Det er både nemt og hurtigt at lave saftige kyllingeoverlår i airfryer, og så bliver skindet fantastisk lækkert og sprødt. Server dem med dit favorittilbehør, og så er der nem aftensmad på ingen tid.

Nem airfryer kylling
Vi laver stort set kun kylling i airfryeren for tiden hvor grillen står lidt stille på grund af det blæsende og kolde vejr.
Det er nemlig både nemt og hurtigt at lave alle udskæringer af kylling i airfryeren, ja faktisk også en hel kylling.
Nogle gange hvis vi bare skal lave lidt hurtig mad, så kan kyllingelår i airfryeren være perfekt. Sammen med lidt salat og et madbrød, så er det et dejligt måltid mad, som hele familien gerne vil sætte tænderne i.
I dag er det opskriften på kyllingeoverlår i airfryer du får. Overlår er en smagfuld udskæring, og i airfryeren bliver de så saftige og skindet bliver perfekt sprødt.
Mere airfryerinspiration
Ingrediensnoter
Kyllingeoverlår – Her har jeg brugt ferske kyllingeoverlår. De kan købes i de fleste supermarkeder, og jeg synes at overlår smager skønt og der er mere smag i end for eksempel kyllingebrystet. Overlårene har lidt mørkere kød, og altså også lidt mere fedt, som er med til at give god smag.
Krydderier – Her krydrer jeg med salt, peber, paprika og hvidløgspulver. Du kan selvfølgelig bruge præcis de krydderier du bedst kan lide.
Olie – Der skal ikke bruges ret meget olie, så hvis du har en oliespray, er den perfekt at bruge. Har du ikke, kan du pensle oversiden af overlårene med lidt olie.
Hvordan laver man kyllingeoverlår i airfryer?
Det er super nemt at tilberede de fleste stykker kød i airfryeren, og det gælder også denne opskrift.
Du skal sådan set bare forberede kyllingen ved at spraye den med olie og krydre den godt med salt, peber, paprika og hvisløgspulver, og så skal den lægges i airfryerkurven ovenpå risten.
Sæt kurven i airfryeren, og giv kyllingen 25 minutter ved 180 grader på “Airfry”-funktionen. Efter tiden er gået, kan du stikke en kødnål ind til benet, og tjekke at kødsaften der kommer ud er klar og ikke blodig.
Nu er dine kyllingelår klar til servering.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja det kan du godt. Du skal forberede kyllingeoverlårene på samme måde med olie og krydderier, men de skal have lidt længere tid. Regn med en tilberedningstid på cirka 40-45 minutter.
Andre airfryeropskrifter du måske vil synes om
- Kyllingefrikadeller i airfryer
- Gyrosmarineret kylling i airfryer
- Crispy kylling i airfryer
- Hel kylling i airfryer
Tips og Tricks
- Brug dine favoritkrydderier
- Du kan bruge præcis de krydderier du bedst kan lide, eller dem der lige passer ind i det måltid mad I skal have. Det er lækkert med både tørret timian og rosmarin, og du kan også gå en helt anden vej og bruge et lækkert Barbecue-krydderi.
Serveringsforslag
- Server med en god salat, for eksempel Cæsarsalat eller Rødkålssalat med appelsin og honningristede valnødder og et madbrød.
- Du kan også servere kyllingelårene med en Kold kartoffelsalat eller med Græsk pastasalat
Elsker du kyllingelår?
Prøv også vores opskrifter på Kyllingelår på grill eller Kyllingelår i ovn
Opskrift på airfryer kyllingeoverlår
Her får du vores nemme opskrift på kyllingeoverlår i airfryer. Det er både nemt og hurtigt, og du kan krydre dem præcis som du har lyst til.
Vi håber du får lyst til at prøve at lave kyllingelår på denne måde, de er altid et hit hos hele familien når de kommer på bordet herhjemme.

Kyllingeoverlår i airfryer
Udstyr
- Cosori Dualblaze Airfryer (reklamelink)
Ingredienser
- 4 kyllingeoverlår
- 1 tsk olivenolie
- 1 tsk hvidløgspulver
- ½ tsk paprika
- ½ tsk salt
- Peber
Sådan gør du
- Dup kyllingeoverlårene tørre med køkkenrulle og læg dem i airfryerkurven.4 kyllingeoverlår
- Spray kyllingelårene med olie, og krydder dem med salt, peber, hvidløgspulver og paprika.1 tsk olivenolie, 1 tsk hvidløgspulver, ½ tsk paprika, ½ tsk salt, Peber
- Sæt kurven i airfryeren, og giv lårene 25 minutter ved 180 grader på "Airfry"-funktionen.
- Når tiden er gået stikkes en kødnål ind til benet i låret, og hvis kødsaften er klar, så er kyllingelåret færdigt, hvis ikke skal det have nogle minutter længere.
- OBS: Denne opskrift er lavet til en Cosori Dualblaze airfryer – Bruger du en anden model, kan tilberedningstiden variere, da alle de forskellige modeller varmer forskelligt. Hold altid godt øje første gang du prøver en ny opskrift, og er du i tvivl, så kan du bruge et stegetermometer til at tjekke at kernetemperaturen er 75 grader.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her