Stรฅr du og skal i gang med at lave kylling, og overvejer hvilken kernetemperatur du skal gรฅ efter? Sรฅ er du kommet til det helt rette sted! Her pรฅ siden finder du nemlig de temperaturer de forskellige udskรฆringer af kylling skal have, nรฅr de er fรฆrdigtilberedt.
Anbefalet kernetemperatur – Kylling
Udskรฆring | Rosa | Gennemstegt |
---|---|---|
Hel kylling | Anbefales ikke | 75ยฐC |
Kyllingebryst | Anbefales ikke | 75ยฐC |
Kyllingeunderlรฅr | Anbefales ikke | 75ยฐC |
Kyllingeoverlรฅr | Anbefales ikke | 75ยฐC |
Ofte stillede spรธrgsmรฅl om kernetemperatur for kylling
Det anbefales altid at du gennemsteger kylling, bรฅde hel kylling og udskรฆringer som kyllingbryst eller kyllingelรฅr. Du skal gรฅ efter en kernetemperatur pรฅ 75 grader, og du skal ikke servere kylling der er rosa eller lyserรธdt.
Nรฅr du tilbereder en hel kylling bรธr du stege den til kernetemperaturen er 75ยฐC. Brug et stegetermometer for at tjekke om kyllingen har nรฅet den รธnskede temperatur. Du skal gรฅ efter en kernetemperatur pรฅ 75ยฐC bรฅde hvis du griller eller laver din kylling i ovnen, og det gรฆlder altsรฅ bรฅde en hel kylling og de forskellige udskรฆringer af kylling.
Hvis du ikke har et stegetermometer nรฅr du skal tilberede kylling, sรฅ bรธr du fรธlge den vejledende tid i den opskrifter du fรธlger. Du tjekker om kyllingen er fรฆrdig ved at stikke i brystet og lรฅret med en gaffel eller kรธdnรฅl, helt ind til knoglen. Er saften der kommer ud klar, sรฅ er kyllingen fรฆrdig, er saften rรธd eller blodig, sรฅ skal kyllingen tilberedes lidt lรฆngere tid.
Du skal stikke spidsen af dit stegetermometer ind der hvor varmen har svรฆrest ved at nรฅ ind til i kรธdet. Det vil sige i det tykkeste stykke kรธd, som oftest er i brystet eller lรฅret. Undgรฅ at stikke termometeret helt ind sรฅ det rรธr ved knogler eller gรฅr hele vejen igennem. Ofte kan lรฅret tage lรฆngere tid at tilberede end brystkรธdet, sรฅ tjek altid om lรฅret ogsรฅ er fรฆrdigt, hvis du har haft stegetermometeret siddende i brystet pรฅ kyllingen.
Nรฅr vi tilbereder kylling i sous vide, sรฆttes temperaturen ofte til 60-65 grader, men fรฅr vi sรฅ faktisk tilberedt den nok og slรฅet bakterierne ihjel? Ja vi gรธr. Det er simpelthen fordi at ved sous vide-tilberedning, tilberedes kรธdet over lรฆngere tid, og derfor kan man bruge lavere temperaturer. Du skal altsรฅ ikke stege kylling til 75ยฐC nรฅr du tilbereder i sous vide.
Tilberedning af Kylling med korrekt kernetemperatur
Nu har du helt styr pรฅ hvilken temperatur du skal gรฅ efter nรฅr du laver kylling. Og her er det virkelig nemt, for det er 75 grader for hele kyllinger men ogsรฅ for de forskellige udskรฆringer af kylling.
Der er forskellige mรฅder du kan tilberede kylling pรฅ, og her fรฅr du vores bedste opskrifter til tilberedning i ovn, pรฅ grill, i airfryer eller i sous vide.
Kylling i ovn
Kylling pรฅ grill
Kylling i sous vide
Kylling i airfryer
- Hel kylling i airfryer
- Crispy kylling i airfryer
- Kylling med kartofler i airfryer
- Fyldt kyllingebryst med pestoflรธdeost i airfryer
Hvordan kan du bedst lide at tilberede kylling?
Har du prรธvet en af disse opskrifter, eller har du en helt anden mรฅde at tilberede kyllingen pรฅ? Vi vil rigtig gerne hรธre om hvordan du tilbereder kylling til din familie. Lรฆg en kommentar, giv antal stjerner pรฅ opskriften og del dit billede pรฅ Instagram med #madformadelskere โ Vi elsker at se Jeres retter โค๏ธ
Tilmeld dig ogsรฅ gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lรฆkre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her