Madformadelskere / Aftensmad / Hverdagsmad / Kylling i fad med kartofler og porre

Kylling i fad med kartofler og porre

Af:

Rasmus Juul Møller

Opdateret:

Udgivet:


Nem aftensmad er bare sagen! Kylling i fad med kartofler og porre smager helt fantastisk og passer sig selv i ovnen, når først det er sat over. Mør kylling viklet med bacon og lækre cremede flødekartofler med porre, så bliver det ikke meget bedre. Hvis du vil se hvordan du selv kan forkæle familien med lækker aftensmad med kylling, så læs med her og få vores opskrift.

kylling i fad med kartofler og porre drysset med frisk persille og parmesan.

Nem aftensmad med kylling

Vi elsker kylling. Om det er grillkylling, ovnstegt kylling eller grydestegt kylling, så smager kylling bare godt og det er også billig aftensmad. For mig handler det at lave aftensmad om meget mere end “bare” at stille mad på bordet. Mad er noget vi går op i, og det skal smage af noget.

Kylling smager som udgangspunkt ikke af særligt meget i mine øjne. Det kan man gøre noget ved på flere måder. Man kan krydre det, eller man lade det indgå i en ret der tilføjer smag. Og det er det sidste man gør, når man laver denne kylling i fad med kartofler og porre.

Smagen af bacon sammen med porre giver en virkelig lækker smag til retten, og kartoflerne mætter dejligt. Resterne kan sagtens varmes og spises dagen efter.

fad med flødekartofler med kylling viklet med bacon ovenpå klar til servering.

Mere hverdagsmad


Ingrediensnoter

Kyllingebryst – Vælg kylling af en god kvalitet, og noget der ikke er tilsat saltlage. Det giver det bedste resultat i sidste ende.

Bacon – Du skal bruge bacon i skiver til denne ret. Baconen er med til at give smag og holde kyllingen saftig.

Alternative ingredienser

  • Prøv også at vikle kyllingen med serrano eller parmaskinke i stedet for bacon, det smager også virkelig dejligt.

Hvordan laver man kylling i fad med kartofler og porre?

Der er lidt forberedelse, men når først fadet er sat i ovnen, så passer det stort set sig selv. Kyllingen kommer først på halvvejs i tilberedningen, på den måde undgår man at den bliver tør og kedelig.

I en gryde varmes ingredienser til kartoffelfadet indtil saucen tykner en smule. Det hele kommes i et fad og stilles i en forvarmet ovn.

Når cirka halvdelen af tilberedningstiden er gået, kommes kyllingebryster viklet med bacon oven på. Fadet stilles igen i ovnen, og tilberedes resten af tiden. Inden retten er helt færdig dryssen den med revet parmesan og til sidst med frisk hakket persille.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

fad med kartoffelbund og kyllingebryster viklet med bacon ovenpå.

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg gemme resterne?

Ja du kan fint gemme resterne og genopvarme dem, for eksempel i mikrobølgeovnen, dagen efter.


Andre nemme kyllingeretter

saftige kyllingebryster med bacon omkring på bund af flødekartofler med porre.

Tips og Tricks

  • Kog det hele op i gryden
    • Vi starter med at koge det hele til bunden af flødekartofler op i en gryde. Det gør vi faktisk tit når vi laver flødekartofler, for det tager lidt af tilberedningstiden af, og så kan man altså lidt nemmere smage “saucen” til inden man hælder det hele i fadet.

Serveringsforslag

  • Server kylling i fad med kartofler og porre som en selvstændig ret eventuelt med en grøn salat til.

Elsker du ovnretter med kylling?

Prøv også vores opskrifter på Pastafad med kylling eller Kylling i fad med grøntsager

anretning af kylling i fad med kartofler og porre på en tallerken.

Opskrift på Kylling med bacon på porre/kartoffel-bund

Her kommer vores opskrift på den bedst kylling i fad med kartofler. Det smager rigtig godt og passer sig selv i ovnen. Resterne kan sagtens fryses ned, eller varmes op dagen efter.

