Madformadelskere / Airfryer / Kød i airfryer / Crispy kylling i airfryer

Crispy kylling i airfryer

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Lækker og crispy kylling i airfryer er den perfekte aftensmad. Det er noget både børn og voksne elsker at spise, og så tager det ikke ret lang tid at lave.

crispy kylling i airfryer kurv

Mere airfryermad

HOP DIREKTE TIL

    Opskriften er god fordi

    Hurtigt og fedtfattigt – Airfryeren er altså bare hurtigere end ovnen, og ved at bruge airfryeren sparer du på fedt frem for når du steger i for eksempel olie.

    Ingrediensnoter

    Kylling – Vi bruger helt almindeligt kyllingebryst, som skæres ud i passende stykker. Vælg gerne kylling af en god kvalitet og noget som ikke er tilsat saltlage.

    Mayonnaise – Kyllingen bliver først dyppert i en blanding af mayo og dijonsennep. Det smager virkelig lækkert, og gør at paneringen sidder godt fast på kødet. Du kan bruge en færdigkøbt mayonnaise eller lave din egen. Her har vi brugt Hellmanns.

    Pankorasp – Pankorasp er en lidt grovere type rasp, som gør kyllingen ekstra sprød og lækker. Hvis du ikke kan finde panko, så kan du godt bruge almindelig rasp, men det giver ikke helt samme resultat. Panko kan købes i større supermarkeder eller ved asiatiske købmænd.

    Alternative ingredienser

    Parmesan – Parmesan i paneringen gør bare kyllingen ekstra lækker, det kan godt springes over, men det synes vi bestemt ikke at du skal. I stedet for parmesan kan du bruge en anden fast ost med lignende struktur, det kan for eksempel være picorino eller grana padano.

    Hvordan laver man crispy kylling i airfryer?

    kylling paneret i pankorasp og parmesan i airfryerkurv
    1. Først skal kyllingen skæres ud i passende stykker, og så dyppes stykkerne i en blanding af mayonnaise og dijonsennep. Efterfølgende paneres de i en blanding af pankorasp, revet parmesan, samt forskellige krydderier.
    2. Når kyllingen er paneret, lægges den i airfryeren, sprayes med olie og får 10-12 minutter.
    3. I mens kan du forberede dippen ved at blande creme fraiche, olivenolie, sennep, honning, citronsaft, hvidløg, salt og peber, og så er du faktisk klar til at servere kyllingen.

      Spis for eksempel med nogle lækre bagte rodfrugter eller i en kyllingeburger.

      Find den fulde opskrift længere nede på siden.

    Tips og Tricks

    Kun ét lag – Læg kyllingen i et enkelt lag i airfryeren for at være sikker på at den bliver sprød go lækker over det hele. Hvis din airfryer ikke varmer både for oven og neden, kan det være en god ide at vende kyllingen halvvejs.

    sprød kylling i airfryer med sennepsdip på tallerken

    Ofte stillede spørgsmål

    Hvor længe skal crispy chicken have i airfryeren?

    Paneret kylling skal have 10-12 minutter ved 205 grader på “Airfry”-funktionen for at blive sprød og gennemstegt. Husk at spray kyllingen med lidt olie inde du sætter den over.

    Hvordan ved jeg om kylling er færdig i airfryeren?

    Kylling skal være gennemstegt! Der kan være stor forskel på hvordan forskellige airfryere varmer, og derfor er det en god ide at tjekke om din kylling er gennemstegt inden du tager den ud. Du kan for eksempel skære med en kniv på det tykkeste sted, og se om kødsaften er klar, så er kyllingen nemlig færdig.

    Mere airfryerkylling

    Er du sulten efter mere? Følg Madformadelskere på Instagram, Facebook og Pinterest for at få de nyeste opskrifter!

    crispy kylling i airfryer kurv
    4.50 fra 4 stemmer

    Crispy kylling i airfryer

    Chicken tenders eller bare sprøde stykker af paneret saftig kylling med pankorasp og parmesan og en lækker sennepsdip. Det er skøn aftensmad med lidt grønt til, eller de kan bruges i sandwich, burger eller salater.
    Opskrift af: Tina Westergaard Møller
    Udskriv Pin
    Forb. tid 10 minutter
    Tilb. tid 10 minutter
    Samlet tid 20 minutter
    Ret Aftensmad
    Køkken Amerikansk
    Antal 4 personer
    Kalorier 727 kcal

