Hakkebøffer i champignonsauce

Hakkebøffer i champignonsauce, det smager bare godt. Lækker og fyldig champignonsauce med masser af smag og saftige hakkebøffer, så bliver der ikke meget bedre! Serveret sammen med en god kartoffelmos, lidt grønne ærter eller en lækker lille salat. Hvis du har lyst til at lave en en rigtig hyggeret, der vil begejstre alle i familien så læs med her og få vores opskrift.

Hakkebøffer i champignonsauce

Nem aftensmad til børn og voksne

Efter en travl dag med arbejde og børnehave, så glæder alle i familien til at sætte sig ved bordet, og fortælle om hvad der er sket i løbet af dagen. Det kræver også en rigtig hyggeret, og det er lige hvad hakkebøffer i champignonsovs er.
Det er faktisk ikke så tit vi spiser hakkebøffer, men den her ret er hurtigt blevet en “go to ret” som vi alle sammen sætter pris på.

Min fars er af halvt svinekød og halvt oksekød, det virker måske lidt underligt, men det giver altså en mere saftig bøf synes jeg. Sammen med champignonsovs uden fløde vel og mærke! så bliver det til intet mindre end et konge måltid!

Hakkebøffer i brun sovs i pande

Hvordan laver man hakkebøffer i champignonsauce?

Når man nu skal lave hakkebøffer i champignonsauce, er der en del man kan forberede i forvejen. Rense svampe og skære dem i skiver, det samme gælder for løgene. Man kan også med fordel blande ingredienserne til saucen i forvejen, så det er lige til at hælde i. Her kommer en oversigt over ingredienser samt fremgangsmåden.

Ingredienser til bøfferne:

  • Hakket oksekød
  • Hakket svinekød
  • Rasp
  • Æg
  • Soya sauce
  • Ketchup
  • Engelsk sauce
  • Salt
  • Peber
  • Olivenolie, til stegning
  • Smør, til stegning
  • Frisk persille, til pynt

Ingredienser til saucen:

  • Løg
  • Champignon
  • Oksebouillon
  • Tomat koncentrat
  • Soya sauce
  • Engelsk sauce
  • Sukker
  • Sovsekulør
  • Maizena
  • Salt
  • Peber
hakkebøffer i champignonsauce med persille på toppen

Svampe og løg renses og skæres i skiver, og stilles til siden til de skal bruges. Alle ingredienserne til farsen blandes herefter grundigt sammen i en skål. Der formes 6 bøffer af farsen der efterfølgende steges i en blanding af olie og smør. Når bøfferne er stegt ved middelhøj varme i ca. 5 minutter på hver side, tages de af panden og stilles til siden.

På den samme pande svitses løgene bløde i det tilbageblevne fedtstof. Når løgene er blevet bløde tilsættes skiverne af svampe der svitses med i 6-7 minutter. Der tilsættes nu oksebouillon, tomatkoncentrat, soya sauce, engelsk sauce, sukker samt sovsekulør. Saucen jævnes herefter med en blanding af en smule vand og maizena, og hele herligheden smages til med salt og peber.

Bøfferne kommes tilbage i saucen, og skal nu simre med i ca. 10 minutter, inden bøfferne i champignonsaucen er klar til servering. Slut af med at drysse med frisk persille. Jeg vil forslå at man serverer hakkebøfferne sammen med en god kartoffelmos og grønne ærter, eller en frisk salat.

Hakkebøffer i champignonsauce med kartoffelmos på hvid tallerken

Hakkebøffer i champignonsauce opskrift

Her kommer vores opskrift på de bedste hakkebøffer i champignonsauce. Lækre saftige hakkebøffer og champignonsauce uden fløde men med masser af smag. Retten egner sigt fint til at fryse ned, så man med fordel lave den i weekenden og så tage den op af fryseren på en dag hvor man ikke lige gider at stå i køkkenet. Jeg håber i får lyst til at prøve vores opskrift på de bedste hakkebøffer i brun sovs med champignoner.

Hakkebøffer i champignonsauce

Hakkebøffer i champignonsauce opskrift

Saftige hakkebøffer i brun sovs med champignoner
5 fra 4 stemmer
Ret: Aftensmad, Hovedret
Køkken: Amerikansk, Dansk
Keyword: Aftensmad med hakket oksekød, Hakkebøffer i brun sovs, Hakkerbøffer i champignonsauce
Forberedelse: 10 minutter
Tilberedning: 35 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Udskriv Pin
Antal: 6 personer

Ingredienser

Fars til hakkebøfferne:

  • 500 g hakket oksekød
  • 500 g hakket svinekød
  • 1 dl rasp
  • 1 stk æg
  • 1 spsk soya sauce
  • 1 spsk ketchup
  • 1 spsk engelsk sauce
  • 1,5 tsk salt
  • 1/2 tsk peber
  • 1 spsk olivenolie
  • 25 g smør

Sauce:

  • 500 g champignon
  • 2 stk løg
  • 5 dl oksebouillon
  • 1 spsk tomat koncentrat
  • 1 spsk soya sauce
  • 1 spsk engelsk sauce
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk sovsekulør
  • 3 tsk maizena, røres op med en smule vand.
  • Salt, efter smag
  • Peber, efter smag
  • 2 spsk frisk persille, finthakket

Sådan gør du

  • Start med at rense svampene, og skær dem i skiver. Kom skiverne af champignon i en skål og stil dem til siden.
  • Begge løg pilles og skæres i tynde skiver. Kom skiverne af løg i en skål og stil dem til siden.
  • Alle ingredienserne til farsen kommes i en stor skål og blandes grundigt sammen. Her kan det være en fordel at bruge en røremaskine. Når farsen er rørt grundigt sammen deles den i 6 portioner, der herefter formes til bøffer i en passende tykkelse.
  • I en stor pande varmes olien samt smørret op, og bøfferne steges nu ved middelhøj varme 5-6 minutter på hver side. Man kan lige stikke en kniv i og tjekke om de er gennemstegte. Når bøfferne er brunet af, tages de af panden og stilles til siden.
  • I samme pande svitses skiverne af løg i det tilbageblevne fedtstof fra bøfferne. Svits løgne ved middel varme til de bliver bløde og gyldne. Når løgene er blevet bløde tilsættes svampene der svitses med i 6-7 minutter.
  • Når svampene og løgene er svitset tilsættes oksebouillon, tomatkoncentrat, soya sauce, engelsk sauce, kulør samt sukker. Rør det hele godt sammen.
  • Maizena røres op i en smule vand og tilsættes til saucen under omrøring. Når saucen er jævnet, smages den til med salt og peber. Kom bøfferne tilbage i saucen og lad dem simre med ved lav varme i ca. 10 minutter.
  • Øs saucen over bøfferne, drys med hakket persille. Server retten fra panden ved bordet sammen med en god kartoffelmos.

Næringsværdi

Kalorier: 623 kcal | Kulhydrater: 24 g | Protein: 37 g | Fedt: 42 g | Mættet fedt: 16 g | Kolesterol: 155 mg | Natrium: 1455 mg | Kalium: 1081 mg | Fibre: 2 g | Sukker: 7 g | A-vitamin: 306 IU | C-vitamin: 8 mg | Calcium: 87 mg | Jern: 5 mg
HAR DU PRØVET OPSKRIFTEN?Nævn os på dit billede med @madformadelskere og tag #madformadelskere!

Hvis du kan lide denne opskrift, vil du også synes om: Landinspektør Hansens karrykoteletter og Kylling piccata

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg