Lækker og sprød kylling lavet i airfryer er den perfekte aftensmad. Det er noget både børn og voksne elsker at spise, og så tager det ikke ret lang tid at lave. Læs med her og få vores opskrift på crispy kylling i airfryer.
Sprød paneret kylling med sennepsdip
Vi elsker kylling herhjemme, og især sprød paneret kylling står højt på livretskortet. Det er heldigvis gældende for både børn og voksne.
Vi er blevet rigtig glade for at lave det i vores airfryer. Her går det både hurtigt, og så kan man lave lækker sprød kylling og spare på olien samtidig. Det er altså lige så lækkert at servere som friturestegt kylling vil jeg mene.
Og med en god sennepsdip bliver det altså ikke meget bedre!
Mere airfryerinspiration
Ingrediensnoter
Kylling – Vi bruger helt almindeligt kyllingebryst, som skæres ud i passende stykker.
Mayonnaise – Kyllingen bliver først dyppert i en blanding af mayo og dijonsennep. Det smager virkelig lækkert, og gør at paneringen sidder godt fast på kødet.
Pankorasp – Pankorasp er en lidt grovere type rasp, som bare gør kyllingen super sprød og lækker. Hvis du ikke kan finde panko, så kan du godt bruge almindelig rasp, men det giver ikke helt samme resultat. Panko kan købes i større supermarkeder eller ved asiatiske købmænd.
Parmesan – Parmesan i paneringen gør bare kyllingen ekstra lækker, det kan godt springes over, men det synes vi bestemt ikke at du skal.
Hvordan laver man crispy kylling i airfryer?
Denne airfryeropskrift er virkelig nem. Først skal kyllingen skæres ud i passende stykker, og så dyppes stykkerne i en blanding af mayonnaise og dijonsennep. Efterfølgende paneres de i en blanding af pankorasp, revet parmesan, samt forskellige krydderier.
Når kyllingen er paneret, lægges den i airfryeren, sprayes med olie og får 10-12 minutter. I mens kan du forberede dippen ved at blande creme fraiche, olivenolie, sennep, honning, citronsaft, hvidløg, salt og peber, og så er du faktisk klar til at servere kyllingen.
Spis for eksempel med nogle lækre bagte grøntsager eller bare med gnavegrønt.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja det kan du sagtens. Den tilberedte kyllingen kan sagtens gemmes 3 dage i køleskabet og bruges i madpakken, til salater eller genopvarmes i airfryeren og spises til aftensmad.
Kylling skal være gennemstegt! Der kan være stor forskel på hvordan forskellige airfryere varmer, og derfor er det en god ide at tjekke om din kylling er gennemstegt inden du tager den ud. Du kan for eksempel skære med en kniv på det tykkeste sted, og se om kødsaften er klar, så er kyllingen nemlig færdig.
Andre airfryeropskrifter du måske vil synes om
- Fyldt kyllingebryst med pestoflødeost i airfryer
- Kylling med kartofler i airfryer
- Italienske grøntsager i airfryer
- Flæskesteg i airfryer
- Ribbensteg i airfryer
- Frosne fiskefileter i airfryer
Tips og Tricks
- Læg kun kyllingen i et lag
- Læg kyllingen i et enkelt lag i airfryeren for at være sikker på at den bliver sprød go lækker over det hele. Hvis din airfryer ikke varmer både for oven og neden, kan det være en god ide at vende kyllingen halvvejs.
Serveringsforslag
- Server med lækker Gnavegrønt eller bagte grøntsager.
- Spis med en salat for eksempel Rødkålssalat med granatæble og saltmandler eller Spidskålssalat med avocado og blåbær.
Vil du prøve andre måder at lave kylling i airfryeren på?
Airfryer mad er lækker, nemt og så sparer vi på strømmen frem for når vi bruger ovnen. Der er mange måder at lave kylling på, prøv for eksempel Fyldt kyllingebryst med pestoflødeost i airfryer eller Kylling med kartofler i airfryer.
Opskrift på airfryer chicken tenders
Her får du vores opskrift på chicken tenders, som er sprøde panerede kyllingestykker med en dejlig sennepsdip. Det er en ret som både børn og voksne er vilde med herhjemme.
Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og lave lækker kylling til din egen familie. Herhjemme er det altid et sikkert hit hos både børn og voksne.
Crispy kylling i airfryer
Udstyr
- Cosori Dualblaze Airfryer (reklamelink)
Ingredienser
- 600 g kyllingebryst
- 3 spsk mayonnaise
- 1 tsk dijonsennep
- 2 dl panko
- 1 dl parmesan, revet fint
- 2 tsk oregano
- ½ tsk hvidløgspulver
- ½ tsk løgpulver
- ½ tsk paprika
- 1 tsk salt
- Peber
- 1 tsk olie, på spray
Sennepsdip
- ½ dl creme fraiche
- ½ dl olivenolie
- 2 spsk dijonsennep
- 2 spsk honning
- 2 spsk citronsaft
- 1 fed hvidløg
- ½ tsk salt
- Peber
Sådan gør du
Crispy kylling
- Skær kyllingen ud i passende stykker. Læg stykkerne af kylling i en skål sammen med mayonnaise og dijonsennep, og bland det godt sammen.600 g kyllingebryst, 3 spsk mayonnaise, 1 tsk dijonsennep
- Bland paneringen sammen af panko, fintrevet parmesan, oregano, hvidløgspulver, løgpulver, paprika, salt og peber.2 dl panko, 1 dl parmesan, 2 tsk oregano, ½ tsk hvidløgspulver, ½ tsk løgpulver, ½ tsk paprika, 1 tsk salt, Peber
- Vend kyllingestykkerne i paneringen, og læg dem derefter i et lag i airfryerkurven. Spray med olie.1 tsk olie
- Giv kyllingestykkerne 10-12 minutter ved 205 grader airfryer. I mens kyllingen tilberedes, kan du blande dippen.
Sennepsdip
- Bland creme fraiche, olivenolie, sennep, honning, citronsagt, fintrevet hvidløg, salt og peber sammen og smag den tid.½ dl creme fraiche, ½ dl olivenolie, 2 spsk dijonsennep, 2 spsk honning, 2 spsk citronsaft, 1 fed hvidløg, ½ tsk salt, Peber
Servering
- Når tiden er gået, tjekker du om kyllingen er færdigtilberedt ved at stikke i det tykkeste sted, og se om kødsaften er klar.
- Kyllingestykkerne serveres med dippen og grøntsager efter eget ønske.
Noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 20. februar 2023 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret:
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Smager super godt lavet som burger med bearnaise sovs.
Hej Birgit
Dejligt at høre, og tak for dit tip med at servere i en burger med bearnaise, det lyder virkelig lækkert 😍
Mvh Tina