Variation i hverdagen er rart, specielt når vi nu allesammen er hjemme i disse Corona tider. Koldhævede morgenboller med malt er det sidste skud på stammen i det lille hjemmebageri.
De er heldigvis blevet godkendt, og er nu en fast del af bageplanen hver uge. Bollerne kan laves både med almindelige gær og med tørgær, og hvis i ikke har bageenzym og hvedesur stående, så spring det over. Bollerne bliver rigtig gode alligevel.
Koldhævede morgenboller på den nemme måde
Der er noget tiltalende ved den her måde at lave morgenbrød på, ikke fordi det på nogen måde afløser et knasende sprødt rundstykke, men bare fordi det er så dejligt nemt! Jeg sætter dejen over før jeg går i seng, ikke så meget bøvl med at ælte eller noget. Bare bland det hele sammen og så er den klar dagen efter.
Den her opskrift på koldhævede morgenboller med malt er en “spinoff” af vores anden opskrift på koldhævde boller med havregryn og kerner.
Smagen af malt giver noget helt andet, og er et supergodt alternativ til rundstykker om søndagen.
Koldhævede morgenboller opskrift
Her kommer vores opskrift på nogle lækre boller med masser af smag og kerner. Lav forberedelserne inden du hopper under dynen. Så er dejen klar når du står op, og vil forkæle din familie med friskbagte boller. Hvis du ikke har prøvet at lave koldhævede boller før, så er det her en rigtig god “begynder” opskrift til at komme i gang med.
koldhævede boller med malt
Ingredienser
- 6 dl vand, koldt
- 25 g gær
- 2 spsk olie
- 1 spsk sukker
- 2 tsk salt
- 1 tsk Bageenzym (reklamelink), , kan udelades
- 1 spsk Hvedesur (reklamelink), , kan udelades
- 1 spsk maltmel (reklamelink), , mørkt
- 4 dl havregryn
- 1 dl solsikkekerner
- ½ dl hørfrø
- 550 g hvedemel
Sådan gør du
Aften: forberedelse
- Find en stor skål frem. kom vand i skålen og tilsæt gæren. Rør til gæren er opløst.
- Tilsæt derefter salt, sukker, olie, bageenzym, hvedesur samt maltmel. Pisk det hele grundigt sammen.
- Tilsæt derefter havregryn, solsikkefrø, hørfrø og bland det hele godt sammen.
- Derefter tilsættes melet, bland det hele grundigt sammen til det har konsistens af meget tyk havregrød.
- Dæk derefter skålen til med film og stil på køl til dagen efter eller 8 – 12 timer.
Morgen: Bagetid
- En halv time før der skal bages forvarmes ovnen til 210 grader varmluft. Placer en et ildfast fad (Metal-fad) i bunden af ovnen, så du kan lave damp under bagningen.
- Tag en bageplade frem og kom bagepapir på.
- Tag dejen ud af køleskabet og form 12 – 14 boller af dejen og placer dem på bagepapiret.
- Kom 1 dl. vand i det ildfaste fad, så der kommer damp, placer bagepladen midt i ovnen og bag bollerne med varmluft i Ca. 20 minutter eller til de er gyldne.
- Tag bollerne ud og lad dem køle af på en rist.
- Velbekomme.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Tips til opskriften
- Varier hvilke kerner du kommer i. det er altid rart at prøve noget nyt, prøv med græskarkerner.
- Frys dem ned. Det er altid rart at have nogle boller liggende klar i fryseren. Lige til at tage op og lune i ovnen.
- Prøv med drys. Prøv at drysse bollerne med forskellige kerne inden de skal bages.
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️