Madformadelskere / Airfryer / Hel kylling i airfryer

Hel kylling i airfryer


Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

Photo of author

Rasmus Juul Møller

Det kan næsten ikke blive nemmere at lave en hel kylling i airfryer, saftig, masser af smag og sprødt skind. Serveret med nogle sprøde fritter, hjemmelaver agurkesalat og en god remoulade, så er det opskriften på en klassisk grillmenu. Hvis du vil se hvor nemt der er at lave, så læs med her.

hel kylling i airfryer

Saftig kylling med sprødt skind

Jeg har haft en meget skeptisk holdning overfor hele airfryerkonceptet må jeg indrømme.

Men det har ændret sig efter et par uger med køkkenets nyeste “legetøj” En Cosori Dualblaze airfryer. Vi har simpelthen fået lavet så meget god mad i den.

Det er virkelig nemt, det passer stort set sig selv, og smagen er altid bare i top. Så hvis du også er lidt skeptisk overfor airfryere, så prøv at give det en chance, det er faktisk en helt OK måde at lave mad på.

Tilmed sparer vi jo på strømmen til ovnen, og det er bestemt godt i disse tider.

kurv til aurfryer med færdig kylling

Ingrediensnoter

Kylling – I vores airfryer kan være en hel kylling på omkring 1300 gram. Meget større må den ikke være, men det afhænger jo selvfølgelig af størrelsen på din airfryer.

Barbecuekrydderi – Der skal krydderi på sådan en airfryer kylling. Vi bruger vores hjemmelavede barbecuekrydderi, men du kan selvfølgelig også vælge at købe et færdigblandet krydderi.

Olivenolie – Vi får det bedste resultat ved lige at pensle eller spraye kyllingen med lidt olie inden den skal i kurven.

Hvordan laver man en hel kylling i airfryer?

Det er så nemt at lave en lækker kylling i sin airfryer, og det er noget vi laver igen og igen, fordi det bare er nem og lækker hverdagsmad.

Først skal kyllingen gøres klar og renses, og så skal den smørres med olivenolie og drysses med barbecuekrydderi.

Kylligen lægges så i airfryerkurven med brystsiden ned, og får 20 minutter inden den vendes og får 20 minutter med brystsiden op.

Mål at kernetemperaturen er 75 grader, og så er kyllingen færdigtilberedt. Den må gerne lige hvile 5-10 minutter inden den skæres ud og serveres.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

kylling med sprødt skind lavet i sirfryer

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg fylde noget inden i kyllingen?

Ja det kan du sagtens. Vi har faktisk på disse billeder fyldt den med halve appelsiner og lidt krydderurter. Det kunne også være citroner. Vær opmærksom på, at når du fylder kyllingen op, så vil tilberedningstiden være lidt længere. Husk at måle kernetemperaturen undervejs, den skal være 75 grader for at være gennemstegt.

Kan jeg gemme resterne?

Ja det kan du sagtens. Gem resterne i køleskabet eller frys dem ned til en anden dag.

Andre airfryeropskrifter du måske vil synes om

kylling klar til servering fra airfryer

Tips og tricks til opskriften

  • Prøv at fylde kyllingen med for eksempel appelsiner, citroner, æbler, løg eller andet der kan give god smag og holde lidt på saften i kyllingen. Den skal have lidt længere tid i airfryeren hvis den fyldes.
  • Hvis skindet ikke er helt sprødt til sidst, kan du skrue op på 205 grader de sidste 5-10 minutter. Husk at holde godt øje med den, så skindet ikke brænder på.

Serveringsforslag

Elsker du at lave mad i airfryer? Prøv også vores opskrift på Andelår i airfryer

kurv med airfryer kylling
hel kylling i airfryer

Opskrift på saftig airfryer kylling

Her får du vores opskrift på en lækker og saftig kylling med sprødt skind, lavet i airfryer. Det er både nemt, lækkert og energibesparende frem for at bruge ovnen.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, og servere en lækker kylling for familien. Den kan med garanti måle sig med grillkyllingen fra grillbaren.

hel kylling i airfryer
5 fra 2 stemmer

Hel kylling i airfryer

Opskrift på hel kylling i airfryer
Saftig og mør kylling med sprødt skind lavet i airfryer. Det er nem og lækker hverdagsmad for hele familien, og i airfryeren bliver den lige så god som på grillen.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 40 min
Samlet tid 45 min
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 443 kcal

Ingredienser

Sådan gør du

  • Kyllingen forberedes. Fjern gumpen og klip de yderste vingeled af og kasser dem. Rens kyllingen indvendig for rester af indvolde, og dyp den tør med køkkenrulle.
    1 kylling
  • Smør derefter kyllingen ind i et tyndt lag olie og drys den derefter med barbecuekrydderi.
    – Vi vælger nogle gange at fylde kyllingen med for eksempel citroner, appelsiner, æbler, krydderurter eller andre ting der giver god smag, og kan holde på saften. Det kan man sagtens gøre i airfryeren, men tilberedningstiden vil blive lidt længere end angivet i opskriften her.
    1 spsk olivenolie, 1 spsk barbecuekrydderi til kylling
  • Placer kyllingen på risten i skuffen i din airfryer med brystsiden ned og giv den derefter 20 minutter ved 180 grader.
  • Når tiden er gået vendes kyllingen med brystsiden op, og skal nu tillberedes i ca. 20 minutter igen, eller til kernetemperaturen er 75 grader.
    – Vær opmærksom på at tilberedningstiden kan variere alt efter hvad mærke din airfryer er.
  • Når kernetemperaturen er nået, tages kyllingen op hvorefter den hviler 5 minutter, og så er den klar til servering.
  • OBS:
    Denne opskrift er lavet til en Cosori Dual Blaze Airfryer. Bruger du en anden type airfryer eller Actifry skal tilberedningstiden muligvis tilpasses. Hold godt øje den første gang du prøver en ny opskrift i din airfryer, da maskinerne kan varme meget forskelligt.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 443kcalKulhydrater: 1gProtein: 36gFedt: 32gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 7gEnkeltumættet fedt: 14gTransfedt: 0.2gKolesterol: 143mgNatrium: 134mgKalium: 367mgFibre: 0.1gSukker: 0.03gA-vitamin: 293IUC-vitamin: 3mgCalcium: 31mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Airfryer kylling, Hel kylling i airfryer
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.