Populært:

Madformadelskere / Airfryer / Crispy kylling i airfryer

Crispy kylling i airfryer

4.50

/5

20 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

4.50

/5

20 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Lækker og sprød kylling lavet i airfryer er den perfekte aftensmad. Det er noget både børn og voksne elsker at spise, og så tager det ikke ret lang tid at lave. Læs med her og få vores opskrift på crispy kylling i airfryer.

crispy kylling i airfryer kurv

Sprød kylling med sennepsdip

Vi elsker kylling herhjemme, og især sprød paneret kylling står højt på livretskortet. Det er heldigvis gældende for både børn og voksne.

Vi er blevet rigtig glade for at lave det i vores airfryer. Her går det både hurtigt, og så kan man lave lækker sprød paneret kylling og spare på olien samtidig. Det er altså lige så lækkert at servere som friturestegt kylling vil jeg mene.

Og med en god sennepsdip bliver det altså ikke meget bedre!

sprød kylling i airfryer med sennepsdip på tallerken

Ingrediensnoter

Kylling – Vi bruger helt almindeligt kyllingebryst, som skæres ud i passende stykker.

Mayonnaise – Kyllingen bliver først dypper i en blanding af mayo og dijonsennep. Det smager virkelig lækkert, og gør at paneringen sidder godt fast på kødet.

Pankorasp – Pankorasp er en lidt grovere type rasp, som bare gør kyllingen super sprød og lækker. Hvis du ikke kan finde panko, så kan du godt bruge almindelig rasp, men det giver ikke helt samme resultat. Panko kan købes i større supermarkeder eller ved asiatiske købmænd.

Parmesan – Parmesan i paneringen gør bare kyllingen ekstra lækker.

Hvordan laver man crispy kylling i airfryer?

Denne airfryer opskrift er virkelig nem. Først skal kyllingen skæres ud i passen stykker, og så dyppes stykkerne i en blanding af mayonnaise og dijonsennep. Efterfølgende paneres de i en blanding af pankorasp, revet parmesan, samt forskellige krydderier.

Når kyllingen er paneret, lægges den i airfryeren, sprayes med olie og får 10-12 minutter. I mens kan du forberede dippen ved at blanding creme fraiche, olivenolie, sennep, honning, citronsaft, hvidløg, salt og peber, og så er du faktisk klar til at servere kyllingen.

Spis for eksempel med nogle lækre bagte grøntsager eller bare med gnavegrønt.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

kylling paneret i pankorasp og parmesan i airfryerkurv

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg lave kyllingen for forhånd?

Ja det kan du sagtens. Den tilberedte kyllingen kan sagtens gemmes 3 dage i køleskabet og bruges i madpakken, til salater eller genopvarmes i airfryeren og spises til aftensmad.

Hvordan ved jeg om kyllingen er færdig?

Kylling skal være gennemstegt! Der kan være stor forskel på hvordan forskellige airfryere varmer, og derfor er det en god ide at tjekke om din kylling er gennemstegt inden du tager den ud. Du kan for eksempel skære med en kniv på det tykkeste sted, og se om kødsaften er klar, så er kyllingen nemlig færdig.

Andre airfryeropskrifter du måske vil synes om

fad med crispy kylling og sennepsdip

Tips og tricks til opskriften

  • Læg kyllingen i et enkelt lag i airfryeren for at være sikker på at den bliver sprød go lækker over det hele. Hvis din airfryer ikke varmer både for oven og neden, kan det være en god ide at vende kyllingen halvvejs.

Serveringsforslag

Vil du prøve andre måder at lave kylling i airfryeren på?

Airfryer mad er lækker, nemt og så sparer vi på strømmen frem for når vi bruger ovnen. Der er mange måder at lave kylling på, prøv for eksempel Fyldt kyllingebryst med pestoflødeost i airfryer eller Kylling med kartofler i airfryer
crispy kylling i airfryer med sennepsdip på fad
sprød kyllingefilet lavet i airfryer

Opskrift på airfryer chicken tenders

Her får du vores opskrift på chicken tenders, som er sprøde panerede kyllingestykker med en dejlig sennepsdip. Det er en ret som både børn og voksne er vilde med herhjemme.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og lave lækker kylling til din egen familie.

crispy kylling i airfryer kurv
4.50 fra 4 stemmer

Crispy kylling i airfryer

Opskrift på crispy kylling i airfryer
Chicken tenders eller bare sprøde stykker af paneret saftig kylling med pankorasp og parmesan og en lækker sennepsdip.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 20 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Amerikansk
Antal 4 personer
Kalorier 727 kcal

Udstyr

Ingredienser

  • 600 g kyllingebryst
  • 3 spsk mayonnaise
  • 1 tsk dijonsennep
  • 2 dl panko
  • 1 dl parmesan, revet fint
  • 2 tsk oregano
  • ½ tsk hvidløgspulver
  • ½ tsk løgpulver
  • ½ tsk paprika
  • 1 tsk salt
  • Peber
  • 1 tsk olie, på spray

Sennepsdip

  • ½ dl creme fraiche
  • ½ dl olivenolie
  • 2 spsk dijonsennep
  • 2 spsk honning
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 fed hvidløg
  • ½ tsk salt
  • Peber

Sådan gør du

Crispy kylling

  • Skær kyllingen ud i passende stykker. Læg stykkerne af kylling i en skål sammen med mayonnaise og dijonsennep, og bland det godt sammen.
    600 g kyllingebryst, 3 spsk mayonnaise, 1 tsk dijonsennep
  • Bland paneringen sammen af panko, fintrevet parmesan, oregano, hvidløgspulver, løgpulver, paprika, salt og peber.
    2 dl panko, 1 dl parmesan, 2 tsk oregano, ½ tsk hvidløgspulver, ½ tsk løgpulver, ½ tsk paprika, 1 tsk salt, Peber
  • Vend kyllingestykkerne i paneringen, og læg dem derefter i et lag i airfryerkurven. Spray med olie.
    1 tsk olie
  • Giv kyllingestykkerne 10-12 minutter ved 205 grader airfryer. I mens kyllingen tilberedes, kan du blande dippen.

Sennepsdip

  • Bland creme fraiche, olivenolie, sennep, honning, citronsagt, fintrevet hvidløg, salt og peber sammen og smag den tid.
    ½ dl creme fraiche, ½ dl olivenolie, 2 spsk dijonsennep, 2 spsk honning, 2 spsk citronsaft, 1 fed hvidløg, ½ tsk salt, Peber

Servering

  • Når tiden er gået, tjekker du om kyllingen er færdigtilberedt ved at stikke i det tykkeste sted, og se om kødsaften er klar.
  • Kyllingestykkerne serveres med dippen og grøntsager efter eget ønske.

Noter

Airfryer

Vi har lavet denne opskrift i vores Cosori Dualblaze airfryer, hvis du bruger en anden salgs, så skal tiden måske justeres. Tjek altid om din kylling er færdigtilberedt ved at stikke i den inden den serveres. Kylling skal gennemsteges.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 727kcalKulhydrater: 48gProtein: 49gFedt: 37gMættet fedt: 10gFlerumættet fedt: 8gEnkeltumættet fedt: 16gTransfedt: 0.04gKolesterol: 125mgNatrium: 1980mgKalium: 744mgFibre: 3gSukker: 13gA-vitamin: 482IUC-vitamin: 5mgCalcium: 427mgJern: 4mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar

2 kommentarer til “Crispy kylling i airfryer”

    • Hej Birgit

      Dejligt at høre, og tak for dit tip med at servere i en burger med bearnaise, det lyder virkelig lækkert 😍

      Mvh Tina

      Svar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.