Kylling piccata

Kylling med citron og kapers, eller kylling piccata. Det er virkelig en lækker mundfuld. Smørmør kylling med en lækker pikant smag af citron, og så der her små bomber af lidt syrligt man får fra kapers. Jeg var eller bange for at ungerne ikke ville bryde sig om det, men “store nuggets” som de kalder det, er blevet godkendt! Så hvis du har lyst til nem aftensmad med kylling, så se med her.

Kylling piccanta - Opskrift på nem aftensmad med kylling

Nemme Italienske retter

Der er rigtig mange opskrifter fra Italien, som vi har taget til os i Danmark. Fælles for mange af dem, er at de selvfølgelig smager dejligt, men også at mange af dem ikke tager så lang tid at lave. Det der med at de er hurtige at lave, det passer rigtig fint ind i vores hverdag, hvor der godt kan være lidt press på omkring aftensmadstid. Det kender du måske selv hvis du har børn.

Hvordan laver man kylling piccata?

Ud over at kylling piccata smager fantastisk, så er det også virkelig nemt at lave. Piccata serveres traditionelt med pasta, men man kan også sagtens spise det med et godt flutes til. Kylling piccata er en hurtig og nem ret, man sagtens kan lave til hverdag. Vores opskrift tager udgangspunkt i kylling, men retten kan også laves med kalvekød.

  • Kyllingefilet. Det kan også være udbenet kyllingelår
  • Citron
  • Olivenolie
  • Hønsebouillon
  • Kapers
  • Skalotteløg
  • Hvidløg
  • Hvidvin. Kan udelades, men det giver altså noget godt til retten!
  • Æg og mel til panering. Kan også udelades, men panering er rart.
  • Og så må jeg jo sige at rigeligt med smør gør sig rigtig godt, men kan også udelades for en lidt mere fedtfattig version.

Man starter med at banke kyllingen ud, den paneres derefter og steges gylden på panden. Så laves saucen i samme pande, man skal lige have alt smagen med! Så kommes kyllingen tilbage i saucen og simrer med i et par minutter, og så er retten klar til servering.

Kylling piccanta - Opskrift på nem aftensmad med kylling

Kylling piccata opskrift

Her kommer vores version af en lækker, nem italiensk ret med kylling. Vi håber i får lyst til at lave den som nem aftensmad, eller en hyggeret til weekenden. server den sammen med friskkogt spaghetti og en frisk salat, eller bare med et godt flutes til. Velbekomme.

Kylling piccanta - Opskrift på nem aftensmad med kylling

Kylling piccata opskrift

Nem aftensmad med kylling
5 fra 3 stemmer
Ret: Aftensmad, Hovedret, Hverdagsmad
Køkken: Italiensk
Keyword: Aftensmad med kylling, Kylling, Nem aftensmad
Forberedelse: 10 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Udskriv Pin
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 650 g kyllingefilet, eller udbenet kyllingelår
  • 1 ½ dl hvedemel
  • 2 stk æg, pisket sammen
  • 2 spsk smør
  • 1 spsk olivenolie, plus ekstra til stegning
  • 1 stk skalotteløg, hakket
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 2 dl hønsebouillon
  • ½ dl hvidvin
  • 3 spsk kapers, afdryppet, evt skyllet
  • 1 stk citron
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • peber, efter smag
  • Frisk persille

Sådan gør du

  • Start med at forberede citronen. Del den i 2. Den ene halvdel skal du bruge saften og skallen fra, den anden halvdel skæres i skiver og derpå i kvarte. Stil det hele til siden, det skal bruges senere.
  • Så skal kyllingefileterne forberedes. Fjerne fedt og sener. Del dem derefter i 2. Bank nu hver filetstykke ud til Ca. 1 cm i tykkelsen.
  • Nu skal de bankede kyllingefileter paneres. Først vendes de i mel, derpå i æg og til sidst i mel igen.
  • På en pande forvarmes olie og smør til middel varme. Steg nu de panerede kyllingesfileter i 3 – 4 minutter på hver side eller til de er helt gyldne og sprøde. Stil dem til siden når de er færdige og dæk dem til med folie, så de holder sig varme.
  • Nu skal saucen laves i samme pande som blev brugt til at stege kyllingen. Tilføj en smule olie, kom løg samt hvidløg på panden og steg det i et par minutter.
  • Tilsæt derefter bouillon, hvidvin, citronsaft, citronskal, kapers samt citronstykker. Lad saucen koge en smule ind, det burde tage 2 – 3 minutter. Tilsæt sukker og smag til med salt og peber.
  • Kom kyllingefileterne tilbage i saucen og lad dem simre med i et par minutter. Øs saucen over kyllingefileterne, drys med hakket persille og server retten direkte i panden.

Næringsværdi

Kalorier: 485 kcal | Kulhydrater: 36 g | Protein: 43 g | Fedt: 17 g | Mættet fedt: 6 g | Kolesterol: 203 mg | Natrium: 926 mg | Kalium: 773 mg | Fibre: 2 g | Sukker: 4 g | A-vitamin: 345 IU | C-vitamin: 9 mg | Calcium: 37 mg | Jern: 3 mg
HAR DU PRØVET OPSKRIFTEN?Nævn os på dit billede med @madformadelskere og tag #madformadelskere!

Serveringsforslag

  • Server med friskkogt spaghetti og en grøn salat
  • Spis med et godt hjemmebagt flutes til at dyppe i saucen i panden.
  • Spis med en kålsalat eller kogt broccoli for et sundere måltid, og spar evt. på smørret under tilberedningen hvis du vil spare på kalorierne.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

4 reaktioner

    1. Hej Jenny.

      Det er en smutter! Tak for info, kapers er nu på listen 🙂

      Med venlig hilsen

      Rasamus

  1. 5 stars
    En SUPER GOD opskrift og dejlig frisk – den vil jeg bestemt lave igen og igen, tak for den!!!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *






Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg