Populært:

Madformadelskere / Airfryer / Kylling med kartofler i airfryer

Kylling med kartofler i airfryer

5

/5

1 time 10 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

1 time 10 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Lækker og saftig helstegt kylling med kartofler i airfryer. Et helt måltid lavet i airfryer på den nemme måde. Her får du både en lækker kylling og lækre møre kartofler der tager en masse smag fra kyllingen under tilberedningen. Læs med her og se hvor nemt det er at lave aftensmad i din airfryer.

kylling med kartofler i airfryer

Vi anbefaler en Cosori Airfryer

Vi er virkelig glade for vores Cosori Dualblaze airfryer, den er helt perfekt til vores familie.
Køb din Cosori Airfryer her (reklamelink).

Helt måltid lavet i airfryer

Det er tit vi laver flere ting på en gang i vores airfryer, og det kan faktisk fint lade sig gøre. Noget skal måske i lidt før end andet, og nogle ting kan man komme i samtidig, men faktum er at resultat bliver rigtig godt, og så sparer man tid og strøm i processen.

Jeg ser stadig mig selv som “nybegynder” inden for kategorien airfryer, men jeg udvikler mig og prøver nye ting af hele tiden. Et komplet måltid, med en lækker helstegt kylling, nogle lækre kartofler og så en skysauce i et hug, det kan man da ikke sige noget til?

Der kan godt blive lidt “trangt” i skuffen, men det kan altså sagtens lade sig gøre, og med en undtagelse af en vending af kyllingen undervejs, så passer det faktisk sig selv. Jeg plejer at vælge nogle forholdsvis små kartofler, og så skærer jeg dem i halve eller kvarte, det nedsætter tilberedningstiden og de får også lidte mere farve.

Kyllingen kan man fylde med alle mulige lækkerier efter smag, her i opskriften er der 2 halve citroner i, det giver et dejligt strejf af citron til kyllingen. Og på selve kyllingen har jeg lavet en hurtig barbecueolie med lidt paprika, hvidløgspulver, løgpulver, salt, oregano, så får skindet en virkelig lækker smag af grillkylling.

Til at få lidt skysauce i bunden, tilsætter jeg lidt hønsefond i bunden, resten kommer fra kyllingen, man kan også springe det over, hvis det ikke lige falder i ens smag, men det smager altså godt. Jeg plejer at servere en frisk salat til, det giver lige det sidste og passer rigtig godt til kyllingen og de lækre kartofler.

Godfornøjelse med opskriften og husk at tilberedningstiden kan variere alt efter model og mærke på din airfryer.

Airfryerkurv med kartofler og kylling

Ingrediensnoter

Kylling – Vi har brugt en kylling på ca. 1300 g, husk at gøre den ren indvendig og fjern rester af indvolde.

Kartofler – Små kartofler er bedst, find nogle du ikke behøver at skrælle og krydder dem godt med salt og peber.

Barbecuekrydderi til kylling – Du kan købe en færdigblanding eller lave din egen. Find vores forslag til hjemmelavet krydderiblanding til kylling her.

Citron – Det skal selvfølgelig være økologisk når du skal bruge hele citronen.

Salt & peber – Grundkrydderierne slipper man ikke ikke uden om, kartoflerne sluger rimeligt meget salt.

Vand – Vandet skal i bunden af bakken til din airfryer, den bliver til skysauce sammen med bouillonen og safterne fra kyllingen.

Hønsebouillon – En halv terning i bunden sammen med vandet, så bliver der en rigtig lækker skysauce.

Hvordan laver man hel kylling i airfryer med kartofler?

Her kommer der en kort gennemgang af hvordan du laver et komplet måltid i din airfryer. Der er selvfølgelig lidt forberdelse, men når det først er sat over, så skal kyllingen bare vendes en enkelt gang undervejs.

Kom vandet i bunden af din airfryer sammen med den halve bouillonterning og kom risten i. De allerede skyllede og klargjorte kartofler lægges på risten til din airfryer efterfulgt af den kyllingen der allerede er renset, krydret og fyldt med en citron. Læg den med brystsiden ned og tilbed det nu i 25 minutter.

Efter 25 minutter vendes kyllingen med brystsiden op og tilberedes igen i 25 minutter, eller til kernetemperaturen er 75 grader. Du kan fylde efter med vand hvis bakken tørrer ud undervejs.

Tag den færdige kylling op og lad den gerne stå og trække i ca. 10 minutter inden den serveres sammen med kartoflerne og skysaucen og eventuelt en grøn salat til.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

hel rå kylling og kartofler i airfryer

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man resterne?

Resterne at kyllingen og kartoflerne kan opbevares på køl i op til 3 dage.

Kan resterne af kyllingen fryses?

Ja, du kan sagtens fryse resterne af kyllingen ned. Pil kødet af benene og frys det ned til en kyllingesalat, en clubsadwich, eller bare til madpakken.

Kan jeg bruge andet end kartofler?

Ja, prøv med andre rodfrugter eller grøntsager.

Hvad kan jeg bruge resterne af kartoflerne til?

Du kan bruge rester til at lave nogle lækre brasede kartofler dagen efter.

Andre airfryer-opskrifter du måske vil synes om

airfryer kartofler og hel kylling

Tips og tricks til opskriften

  • Prøv også at vende kartoflerne med pesto inden de kommer i airfryeren, det giver også en super god smag til kartoflerne.
  • Fyld kyllingen med hvad du har derhjemme, det kan også sagtens være økologisk appelsiner og forskellige krydderurter du bruger.

Serveringsforslag

  • Server kylling og kartofler med skysaucen fra bunden sammen med en grøn salat eller dine favoritgrøntsager.

Prøv også vores opskrift på Flæskesteg i airfryer

kylling og kartofler i airfryer kurv

Vi anbefaler en Cosori Airfryer

Vi er virkelig glade for vores Cosori Dualblaze airfryer, den er helt perfekt til vores familie.
Køb din Cosori Airfryer her (reklamelink).

Opskrift på lækker airfryer kylling med kartofler

Her får du vores opskrift på en lækker og saftig kylling med sprødt skind lavet i airfryeren. Det er et komplet måltid som altsammen tilberedes på en gang. Det sparer både tid og strøm, og det kan vi jo godt lide.

Hvis du har en airfryer, så håber jeg du får lyst til at prøve opskriften, det er virkelig nemt, og så smager det fantastisk godt.

kylling med kartofler i airfryer
5 fra 1 stemme

Kylling med kartofler i airfryer

Opskrift på hel kylling med kartofler i airfryer
Lækker og saftig kylling med nogle lækre kartofler og skysauce, alt sammen lavet på en gang i airfryer. Et komplet måltid lavet på én gang i airfryeren, det sparer både tid og strøm.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 599 kcal

Udstyr

Ingredienser

Kartofler

Kylling

Sauce

  • 3 dl vand
  • ½ hønsebouillonterning

Sådan gør du

  • Kartoflerne skylles og skæres i kvarte eller halve alt efter størrelse. Lad dem dryppe lidt af, og kom dem i en skål. Hæld olie, barbecuekrydderi samt salt og peber over, og vend dem grundigt rundt.
    1 kg kartofler, 1 spsk olivenolie, 1 tsk salt, Peber, 1 spsk barbecuekrydderi til kylling
  • Forbered kyllingen. Gumpen og de yderste vingeled klippes af og kasseres. Rens kyllingen indvendigt for rester af indvolde og kasser dem.
    1 kylling
  • Skyl citronen, skær den i halve og kom dem ind i kyllingen.
    1 citron
  • Smør kyllingen ind i et tyndt lag olie og drys med barbecuekrydderi.
    1 spsk olivenolie, 1 spsk barbecuekrydderi til kylling
  • Kom vand og bouillon i bunden af skuffen til airfryeren og sæt risten/stegepladen i.
    3 dl vand, ½ hønsebouillonterning
  • Kom kartoflerne i skuffen til din airfryer ovenpå risten, og placer derefter kyllingen ovenpå kartoflerne med brystsiden ned. Giv det derefter 25 minutter ved 180 grader.
    – Det kan være en fordel at lave en lille udhulning til kyllingen i kartoflerne, så de ligger i kanten rundt om kyllingen.
  • Når tiden er gået, vendes kyllingen med brystsiden op, og skal nu tillberedes i ca. 25 minutter igen, eller til kernetemperaturen er 75 grader.
    – Vær opmærksom på at tilberedningstiden kan variere alt efter hvad mærke din airfryer er.
    – Husk at fylde efter med en smule vand hvis det er nødvendigt, det må ikke tørre helt ud i bunden af skuffen.
  • Når kernetemperaturen er nået, tages kyllingen op og hviler nu 5-10 minutter inden den er klar til servering.
  • OBS:
    Denne opskrift er lavet til en Cosori Dual Blaze Airfryer. Bruger du en anden type airfryer eller Actifry skal tilberedningstiden muligvis tilpasses. Hold godt øje den første gang du prøver en ny opskrift i din airfryer, da maskinerne kan varme meget forskelligt. Derfor er det vigtigt at måle kernetemperaturen på din kylling for at sikre at den er færdigtilberedt.

Noter

Airfryer

Vi bruger vores Cosori Dualblaze airfryer (reklamelink) til denne opskrift. Den har en god stor skuffe, og fordi den varmer både oven- og nedefra, så er det nemt at tilberede hele måltider i den.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 599kcalKulhydrater: 46gProtein: 34gFedt: 31gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 6gEnkeltumættet fedt: 15gTransfedt: 0.2gKolesterol: 117mgNatrium: 829mgKalium: 1370mgFibre: 6gSukker: 2gA-vitamin: 277IUC-vitamin: 55mgCalcium: 71mgJern: 4mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.