Populært:

Madformadelskere / Bagværk / Boller / Græskarboller

Græskarboller

5

/5

2 timer 55 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

2 timer 55 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Butikkerne er fyldt med lækre hokkaido græskar, og de er perfekte at bruge i alt fra supper og bagte fritter til bagværk og græskarboller. Vi har allerede spist adskillige græskar dette efterår, og her får du vores opskrift på luftige boller med græskar og græskarkerner.

græskarboller med græskarkerner på toppen på bagerist hvor de køler af

Boller med græskar

De her boller med græskar er bare super lækre og luftige. Lige som boller skal være for at ungerne bliver helt vilde med dem.

De bliver spist som både morgenmadsboller eller på madpakken her i efteråret. De er super gode som sandwichboller med lidt mayo, salat og kyllingepålæg.

Ja de går som varmt brød! 😉

De kan faktisk også sagtens fryses ned og gemmes til senere, men hokkaidogræskaret er med til at holde bollerne lækre og svampede i flere dage efter de er bagt.

Den slags boller elsker vi herhjemme!

hjemmebagte græskarboller hvor den ene er skåret over og smurt med smør

Ingrediensnoter

Mælk – Jeg bruger sødmælk, det gør jeg oftest når jeg bager brød. Andre slags mælk kan også bruges, og tåler du ikke mælk, kan du bruge vand i stedet.

Gær – Almindeligt frisk gær.

Salt og Sukker – Det er vigtigt at gæren har noget at arbejde med, og det gør selvfølgelig også lidt for smagen på de færdige boller.

Æg – Et helt æg til dejen plus et til at pensle på toppen af bollerne.

Græskarkerner – Kernerne giver knas og god smag til bollerne. De kan godt springes over, men det ville være lidt synd.

Hokkaidogræskar – Du skal bruge hokkaidogræskar, som skal rives på rivejernet. Du behøver ikke at skrælle dit græskar, skallen kan fint spises. Bare vask dit græskar godt, fjern kernerne i midten og så kan du bruges resten i din dej.

Hvedemel – Almindelig hvedemel, gerne med et højt indhold af protein. Vil du have bollerne lidt grovere, så kan du eventuelt erstatte lidt af hvedemelet med fuldkornsmel eller grahamsmel.

Smør – Jeg bruger saltet smør til denne opskrift, men du kan også bruge usaltet og så eventuelt give dejen et nit ekstra salt.

ingredienser til græskarboller

Hvordan bager man græskarboller?

Græskarbollerne her er virkelig nemme at lave, og det tager ikke lang tid at få dejen mixet sammen. Selvfølgelig skal man væbne sig med lidt tålmodighed når det kommer til hævningen, men ellers kan alle vist være med her.

Det er anbefalet at bruge en røremaskine til at ælte dejen på, da den skal æltes rigtig godt og længe.

sådan laver du dejen til bollerne
  1. Dejen laves ved først at lune mælken lidt, her bruger jeg mikroovnen. Gæres opløses i mælken, og æg salt og sukker tilsættes. Så skal revet hokkaidogræskar og græskarkerner mixes i, og til sidst hvedemelet lidt af gangen.
  2. Ælt dejen godt på maskinen til den slipper skålen og danner lange glutentråde. Det tager omkring 10 minutter.
  3. Tilsæt herefter blødt smør, og ælt igen dejen i omkring 10 minutter på maskinen.
  4. Dejen skal æltes rigtig godt og danne et godt glutennetværk. Lav glutentesten ved at strække dejen og se om du kan lave den helt tynd og gennemsigtig, så er den helt perfekt æltet.
hævning og formning af boller
  1. Dæk dejen over med et viskestykke, og lad den hæve til dobbelt størrelse, omkring en time.
  2. Den hævede dej er nu klar til at forme til boller
  3. Stram bollerne op og tril dem på bordet. Sæt dem herefter på en bageplade beklædt med bagepapir.
  4. Læg et viskestykke over bollerne, og lad dem hæve til dobbelt størrelse. Det tager en times tid.
pensling og bagning af boller
  1. Pensel bollerne med et sammenpisket æg. Vær forsigtig når du pensler, så du ikke trykker luft ud af bollerne.
  2. Drys bollerne med græskarkerner. Sæt pladen i ovnen og bag bollerne i 20 til 25 minutter ved 175 grader over- og undervarme, indtil de er gennembagte og gyldne på toppen.

    Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
hjemmebagte græskarboller med græskarkerner

Ofte stillede spørgsmål

Kan bollerne fryses?

Ja det kan de fint. Frys dem ned i fryseposer med et antal der er passende for Jeres familie. Lad dem tø op og spis dem som de er, eller rist dem kort.

Kan jeg bruge andet end græskar?

Du kan også lave denne opskrift med revet gulerod og solsikkekerner, det smager også helt forrygende.

Andre græskaropskrifter du måske vil synes om

luftig græskarbolle skåret over på tallerken

Tips og tricks til opskriften

Dejen føles måske for blød, men det skal den altså være. Så lad være med at komme for meget ekstra mel i, så risikerer du dejen bliver for tør. Kom hellere lidt mel på bordet og hænderne når du skal forme bollerne.

Serveringsforslag

  • Server med koldt smør og eventuelt en skive ost til en dejlig efterårsmorgenmad eller som en eftermiddagsbolle til en god kop kaffe eller te.
  • Giv ungerne bollerne med i skole, lav dem eventuelt som sandwich med mayo, salat og kødpålæg.

Elsker du denne opskrift?

Prøv også vores opskrift på Squashbrud, som også smager virkelig godt!
græskarboller med græskarkerner

Se hvordan du laver opskriften


Opskrift på svampede boller med hokkaido græskar

Her får du vores opskrift på nemme og luftige græskarboller med græskarkerner. De er dejlige og svampede, og holder sig lækre i flere dage efter de er bagt.

Vi håber du får lyst til at prøve disse lækre boller næste gang du skal i køkkenet, og bage dem til din familie.

græskarboller med græskarkerner på toppen på bagerist hvor de køler af
5 fra 3 stemmer

Græskarboller

Opskrift på græskarboller
Lækre luftige boller med hokkaido græskar og græskarkerner. De er skønne som morgenboller, som en dejlig eftermiddagssnack eller som sandwichboller på madpakken.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Hævetid 2 timer
Samlet tid 2 timer 55 minutter
Ret Boller
Køkken Dansk
Antal 16 stk
Kalorier 185 kcal

Ingredienser

Dej:

  • 3 dl mælk
  • 25 g gær
  • 1 æg
  • 2 tsk salt
  • 2 spsk sukker
  • 200 g hokkaido græskar, groft revet
  • 60 g græskarkerner
  • 650 g hvedemel
  • 50 g smør, blødt

Inden bagning:

  • 1 æg, til pensling
  • 25 g græskarkerner, til at drysse på toppen

Sådan gør du

  • Lun mælken til den er lillefingervarm. Udrør gæren i mælken, og tilsæt så æg, salt og sukker. Tilsæt så groftrevet hokkaido græskar og græskarkerner, og til sidst hvedemel lidt af gangen. Ælt dejen til den er jævn og glat og slipper skålen, alt efter hvilken type mel du bruger, skal du måske bruge lidt mere/mindre mel. Når dejen har æltet cirka 10 minutter, slipper skålen og danner et fint glutennetværk, tilsættes blødt smør, og dejen æltes cirka 10 minutter yderligere.
    3 dl mælk, 25 g gær, 1 æg, 2 tsk salt, 2 spsk sukker, 200 g hokkaido græskar, 60 g græskarkerner, 650 g hvedemel, 50 g smør
  • Dæk skålen med et rent viskestykke, og lad dejen hæve til dobbelt størrelse, det tager cirka 1 time.
  • Form så bollerne, og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dæk dem med et viskestykke, og lad dem efterhæve i cirka 60 minutter. Varm i mens ovnen op til 175 grader over- og undervarme.
  • Pensel de hævede boller med sammenpisket æg, og drys med græskarkerner på toppen.
    1 æg, 25 g græskarkerner
  • Bag bollerne i 20-25 minutter ved 175 grader.
  • Lad bollerne køle af på en rist og server dem for familien.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1bolleKalorier: 185kcalKulhydrater: 28gProtein: 6gFedt: 5gMættet fedt: 2gKolesterol: 23mgNatrium: 265mgKalium: 137mgFibre: 1gSukker: 2gA-vitamin: 247IUC-vitamin: 1mgCalcium: 30mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 13. Oktober 2020 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.