Indhold

Kylling i fad med kartofler og porre

Indhold

Nem aftensmad er bare sagen! Kylling i fad med kartofler og porre smager helt fantastisk og passer sig selv i ovnen når først det er sat over. Mør kylling viklet med bacon og lækre cremede flødekartofler med porre, så bliver de tikke meget bedre. Hvis du vil se hvordan du selv kan forkæle familien med lækker aftensmad med kylling, så læs med her og få vores opskrift.

kylling i fad med kartofler og porre med parmesan og persille på toppen

Nem aftensmad med kylling

Vi elsker kylling. Om det er grillkylling, ovnstegt kylling, grydestegt kylling, så smager kylling bare godt og det er også billig aftensmad. For mig handler det at lave aftensmad om meget mere end “bare” at stille mad på bordet. Mad er noget vi går op i, og det skal smage af noget.

Kylling smager som udgangspunkt ikke af særligt meget i mine øjne. Det kan man gøre noget ved på flere måder. Man kan krydre det, eller man lade det indgå i en ret der tilføjer smag. Og det er det sidste man gør, når man laver kylling i fad med kartofler og porre.

Smagen af bacon sammen med porre giver en virkelig lækker smag til retten, og kartoflerne mætter dejligt. Resterne kan sagtens varmes og spises dagen efter.

kylling med bacon omkring på bund af kartofler og porre med fløde

Hvordan laver man kylling i fad med kartofler og porre?

Der er lidt forberedelse, men når først fadet er sat i ovnen, så passer det stort set sig selv. Kyllingen kommer først på halvvejs i tilberedningen, på den måde undgår man at den bliver tør og kedelig. Her kommer en hurtig gennemgang af de ingredienser du skal bruge samt en kort beskrivelse af fremgangsmåden.

Den fulde opskrift kan du finde nederst på siden.

Du skal bruge:

  • Porre
  • Løg
  • Kartofler
  • Hvidløg
  • Hvidvin
  • Piskefløde
  • Salt og peber
  • Laurbærblade
  • Bacon
  • Kyllingebryst
  • Persille og parmesan

I en gryde varmes ingredienser til kartoffelfadet i en gryde indtil saucen tykner en smule. Det kommes i et fad og stilles i en forvarmet ovn.

Når ca. halvdelen af tilberedningstiden er gået komme kyllingebryster viklet med bacon oven på. Fadet stilles igen i ovnen, og tilberedes resten af tiden. Inden retten er helt færdig dryssen den med revet parmesan.
Slut af med at drysse fadet med frisk hakket persille.

Server kylling i fad med kartofler og porre som en selvstændig ret eventuelt med en grøn salat til.

fad med flødekartofler og kylling med bacon ovenpå

Opskrift på Kylling med bacon på porre/kartoffel-bund

Her kommer vores opskrift på den bedst kylling i fad med kartofler. Det smager rigtig godt og passer sig selv i ovnen. Resterne kan sagtens fryses ned, eller varmes op dagen efter.

kylling i fad med kartofler og porre med parmesan og persille på toppen
0 fra 0 stemmer

Kylling i fad med kartofler og porre

Nem hverdagsmad til hele familien. Retten består af kylling omviklet med bacon på en bund af kartofler og porre med fløde. Den smager fantastisk, og er nem at lave.
Opskrift lavet af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 1 t 20 min
Samlet tid 1 t 30 min
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 1191 kcal

Ingredienser

Kartoffelfad:

  • 1 stk porrer, stor
  • 1 stk løg
  • 1300 g kartofler
  • 2 fed hvidløg
  • 0,5 dl hvidvin
  • 5 dl piskefløde
  • 2 tsk salt
  • ½ tsk stødt peber, eller efter smag
  • 3 stk laurbærblade

Kylling med bacon placeres oven på kartoffelfadet):

  • 220 g bacon, eller ca. 3 strimler bacon pr. bryst
  • 800 g kyllingebryst

Topping:

  • 1 spsk frisk persille
  • 3 spsk revet parmesan

Sådan gør du

  • Ovnen forvarmes til 200 grader. Alm ovn.
  • Løget pilles, deles i 2 og skæres i tynde skiver.
    Kartoflerne skrælles og skæres i skiver á 3 mm. jeg plejer at bruge et mandolinjern.
    Porren renses i koldt vand og skæres i passede skiver.
    Hvidløg pilles og rives fint.
  • I en gryde kommes hvidvin, fløde, salt, peber, laurbærblade, løg, kartoffelskiver, revet hvidløg og porrer. Varm det op og lad det småkoge under omrøring til saucen begynder at tykne en smule.
  • Hæld det hele i et ildfast fad i passende størrelse og stil det midt i den forvarmede ovn.
  • Nu skal fadet stå i ovnen i 30 minutter.
  • Imens fadet står i ovnen forberedes kyllingebrysterne. De vikles med bacon ca. 3 skiver pr. bryst. Når fadet har stået i ovnen i 30 minutter lægges kyllingebrysterne ovenpå kartoflerne og fadet kommes i ovnen igen.
    – Nu skal fadet stå i ovnen ca. 40 minutter.
  • Når der er ca. 10 minutter tilbage drysset fadet med revet parmesan og der skrues op til 230 grader. Lad det stå i ovnen til parmesanen er smeltet.
  • Når osten har fået lidt farve er retten klar til servering. Drys med frisk persille og stil fadet på bordet.

Nutrition

Serving: 1personKalorier: 1191kcalKulhydrater: 68gProtein: 61gFedt: 75gMættet fedt: 38gTransfedt: 1gKolesterol: 338mgNatrium: 1893mgKalium: 2415mgFibre: 8gSukker: 5gA-vitamin: 2410IUC-vitamin: 74mgCalcium: 203mgJern: 4mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Aftensmad med kylling, flødekartofler med kylling, Kylling og kartofler i fad, Nem hverdagsmad
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 6 år og Ellen på 4 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg