Lækker mør kylling i en cremet flødesauce. Vores version af Marry me chicken, der bare smager så fuglene synger. Hvis du ikke har kastet dig ud den den her nemme ret med kylling, så er det nu du skal prøve.

Kylling i flødesauce
Nu har den været ude så længe, så nu måtte vi simpelthen prøve at lave den. Men så alligevel ikke helt uden lige at tilføje vores eget lille tvist. Marry me chicken har rullet over skærmen hos de fleste hvad enten det er Instagram, TikTok, eller et af de andre sociale medier man bruger.
Og det smager da også virkelig godt, også selvom der er spinat i! Det er i hvert fald blevet godkendt af vores unger.
Der er så meget vi skal nå! Lektier, fritidsaktiviteter og ikke mindst arbejde! Det er derfor at det er så godt at have nogle af de her nemme retter på rygraden, så man hurtigt kan bikse noget sammen der falder i de flestes smag. Her er en af den, og den skal du gemme som en favorit.
Du kan servere alt lige fra ris til kartoffelmos sammen med Marry me chicken. Og en lækker frisk salat, ville heller ikke være dårligt til at samle lidt op på fedmen. Indkøbslisten er ikke så lang, og det er faktisk også forholdsvist billig aftensmad.
Mere hverdagsmad
Ingrediensnoter
Kylling – Kyllingebryster, gerne nogen der ikke en pumpet fulde af “lage”. Det smager generelt bedre og har også en bedre struktur i kødet.
Soltørrede tomater – Det skal være dem i olie du køber. Du finder dem i glas i supermarkedet sammen med konserveres.
Tørret chili – Som flager, 1/4 tsk. stødt cayennepeber kan også gøre det. Det giver lige lidt varme uden at den er stærk.
Fløde – Jeg plejer at bruge piskefløde, men du kan garanteret bruge fedtreducerede alternativer med et fint resultat også.
Hvidvin – Det er mit tvist på retten. Jeg synes at det giver en god smag og syre til saucen. Hvis du ikke har hvidvin, så kan det er stattes af vand.
Babyspinatblade – Dem har de i de fleste supermarkeder.
Alternative ingredienser
- Udskift for eksempel piskefløde med madlavningsfløde for at få en lettere sauce.
Hvordan laver man marry med chicken?
Her kommer der en kort gennemgang af hvordan du laver den populære ret marry me chicken helt fra bunden.
Det tager ikke så lang tid, men du kan alligevel lige forberede dig en smule og hakke løg, hvidløg og ellers måle det hele af og stille klar.
I en gryde eller sauterpande, brunes de forberedte kyllingebryster af på begge sider, når de er belvet gyldne, tages de af og stilles til siden. I samme pande smeltes smørret og de hakkede løg svitses til de bliver klare, der tilsættes hvidløg, oregano samt chili der kort svitses med.
Nu tilsættes tomatkoncentrat der svitses med inden fløde, hvidvin, vand, parmesan, soltørrede tomater, samt salt, sukker og peber. Kog saucen op og skru ned inden kyllingebrysterne kommes tilbage i gryden. Lad dem simre med under låg i ca. 10 minutter, inden babyspinatblade tilsættes. Lad dem simre med i et minuts tid, eller til de salder sammen.
Server nu retten sammen med kogt spaghetti eller en god kartoffelmos.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja, prøv med kikærter og søde kartofler som erstatning for kød.
Ja, retten kan holde sig på køl i et par dage eller den kan fryses ned. Sørg for at varme retten helt igennem når du skal servere resterne.
Andre lækre kyllingeretter
Tips og Tricks
- Smag til
- Sørg for at smage til undervejs, retten ændrer smag undervejs som den koger. Så smag hellere en gang for meget end en gang for lidt.
- Forbered ingredienserne
- Gør alle ingredienser klar, så skal man ikke stresse i køkkenet, men bare kan komme dem i retten.
Serveringsforslag
- Server med kogt spaghetti eller en god kraftig kartoffelmos eller rodfrugtmos.
- Server med et groft flutes og en frisk grøn salat
Elsker du nemme og hurtige aftensmadsretter?
Prøv også vores opskrift på hurtig kylling i karry eller Mongolian noodles med hakket oksekød.
Opskrift på kylling i italiensk flødesauce
Her får du vores opskrift på lække Marry me chicken. Der er fuld drøn på smagen, og serveres sammen med noget lækkert tilbehør, så bliver det ikke meget bedre.
Det er en nem hverdagsret for hele familien eller til andre du holder af. Vi håber du får lyst til at prøve vores version af den virale kyllingeret.

Merry me chicken
Ingredients
- 4 kyllingebryster
- ½ dl hvedemel
- Salt, efter smag
- Peber, efter smag
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 80 g soltørrede tomater i olie
- 1 ½ spsk olie
- 20 g smør
- 2 spsk tomatkoncentrat
- 1 tsk tørret chili
- 1 tsk tørret oregano
- 1 dl hvidvin
- 1 dl vand
- 2 dl piskefløde
- 1 hønsebouillonterning
- 130 g parmesan
- ½ tsk sukker
- ½ tsk salt
- Peber, efter smag
- 125 g friske spinatblade
- 1 dl frisk basilikum
Instructions
- Start med at forberede kyllingebrysterne. De trimmes for fedt og synlige sener og stilles til siden.4 kyllingebryster
- Hak løg og riv hvidløg fint, og skær de soltørrede tomater i mindre stykker2 løg, 3 fed hvidløg, 80 g soltørrede tomater i olie
- I et fad kommes mel, som krydres med salt og peber.½ dl hvedemel, Salt, Peber
- I en stor sauterpande varmes olien op til middelvarme. Vend nu kyllingebrysterne i melblandingen og steg dem i olien i 5-7 minutter på begge sider. Når de er færdige, tages de op og stilles til siden.1 ½ spsk olie
- I samme pande smeltes smørret og de hakkede løg tilsættes og svitses ved lav varme til de falder sammen og bliver klare, derefter tilsættes fint revet hvidløg, tørret oregano samt tørret chili og svitses med i et minuts tid.20 g smør, 1 tsk tørret chili, 1 tsk tørret oregano
- Tilsæt tomatkoncentrat og svits den med et minuts tid før hvidvin, vand og fløde samt hønsebouillonterning tilsættes til panden sammen med den revet parmesan, hakkede soltørrede tomater, salt, peber og sukker. Lad saucen koge op og skru derefter ned så den simrer. Kom nu kyllingen tilbage i saucen og lad den simre med i 10 minutter.2 spsk tomatkoncentrat, 1 dl hvidvin, 1 dl vand, 2 dl piskefløde, 1 hønsebouillonterning, 130 g parmesan, 80 g soltørrede tomater i olie, ½ tsk salt, Peber, ½ tsk sukker
- Når der er gået 10 minutter tilsættes de skyllede babyspinatblade. Lad dem simre med i et par minutter til de falder sammen, smag saucen til en sidste gang og slut af med at drysse groft hakket frisk basilikum ud over.125 g friske spinatblade, 1 dl frisk basilikum
- Server retten med det samme sammen med friskkogt pasta eller en god kartoffelmos.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her