Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Hverdagsmad / Kylling i karry

Kylling i karry

5

/5

30 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

30 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Kylling i karry er en dejlig familieret, der kan varieres i styrke og smag efter familiens ønsker. Vi kan godt lide en mild karrysovs, så kan børnene nemlig også være med, men vi kan godt give den lidt mere spark i form af lidt chili hvis børnene ikke spiser med en dag. Læs med her og få vores bedste opskrift på kylling i karry.

Dejlig opskrift på kylling i karry med æbler og kokos

Ristaffel med kylling

Det er lækkert at servere kylling i karry med lidt friskhed og lidt knas, som for eksempel æble og kokos som her. Det er også noget børnene er helt vilde med. Toppingen kan varieres i det uendelige, alt efter hvad du lige har i skabene og køleskabet. Rosiner, peanuts eller bananskiver er også rigtig godt til kylling i karry, som også kaldes ristaffel når det spises på denne måde.

Ristaffel er noget der tiltaler børnene. Det her med ris, kylling og karrysovs, og så en masse forskellig topping, er altid noget de synes er sjovt. Det er fedt at de selv kan vælge hvilket tilbehør de gerne vil have, og lave deres egen ret.

Dejlig opskrift på kylling i karry med æbler og kokos

Hvordan laver man kylling i karry?

Det er en ret nem og virkelig familievenlig opskrift du får her. Du kan selv vælge at skrue på styrken hvis du synes der skal mære smæk på smagen, men vi går som regel med den børnevenlige udgave. Til retten skal du bruge:

  • Kyllingefilet
  • Olie
  • Karry
  • Gurkemeje
  • Stødt koriander
  • Rød peber
  • Æble
  • Kokosmælk
  • Hønsebouillon, en terning.
  • Salt og peber

Derudover serveres retten med ris, æble og ristet kokos.

Tilberedningen er lige ud af landevejen. Kyllingen skæres ud i tern, krydderierne svitses i lidt olie på panden, og så tilsættes kyllingen og steger med. Tern af rød peber og æble kommes ned til kylling og krydderier, og til sidst tilsættes kokosmælk og en bouillonterning. Nu skal det hele bare koge en ti minutters tid eller indtil risene er færdige, og så kan retten serveres for eksempel med æbletern og ristet kokos.

Kylling i karry opskrift

Her er vores bud på en familievenlig kylling i karry opskrift. Husk du kan variere den i styrke i forhold til mængden af karry, og også tilføje lidt chili hvis du vil have den ekstra stærk.

Dejlig opskrift på kylling i karry med æbler og kokos
5 fra 2 stemmer

Kylling i karry opskrift

Mild og dejlig karryret for både små og store madelskere!
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Hverdagsmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 932 kcal

Ingredienser

  • 400 g kyllingefilet
  • 2 spsk olie
  • 2-3 spsk karry
  • 2 tsk stødt gurkemeje
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 rød peber
  • 1 æble
  • 2 dåser kokosmælk
  • 1 terning hønsebouillon
  • Salt og peber

Derudover

  • 3 dl ris
  • 1 æble
  • 30 g kokosmel

Sådan gør du

  • Kog ris efter anvisningen på pakken.
  • Skær kylling ud i tern. 
  • Svits karry, gurkemeje og koriander i olien, og tilsæt kylligen som steger med i 5 minutter til det er godt brunet af på alle sider.
  • Skær rød peber og et æble ud i tern, og kom det ned til kyllingen. Lad det stege med 5 minutter inden du tilsætter kokosmælk og bouillon. Lad det simre i ca. 10 min. under låg eller til risene er færdige.
  • Skær i mens det andet æble ud, og rist kokosmelet på en tør pande indtil det bliver gyldent. Pas på – det brænder hurtigt på hvis du er uopmærksom!
  • Smag karrysovsen til med salt og peber. 
  • Server ris med kylling i karry toppet med æble i tern og ristet kokosmel.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 932kcalKulhydrater: 87gProtein: 33gFedt: 53gMættet fedt: 39gKolesterol: 64mgNatrium: 403mgKalium: 1113mgFibre: 8gSukker: 12gA-vitamin: 1042IUC-vitamin: 46mgCalcium: 84mgJern: 9mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Prøv også Indisk kylling i karry. Til denne ret anbefaler vi du serverer kogte ris.

God hverdagsmad

Denne ret er virkelig nem at lave, og heldigvis smager den også fantastisk. Kylling i karry kan du lave på under 30 minutter, og det kan virkelig være en styrke i en travl hverdag, hvor hurtig aftensmad tit er i høj kurs. Sådan er det i hvert fald herhjemme.

Vil du have andre gode ideer til hverdagsmaden? Så klik her og få vores bedste opskrifter på aftensmad.

Vi sætter pris på god hverdagsmad her i familien. Ristaffel er en af de opskrifter vi kan lave igen og igen, og den fungerer godt i en travl hverdag. Derudover så ved vi at det er noget børnene gider at spise, og nogen gange er det bare rart at vide at maden glider ned uden konflikter. Sådanne retter er vi heldigvis ved at have et godt bibliotek af her: Familiefavoritter

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.