Hverdagsmad – Nem aftensmad til hverdag

Mange familier har en travl hverdag, der betyder at tiden i køkkenet ikke er den samme som den var dengang mor gik hjemme ved kødgryderne. For os er aftensmåltidet en rigtig vigtig del af hverdagen, og vi prioriterer det meget højt. Derfor har vi nogen gange brug for nem aftensmad.
Det er det eneste tidspunkt på dagen hvor vi kan være sikre på alle sidder ved bordet samtidig og hygger sig med dejlig mad og taler om dagens strabadser.

Et godt tip hvis man har en travl hverdag, kan være at lave dobbelt portioner for eksempel i weekenden eller hvis man har tidligt fri en dag. Vi kan man fryse resterne ned til en travl dag, eller bruge dem dagen efter til nem aftensmad.
Det behøver ikke at tage lang tid at forberede familiens aftens måltid. Særligt hvis du har en sous vide eller en slowcooker, kan du spare tid ved at forberede og sætte maden over om morgenen.

Udstyr til at gøre aftensmaden nemmere

Vi har forskellige typer af udstyr der hjælper os med at lave lækker aftensmad selv på de travle hverdage. En trykkoger er uundværlig for os, så kan vi nemlig lave en lækker bolognese på kun 1 time, eller hvad med risengrød på 15 minutter?

Derudover elsker vi sous vide, fordi her kan vi sætte maden over om morgenen, og så er vi sikre på at den er helt perfekt når vi skal spise om aftenen. Det samme gælder vores slow cooker – sæt maden over om morgenen, og så er den klar til spisetid. Så bliver det vist ikke meget nemmere.

Herunder finder du vores bedste opskrifter på nem aftensmad og hverdagsmad – velbekomme!

Opskrifter

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.