Madformadelskere / Aftensmad / Hverdagsmad / Poke bowl med sprød kylling

Poke bowl med sprød kylling

/5

30 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Photo of author

Tina Westergaard Møller

Vi er blevet glade for at spise poke bowls herhjemme. Det er nemlig noget man nemt kan servere for hele familien, og alle kan nemt vælge det fyld de bedst kan lide. Her får du vores opskrift på en lækker poke bowl med sprød kylling, ris og masser af grønt.

poke bowl med sprød kylling, mango, gulerødder, sushiris, agurk, bønnespirer, avocado, syltede rødløg og edamame bønner.

Masser af grønt og crispy kylling

Er der noget vores børn elsker så er det sådan et stykke crispy kylling. Paneret kyllingebyst, det smager bare godt.

Og når vi serverer det på denne måde i en bowl med sushiris og masser af farverige grøntsager, så ved vi at vi med garanti får en masse grønt i børnene.

Vi plejer at servere det i små skåle på bordet, så man hver i sær selv kan bygge sin egen bowl, og få det man lige præcis bedst kan lide.

tallerken med crispy kylling i bowl med ris og farverige grøntsager.

Mere hverdagsmad


Ingrediensnoter

Kyllingebryst – Køb et par store kyllingebryster af en god kvalitet, så er der nok mad til to voksne og to børn. Man behøver ikke et kæmpe stykke kylling hver når man serverer det på denne måde. Vi plejer at beregne et halvt stort paneret kyllingebryst pr person.

Grøntsager – Her får du nogle af vores forslag til hvad du kan servere i skålen med din kylling og ris, men du kan selvfølgelig bare skifte ud med andre grøntsager og bruge dem I bedst kan lide.

Sushiris – Du skal købe sushiris i supermarkedet når du skal lave sådan en pokebowl. Det er en lidt anden type ris end dem vi kender fra når vi for eksempel spise boller i karry, de er nemlig kortere i kornene, og ligner faktisk mere dem vi bruger til risengrød til jul. Sushiris fås efterhånden i alle de større supermarkeder.

Hvordan laver man poke bowl med sprød kylling?

Der er lige som tre elementer du skal have styr på når du skal servere sådan en poke bowl med crispy kylling. Først skal du sætte risene over.

Det er virkelig vigtigt at få skyllet sine sushiris godt inden man sætter dem over at koge, og mens de koger, så kan man klargøre kyllingen og grøntsagerne.

Kyllingebrysterne bankes ud og paneres, først i hvedemel, så æg og til sidst rasp. De steges på panden i olie til de er gyldne og sprøde. Mens de steger, skærer du dine grøntsager ud, og så er det sådan set bare at anrette alle de lækre elementer i en skål, drysse med lidt sesam og toppe med chilimayo.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

sushi bowl med sprød kylling, ris, mango, agurk, bønnespirer og syltede rødløg.

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg bruge andre ris?

Vi anbefaler at du køber dem der hedder sushiris i supermarkedet. Andre ris som basmati eller jasminris har ikke den rette form og strukturen bliver meget anderledes. Når dine sushiris er kogt, skal de blandes mes sushieddike for at få den rette smag og konsistens.


Prøv en anden bowl til aftensmad

bowl med ris, sprød kylling og forskellige grøntsager.

Tips og Tricks

  • Tøm køleskabet
    • Har du en masse grøntsager tilbage sidst på ugen, så er sådan en bowl altså en skøn tøm køleskabet-ret. Snit grøntsagerne op og få dem på bordet, så skal de nok blive spist.
  • Sund og kalorielet aftensmad
    • Vil du gerne gøre retten lidt ekstra sund og spare lidt på kalorierne, så halvér mængden af sushiris, og skru i stedet op for grøntsagerne.

Serveringsforslag

  • Server i små skåle, så hvert familiemedlem selv kan bygge sin egen bowl. Det er altid et hit, også for børn der måske er lidt grøntsagsforskrækkede. Vælg gerne grøntsager med mange forskellige farver.

Har du en airfryer?

