Opløse gæren i lunkent vand. Tilsæt så salt, sukker og grahamsmel og rør sammen på røremaskinen. Herefter tilsættes hvedemelet lidt af gangen. Det er ikke sikker du skal bruge det hele. Dejen skal være fast men ikke tør. Skær det bløde smør i tern, og ælt det ind i dejen. Ælt dejen godt på røremaskinen indtil den danner glutennet og slipper skålen. Det tager cirka 15 minutter.Herefter skal dejen hæve ved stuetemperatur i ca. 1 time med et viskestykke over.
2 ½ dl vand, 25 g gær, 10 g salt, 30 g sukker, 100 g grahamsmel, 350 g hvedemel, 40 g smør
Forbered imens squashen. Riv den på den grove side på rivejernet, og lad det dryppe af i en si.Efter en time lægges dejen ud på bordet, og der laves en fordybning i midten. I fordybningen ligges æg, revet squash og græskarkerner. Siderne af dejen foldes ind over midten. Jeg brugte to metalspartler. Bliv ved med at folde og hakke dejen sammen med spartlerne indtil dejen er ensartet og fyldet er godt fordelt.
1 æg, 200 g squash, 100 g græskarkerner
Del dejen i 8 dele og placer de 8 stykker på en bageplade. De behøver ikke være runde som boller, men må gerne være lidt rustikke.
Lad herefter bollerne efterhæve i 1 time i mens du varmer ovnen op til 225 grader almindelig over- og undervarme.Bag bruddene ved 225 grader over- og undervarme i cirka 15 minutter til de er gyldne og gennembagte.
Lad dem køle lidt ned på en rist og så er de klar til at spise.
Noter
Ingrediensnoter
Grahamsmel - Kan erstattes med mere hvedemel med vi elsker de lidt grovere boller. Du kan også bruge fuldkornshvedemel i stedet for grahamsmel, hvis det er hvad du lige har i skabet.Græskarkerner - Du kan også bruge andre kerner, for eksempel solsikkekerner i stedet for hvis I bedre kan lide dem.
Squash- og gulerodsbrud på samme tid
Vi laver ofte en ordentlig gang squashbrud eller gulerodsbrud, og så er der til madpakkerne i lang tid. Det er nemlig samme dej, og derfor er det også nemt at lave dobbeltportion og så dele dejen op inden gulerødder og squash samt kerner tilsættes.
Opbevaring og holdbarhed
Disse squashbrud er fryseegnede, så du kan fint fryse dem ned hvis du laver en stor portion.Squashen i dejen gør at de holder sig saftige og lækre i flere dage, og de holder sig fint i en lukket pose i brødkassen.