ret vores børn har elsket fra de var ret små, og stadig efterspørger en gang i mellem.

klassisk kylling i karry med ris, æble, kokos og koriander.
5 fra 2 stemmer

Kylling i karry

Mild og dejlig karryret for både små og store madelskere! Det er en helt klassisk kylling i karry, og den smager godt serveret med kogte ris, æbletern, ristet kokos og lidt frisk koriander på toppen.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Hverdagsmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 969 kcal

Ingredienser

  • 400 g kyllingebryst
  • 2 spsk olie
  • 3 spsk karry
  • 2 tsk stødt gurkemeje
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 æble
  • 2 dåser kokosmælk
  • 1 hønsebouillonterning
  • 2 spsk maizena
  • 3 spsk vand
  • ½ tsk salt
  • Peber

Derudover

  • 320 g basmatiris
  • 1 æble
  • 30 g kokosmel
  • Frisk koriander

Sådan gør du

  • Kog risene efter anvisningen på pakken.
    320 g basmatiris
  • Skær kylling ud i mundrette tern. 
    400 g kyllingebryst
  • Svits karry, gurkemeje og koriander i olien, og tilsæt kylligen som steger med i 5 minutter, til det er godt brunet af på alle sider.
    2 spsk olie, 3 spsk karry, 2 tsk stødt gurkemeje, 1 tsk stødt koriander
  • Skær rød peber og et æble ud i tern, og kom det ned til kyllingen. Lad det stege med 5 minutter inden du tilsætter kokosmælk og bouillonterning. Lad det simre i ca. 10 minutter under låg eller til risene er færdige.
    1 rød peberfrugt, 1 æble, 2 dåser kokosmælk, 1 hønsebouillonterning
  • Skær i mens det andet æble ud, og rist kokosmelet på en tør pande indtil det bliver gyldent. Pas på – det brænder hurtigt på hvis du er uopmærksom!
    1 æble, 30 g kokosmel
  • Smag karrysovsen til med salt og peber. Hvis det er nødvendigt kan du jævne den. Rør maizena sammen med vand, og hæld det i den kogende sovs under omrøring indtil du har den konsistens du ønsker.
    3 spsk vand, ½ tsk salt, Peber, 2 spsk maizena
  • Server ris med kylling i karry toppet med æble i tern og ristet kokosmel og drys med lidt frisk koriander på toppen.
    Frisk koriander

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 969kcalKulhydrater: 95gProtein: 33gFedt: 53gMættet fedt: 39gFlerumættet fedt: 3gEnkeltumættet fedt: 7gTransfedt: 0.04gKolesterol: 64mgNatrium: 696mgKalium: 1152mgFibre: 9gSukker: 12gA-vitamin: 1057IUC-vitamin: 46mgCalcium: 100mgJern: 10mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Opdatering

Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 13. februar 2019 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Denne opskrift er senest opdateret:

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Rasmus Juul Møller Avatar
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.