Hakkebøffer i champignonsauce, det smager bare godt. Lækker og fyldig champignonsauce med masser af smag og saftige hakkebøffer, så bliver der ikke meget bedre! Serveret sammen med en god kartoffelmos, lidt grønne ærter eller en lækker lille salat. Hvis du har lyst til at lave en en rigtig hyggeret, der vil begejstre alle i familien så læs med her og få vores opskrift.
Nem aftensmad til børn og voksne
Efter en travl dag med arbejde og børnehave, så glæder alle i familien til at sætte sig ved bordet, og fortælle om hvad der er sket i løbet af dagen. Det kræver også en rigtig hyggeret, og det er lige hvad hakkebøffer i champignonsovs er.
Det er faktisk ikke så tit vi spiser hakkebøffer, men den her ret er hurtigt blevet en “go to ret” som vi alle sammen sætter pris på.
Min fars er af halvt svinekød og halvt oksekød, det virker måske lidt underligt, men det giver altså en mere saftig bøf synes jeg. Sammen med champignonsovs uden fløde vel og mærke! så bliver det til intet mindre end et konge måltid!
Hvordan laver man hakkebøffer i champignonsauce?
Når man nu skal lave hakkebøffer i champignonsauce, er der en del man kan forberede i forvejen. Rense svampe og skære dem i skiver, det samme gælder for løgene. Man kan også med fordel blande ingredienserne til saucen i forvejen, så det er lige til at hælde i. Her kommer en oversigt over ingredienser samt fremgangsmåden.
Ingredienser til bøfferne:
- Hakket oksekød
- Hakket svinekød
- Rasp
- Æg
- Soya sauce
- Ketchup
- Engelsk sauce
- Salt
- Peber
- Olivenolie, til stegning
- Smør, til stegning
- Frisk persille, til pynt
Ingredienser til saucen:
- Løg
- Champignon
- Oksebouillon
- Tomat koncentrat
- Soya sauce
- Engelsk sauce
- Sukker
- Sovsekulør
- Maizena
- Salt
- Peber
Svampe og løg renses og skæres i skiver, og stilles til siden til de skal bruges. Alle ingredienserne til farsen blandes herefter grundigt sammen i en skål. Der formes 6 bøffer af farsen der efterfølgende steges i en blanding af olie og smør. Når bøfferne er stegt ved middelhøj varme i ca. 5 minutter på hver side, tages de af panden og stilles til siden.
På den samme pande svitses løgene bløde i det tilbageblevne fedtstof. Når løgene er blevet bløde tilsættes skiverne af svampe der svitses med i 6-7 minutter. Der tilsættes nu oksebouillon, tomatkoncentrat, soya sauce, engelsk sauce, sukker samt sovsekulør. Saucen jævnes herefter med en blanding af en smule vand og maizena, og hele herligheden smages til med salt og peber.
Bøfferne kommes tilbage i saucen, og skal nu simre med i ca. 10 minutter, inden bøfferne i champignonsaucen er klar til servering. Slut af med at drysse med frisk persille. Jeg vil forslå at man serverer hakkebøfferne sammen med en god kartoffelmos og grønne ærter, eller en frisk salat.
Hakkebøffer i champignonsauce opskrift
Her kommer vores opskrift på de bedste hakkebøffer i champignonsauce. Lækre saftige hakkebøffer og champignonsauce uden fløde men med masser af smag. Retten egner sigt fint til at fryse ned, så man med fordel lave den i weekenden og så tage den op af fryseren på en dag hvor man ikke lige gider at stå i køkkenet. Jeg håber i får lyst til at prøve vores opskrift på de bedste hakkebøffer i brun sovs med champignoner.
Hakkebøffer i champignonsauce opskrift
Ingredienser
Fars til hakkebøfferne:
- 500 g hakket oksekød
- 500 g hakket svinekød
- 1 dl rasp
- 1 stk æg
- 1 spsk soya sauce
- 1 spsk ketchup
- 1 spsk engelsk sauce
- 1,5 tsk salt
- 1/2 tsk peber
- 1 spsk olivenolie
- 25 g smør
Sauce:
- 500 g champignoner
- 2 løg
- 5 dl oksebouillon
- 1 spsk tomatkoncentrat
- 1 spsk soya sauce
- 1 spsk engelsk sauce
- 1 tsk sukker
- 1 tsk sovsekulør
- 3 tsk maizena, røres op med en smule vand.
- Salt, efter smag
- Peber, efter smag
- 2 spsk frisk persille, finthakket
Sådan gør du
- Start med at rense svampene, og skær dem i skiver. Kom skiverne af champignon i en skål og stil dem til siden.
- Begge løg pilles og skæres i tynde skiver. Kom skiverne af løg i en skål og stil dem til siden.
- Alle ingredienserne til farsen kommes i en stor skål og blandes grundigt sammen. Her kan det være en fordel at bruge en røremaskine. Når farsen er rørt grundigt sammen deles den i 6 portioner, der herefter formes til bøffer i en passende tykkelse.
- I en stor pande varmes olien samt smørret op, og bøfferne steges nu ved middelhøj varme 5-6 minutter på hver side. Man kan lige stikke en kniv i og tjekke om de er gennemstegte. Når bøfferne er brunet af, tages de af panden og stilles til siden.
- I samme pande svitses skiverne af løg i det tilbageblevne fedtstof fra bøfferne. Svits løgne ved middel varme til de bliver bløde og gyldne. Når løgene er blevet bløde tilsættes svampene der svitses med i 6-7 minutter.
- Når svampene og løgene er svitset tilsættes oksebouillon, tomatkoncentrat, soya sauce, engelsk sauce, kulør samt sukker. Rør det hele godt sammen.
- Maizena røres op i en smule vand og tilsættes til saucen under omrøring. Når saucen er jævnet, smages den til med salt og peber. Kom bøfferne tilbage i saucen og lad dem simre med ved lav varme i ca. 10 minutter.
- Øs saucen over bøfferne, drys med hakket persille. Server retten fra panden ved bordet sammen med en god kartoffelmos.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvis du kan lide denne opskrift, vil du også synes om: Landinspektør Hansens karrykoteletter og Kylling piccata
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her