Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Kylling i stegepose

Kylling i stegepose

5

/5

1 time 30 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

1 time 30 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Saftig, mør som smør, og bare helt igennem perfekt. Kylling i stegpose er den nemmeste måde at sikre sig imod en tør kylling. Her samler og koncentrerer du alle smage i posen, udnytter dampen, og det giver tilsammen en virkelig velsmagende og saftig kylling. Læs med her og se hvorfor du skal lave kylling i stegepose, og få opskriften.

kylling i stegepose på skærebræt klar til at skære ud.

Stegeposen på vej tilbage

Stegeposen husker mange af os fra vores ungdom, og lige som sous vide, airfryer, var det på et tidpunkt virkelig en populær måde at tilberede maden på, hvor man ved at holde på saft og kraft, var sikker på at men ikke endte ud med et tørt stykke kød.

Vi bruger dem stadig, de ligger klar i skuffen, og om det er til risengrød, en kylling, andet kød eller nogle grøntsager, så bliver de med jævne mellemrum brugt. Når det så er sagt, så er der der efter stegeposen kommet så mange andre gadgets til i køkkenet, at de tit drukner i mængden.

Men faktum er, at selv med en simpel pose, så kan man altså lave nogle virkelig lækre ting, og samtidig sikre sig at det ikke bliver tørt og kedeligt. En kylling er oplagt at lave! Den er i sig selv fedtfattig og har tildens til at blive en noget tør mundfuld, hvis man giver den for længe i ovnen. Men når den pakkes i stegeposen, så bliver den nænsomt dampet, og saften bliver ligende i posen og giver også en masse smag.

Jeg plejer at fylde en masse krydderurter i kyllingen, gerne sammen med citron og salt, så er der base for god skysauce. Når kyllingen er færdig i posen, så skal den brunes af, her klippes posen simpelthen op og trækkes forsigtigt væk. Så er kyllingen klar til at komme under grillen, eller høj varme med varmluft lige for at få den lækre gyldne farve.

Og resultatet taler for sig selv, saftigt kyllingekød er bare lækkert, og med en masse krydderurter og citron til at hjælpe med smagen, så bliver det bare ikke meget bedre.

færdigstegt kylling som er lavet i stegepose som hviler på skærebræt.

Ingrediensnoter

Kylling – Find en god kylling, gerne en der har fået lidt tid til at vokse sig stor, det betyder så meget for smagen.

Salt & peber – Det siger næsten sig selv. Den skal krydres godt. Kylling kan trække rimelig meget salt.

Krydderurter – Jeg bruger gerne persille, timian og rosmarin, dem har jeg i rigelige mængder i mit drivhus, og de passer godt til kylling.

Citron – Citron og kylling passer bare godt sammen. Jeg bruger både skallen og selve citronen.

Hvordan laver man kylling i stegepose?

Her kommer der en kort beskrivelse af hvordan du laver den perfekte kylling i stegepose.

Den forberedte og fyldte kylling kommes i stegeposen, der forsegles. Husk at klippe et “lille” hjørne at posen , så noget af alt dampen kan slippe ud under vejs.

Nu placeres posen med kyllingen i et fad midt i den forvarmede ovn. Pas på at posen ikke rører selv ovnen, da den ellers vil smelte.

Når tiden er gået, og kernetemperaturen er 75 grader, klippes posen op og fjernes forsigtigt. Der tændes for grillen og kyllingen brunes nu af i ca. 10 minutter, eller til den er blevet gylden. Lad efterfølgende kyllingen trække utildækket får den skæres ud og serveres.

Server med et godt flutes og grøn salat.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

lår der skæres af den stegte kylling.

Ofte stillede spørgsmål

Kan man bruge andre krydderurter?

Ja, du kan prøve med løvstikke, salvie, eller andre friske krydderurter.

Hvad skal kernetemperaturen for kylling være?

Kernetemperaturen inde ved benene på kyllingen bør være 75 grader. Du kan tjekke med et stegetermometer.

Andre retter med kylling du måske vil synes om

kyllingen er fyldt med krydderurter og citron.

Tips og tricks til opskriften

  • Husk at gemme stegeskyen, det er en god base for en sauce.
  • Husk at bruge økologiske citroner når der skal bruges skal.
  • Har du en reste kylling tilbage? Den kan bruges i en lækker Kylling a la king

Serveringsforslag

Elsker du kylling?

Så må du også prøve vores opskrift på Halv kylling på grill
kylling der er lavet i stegepose.
udskæring af kylling.

Opskrift på saftig kylling

Her får du opskriften på min version af kylling i stegepose.

Der er masser af velsmag og serveret sammen med noget enkelt og lækker tilbehør, så bliver det ikke meget bedre. Vi håber du vil prøve opskriften, og lave en lækker kylling til din familie.

kylling i stegepose på skærebræt klar til at skære ud.
5 fra 1 stemme

Kylling i stegepose

Opskrift på kylling i stegepose
Vil du gerne have en lækker saftig kylling med sprødt skind? Så prøv at komme den i en stegepose og tilberede den i ovnen, på den måde holder du på saften. Efterfølgende brunes den af i ovnen.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time 10 minutter
hviletid 10 minutter
Samlet tid 1 time 30 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 413 kcal

Udstyr

  • 1 stegepose kan købes i alle supermarkeder

Ingredienser

  • 1 kylling, ca. 1400 g.
  • ½ spsk olivenolie
  • tsk salt
  • 1 citron
  • Frisk persille
  • Frisk timian
  • Frisk rosmarin
  • 3 fed hvidløg

Sådan gør du

  • Ovnen forvarmes til 200 grader sat op til over- og undervarme.
  • Forbered derefter kyllingen. Klip gumpen samt de yderste vingeled af og kasser dem. Fjern eventuelle rester af indvolde fra kyllingen og kasser dem.
    1 kylling
  • Gnid kyllingen ind i olien og krydder den med en halv tsk. salt og peber efter smag. Riv skallen fra citronen ud over og gnid den ind i kyllingen. Gem citronen til næste trin.
    ½ spsk olivenolie, 1 citron, 1½ tsk salt
  • Fordel 1. tsk. salt indvendig i i kyllingen. Skyl de friske krydderurter og kom dem ind i kyllingen. Skær citronen i kvarte og kom den ind i kyllingen. Luk eventuelt af med en stegenål.
    Frisk persille, Frisk timian, Frisk rosmarin
  • Tag hvidløgsfedene og giv dem et godt tryk med en kniv og kom dem i bunden af stegeposen. Kom derefter kyllingen i stegeposen og bind den sammen med en af de medfølgende strips. Klip det et lille hul i stegeposen, så noget af dampen kan slippe ud.
    3 fed hvidløg
  • Kom nu kyllingen i et ildfast fad eller på en bageplade og placer den derefter midt i den forvarmede ovn. Tilbered nu kyllingen i 1 time.
  • Når tiden er gået, tages kylliengen ud. Klip posen op og kasser den, husk at gemme stegeskyen. Kom nu kyllingen i ovnen igen, og tilbered den under grill i ca. 10. minutter, eller til den er blevet gylden.
    – Husk at holde øje med den, det går hurtigt når grillen er tændt.
  • Når kyllingen er brunet af, tages den ud og skal nu trække utildækket i 5-10 minutter inden den skæres ud og serveres.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 413kcalKulhydrater: 1gProtein: 35gFedt: 29gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 6gEnkeltumættet fedt: 12gTransfedt: 0.2gKolesterol: 143mgNatrium: 279mgKalium: 371mgFibre: 0.04gSukker: 0.2gA-vitamin: 267IUC-vitamin: 6mgCalcium: 23mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.