Vi håber du får lyst til at prøve at servere retten for din familie, herhjemme er den altid et hit og børnene elsker den. Især vores flødekartoffel-elskende dreng Johannes.

kylling i fad med kartofler og porre drysset med frisk persille og parmesan.
4.67 fra 3 stemmer

Kylling i fad med kartofler og porre

Nem hverdagsmad til hele familien. Retten består af kylling omviklet med bacon på en bund af kartofler og porre med fløde. Den smager fantastisk, og er nemt at lave, og når det først er sat over, passer det sig selv i ovnen.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time 20 minutter
Samlet tid 1 time 30 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 1120 kcal

Ingredienser

Kartoffelfad

  • 1 porre
  • 1 løg
  • 1 kg kartofler
  • 2 fed hvidløg
  • ½ dl hvidvin
  • 5 dl piskefløde
  • 1 tsk grov sennep
  • 3 laurbærblade
  • 2 tsk salt
  • Peber, efter smag

Kylling med bacon

  • 220 g bacon, ca. 3 strimler bacon pr. bryst
  • 800 g kyllingebryst

Topping

  • ½ dl frisk persille
  • 3 spsk parmesan, revet

Sådan gør du

  • Ovnen forvarmes til 200 grader almindelig over- og undervarme.
  • Løget pilles, deles i 2 og skæres i tynde skiver.
    Kartoflerne skrælles og skæres i skiver á 3 mm. jeg plejer at bruge et mandolinjern.
    Porren renses i koldt vand og skæres i passede skiver.
    Hvidløg pilles og rives fint.
    1 porre, 1 løg, 1 kg kartofler, 2 fed hvidløg
  • I en gryde kommes hvidvin, fløde, sennep, salt, peber, laurbærblade, løg, kartoffelskiver, revet hvidløg og porrer. Varm det op og lad det småkoge under omrøring til saucen begynder at tykne en smule.
    ½ dl hvidvin, 5 dl piskefløde, 3 laurbærblade, 2 tsk salt, Peber, 1 tsk grov sennep
  • Hæld det hele i et ildfast fad i passende størrelse og stil det midt i den forvarmede ovn.
  • Nu skal fadet stå i ovnen i 30 minutter.
  • Imens fadet står i ovnen, forberedes kyllingebrysterne. De vikles med bacon ca. 3 skiver pr. bryst. Når fadet har stået i ovnen i 30 minutter lægges kyllingebrysterne ovenpå kartoflerne, og fadet kommes i ovnen igen.
    – Nu skal fadet stå i ovnen ca. 40 minutter.
    220 g bacon, 800 g kyllingebryst
  • Når der er ca. 10 minutter tilbage, drysses fadet med revet parmesan og der skrues op til 230 grader. Lad retten stå i ovnen til parmesanen er smeltet.
    3 spsk parmesan
  • Når osten har fået lidt farve er retten klar til servering. Drys med frisk hakket persille og stil fadet på bordet.
    ½ dl frisk persille

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 1120kcalKulhydrater: 55gProtein: 59gFedt: 73gMættet fedt: 37gFlerumættet fedt: 6gEnkeltumættet fedt: 23gTransfedt: 0.1gKolesterol: 306mgNatrium: 1847mgKalium: 2188mgFibre: 7gSukker: 8gA-vitamin: 3359IUC-vitamin: 74mgCalcium: 177mgJern: 4mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Opdatering

Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 9. februar 2021 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Denne opskrift er senest opdateret:

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Rasmus Juul Møller Avatar

2 kommentarer til “Kylling i fad med kartofler og porre”

    • Hej Marianne

      Tusind tak for din kommentar, vi er også helt vilde med opskriften. Så dejligt du også kunne lide den.

      Ha en dejlig dag
      Mvh Tina

      Svar
4.67 from 3 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.