Indhold

Gulerodsbrud

Indhold

Gulerodsbrud er nu bare en super lækker ting! Lækre bløde og svampede og fyldt med lækre gulerødder og solsikkekerner. Her kommer vores version af gulerodsbrud, som er gode både på morgenbordet, til eftermiddagskaffen eller som en lækker frokostbolle i madpakken. Læs med her og få vores opskrift på de bedste gulerodsboller.

opskrift på verdens bedste gulerodsbrud med solsikkekerner

Ligesom dem fra bageren

Vi kender nok alle de her super lækre gulerodsbrud, der kan købes hos bageren i Føtex eller i Salling. De er SÅ gode! Men også dyre i længden, og du kan faktisk lave nogen der er mindst lige så gode selv.

Jeg vil faktisk sige endnu bedre. Og det er ikke spor svært. De her gulerodsboller skal nemlig hverken være ensartede eller strammes op og formes. De skal hakkes løst sammen med to metalspatler, og sættes på pladen med løs hånd. Det er lige sådan en type bagværk jeg elsker!

Lækre gulerodsboller med solsikkekerner

Hvordan laver man verden bedste gulerodsbrud?

Her kommer en opskrift hvor alle kan være med. Faktisk kan ungerne lave meget af det selv med lidt hjælp fra en voksen. Ellen, vores datter på 4, har allerede forstået konceptet og klarer det meste selv, lige fra at rive gulerødder til at hakke dejen sammen og lave bollerne. Til disse gulerodsbrud skal du bruge:

 • Vand
 • Gær
 • Salt
 • Sukker
 • Grahamsmel
 • Hvedemel
 • Smør
 • Æg
 • Gulerødder
 • Solsikkekerner

Først skal dejen laves. Gæren opløses i lunkent vand, herefter tilsættes salt sukker og grahamsmel, og til sidst det almindelig hvedemel lidt af gangen. Kør dejen på røremaskinen, og ælt dejen godt til den er jævn og glat. Det er ikke sikkert alt melet skal bruges, det kommer meget an på hvilken hvedemel du bruger. Dejen må ikke blive tør.

Når dejen er æltet godt sammen, tilsættes tern af blødt smør, og dejen æltes til alt smørret er optaget i dejen. Nu skal dejen hæve en times tid. I mens kan gulerod rives og solsikkekerner vejes af. Når dejen er hævet, flades den ud på bordet, der slås et æg ud i midten, og revet gulerod og solsikkekerne tilføjes. Nu hakkes dejen sammen med to metalspatler, indtil fyldet er jævnt fordelt. Så hakkes der boller ud af dejen, og de sættes på pladen med spatlerne. Det skal ikke være pænt og jævnt, men det må gerne være rustikt.

Lad dine gulerodsbrud efterhæve i en times tid, og bag dem så i ovnen ved 225 grader i cirka 15 minutter. Lad dem køle af på en rist og server dem for familien eller gem dem til en lækker madpakke.

Få den præcise opskrift med mængder lidt længere nede på siden her.

Overskåret gulerodsbrud

Gulerodsbrud opskrift

Her er vores opskrift på bløde og saftige gulerodsbrud med solsikkekerner. De er både hurtige og nemme, og så smager de fantastisk. Det er en super god morgenbolle eller som en bolle til ungerne når de kommer hjem fra børnehaven.

Gulerodsbollerne er super gode som de er, de er gode med tandsmør og ost, eller som en madpakkebolle med salat og kødpålæg.

Disse boller kan også laves med squash som squashbrud.

opskrift på verdens bedste gulerodsbrud med solsikkekerner
5 fra 1 stemme

Gulerodsbrud opskrift

Bløde og saftige gulerodsboller med solsikkekerner
Opskrift lavet af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 15 min
Hævetid 2 t
Samlet tid 2 t 45 min
Ret Bagværk, Boller
Køkken Dansk
Antal 8 stk
Kalorier 347 kcal

Ingredienser

 • 2,5 dl vand, lunkent
 • 25 g gær
 • 10 g salt
 • 30 g sukker
 • 100 g grahamsmel
 • 350 g hvedemel
 • 40 g smør
 • 1 æg
 • 150 g gulerødder
 • 100 g solsikkekerner

Sådan gør du

 • Start med at opløse gæren i vandet. Tilsæt herefter salt, sukker og grahamsmel og rør sammen på røremaskinen. Herefter tilsættes hvedemelet lidt af gangen, indtil dejen er fast og jævn. Det er ikke sikkert du skal bruge det hele. Dejen må ikke blive tør. Når dejen er sammenhængende, skæres det bløde smør i tern, og æltes ind i dejen. Ælt til alt smørret er optaget i dejen. Herefter skal dejen hvile overdækket ved stuetemperatur i ca. 1 time.
 • Forbered imens revet gulerod, og vej solsikkekerner af. Efter en time ligges dejen på et meldrysset bord, og der laves en fordybning i midten af dejen. I fordybningen lægges æg, gulerødder og solsikkekerner. Herefter foldes siderne af dejen ind over midten. Jeg brugte to metalspartler. Bliv ved med at folde og hakke dejen sammen med spartlerne indtil dejen er ensartet og fyldet er godt fordelt i dejen.
  Gulerodsbrud step 1
 • Del dejen i 8 lige store dele og placer de 8 stykker på en bageplade. De behøver ikke være helt runde som boller, men må gerne være lidt rustikke.
 • Lad herefter bruddene efterhæve i 1 time i mens du varmer ovnen op. Bag herefter bruddene ved 225 grader i ca. 15 min.
  Gulerodsbrud step 3
 • Lad gulerodsbollerne køle af på en rist og server for din familie.

Nutrition

Serving: 1bolleKalorier: 347kcalKulhydrater: 52gProtein: 10gFedt: 12gMættet fedt: 3gKolesterol: 31mgNatrium: 545mgKalium: 214mgFibre: 5gSukker: 5gA-vitamin: 3287IUC-vitamin: 1mgCalcium: 26mgJern: 3mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Boller med gulerod, Boller til madpakken, Frokostboller, Grove gulerodsbrud, Gulerodsboller med solsikkekerner, Gulerodsbrud, Morgenboller
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Prøv også vores opskrift på bamseboller og verdens bedste pølsehorn.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 5. april 2016 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Tina Westergaard Møller

Tina Westergaard Møller

Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering
Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg