Lækker og crispy kylling i airfryer er den perfekte aftensmad. Det er noget både børn og voksne elsker at spise, og så tager det ikke ret lang tid at lave.

Mere airfryermad
Opskriften er god fordi
Hurtigt og fedtfattigt – Airfryeren er altså bare hurtigere end ovnen, og ved at bruge airfryeren sparer du på fedt frem for når du steger i for eksempel olie.
Ingrediensnoter
Kylling – Vi bruger helt almindeligt kyllingebryst, som skæres ud i passende stykker. Vælg gerne kylling af en god kvalitet og noget som ikke er tilsat saltlage.
Mayonnaise – Kyllingen bliver først dyppert i en blanding af mayo og dijonsennep. Det smager virkelig lækkert, og gør at paneringen sidder godt fast på kødet. Du kan bruge en færdigkøbt mayonnaise eller lave din egen. Her har vi brugt Hellmanns.
Pankorasp – Pankorasp er en lidt grovere type rasp, som gør kyllingen ekstra sprød og lækker. Hvis du ikke kan finde panko, så kan du godt bruge almindelig rasp, men det giver ikke helt samme resultat. Panko kan købes i større supermarkeder eller ved asiatiske købmænd.
Alternative ingredienser
Parmesan – Parmesan i paneringen gør bare kyllingen ekstra lækker, det kan godt springes over, men det synes vi bestemt ikke at du skal. I stedet for parmesan kan du bruge en anden fast ost med lignende struktur, det kan for eksempel være picorino eller grana padano.
Hvordan laver man crispy kylling i airfryer?
- Først skal kyllingen skæres ud i passende stykker, og så dyppes stykkerne i en blanding af mayonnaise og dijonsennep. Efterfølgende paneres de i en blanding af pankorasp, revet parmesan, samt forskellige krydderier.
- Når kyllingen er paneret, lægges den i airfryeren, sprayes med olie og får 10-12 minutter.
- I mens kan du forberede dippen ved at blande creme fraiche, olivenolie, sennep, honning, citronsaft, hvidløg, salt og peber, og så er du faktisk klar til at servere kyllingen.
Spis for eksempel med nogle lækre bagte rodfrugter eller i en kyllingeburger.
Find den fulde opskrift længere nede på siden.
Tips og Tricks
Kun ét lag – Læg kyllingen i et enkelt lag i airfryeren for at være sikker på at den bliver sprød go lækker over det hele. Hvis din airfryer ikke varmer både for oven og neden, kan det være en god ide at vende kyllingen halvvejs.
Ofte stillede spørgsmål
Paneret kylling skal have 10-12 minutter ved 205 grader på “Airfry”-funktionen for at blive sprød og gennemstegt. Husk at spray kyllingen med lidt olie inde du sætter den over.
Kylling skal være gennemstegt! Der kan være stor forskel på hvordan forskellige airfryere varmer, og derfor er det en god ide at tjekke om din kylling er gennemstegt inden du tager den ud. Du kan for eksempel skære med en kniv på det tykkeste sted, og se om kødsaften er klar, så er kyllingen nemlig færdig.
Mere airfryerkylling

Crispy kylling i airfryer
Udstyr
- Cosori Dualblaze Airfryer (reklamelink)
Ingredienser
- 600 g kyllingebryst
- 3 spsk mayonnaise
- 1 tsk dijonsennep
- 2 dl panko
- 1 dl parmesan, revet fint
- 2 tsk oregano
- ½ tsk hvidløgspulver
- ½ tsk løgpulver
- ½ tsk paprika
- 1 tsk salt
- Peber
- 1 tsk olie, på spray
Sennepsdip
- ½ dl creme fraiche
- ½ dl olivenolie
- 2 spsk dijonsennep
- 2 spsk honning
- 2 spsk citronsaft
- 1 fed hvidløg
- ½ tsk salt
- Peber
Sådan gør du
Crispy kylling
- Skær kyllingen ud i passende stykker. Læg stykkerne af kylling i en skål sammen med mayonnaise og dijonsennep, og bland det godt sammen.600 g kyllingebryst, 3 spsk mayonnaise, 1 tsk dijonsennep
- Bland paneringen sammen af panko, fintrevet parmesan, oregano, hvidløgspulver, løgpulver, paprika, salt og peber.2 dl panko, 1 dl parmesan, 2 tsk oregano, ½ tsk hvidløgspulver, ½ tsk løgpulver, ½ tsk paprika, 1 tsk salt, Peber
- Vend kyllingestykkerne i paneringen, og læg dem derefter i et lag i airfryerkurven. Spray med olie.1 tsk olie
- Giv kyllingestykkerne 10-12 minutter ved 205 grader airfryer. I mens kyllingen tilberedes, kan du blande dippen.
Sennepsdip
- Bland creme fraiche, olivenolie, sennep, honning, citronsagt, fintrevet hvidløg, salt og peber sammen og smag den tid.½ dl creme fraiche, ½ dl olivenolie, 2 spsk dijonsennep, 2 spsk honning, 2 spsk citronsaft, 1 fed hvidløg, ½ tsk salt, Peber
Servering
- Når tiden er gået, tjekker du om kyllingen er færdigtilberedt ved at stikke i det tykkeste sted, og se om kødsaften er klar.
- Kyllingestykkerne serveres med dippen og grøntsager efter eget ønske.
Tips og noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Lige fra hjertet
Vi elsker kylling herhjemme, og især sprød paneret kylling står højt på livretskortet. Det er heldigvis gældende for både børn og voksne.
Vi er blevet rigtig glade for at lave det i vores airfryer. Her går det både hurtigt, og så kan man lave lækker sprød kylling og spare på olien samtidig. Det er altså lige så lækkert at servere som friturestegt kylling vil jeg mene.
Og med en god sennepsdip bliver det altså ikke meget bedre!
– Tina
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 20. februar 2023 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret:
Smager super godt lavet som burger med bearnaise sovs.
Hej Birgit
Dejligt at høre, og tak for dit tip med at servere i en burger med bearnaise, det lyder virkelig lækkert 😍
Mvh Tina