Hjemmelavet rullepølse er bare en helt fantastisk spise, og en rullepølse sous vide får en intens og meget dejlig smag. Det er fantisk ikke svært at lave hjemmelavet rullepølse, det eneste man skal have er lidt tålmodighed.
Mere gæstemad
Hjemmelavet rullepølse
Vi elsker hjemmelavet rullepølse af flere grunde. Det smager tusinde gange bedre end dem man køber i supermarkedet, og så er det mega nemt og billigt at lave.
Vi laver en hel rullepølse (eller to) og skærer op, vakuumpakker og fryser ned, og så er der lækkert pålæg til madpakken i lang tid. Det er hurtigt lige at tage en pakke rullepølse op af fryseren søndag aften, så børnene kan få lækkert pålæg med om mandagen.
Rullepølse sous vide opskrift
Her er vores opskrift på rullepølse i sous vide. Du kan følge opskriften slavisk, eller eksperimentere med andre smage i form af krydderier eller krydderurter. Prøv dig frem, det bliver med garanti ikke den sidste rullepølse du laver på denne måde, for det er bare nemt og lækkert!
Der er forskellige metoder til at snørre en rullepølse, her kan du se en video om hvordan du for eksempel kan gøre det.
Rullepølse sous vide opskrift
Ingredienser
- 1 svineslag, 2 kg ca.
- 8 g stødt sort peber, evt. mindre hvis den er til børn
- 2 løg, finthakkede
- 1 bdt persille, finthakket
- 5 g stødt allehånde
- 56 g salt, Halvdelen nitritsalt, halvdelen almindeligt salt – saltmængden skal svare til 2,8% af slagets vægt
- 6-7 blade husblas
- 3 laurbærblade
- 1 1/2 spsk grov sennep eller dijon
Sådan gør du
- Slaget skal være afpudset og klar til at lave rullepølse, få slagteren til at forberede det til dig.
- Fold slaget ud og drys indersiden med 2/3 af saltblandingen. Det skal være jævnt fordelt på slaget.
- Smør sennep på og drys bagefter med peber, allehånde, persille og løg. Sørg for at det hele er jævnt fordelt.
- Kom husblaspladerne i en krydderikværn og blend det fint – alternativt kan du bruge gelatinepulver. Drys husblaspulveret jævnt ud over slaget.
- Rul og snør nu rullepølsen, som vist tidligere her på siden.
- Fordel den sidste 1/3 af saltblandingen på ydersiden af rullepølsen.
- Vakuumpak rullepølsen med laurbærblade i posen.
- Lad rullepølsen trække min et døgn på køl for at få saltet til at trænge ordenligt ind i køddet (obs jeg har forsøgt at springe dette trin over og tilberede den med det samme, også med et super godt resultat).
- Når du er klar til at koge din rullepølse, skal den i sous vide karret på 78,5 gader i 6,5 timer.
- Når tiden er gået, tages rullepølsen op af karret, klippes ud af posen, og placeres i en rullepølsepresse.
- Lad rullepølsen hvile på køl i pressen i ca 12 timer før du tager den ud og skærer den i skiver.
Noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Prøv også: Flæskesteg sous vide eller bearnaise sous vide
Hvornår spiser vi rullepølse?
Rullepølse er et must til påske og til jul, men vi spiser det, som de fleste andre danskere, hele året rundt. Man kan altid give den lidt ekstra gas med julekrydderierne i juletiden, og tilføje andre krydderier eller krydderurter resten af året.
Rullepølse udstyr
For det bedste resultat anbefaler vi at du anskaffer dig en rullepølsepresser, vi bruger en gammeldags rullepølsepresser i bøg som denne (reklamelink). Derudover skal du bruge noget bomuldssnor til at snørre rullepølsen med.
Til denne opskrift har vi brugt vores Steba sous vide stick (reklamelink) og et plastickar fra jysk egnet til fødevarer. Du kan også bruge en stor gryde hvis du har det.
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Hej – de opskrifter jeg har set, skal den ligge i saltlage i flere døgn. I stedet for rullepølsepresse – hvis man ikke har en – kan en brødform være en løsning. Mvh. Flemming Nielsen, Aulum. Go’ jul. ?
Hej Flemming 🙂
Der er meget forskel på hvor meget folk salter dem inden de tilberedes. Jeg har prøvet at lade den ligge længere og salte, dog uden den store forskel i resultatet. Super god ide med en brødform som presse, det er jo ikke alle der har en rullepølsepresse liggende 🙂
God jul og godt nytår til dig og din familie 🙂
Med venlig hilsen
Rasmus
Halløj 🙂
Hvad er bedst i jeres mening , sous vide eller kogning i gryde ?
Hej Klaus 🙂
Uhh.. Jeg vil være tilbøjelig til at sige Sous Vide versionen er den bedste. Jeg synes at den bliver mere “saftig” hvis man kan sige det om en rullepølse..
Før vi fik muligheden for at lege med Sous Vide, så var den kogte rullepølse jo fantastisk! Men man kan ikke tage fra Sous Vide at det holder på saft og kraft.
De bedste hilsner
Rasmus – Mad For Madelskere.
Hvad hvis man kun har den halve mængde – skal tiden så ligeledes ned med 50%?
Hej Ivan.
For det første, så skal du huske at mængden af salt skal tilpasses hvis du arbejder med den halve mængde kød. Det skal svare til 2,8 procent af slagets vægt.
Når det kommer til tilberedningstiden, så ville jeg bare køre med samme tid som hvis det var den fulde vægt, Den bliver ikke overtilberedt af den grund.
Håber resultatet bliver godt 🙂
Med venlig hilsen
Rasmus – Mad For madelskere
Kunne man ikke presses den direkte i posen?
Hej Thomas.
Det kan du sagtens. Det tror jeg faktisk også jeg vil gøre næste gang.
Med Venlig hilsen
Rasmus – Mad For Madelskere