Populært:

Madformadelskere / Bagværk / Boller / Bløde boller i fad – Amerikanske dinner rolls

Bløde boller i fad – Amerikanske dinner rolls

4.80

/5

2 timer 20 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

4.80

/5

2 timer 20 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Amerikanske dinner rolls, eller “de bløde boller” som ungerne kalder dem herhjemme. Det er de mest luftige boller man kan forestille sig. De passer rigtig godt som en lækker bolle til morgenmaden, eller som bollerne til de perfekte Amerikanske sliders. Hvis du har lyst til at bage luftige bløde boller i fad, så læs med her.

Bløde boller bagt i fad

Boller til morgenmaden

Weekenderne er hyggetid, og hjemme hos os, er det også der hvor der bliver gjort lidt ekstra ud af morgenmaden. Jeg bager faktisk og så boller til hverdag, men det er “sunde boller” med masser af fibre og kerner. Så i weekenden skifter jeg ud og laver ungernes favorit “de bløde boller”.

Bløde boller i fad kan ud over morgenmad, også bruges til at lave sliders brød, en lækker lille miniburger som kan laves i et hav af forskellige variationer. Der er masser af sukker og smør i bollerne, så sunde de ikke, men de smager bare helt fantastisk! Lidt a la brioche.

Lækre bløde boller i fad

Hvordan laver man bløde boller i fad – Amerikanske dinner rolls?

Når man skal lave de her bløde boller i fad, så vil jeg anbefale at man bruger en røremaskine. Det er en meget blød dej at arbejde med, så der skal også masser af mel på bordet, så den ikke klistrer fast. Her kommer en lille gennemgang af ingredienser og fremgangsmåde. Du skal bruge følgende:

 • Sødmælk
 • Sukker
 • Tørgær
 • Æg
 • Mel
 • Smør
 • Salt
 • Bageenzym, kan udelades, men gør bollerne ekstra luftige.

Mælken lunes og gær samt sukker kommes i. Det piskes godt sammen og skal nu stå og trække, så der kommer godt gang i gæren. I mens det står og trækker, smeltes smørret og stilles til siden.

Når der er kommet godt med skum på den lune mælk kommes den i røreskålen til en maskine sammen med æg. Det blandes nu godt sammen og mel, smeltet smør, sukker, bageenzym, salt tilsættes. Det skal nu æltes ved medium hastighed til dejen et helt glat og slipper skålen.

Dejen overføres til en smurt skål, og skal nu hæve lunt i ca. 1 time. Der kommes rigeligt med mel på et bord, og den nu hævede dej vendes ud på bordet. Del den i 12 lige store portioner. Dej klumperne spændes op/ foldes ind, og formes til boller.
Bollerne placeres i et ildfast fad foret med bagepapir. Dæk dem til med et klæde og lad dem hæve til dobbelt størrelse, det tager ca. 1/2 time. I mens bollerne hæver, forvarmes ovnen til 190 grader.

Æg piskes sammen, og de nu hævede boller pensles med æg. Derefter kommes fadet i den forvarmede ovn, og bages i 15 – 20 minutter, eller til de er gyldne i overfladen.

De nu færdige boller tages ud af fadet og placeres på en rist til afkøling. Bollerne kan sagtens fryses ned og gemmes til senere.

Svampede og bløde boller til morgenmad eller mini sliders

Bløde boller i fad opskrift

Her kommer vores opskrift på mest luftige bløde boller i fad man kan forestille sig. De er super gode til morgenmaden, som tilbehør til aftensmaden eller som boller til sliders. Jeg håber du får lyst til at prøve at bage dem.