Prøv også at lave kyllingen som Crispy kylling i airfryer

tallerken med anrettet poke bowl med crispy kylling, sushiris, avocado, mango, agurk, gulerødder, bønnespirer, syltede rødløg og chilimayo.
Tips til perfekte sushiris
Til din poke bowl skal du bruge sushiris. Her finder du fremgangsmåde og tips og tricks til at lave perfekte sushiris. Det anbefaler vi at du læser hvis det er første gang du skal koge sushiris, for det er lidt anderledes end andre typer ris.
Opskrift og tips til sushiris
skål med hjemmelavede sushiris til sushi eller poke bowls med spisepinde ved siden af.

Opskrift på ris bowl med kylling

Her får du vores opskrift på en lækker og nem bowl med ris og kylling. Se opskriften som en inspiration, og brug de grøntsager I bedst kan lide.

Vi håber at du får lyst til at prøve at lave retten for din egen familie. Herhjemme er det altid et hit, og en god måde at få grøntsager i familien.

poke bowl med sprød kylling, mango, gulerødder, sushiris, agurk, bønnespirer, avocado, syltede rødløg og edamame bønner.
Ingen stemmer endnu

Poke bowl med sprød kylling

Nem og lækker ris-bowl med crispy kylling, sushiris og masser af lækre grøntsager. Du kan bruge de grøntsager I bedst kan lide, og servere din poke bowl med sesamfrø og chilimayo eller Jeres favorittoppings.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Japansk
Antal 4 personer
Kalorier 1022 kcal

Ingredients

Sushiris

  • 320 g sushiris
  • 380 g vand, til kogning
  • 3 spsk sushieddike, (også kaldet riseddike til sushi)

Sprød kylling

  • 400 g kyllingebryst
  • ½ dl hvedemel
  • 2 æg
  • 1 dl rasp
  • ½ tsk salt
  • Peber
  • 2 spsk olivenolie, til stegning

Grøntsager

  • 4 gulerødder
  • 250 g edamame bønner
  • 100 g bønnespirer
  • 100 g syltede rødløg
  • 2 avocadoer
  • 1 mango
  • ½ agurk

Andet

  • 2 spsk chilimayo
  • 1 spsk sesamfrø

Instructions

Sushiris

  • Vask risene godt i rent vand 5-7 gange og lad dem dryppe af. Kom de afdryppede ris i en gryde med vand og læg låget på. Tænd for varmen så risene akkurat koger, og lad dem koge 12 minutter. Lad dem derefter trække under låg i 10 minutter.
    320 g sushiris, 380 g vand
  • Hæld de færdige ris over i en stor skål, og hæld sushieddike over. Rør dem forsigtigt rundt med en ske, og stil dem til siden.
    3 spsk sushieddike
  • Mens risene tilberedes, klargøres og steges kyllingen og grøntsagerne skæres ud.

Kylling

  • Bank kyllingebrysterne flade med en kødhammer.
    400 g kyllingebryst
  • Bland hvedemel med salt og peber i en dyb tallerken, og slå æggene og pisk dem sammen i en anden.
    ½ dl hvedemel, ½ tsk salt, Peber, 2 æg
  • Vend først de udbankede kyllingebryster i hvedemel, så i æg, og til sidst i rasp.
    1 dl rasp
  • Varm olien op på en pande, og steg de panerede kyllingebryster cirka 5 minutter på hver side til de er gyldne, sprøde og gennemstegte.
    2 spsk olivenolie

Grøntsager

  • Tilbered edamamebønner ved at give dem et kort opkog efter anvisning på posen. Lad dem dryppe af.
    250 g edamame bønner
  • Skyl bønnespirer og lad dem dryppe af.
    100 g bønnespirer
  • Skræl gulerødderne og riv dem groft.
    4 gulerødder
  • Skær mango og agurk i tern, og avocado i tynde skiver.
    2 avocadoer, 1 mango, ½ agurk

Servering

  • Anret i en skål med sushiris nederst og så de forskellige grøntsager og syltede rødløg ovenpå. Læg sprød kylling skåret i skiver på toppen, og top med lidt sesamfrø og chilimayo.
    100 g syltede rødløg, 2 spsk chilimayo, 1 spsk sesamfrø

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 1022kcalKulhydrater: 126gProtein: 46gFedt: 38gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 9gEnkeltumættet fedt: 19gTransfedt: 0.04gKolesterol: 149mgNatrium: 780mgKalium: 1704mgFibre: 18gSukker: 17gA-vitamin: 11089IUC-vitamin: 43mgCalcium: 190mgJern: 7mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.