Vi har så mange squash lige nu! Det er skønt at have nogle forældre der har squash i haven, så man kan aftale lidt. Disse squashboller eller squashbrud med græskarkerner er en af mine bedste squashopskrifter. De smager simpelthen fantastisk, få den nemme opskrift her.
Madpakkeboller
De her squashboller er super gode i madpakken. De holder sig super saftige i flere dage, og de kan også sagtens fryses ned. Derudover mætter de godt, og de kan spises både som de er som gnaveboller eller med pålæg i som en lækker sandwichbolle.
De er også fantastiske til formiddagsmad eller eftermiddagsmad til de kære små. Send evt. lidt grøntsagsstænger med, og så er det et skønt lille måltid. Derfor laver vi ofte en ordentlig gang squashbrud eller gulerodsbrud, og så er der til madpakkerne i lang tid. Det er nemlig samme dej, og derfor er det også nemt at lave dobbeltportion og så dele dejen op inden gulerødder og squash samt kerner tilsættes.
Hvordan laver man de bedste squashbrud?
Det er ikke svært at lave de her rustikke squashboller, det bedste er at de ikke skal være pæne og akurate, og derfor er de ret hurtigt at få formet. Til dejen skal du bruge:
- Vand
- Gær
- Salt
- Sukker
- Grahamsmel, kan erstattes med mere hvedemel med vi elsker lidt grovere boller.
- Hvedemel
- Smør
- Æg
- Squash
- Græskarkerner
Dejen er ret nem at lave. Gær opløses i lunkent vand. Salt og sukker tilsættes og dejen æltes på maskinen mens melet tilsættes lidt af gangen. Dejen æltes godt sammen, og til sidst æltes blødt smør ind i dejen. Så skal dejen hæve en times tid, inden den hældes ud på bordet.
Så slår man et æg ud oven på dejen og tilsætter revet squash og kerner, og så hakkes dejen sammen med et par metalspatler eller en kniv. Når fyldet er jævnt fordelt deles dejen i 8 dele, og sættes på pladen til efterhævning. Når bollerne er hævet godt, bages i i et kvarters tid ved 225 grader.
Squashbrud opskrift
Her får du vores opskrift på lækre squashbrud med græskarkerne. Du kan sagtens lave disse squashboller med solsikkekerner, hørfrø eller de kerner du lige har hjemme. Græskarkerner er dog skønne i de her efterårsboller.
Squashbrud opskrift
Ingredienser
- 2,5 dl vand, lunkent
- 25 g gær
- 10 g salt
- 30 g sukker
- 100 g grahamsmel
- 350 g hvedemel
- 40 g smør
- 1 æg
- 200 g squash
- 100 g græskarkerner
Sådan gør du
- Opløse gæren i lunkent vand. Tilsæt så salt, sukker og grahamsmel og rør sammen på røremaskinen. Herefter tilsættes hvedemelet lidt af gangen. Det er ikke sikker du skal bruge det hele. Dejen skal være fast men ikke tør. Skær det bløde smør i tern, og ælt det ind i dejen. Ælt dejen godt på røremaskinen indtil den danner glutennet og slipper skålen. Det tager cirka 15 minutter.Herefter skal dejen hæve ved stuetemperatur i ca. 1 time med et viskestykke over.
- Forbered imens squashen. Riv den på den grove side på rivejernet, og lad det dryppe af i en si.Efter en time lægges dejen ud på bordet, og der laves en fordybning i midten. I fordybningen ligges æg, revet squash og græskarkerner. Siderne af dejen foldes ind over midten. Jeg brugte to metalspartler. Bliv ved med at folde og hakke dejen sammen med spartlerne indtil dejen er ensartet og fyldet er godt fordelt.
- Del dejen i 8 dele og placer de 8 stykker på en bageplade. De behøver ikke være runde som boller, men må gerne være lidt rustikke.
- Lad herefter bollerne efterhæve i 1 time i mens du varmer ovnen op til 225 grader. Bag bruddene ved 225 grader i ca. 15 min.
- Lad den køle lidt ned på en rist og server for din familie.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her