Nem aftensmad er bare sagen! Kylling i fad med kartofler og porre smager helt fantastisk og passer sig selv i ovnen, når først det er sat over. Mør kylling viklet med bacon og lækre cremede flødekartofler med porre, så bliver det ikke meget bedre. Hvis du vil se hvordan du selv kan forkæle familien med lækker aftensmad med kylling, så læs med her og få vores opskrift.

Nem aftensmad med kylling
Vi elsker kylling. Om det er grillkylling, ovnstegt kylling eller grydestegt kylling, så smager kylling bare godt og det er også billig aftensmad. For mig handler det at lave aftensmad om meget mere end “bare” at stille mad på bordet. Mad er noget vi går op i, og det skal smage af noget.
Kylling smager som udgangspunkt ikke af særligt meget i mine øjne. Det kan man gøre noget ved på flere måder. Man kan krydre det, eller man lade det indgå i en ret der tilføjer smag. Og det er det sidste man gør, når man laver denne kylling i fad med kartofler og porre.
Smagen af bacon sammen med porre giver en virkelig lækker smag til retten, og kartoflerne mætter dejligt. Resterne kan sagtens varmes og spises dagen efter.
“Super lækker opskrift.😋👍”
– Marianne –
Mere hverdagsmad
Ingrediensnoter
Kyllingebryst – Vælg kylling af en god kvalitet, og noget der ikke er tilsat saltlage. Det giver det bedste resultat i sidste ende.
Bacon – Du skal bruge bacon i skiver til denne ret. Baconen er med til at give smag og holde kyllingen saftig.
Alternative ingredienser
- Prøv også at vikle kyllingen med serrano eller parmaskinke i stedet for bacon, det smager også virkelig dejligt.
Hvordan laver man kylling i fad med kartofler og porre?
Der er lidt forberedelse, men når først fadet er sat i ovnen, så passer det stort set sig selv. Kyllingen kommer først på halvvejs i tilberedningen, på den måde undgår man at den bliver tør og kedelig.
I en gryde varmes ingredienser til kartoffelfadet indtil saucen tykner en smule. Det hele kommes i et fad og stilles i en forvarmet ovn.
Når cirka halvdelen af tilberedningstiden er gået, kommes kyllingebryster viklet med bacon oven på. Fadet stilles igen i ovnen, og tilberedes resten af tiden. Inden retten er helt færdig dryssen den med revet parmesan og til sidst med frisk hakket persille.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja du kan fint gemme resterne og genopvarme dem, for eksempel i mikrobølgeovnen, dagen efter.
Andre nemme kyllingeretter
Tips og Tricks
- Kog det hele op i gryden
- Vi starter med at koge det hele til bunden af flødekartofler op i en gryde. Det gør vi faktisk tit når vi laver flødekartofler, for det tager lidt af tilberedningstiden af, og så kan man altså lidt nemmere smage “saucen” til inden man hælder det hele i fadet.
Serveringsforslag
- Server kylling i fad med kartofler og porre som en selvstændig ret eventuelt med en grøn salat til.
Elsker du ovnretter med kylling?
Prøv også vores opskrifter på Pastafad med kylling eller Kylling i fad med grøntsager
Opskrift på Kylling med bacon på porre/kartoffel-bund
Her kommer vores opskrift på den bedst kylling i fad med kartofler. Det smager rigtig godt og passer sig selv i ovnen. Resterne kan sagtens fryses ned, eller varmes op dagen efter.
Vi håber du får lyst til at prøve at servere retten for din familie, herhjemme er den altid et hit og børnene elsker den. Især vores flødekartoffel-elskende dreng Johannes.

Kylling i fad med kartofler og porre
Ingredienser
Kartoffelfad
- 1 porre
- 1 løg
- 1 kg kartofler
- 2 fed hvidløg
- ½ dl hvidvin
- 5 dl piskefløde
- 1 tsk grov sennep
- 3 laurbærblade
- 2 tsk salt
- Peber, efter smag
Kylling med bacon
- 220 g bacon, ca. 3 strimler bacon pr. bryst
- 800 g kyllingebryst
Topping
- ½ dl frisk persille
- 3 spsk parmesan, revet
Sådan gør du
- Ovnen forvarmes til 200 grader almindelig over- og undervarme.
- Løget pilles, deles i 2 og skæres i tynde skiver. Kartoflerne skrælles og skæres i skiver á 3 mm. jeg plejer at bruge et mandolinjern. Porren renses i koldt vand og skæres i passede skiver. Hvidløg pilles og rives fint.1 porre, 1 løg, 1 kg kartofler, 2 fed hvidløg
- I en gryde kommes hvidvin, fløde, sennep, salt, peber, laurbærblade, løg, kartoffelskiver, revet hvidløg og porrer. Varm det op og lad det småkoge under omrøring til saucen begynder at tykne en smule.½ dl hvidvin, 5 dl piskefløde, 3 laurbærblade, 2 tsk salt, Peber, 1 tsk grov sennep
- Hæld det hele i et ildfast fad i passende størrelse og stil det midt i den forvarmede ovn.
- Nu skal fadet stå i ovnen i 30 minutter.
- Imens fadet står i ovnen, forberedes kyllingebrysterne. De vikles med bacon ca. 3 skiver pr. bryst. Når fadet har stået i ovnen i 30 minutter lægges kyllingebrysterne ovenpå kartoflerne, og fadet kommes i ovnen igen.– Nu skal fadet stå i ovnen ca. 40 minutter.220 g bacon, 800 g kyllingebryst
- Når der er ca. 10 minutter tilbage, drysses fadet med revet parmesan og der skrues op til 230 grader. Lad retten stå i ovnen til parmesanen er smeltet.3 spsk parmesan
- Når osten har fået lidt farve er retten klar til servering. Drys med frisk hakket persille og stil fadet på bordet.½ dl frisk persille
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 9. februar 2021 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret:
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Super lækker opskrift.😋👍
Hej Marianne
Tusind tak for din kommentar, vi er også helt vilde med opskriften. Så dejligt du også kunne lide den.
Ha en dejlig dag
Mvh Tina