Har du set den lækre trend med marry me chicken på TikTok eller Instagram? Det er en Italiensk inspireret ret med kylling i cremet flødesauce med spinat og soltørrede tomater, og den smager altså forrygende.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 30 minuttermin
Samlet tid 35 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
4kyllingebryster
½dlhvedemel
Salt, efter smag
Peber, efter smag
2løg
3fedhvidløg
80gsoltørrede tomater i olie
1 ½spskolie
20gsmør
2spsktomatkoncentrat
1tsktørret chili
1tsktørret oregano
1dlhvidvin
1dlvand
2dlpiskefløde
1hønsebouillonterning
130gparmesan
½tsksukker
½tsksalt
Peber, efter smag
125gfriske spinatblade
1dlfrisk basilikum
Sådan gør du
Start med at forberede kyllingebrysterne. De trimmes for fedt og synlige sener og stilles til siden.
4 kyllingebryster
Hak løg og riv hvidløg fint, og skær de soltørrede tomater i mindre stykker
2 løg, 3 fed hvidløg, 80 g soltørrede tomater i olie
I et fad kommes mel, som krydres med salt og peber.
½ dl hvedemel, Salt, Peber
I en stor sauterpande varmes olien op til middelvarme. Vend nu kyllingebrysterne i melblandingen og steg dem i olien i 5-7 minutter på begge sider. Når de er færdige, tages de op og stilles til siden.
1 ½ spsk olie
I samme pande smeltes smørret og de hakkede løg tilsættes og svitses ved lav varme til de falder sammen og bliver klare, derefter tilsættes fint revet hvidløg, tørret oregano samt tørret chili og svitses med i et minuts tid.
Tilsæt tomatkoncentrat og svits den med et minuts tid før hvidvin, vand og fløde samt hønsebouillonterning tilsættes til panden sammen med den revet parmesan, hakkede soltørrede tomater, salt, peber og sukker. Lad saucen koge op og skru derefter ned så den simrer. Kom nu kyllingen tilbage i saucen og lad den simre med i 10 minutter.
2 spsk tomatkoncentrat, 1 dl hvidvin, 1 dl vand, 2 dl piskefløde, 1 hønsebouillonterning, 130 g parmesan, 80 g soltørrede tomater i olie, ½ tsk salt, Peber, ½ tsk sukker
Når der er gået 10 minutter tilsættes de skyllede babyspinatblade. Lad dem simre med i et par minutter til de falder sammen, smag saucen til en sidste gang og slut af med at drysse groft hakket frisk basilikum ud over.
125 g friske spinatblade, 1 dl frisk basilikum
Server retten med det samme sammen med friskkogt pasta eller en god kartoffelmos.