Populært:

Madformadelskere / Bagværk / Boller / Koldhævede boller med havregryn og kerner

Koldhævede boller med havregryn og kerner

4.50

/5

30 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

4.50

/5

30 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Koldhævede boller med havregryn og masser af kerner er den perfekte måde at starte dagen på. Vi elsker koldthævede boller, fordi det bare er virkelig nemt og hurtigt at servere friskbagt morgenbrød på denne måde. Få vores bedste opskrift her.

Koldhævede boller med havregryn og kerner - Nem opskrift på langtidshævede boller til morgenmad eller madpakke

Den bedste start på dagen

Vi starter næsten altid morgenen med disse koldhævede boller med havregryn og kerner i weekenden. Ja faktisk også ofte i hverdagen. Det er nemlig så nemt at lave dem at det altid er til at overskue at bage boller.

Vores datter kalder dem “Lune boller”, og man må sige at ungerne er blevet ret forvandt med lunt morgenbrød hver morgen. Men når det er de her skønne boller så tænker jeg nok det går. De er nemlig fyldt med gode sager og masser af fibre. Der er nemlig ret mange havregryn i og masser af gode kerner, og det er boller der mætter godt. Derfor er de super gode morgenboller og madpakkeboller.

Hvordan laver man koldhævede boller med havregryn og kerner?

Når jeg siger at de her boller er nemme, så er det altså ikke bare snak. De er virkelig nemme og hurtige at forberede aftenen før de skal bages. Af ingredienser skal du bruge:

  • Vand
  • Gær
  • Olie
  • Salt og sukker
  • Bageenzym og hvedesur, (reklamelinks), begge dele kan udelades.
  • Havregryn
  • Solsikkekerner, græskarkerner og hørfrø
  • Hvedemel

Det tager maksimalt 10 minutter at lave dejen til disse nemme boller. Start med at smuldre gæren i vandet, tilsæt olie, salt, sukker, bageenzym og hvedesur, og pisk med et piskeris til det gæren er opløst.

Tilsæt så havregryn og kerner, og rør dejen sammen. Rør til sidst melet i, og stil dejen i køleskabet natten over.

Næste morgen varmer du ovnen op til 210 grader. Bollerne formes med våde hænder, da dejen er meget våd. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir, og bag bollerne i ovnen med damp i cirka 20 minutter.

Koldhævede boller med havregryn og kerner - Nem opskrift på langtidshævede boller til morgenmad eller madpakke

Opskrift på nemme koldhævede boller med havregryn

Her er vores opskrift på lækre koldhævede boller med havregryn og lækre kerner. Hvis nu dine unger slet ikke kan klare boller med kerne, så kan du altså godt tage kernerne ud af opskriften. Så skal du bare komme 0,5 dl mindre vand i også.

Opskriften er så nem at lave, fordi dejen røres hurtigt sammen dagen i forvejen. Derfor behøver du ikke stå flere timer tidligere op for at servere friskbagt morgenbrød til familien. Tænd ovnen, gå i bad og når du kommer du kan du bage bollerne på 20 minutter. Så bliver det ikke meget nemmere.

Koldhævede boller med havregryn og kerner - Nem opskrift på langtidshævede boller til morgenmad eller madpakke
4.50 fra 4 stemmer

Koldhævede boller med havregryn og kerner opskrift

Luftige og lækre boller til morgenmad eller madpakke
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Bagværk, Boller, Madpakke, Morgenmad
Køkken Dansk
Antal 12 boller
Kalorier 283 kcal

Ingredienser

  • 6 dl vand, koldt
  • 25 g gær
  • 2 ½ spsk olie, smagsneutral
  • 2 tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk Bageenzym (reklamelink), kan udelades
  • 1 spsk Hvedesur (reklamelink), kan udelades
  • 4 dl havregryn, fintvalsede
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl græskarkerner
  • ½ dl hørfrø
  • 450 g hvedemel, med højt protienindhold

Sådan gør du

  • Bland vand, gær, sukker, salt, bageenzym, hvedesur samt olie en en stor skål. Jeg plejer at bruge skålen fra vores Kitchen Aid.
  • Brug et piskeris til at røre det hele sammen til salt, sukker og gær er opløst og hvedesur, bageenzym er rørt ud.
  • Så skal der havregryn, solsikkekerner, græskarkerner samt hørfrø i. Skift til en stor ske og rør det grundigt sammen.
  • Tilsæt melet og rør det sammen til det har en konsistens som meget tyk havregrød. Kom film over og stil det på køl til næste morgen.
  • Forvarm ovnen til 210 grader med varmluft. Stil et ildfast fad af metal i bunden af ovnen. Det skal bruges til at lave damp når de skal bages.
  • Kom bagepapir på en bageplade. Tag dejen ud af køleskabet. Gør dine hænder våde inden du former bollerne. Dejen er meget våd, så det er vigtigt at hænderne er våde så den ikke hænger fast.
  • Form nu boller af dejen, der skal blive 12 – 14 boller ud af dejen.
  • Placer nu bagepladen med bollerne midt i den forvarmede ovn, kom et par dl. vand i det ildfaste fad og luk ovnen. Nu skal bollerne bages til de er gyldne og sprøde. Det tager Ca. 20 minutter i vores ovn. Bage tiden kan selvfølgelig variere fra ovn til ovn, så hold øje med dem.
  • Når bollerne er færdige, køles de af på en rist inden de er klar til servering.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1bolleKalorier: 283kcalKulhydrater: 37gProtein: 10gFedt: 11gMættet fedt: 1gNatrium: 73mgKalium: 229mgFibre: 4gSukker: 1gC-vitamin: 1mgCalcium: 32mgJern: 3mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Lav bare en hel portion af disse boller selvom I ikke er så mange personer, de bliver nemlig hurtigt spist, men de holder sig også friske i nogle dage.

De er både super gode til morgenmad, men også som madpakkeboller med salat og lækkert pålæg. De er nemlig virkelig mættende og fulde af gode fibre.

Prøv for eksempel bollerne med hjemmelavet rullepølse eller rabarber æble marmelade.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

2 kommentarer til “Koldhævede boller med havregryn og kerner”

    • Hej Morten.

      Nej, det er det helt korte svar 🙂 Dejen hæver det den skal på køl natten over. De hæver det sidste i ovnen når de bliver bagt.
      Man skal dog være forsigtig når man laver “klatterne” af dejen, så man ikke kommer til at arbejde for meget med den.

      Lad os høre hvordan det går 🙂

      De bedste hilsner

      Rasmus – Mad For Madelskere

      Svar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.