Mild og dejlig karryret for både små og store madelskere! Det er en helt klassisk kylling i karry, og den smager godt serveret med kogte ris, æbletern, ristet kokos og lidt frisk koriander på toppen.
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 15 minuttermin
Samlet tid 30 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
400gkyllingebryst
2spskolie
3spskkarry
2tskstødt gurkemeje
1tskstødt koriander
1rød peberfrugt
1 æble
2dåserkokosmælk
1hønsebouillonterning
2spskmaizena
3spskvand
½tsksalt
Peber
Derudover
320gbasmatiris
1æble
30g kokosmel
Frisk koriander
Sådan gør du
Kog risene efter anvisningen på pakken.
320 g basmatiris
Skær kylling ud i mundrette tern.
400 g kyllingebryst
Svits karry, gurkemeje og koriander i olien, og tilsæt kylligen som steger med i 5 minutter, til det er godt brunet af på alle sider.
Skær rød peber og et æble ud i tern, og kom det ned til kyllingen. Lad det stege med 5 minutter inden du tilsætter kokosmælk og bouillonterning. Lad det simre i ca. 10 minutter under låg eller til risene er færdige.
Skær i mens det andet æble ud, og rist kokosmelet på en tør pande indtil det bliver gyldent. Pas på - det brænder hurtigt på hvis du er uopmærksom!
1 æble, 30 g kokosmel
Smag karrysovsen til med salt og peber. Hvis det er nødvendigt kan du jævne den. Rør maizena sammen med vand, og hæld det i den kogende sovs under omrøring indtil du har den konsistens du ønsker.
3 spsk vand, ½ tsk salt, Peber, 2 spsk maizena
Server ris med kylling i karry toppet med æble i tern og ristet kokosmel og drys med lidt frisk koriander på toppen.