    Udstyr

    Ingredienser

    • 600 g kyllingebryst
    • 3 spsk mayonnaise
    • 1 tsk dijonsennep
    • 2 dl panko
    • 1 dl parmesan, revet fint
    • 2 tsk oregano
    • ½ tsk hvidløgspulver
    • ½ tsk løgpulver
    • ½ tsk paprika
    • 1 tsk salt
    • Peber
    • 1 tsk olie, på spray

    Sennepsdip

    • ½ dl creme fraiche
    • ½ dl olivenolie
    • 2 spsk dijonsennep
    • 2 spsk honning
    • 2 spsk citronsaft
    • 1 fed hvidløg
    • ½ tsk salt
    • Peber

    Sådan gør du

    Crispy kylling

    • Skær kyllingen ud i passende stykker. Læg stykkerne af kylling i en skål sammen med mayonnaise og dijonsennep, og bland det godt sammen.
      600 g kyllingebryst, 3 spsk mayonnaise, 1 tsk dijonsennep
    • Bland paneringen sammen af panko, fintrevet parmesan, oregano, hvidløgspulver, løgpulver, paprika, salt og peber.
      2 dl panko, 1 dl parmesan, 2 tsk oregano, ½ tsk hvidløgspulver, ½ tsk løgpulver, ½ tsk paprika, 1 tsk salt, Peber
    • Vend kyllingestykkerne i paneringen, og læg dem derefter i et lag i airfryerkurven. Spray med olie.
      1 tsk olie
    • Giv kyllingestykkerne 10-12 minutter ved 205 grader airfryer. I mens kyllingen tilberedes, kan du blande dippen.

    Sennepsdip

    • Bland creme fraiche, olivenolie, sennep, honning, citronsagt, fintrevet hvidløg, salt og peber sammen og smag den tid.
      ½ dl creme fraiche, ½ dl olivenolie, 2 spsk dijonsennep, 2 spsk honning, 2 spsk citronsaft, 1 fed hvidløg, ½ tsk salt, Peber

    Servering

    • Når tiden er gået, tjekker du om kyllingen er færdigtilberedt ved at stikke i det tykkeste sted, og se om kødsaften er klar.
    • Kyllingestykkerne serveres med dippen og grøntsager efter eget ønske.

    Tips og noter

    1.  Airfryer – Vi har lavet denne opskrift i vores Cosori Dualblaze airfryer, hvis du bruger en anden salgs, så skal tiden måske justeres. Tjek altid om din kylling er færdigtilberedt ved at stikke i den inden den serveres. Kylling skal gennemsteges. Vores airfryer varmer både for oven og for neden, hvis din ikke gør det, så er det en god ide at vende kyllingestykkerne halvvejs.
    2. Servering – Server med lækkert gnavegrønt eller bagte grøntsager. Du kan også spise kyllingen med en salat for eksempel Rødkålssalat med granatæble og saltmandler eller Spidskålssalat med avocado og blåbær. Den er også super lækker i en burger.

    Hvad skal du huske til næste gang?



    Ernæringsinformation

    Serving: 1personKalorier: 727kcalKulhydrater: 48gProtein: 49gFedt: 37gMættet fedt: 10gFlerumættet fedt: 8gEnkeltumættet fedt: 16gTransfedt: 0.04gKolesterol: 125mgNatrium: 1980mgKalium: 744mgFibre: 3gSukker: 13gA-vitamin: 482IUC-vitamin: 5mgCalcium: 427mgJern: 4mg
    Vilkår for beregning af ernæringsdata
    Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

    Lige fra hjertet

    Vi elsker kylling herhjemme, og især sprød paneret kylling står højt på livretskortet. Det er heldigvis gældende for både børn og voksne.

    Vi er blevet rigtig glade for at lave det i vores airfryer. Her går det både hurtigt, og så kan man lave lækker sprød kylling og spare på olien samtidig. Det er altså lige så lækkert at servere som friturestegt kylling vil jeg mene.

    Og med en god sennepsdip bliver det altså ikke meget bedre!

    – Tina

    Opdatering

    Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 20. februar 2023 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

    Denne opskrift er senest opdateret:

    Opskrift af

    Tina Westergaard Møller Avatar

    2 kommentarer til “Crispy kylling i airfryer”

      • Hej Birgit

        Dejligt at høre, og tak for dit tip med at servere i en burger med bearnaise, det lyder virkelig lækkert 😍

        Mvh Tina

        Svar
    4.50 from 4 votes (3 ratings without comment)

    Skriv en kommentar

    Opskriftsvurdering





    Om madformadelskere

    Redaktionen:
    Tina Westergaard Møller
    Rasmus Juul Møller

    Mad for Madelskere udgives af:
    WM Media
    CVR: 38046799
    Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

    Kontakt
    [email protected]

    Rettigheder

    Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.