Bløde og saftige gulerodsboller med solsikkekerner. Disse gulerodsbrud er super nemme at lave, da de hverken skal formes pænt eller strammes op, men blot hakkes sammen og sættes på en plade.
Start med at opløse gæren i vandet. Tilsæt herefter salt, sukker og grahamsmel og rør sammen på røremaskinen. Herefter tilsættes hvedemelet lidt af gangen, indtil dejen er fast og jævn. Det er ikke sikkert du skal bruge det hele. Dejen må ikke blive tør. Når dejen er sammenhængende, skæres det bløde smør i tern, og æltes ind i dejen. Ælt til alt smørret er optaget i dejen.
2 ½ dl vand, 25 g gær, 10 g salt, 30 g sukker, 100 g grahamsmel, 350 g hvedemel, 40 g smør
Lad dejen hæve overdækket ved stuetemperatur i ca. 1 time. Forbered imens revet gulerod, og vej solsikkekerner af.
150 g gulerod, 100 g solsikkekerner
Efter en time, lægges dejen på et meldrysset bord, og der laves en fordybning i midten af dejen. I fordybningen kommes æg, gulerødder og solsikkekerner. Herefter foldes siderne af dejen ind over midten. Jeg brugte to metalspartler. Bliv ved med at folde og hakke dejen sammen med spartlerne indtil dejen er ensartet og fyldet er godt fordelt i dejen.
1 æg
Del dejen i 8 lige store dele og placer de 8 stykker på en bageplade. De behøver ikke være helt runde som boller, men må gerne være lidt rustikke.
Lad herefter bruddene efterhæve i 1 time i mens du varmer ovnen op til 225 grader almindelig over- og undervarme.
Bag bruddene ved 225 grader i ca. 15 minutter til de er gyldne og gennembagte.
Lad gulerodsbollerne køle af på en rist og server for din familie.
Noter
Ingrediensnoter
Mel - Vi bruger en blanding af hvedemel og grahamsmel for at få lidt sundere boller med lidt fuldkorn i. Du kan godt lave dem udelukkende på hvedemel eller eventuelt bruge en anden slags fuldkornsmel i stedet for grahamsmel.Kerner - Solsikkekerner er det klassiske valg, men du kan også fint lave dine gulerodsbrud med græskarkerner hvis du bedre kan lide dem.
Servering
Gulerodsbollerne er super gode som de er, de er gode med tandsmør og ost, eller som en madpakkebolle med salat og kødpålæg.
Opbevaring og frysning
Gulerodsbruddene er meget fryseegnede, så lav endelig bare en stor portion og frys nogle af dem ned til senere. Hvis de bare skal gemmes nogle dage, så holder de sig fint i en plastpose i brødkassen.