Bløde boller bagt i fad
4.80 fra 5 stemmer

Bløde boller i fad – Amerikanske dinner rolls opskrift

Lækre bløde og luftige boller i fad til morgenmad eller sliders
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Hævetid 1 time 30 minutter
Samlet tid 2 timer 20 minutter
Ret Bagværk, Boller
Køkken Amerikansk, Dansk
Antal 12 boller
Kalorier 173 kcal

Ingredienser

 • 230 ml sødmælk
 • 1,5 spsk sukker
 • 4 g tørgær
 • 1 æg
 • 370 g hvedemel
 • 40 g smør, smeltet
 • 30 g sukker
 • 1 tsk Bageenzym (reklamelink)
 • 1 tsk salt

Til pensling

 • 1 æg

Sådan gør du

 • Lun mælken til ca. 35 grader. Tilsæt 1,5 spsk. sukker samt tørgær og pisk det sammen. Lad det stå 10 – 15 minutter til det bliver skummende. Så er vi sikre på at gæren er godt i gang.
 • Smelt smørret i en gryde og lad det køle en smule af.
 • Når mælken er boblet op, kommes den i skålen til en røremaskine sammen med æg. Rør det sammen og tilsæt derefter mel, smeltet smør, sukker, bageenzym og salt.
 • Ælt nu dejen ved medium hastighed til den begynder at bliver helt galt og slipper skålen en smule. Man kan også tjekke og se om man kan lave glutentesten.
 • Når dejen er æltet færdig kommes den over i en stor skål smurt med olie. Dæk skålen til og stil den til at hæve et lunt sted. Den skal hæve i ca. 1 time.
 • Når dejen er hævet kommes den ud på et bord drysset med mel. Del dejen i 12 lige store portioner. Fold dejklumperne ind og form dem til boller.
 • Kom bollerne i et ildfast fad foret med bagepapir og lad dem hæve tildækket til de er vokset til dobbelt størrelse. Det er meningen at bollerne skal hæve op ind i hinanden.
 • Forvarm ovnen til 190 grader alm. ovn.
 • Efter ca. en halv time er bollerne hævet. Nu skal de pensles med æg, og så er de klar til at komme i ovnen. Placer det ildfaste fad med bollerne midt i ovnen og bag dem i 15-20 minutter eller til de er gyldne og lækre.
 • Tag bollerne ud ovnen, lad dem køle af i 5 minutter, inden de tages ud af fadet. Fjern bagepapiret og lad dem køle helt af på en rist.

Hvad skal du huske til næste gang?Ernæringsinformation

Serving: 1bolleKalorier: 173kcalKulhydrater: 29gProtein: 5gFedt: 4gMættet fedt: 2gKolesterol: 36mgNatrium: 238mgKalium: 73mgFibre: 1gSukker: 5gA-vitamin: 142IUCalcium: 32mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Prøv også: Bamseboller og Koldhævede morgenstykker med malt

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

6 kommentarer til “Bløde boller i fad – Amerikanske dinner rolls”

 1. Jeg ved ikke lige hvad jeg gør forkert.
  Denne opskrift så lækker ud, men har fulgt opskriften nøje og endt med en halvflydende dej…?
  Bliver nødt til at komme mere mel i så :/

  Svar
  • Hej Julie.

   Øv, der er ikke noget værre end en dej der kikser. Jeg ville prøve med en smule mere mel i første omgang. Du kan også bruge mel med højt protein indhold som manitoba eller lignende. Men når det så er sagt, så er dejen meget “Levende” det er det der gør bollerne så luftige og bløde. Jeg vil prøve at lave dem igen i løbet af ugen og se om der skal justeres på noget.

   Med venlig hilsen

   Rasmus 🙂

   Svar
 2. Hej Rasmus,

  Du skriver:
  230 ml sødmælk
  1,5 spsk sukker
  4 g tørgær
  1 æg
  370 g hvedemel
  40 g smør, smeltet
  30 g sukker

  Sukker står to gange i ingredienslisten og to gange i opskriften, kan det passe?

  Svar
  • Hej Anders.

   Jeg kommer lidt sukker i blandingen af mælk og gær for at give gæren et “spark” så den rigtig kommer i gang. Det vil du også opleve når det begynder at skumme på overfladen. Og så er der lidt sukker i den anden del for give gæren lidt mere at leve af når den skal hæve den forholdsvis tunge dej. Bollerne komme ikke til at smage sødt når de er bagte til trods for mængden af sukker.

   Med venlig hilsen

   Rasmus – Mad For Madelskere

   Svar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering

Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.