Populært:

Madformadelskere / Artikler / Kernetemperatur Kylling

Kernetemperatur Kylling


Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Møller

Står du og skal i gang med at lave kylling, og overvejer hvilken kernetemperatur du skal gå efter? Så er du kommet til det helt rette sted! Her på siden finder du nemlig de temperaturer de forskellige udskæringer af kylling skal have, når de er færdigtilberedt.

Anbefalet kernetemperatur – Kylling

Udskæring Rosa Gennemstegt
Hel kylling Anbefales ikke 75°C
Kyllingebryst Anbefales ikke 75°C
Kyllingeunderlår Anbefales ikke 75°C
Kyllingeoverlår Anbefales ikke 75°C

Ofte stillede spørgsmål om kernetemperatur for kylling

Må kylling være rosa?

Det anbefales altid at du gennemsteger kylling, både hel kylling og udskæringer som kyllingbryst eller kyllingelår. Du skal gå efter en kernetemperatur på 75 grader, og du skal ikke servere kylling der er rosa eller lyserødt.

Hvad skal kernetemperaturen på en hel kylling være?

Når du tilbereder en hel kylling bør du stege den til kernetemperaturen er 75°C. Brug et stegetermometer for at tjekke om kyllingen har nået den ønskede temperatur. Du skal gå efter en kernetemperatur på 75°C både hvis du griller eller laver din kylling i ovnen, og det gælder altså både en hel kylling og de forskellige udskæringer af kylling.

Hvordan ved jeg om min kylling er færdig hvis jeg ikke har et stegetermometer?

Hvis du ikke har et stegetermometer når du skal tilberede kylling, så bør du følge den vejledende tid i den opskrifter du følger. Du tjekker om kyllingen er færdig ved at stikke i brystet og låret med en gaffel eller kødnål, helt ind til knoglen. Er saften der kommer ud klar, så er kyllingen færdig, er saften rød eller blodig, så skal kyllingen tilberedes lidt længere tid.

Hvor skal stegetermometer sidde i en kylling?

Du skal stikke spidsen af dit stegetermometer ind der hvor varmen har sværest ved at nå ind til i kødet. Det vil sige i det tykkeste stykke kød, som oftest er i brystet eller låret. Undgå at stikke termometeret helt ind så det rør ved knogler eller går hele vejen igennem. Ofte kan låret tage længere tid at tilberede end brystkødet, så tjek altid om låret også er færdigt, hvis du har haft stegetermometeret siddende i brystet på kyllingen.

Hvorfor kan man tilberede kylling ved lavere temperatur i sous vide?

Når vi tilbereder kylling i sous vide, sættes temperaturen ofte til 60-65 grader, men får vi så faktisk tilberedt den nok og slået bakterierne ihjel? Ja vi gør. Det er simpelthen fordi at ved sous vide-tilberedning, tilberedes kødet over længere tid, og derfor kan man bruge lavere temperaturer. Du skal altså ikke stege kylling til 75°C når du tilbereder i sous vide.

Tilberedning af Kylling med korrekt kernetemperatur

Nu har du helt styr på hvilken temperatur du skal gå efter når du laver kylling. Og her er det virkelig nemt, for det er 75 grader for hele kyllinger men også for de forskellige udskæringer af kylling.

Der er forskellige måder du kan tilberede kylling på, og her får du vores bedste opskrifter til tilberedning i ovn, på grill, i airfryer eller i sous vide.

Kylling i ovn

Kylling på grill

Kylling i sous vide

Kylling i airfryer

Hvordan kan du bedst lide at tilberede kylling?

Har du prøvet en af disse opskrifter, eller har du en helt anden måde at tilberede kyllingen på? Vi vil rigtig gerne høre om hvordan du tilbereder kylling til din familie. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar


Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.