Nem hverdagsmad til hele familien. Retten består af kylling omviklet med bacon på en bund af kartofler og porre med fløde. Den smager fantastisk, og er nemt at lave, og når det først er sat over, passer det sig selv i ovnen.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 1 timet20 minuttermin
Samlet tid 1 timet30 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
Kartoffelfad
1porre
1løg
1kgkartofler
2fedhvidløg
½dlhvidvin
5dlpiskefløde
1tskgrov sennep
3laurbærblade
2tsksalt
Peber, efter smag
Kylling med bacon
220gbacon, ca. 3 strimler bacon pr. bryst
800gkyllingebryst
Topping
½dlfrisk persille
3spskparmesan, revet
Sådan gør du
Ovnen forvarmes til 200 grader almindelig over- og undervarme.
Løget pilles, deles i 2 og skæres i tynde skiver. Kartoflerne skrælles og skæres i skiver á 3 mm. jeg plejer at bruge et mandolinjern. Porren renses i koldt vand og skæres i passede skiver. Hvidløg pilles og rives fint.
1 porre, 1 løg, 1 kg kartofler, 2 fed hvidløg
I en gryde kommes hvidvin, fløde, sennep, salt, peber, laurbærblade, løg, kartoffelskiver, revet hvidløg og porrer. Varm det op og lad det småkoge under omrøring til saucen begynder at tykne en smule.
Hæld det hele i et ildfast fad i passende størrelse og stil det midt i den forvarmede ovn.
Nu skal fadet stå i ovnen i 30 minutter.
Imens fadet står i ovnen, forberedes kyllingebrysterne. De vikles med bacon ca. 3 skiver pr. bryst. Når fadet har stået i ovnen i 30 minutter lægges kyllingebrysterne ovenpå kartoflerne, og fadet kommes i ovnen igen.- Nu skal fadet stå i ovnen ca. 40 minutter.
220 g bacon, 800 g kyllingebryst
Når der er ca. 10 minutter tilbage, drysses fadet med revet parmesan og der skrues op til 230 grader. Lad retten stå i ovnen til parmesanen er smeltet.
3 spsk parmesan
Når osten har fået lidt farve er retten klar til servering. Drys med frisk hakket persille og stil fadet på bordet.