Butikkerne er fyldt med lækre hokkaido græskar, og de er perfekte at bruge i alt fra supper og bagte fritter til bagværk og græskarboller. Vi har allerede spist adskillige græskar dette efterår, og her får du vores opskrift på luftige boller med græskar og græskarkerner.

Boller med græskar
De her boller med græskar er bare super lækre og luftige. Lige som boller skal være for at ungerne bliver helt vilde med dem.
De bliver spist som både morgenmadsboller eller på madpakken her i efteråret.
Ja de går som varmt brød! 😉
De kan sagtens fryses ned og gemmes til senere, men hokkaidogræskaret er med til at holde bollerne lækre og svampede i flere dage efter de er bagt.

Hvordan bager man græskarboller?
Græskarbollerne her er virkelig nemme at lave, og det tager ikke lang tid at få dejen mixet sammen. Selvfølgelig skal man væbne sig med lidt tålmodighed når det kommer til hævningen, men ellers kan alle vist være med her.
Det er anbefalet at bruge en røremaskine til at ælte dejen på, da den skal æltes rigtig godt og længe.
Til denne opskrift skal du bruge:
- Mælk
- Gær
- Salt
- Sukker
- Æg
- Græskarkerner
- Hokkaidogræskar
- Hvedemel
- Smør
Dejen laves ved først at lune mælken lidt, her bruger jeg mikroovnen. Gæres opløses i mælken, og æg salt og sukker tilsættes. Så skal revet hokkaidogræskar og græskarkerner mixes i, og til sidst hvedemelet lidt af gangen. Ælt dejen godt på maskinen til den slipper skålen og danner lange glutentråde. Det tager omkring 10 minutter. Tilsæt herefter blødt smør, og ælt igen dejen i omkring 10 minutter på maskinen.
Dæk dejen over med et viskestykke, og lad den hæve til dobbelt størrelse.
Form 18-20 boller alt efter hvor store du vil have dem, og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve inden de bages i 20-25 minutter.
Få den præcise opskrift med mængder og bagetider længere nede på siden her.

Græskarboller opskrift
Her får du vores opskrift på nemme og luftige græskarboller med græskarkerner. Vil du have grovere boller, kan du erstatte noget af hvedemelet med en fundkornsmel eller grahamsmel.
Vi håber du får lyst til at prøve disse lækre boller næste gang du skal i køkkenet.

Græskarboller opskrift
Ingredienser
Dej:
- 3 dl mælk
- 25 g gær
- 1 æg
- 2 tsk salt
- 2 spsk sukker
- 200 g hokkaido græskar, groft revet
- 60 g græskarkerner
- 650 g hvedemel
- 50 g smør, blødt
Inden bagning:
- 1 æg, til pensling
- 25 g græskarkerner, til at drysse på toppen
Sådan gør du
- Lun mælken til den er lillefingervarm. Udrør gæren i mælken, og tilsæt så æg, salt og sukker. Tilsæt så groftrevet hokkaido græskar og græskarkerner, og til sidst hvedemel lidt af gangen. Ælt dejen til den er jævn og glat og slipper skålen, alt efter hvilken type mel du bruger, skal du måske bruge lidt mere/mindre mel. Når dejen har æltet cirka 10 minutter, slipper skålen og danner et fint glutennetværk, tilsættes blødt smør, og dejen æltes cirka 10 minutter yderligere.
- Dæk skålen med et rent viskestykke, og lad dejen hæve til dobbelt størrelse, det tager cirka 1 time.
- Form så bollerne, og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dæk dem med et viskestykke, og lad dem efterhæve i cirka 60 minutter. Varm i mens ovnen op til 175 grader.
- Pensel de hævede boller med sammenpisket æg, og drys med græskarkerner på toppen.
- Bag bollerne i 20-25 minutter ved 175 grader.
- Lad bollerne køle af på en rist og server dem for familien.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Prøv også: Hokkaido-risotto eller bagt hokkaido græskar
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her