Rullepølse Sous vide – nem sous vide rullepølse

Hjemmelavet rullepølse er bare en helt fantastisk spise, og en rullepølse sous vide får en intens og meget dejlig smag. Det er fantisk ikke svært at lave hjemmelavet rullepølse, det eneste man skal have er lidt tålmodighed.

rullepølse sous vide

Hjemmelavet rullepølse

Vi elsker hjemmelavet rullepølse af flere grunde. Det smager tusinde gange bedre end dem man køber i supermarkedet, og så er det mega nemt og billigt at lave.

Vi laver en hel rullepølse (eller to) og skærer op, vakuumpakker og fryser ned, og så er der lækkert pålæg til madpakken i lang tid. Det er hurtigt lige at tage en pakke rullepølse op af fryseren søndag aften, så børnene kan få lækkert pålæg med om mandagen.

Rullepølse sous vide opskrift

Her er vores opskrift på rullepølse i sous vide. Du kan følge opskriften slavisk, eller eksperimentere med andre smage i form af krydderier eller krydderurter. Prøv dig frem, det bliver med garanti ikke den sidste rullepølse du laver på denne måde, for det er bare nemt og lækkert!

Der er forskellige metoder til at snørre en rullepølse, her kan du se en video om hvordan du for eksempel kan gøre det.

rullepølse sous vide
Udskriv Pin
0 fra 0 stemmer

Rullepølse sous vide opskrift

Perfekt og smagfuld rullepølse – Hver gang!
Ret Madpakke
Køkken Dansk
Keyword Pålæg, Sous vide
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 6 timer 30 minutter
Hviletid 1 day 12 timer
Samlet tid 6 timer 40 minutter
Portioner 1 stk

Ingredienser

  • 1 svineslag 2 kg ca.
  • 8 g stødt sort peber evt. mindre hvis den er til børn
  • 2 løg finthakkede
  • 1 bdt persille finthakket
  • 5 g stødt allehånde
  • 56 g salt Halvdelen nitritsalt, halvdelen almindeligt salt – saltmængden skal svare til 2,8% af slagets vægt
  • 6-7 blade husblas
  • 2-3 laurbærblade
  • 1 1/2 spsk grov sennep eller dijon

Fremgangsmåde

  • Slaget skal være afpudset og klar til at lave rullepølse, få slagteren til at forberede det til dig. 
  • Fold slaget ud og drys indersiden med 2/3 af saltblandingen. Det skal være jævnt fordelt på slaget.
  • Smør sennep på og drys bagefter med peber, allehånde, persille og løg. Sørg for at det hele er jævnt fordelt.
  • Kom husblaspladerne i en krydderikværn og blend det fint – alternativt kan du bruge gelatinepulver. Drys husblaspulveret jævnt ud over slaget.
    opskrift rullepølse sous vide
  • Rul og snør nu rullepølsen, som vist tidligere her på siden.
    opskrift rullepølse sous vide
  • Fordel den sidste 1/3 af saltblandingen på ydersiden af rullepølsen.
  • Vakuumpak rullepølsen med laurbærblade i posen.
    opskrift rullepølse sous vide
  • Lad rullepølsen trække min et døgn på køl for at få saltet til at trænge ordenligt ind i køddet (obs jeg har forsøgt at springe dette trin over og tilberede den med det samme, også med et super godt resultat).
  • Når du er klar til at koge din rullepølse, skal den i sous vide karret på 78,5 gader i 6,5 timer.
  • Når tiden er gået, tages rullepølsen op af karret, klippes ud af posen, og placeres i en rullepølsepresse. 
    rullepølse sous vide
  • Lad rullepølsen hvile på køl i pressen i ca 12 timer før du tager den ud og skærer den i skiver. 
    rullepølse sous vide
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Noter

Skæres ud i skiver og spises på rugbrød med sky og rå løg.

Prøv også: Flæskesteg sous vide eller bearnaise sous vide

Hvornår spiser vi rullepølse?

Rullepølse er et must til påske og til jul, men vi spiser det, som de fleste andre danskere, hele året rundt. Man kan altid give den lidt ekstra gas med julekrydderierne i juletiden, og tilføje andre krydderier eller krydderurter resten af året.

Rullepølse udstyr

For det bedste resultat anbefaler vi at du anskaffer dig en rullepølsepresser, vi bruger en gammeldags rullepølsepresser i bøg som denne (reklamelink). Derudover skal du bruge noget bomuldssnor til at snørre rullepølsen med.

Til denne opskrift har vi brugt vores Steba sous vide stick (reklamelink) og et plastickar fra jysk egnet til fødevarer. Du kan også bruge en stor gryde hvis du har det.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Reader Interactions

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - nem hverdagsmad for hele familien

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares