Populært:

Madformadelskere / Sous Vide / Rullepølse Sous vide – nem sous vide rullepølse

Rullepølse Sous vide – nem sous vide rullepølse

4.50

/5

6 timer 40 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

4.50

/5

6 timer 40 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Hjemmelavet rullepølse er bare en helt fantastisk spise, og en rullepølse sous vide får en intens og meget dejlig smag. Det er fantisk ikke svært at lave hjemmelavet rullepølse, det eneste man skal have er lidt tålmodighed.

rullepølse sous vide

Hjemmelavet rullepølse

Vi elsker hjemmelavet rullepølse af flere grunde. Det smager tusinde gange bedre end dem man køber i supermarkedet, og så er det mega nemt og billigt at lave.

Vi laver en hel rullepølse (eller to) og skærer op, vakuumpakker og fryser ned, og så er der lækkert pålæg til madpakken i lang tid. Det er hurtigt lige at tage en pakke rullepølse op af fryseren søndag aften, så børnene kan få lækkert pålæg med om mandagen.

Rullepølse sous vide opskrift

Her er vores opskrift på rullepølse i sous vide. Du kan følge opskriften slavisk, eller eksperimentere med andre smage i form af krydderier eller krydderurter. Prøv dig frem, det bliver med garanti ikke den sidste rullepølse du laver på denne måde, for det er bare nemt og lækkert!

Der er forskellige metoder til at snørre en rullepølse, her kan du se en video om hvordan du for eksempel kan gøre det.

rullepølse sous vide
4.50 fra 2 stemmer

Rullepølse sous vide opskrift

Perfekt og smagfuld rullepølse – Hver gang!
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 6 timer 30 minutter
Hviletid 1 day 12 timer
Samlet tid 6 timer 40 minutter
Ret Madpakke
Køkken Dansk
Antal 1 stk
Kalorier 10559 kcal

Ingredienser

  • 1 svineslag, 2 kg ca.
  • 8 g stødt sort peber, evt. mindre hvis den er til børn
  • 2 løg, finthakkede
  • 1 bdt persille, finthakket
  • 5 g stødt allehånde
  • 56 g salt, Halvdelen nitritsalt, halvdelen almindeligt salt – saltmængden skal svare til 2,8% af slagets vægt
  • 6-7 blade husblas
  • 3 laurbærblade
  • 1 1/2 spsk grov sennep eller dijon

Sådan gør du

  • Slaget skal være afpudset og klar til at lave rullepølse, få slagteren til at forberede det til dig. 
  • Fold slaget ud og drys indersiden med 2/3 af saltblandingen. Det skal være jævnt fordelt på slaget.
  • Smør sennep på og drys bagefter med peber, allehånde, persille og løg. Sørg for at det hele er jævnt fordelt.
  • Kom husblaspladerne i en krydderikværn og blend det fint – alternativt kan du bruge gelatinepulver. Drys husblaspulveret jævnt ud over slaget.
    opskrift rullepølse sous vide
  • Rul og snør nu rullepølsen, som vist tidligere her på siden.
    opskrift rullepølse sous vide
  • Fordel den sidste 1/3 af saltblandingen på ydersiden af rullepølsen.
  • Vakuumpak rullepølsen med laurbærblade i posen.
    opskrift rullepølse sous vide
  • Lad rullepølsen trække min et døgn på køl for at få saltet til at trænge ordenligt ind i køddet (obs jeg har forsøgt at springe dette trin over og tilberede den med det samme, også med et super godt resultat).
  • Når du er klar til at koge din rullepølse, skal den i sous vide karret på 78,5 gader i 6,5 timer.
  • Når tiden er gået, tages rullepølsen op af karret, klippes ud af posen, og placeres i en rullepølsepresse. 
    rullepølse sous vide
  • Lad rullepølsen hvile på køl i pressen i ca 12 timer før du tager den ud og skærer den i skiver. 
    rullepølse sous vide

Noter

Skæres ud i skiver og spises på rugbrød med sky og rå løg.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Kalorier: 10559kcalKulhydrater: 36gProtein: 204gFedt: 1062gMættet fedt: 387gFlerumættet fedt: 113gEnkeltumættet fedt: 494gKolesterol: 1440mgNatrium: 22455mgKalium: 4744mgFibre: 10gSukker: 10gA-vitamin: 8719IUC-vitamin: 157mgCalcium: 381mgJern: 19mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Prøv også: Flæskesteg sous vide eller bearnaise sous vide

Hvornår spiser vi rullepølse?

Rullepølse er et must til påske og til jul, men vi spiser det, som de fleste andre danskere, hele året rundt. Man kan altid give den lidt ekstra gas med julekrydderierne i juletiden, og tilføje andre krydderier eller krydderurter resten af året.

Rullepølse udstyr

For det bedste resultat anbefaler vi at du anskaffer dig en rullepølsepresser, vi bruger en gammeldags rullepølsepresser i bøg som denne (reklamelink). Derudover skal du bruge noget bomuldssnor til at snørre rullepølsen med.

Til denne opskrift har vi brugt vores Steba sous vide stick (reklamelink) og et plastickar fra jysk egnet til fødevarer. Du kan også bruge en stor gryde hvis du har det.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

4 kommentarer til “Rullepølse Sous vide – nem sous vide rullepølse”

  1. Hej – de opskrifter jeg har set, skal den ligge i saltlage i flere døgn. I stedet for rullepølsepresse – hvis man ikke har en – kan en brødform være en løsning. Mvh. Flemming Nielsen, Aulum. Go’ jul. ?

    Svar
    • Hej Flemming 🙂

      Der er meget forskel på hvor meget folk salter dem inden de tilberedes. Jeg har prøvet at lade den ligge længere og salte, dog uden den store forskel i resultatet. Super god ide med en brødform som presse, det er jo ikke alle der har en rullepølsepresse liggende 🙂

      God jul og godt nytår til dig og din familie 🙂

      Med venlig hilsen

      Rasmus

      Svar
    • Hej Klaus 🙂

      Uhh.. Jeg vil være tilbøjelig til at sige Sous Vide versionen er den bedste. Jeg synes at den bliver mere “saftig” hvis man kan sige det om en rullepølse..
      Før vi fik muligheden for at lege med Sous Vide, så var den kogte rullepølse jo fantastisk! Men man kan ikke tage fra Sous Vide at det holder på saft og kraft.

      De bedste hilsner

      Rasmus – Mad For Madelskere.

      Svar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.