Hjem » Hverdagsmad » Kylling piccata

Kylling piccata

Kylling med citron og kapers, eller kylling piccata. Det er virkelig en lækker mundfuld. Smørmør kylling med en lækker pikant smag af citron, og så der her små bomber af lidt syrligt man får fra kapers. Jeg var eller bange for at ungerne ikke ville bryde sig om det, men “store nuggets” som de kalder det, er blevet godkendt! Så hvis du har lyst til nem aftensmad med kylling, så se med her.

Kylling piccanta - Opskrift på nem aftensmad med kylling

Nemme Italienske retter

Der er rigtig mange opskrifter fra Italien, som vi har taget til os i Danmark. Fælles for mange af dem, er at de selvfølgelig smager dejligt, men også at mange af dem ikke tager så lang tid at lave. Det der med at de er hurtige at lave, det passer rigtig fint ind i vores hverdag, hvor der godt kan være lidt press på omkring aftensmadstid. Det kender du måske selv hvis du har børn.

Hvordan laver man kylling piccata?

Ud over at kylling piccata smager fantastisk, så er det også virkelig nemt at lave. Piccata serveres traditionelt med pasta, men man kan også sagtens spise det med et godt flutes til. Kylling piccata er en hurtig og nem ret, man sagtens kan lave til hverdag. Vores opskrift tager udgangspunkt i kylling, men retten kan også laves med kalvekød.

  • Kyllingefilet. Det kan også være udbenet kyllingelår
  • Citron
  • Olivenolie
  • Hønsebouillon
  • Kapers
  • Skalotteløg
  • Hvidløg
  • Hvidvin. Kan udelades, men det giver altså noget godt til retten!
  • Æg og mel til panering. Kan også udelades, men panering er rart.
  • Og så må jeg jo sige at rigeligt med smør gør sig rigtig godt, men kan også udelades for en lidt mere fedtfattig version.

Man starter med at banke kyllingen ud, den paneres derefter og steges gylden på panden. Så laves saucen i samme pande, man skal lige have alt smagen med! Så kommes kyllingen tilbage i saucen og simrer med i et par minutter, og så er retten klar til servering.

Kylling piccanta - Opskrift på nem aftensmad med kylling

Kylling piccata opskrift

Her kommer vores version af en lækker, nem italiensk ret med kylling. Vi håber i får lyst til at lave den som nem aftensmad, eller en hyggeret til weekenden. server den sammen med friskkogt spaghetti og en frisk salat, eller bare med et godt flutes til. Velbekomme.

Kylling piccanta - Opskrift på nem aftensmad med kylling
5 fra 6 stemmer

Kylling piccata opskrift

Nem aftensmad med kylling
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 30 min
Ret Aftensmad, Hovedret, Hverdagsmad
Køkken Italiensk
Antal 4 personer
Kalorier 485 kcal

Ingredienser

  • 650 g kyllingefilet, eller udbenet kyllingelår
  • 1 ½ dl hvedemel
  • 2 stk æg, pisket sammen
  • 2 spsk smør
  • 1 spsk olivenolie, plus ekstra til stegning
  • 1 stk skalotteløg, hakket
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 2 dl hønsebouillon
  • ½ dl hvidvin
  • 3 spsk kapers, afdryppet, evt skyllet
  • 1 stk citron
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • peber, efter smag
  • frisk persille

Sådan gør du

  • Start med at forberede citronen. Del den i 2. Den ene halvdel skal du bruge saften og skallen fra, den anden halvdel skæres i skiver og derpå i kvarte. Stil det hele til siden, det skal bruges senere.
  • Så skal kyllingefileterne forberedes. Fjerne fedt og sener. Del dem derefter i 2. Bank nu hver filetstykke ud til Ca. 1 cm i tykkelsen.
  • Nu skal de bankede kyllingefileter paneres. Først vendes de i mel, derpå i æg og til sidst i mel igen.
  • På en pande forvarmes olie og smør til middel varme. Steg nu de panerede kyllingesfileter i 3 – 4 minutter på hver side eller til de er helt gyldne og sprøde. Stil dem til siden når de er færdige og dæk dem til med folie, så de holder sig varme.
  • Nu skal saucen laves i samme pande som blev brugt til at stege kyllingen. Tilføj en smule olie, kom løg samt hvidløg på panden og steg det i et par minutter.
  • Tilsæt derefter bouillon, hvidvin, citronsaft, citronskal, kapers samt citronstykker. Lad saucen koge en smule ind, det burde tage 2 – 3 minutter. Tilsæt sukker og smag til med salt og peber.
  • Kom kyllingefileterne tilbage i saucen og lad dem simre med i et par minutter. Øs saucen over kyllingefileterne, drys med hakket persille og server retten direkte i panden.

Hvad skal du huske til næste gang?



Nutrition

Kalorier: 485kcalKulhydrater: 36gProtein: 43gFedt: 17gMættet fedt: 6gKolesterol: 203mgNatrium: 926mgKalium: 773mgFibre: 2gSukker: 4gA-vitamin: 345IUC-vitamin: 9mgCalcium: 37mgJern: 3mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Aftensmad med kylling, Kylling, Nem aftensmad
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Serveringsforslag

  • Server med friskkogt spaghetti og en grøn salat
  • Spis med et godt hjemmebagt flutes til at dyppe i saucen i panden.
  • Spis med en kålsalat eller kogt broccoli for et sundere måltid, og spar evt. på smørret under tilberedningen hvis du vil spare på kalorierne.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Photo of author

Opskrift af Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

4 kommentarer til “Kylling piccata”

    • Hej Jenny.

      Det er en smutter! Tak for info, kapers er nu på listen 🙂

      Med venlig hilsen

      Rasamus

      Svar
  1. 5 stars
    En SUPER GOD opskrift og dejlig frisk – den vil jeg bestemt lave igen og igen, tak for den!!!!

    Svar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.