Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Hverdagsmad / Kylling a la king

Kylling a la king

5

/5

30 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

30 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Kylling a la king er en nem og lækker hverdagsret, som kan spises med brød, pasta eller i tarteletter. Hvis du har en rest kylling tilbage fra en anden ret, er kylling a la king den perfekte restemad.

kylling a la king i tallerken med kogt pasta.

Hurtig aftensmad for hele familien

Vi kan rigtig godt lide at spise kylling herhjemme, og denne ret er ingen undtagelse.

Det er en nem og virkelig velsmagende ret, som er meget mild i smagen, og som hele familien virkelig nyder at spise. Samtidig tager den så kort tid, at man kan lave den på de dage hvor der kun er gange kort tid til at tilberede aftensmaden.

Hurtig aftensmad behøver ikke at være dårlig aftensmad.

Kylling a la king er det man vil kalde god hverdagsmad. Den smager godt, hele familien er glad for retten, og så tager den kun en halv time at lave. Det er sådan en ret der er god at have i baghånden på dage hvor der er lidt ekstra travlt, og man helst ikke vil bruge flere timer i køkkenet.

Derudover er denne ret for os det man vil kalde restemad. Det er en perfekt ret hvis man lige har en rest kylling, for eksempel fra at have lavet hønsekødssuppe, eller en rest af den grydestegte kylling der ikke blev spist.

Vi fryser gerne vores kyllingerester ned, og efter et par gange, er der til denne lækre ret! Vi hader nemlig madspild her i familien.

Gryde med kylling a la king med ærter, peberfrugt og persille.

Ingrediensnoter

Kylling – Hvis du har rester af kyllingekød, for eksempel fra en suppehøne, fra grydestegt kylling eller bare rester af kyllingebryst fra aftensmad der ikke er blevet spist, så kan du fint bruge tilberedt kyllingekød i denne opskrift.

Hvis du ikke har tilberedt kyllingekød, så kan du koge et par kyllingebryster i kyllingebouillon, og herefter bruge både kyllingekød og bouillon i retten her.

Peberfrugt – Vi bruger her en grøn og en rød peber, men du kan selvfølgelig bruge dem du bedst kan lide. Vi kan godt lide modspillet i smagene på den grønne og den røde.

Champignon – Vi bruger friske champignoner, det synes vi giver den bedste smag. Alternativt kan du bruge skiver af champignoner fra glas. Du kan også fint bruge andre slags svampe til denne opskrift.

Persille – Det skal være frisk persille, og det giver en fantastisk god smag til retten.

Hvordan laver man kylling a la king?

Denne ret er både hurtig og nem at lave. Hvis du ikke har en rest kylling der allerede er tilberedt, så skal du starte med at koge dine kyllingebryster i bouillon, det tager cirka 10-15 minutter.

Når kyllingen er kogt og kølet ned, skæres eller trækkes den i mundretter stykker.

Derefter svitses grøntsagerne, og der kommes mel i gryden inden der tilsættes væske for at lave sovsen. Sovsen skal have en æggeblomme for at gøre den ekstra cremet, og så laurbarblad og fløde.

Til sidst kommer persille, kylling og ærter i, og så skal retten bare simre i cirka 10 minutter.

Så er der kun tilbage at smage retten til, og så servere den med enten pasta, ris, brød eller tarteletter.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

Servering af kylling a la king i tarteletter.

Ofte stillede spørgsmål

Kan retten fryses ned?

Ja det kan den fint. Lad det køle ned, og kom det i en bøtte med låg eller en frysepose.


Andre kyllingeretter du måske vil synes om

gryde med kylling a la king med champignon, peberfrugt og persille.

Tips og Tricks

  • Brug rester af kylling
    • Restemad behøver ikke at være kedeligt, kylling a la king er et eksempel på restemad der ikke smager af rester. Vi gør generelt meget ud af at bruge vores rester i andre retter, så vi ikke føler at vi spiser de samme kedelige rester igen dagen efter. Frys eventuelt dine kyllingerester ned, og når du har nok, kan du lave kylling a la king.
  • Køb tilberedt kylling
    • Skal det gå lynhurtigt, og har du ikke rester af kylling, så kan du altså købe frossent tilberedt kyllingekød i supermarkedet.
  • Tilbered kylling til retten
    • Det er forskellige måder du kan tilberede din kylling på. Du kan for eksempel:
    • Bage kyllingebryster i ovnen ved 175 grader i 25-30 minutter.
    • Koge kyllingebryster i bouillon i en gryde i cirka 10-15 minutter.

Serveringsforslag

  • Server din kylling a la king med friskkogt pasta eller et godt flutes eller madbrød.
  • Server kylling a la king i tarteletter – Det er Johannes’ favorit herhjemme, så det er noget vi ofte gør.
  • Vi kan godt finde på både at koge en gang pasta og varme nogle tarteletter, så kan familien helt selv vælge hvordan de helst vil spise retten.

Elsker du kylling a la king?

Prøv også vores opskrift på Høns i asparges
en gaffel med et stykke kylling og peberfrugt hen over en tallerken med pasta og kylling a la king.

Opskrift på chicken a la king

Her er vores bud på en lækker chicken a la king. En opskriften som hele familien er vilde med herhjemme, og som er dejlig restemad når der er lidt kylling tilbage fra aftensmaden.

Vi kan godt lide at spise retten med pasta, men ris fungerer også rigtig godt sammen med retten, og i tarteletter smager det også skønt. Skal det gå rigtig hurtigt, kan retten også spises med ristet brød.

kylling a la king i tallerken med kogt pasta.
5 fra 3 stemmer

Kylling a la king

Lækker og cremet kyllingeret, som er perfekt hverdagsmad. Retten er skøn hvis du har en rest kylling tilbage fra aftensmaden, men kan også fint laves med kogt kyllingebryst.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Hverdagsmad
Køkken Amerikansk
Antal 4 personer
Kalorier 656 kcal

Ingredienser

  • 500 g kylling, Tilberedt, i mundrette stykker
  • 300 g champignoner
  • 1 løg
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 grøn peberfrugt
  • 50 g smør
  • 60 g hvedemel
  • 5 dl hønsebouillon
  • 1 dl piskefløde
  • 1 æggeblomme
  • 1 laurbærblad
  • Salt, efter smag
  • Peber, efter smag
  • 1 bdt persille
  • 1-2 dl fine ærter

Sådan gør du

  • Har du ikke en rest tilberedt kyllingekød, så kan du tilberede kyllingebryster i bouillon, som du koger kyllingebrysterne i i cirka 10-15 minutter. Lad herefter kyllingen køle ned, og gem bouillon til at bruge i saucen.
  • Rens champignonerne og skær dem i tern. Pil og hak løg, og skær peberfrugterne i tern. Stil det hele til siden, indtil det skal i retten.
    300 g champignoner, 1 løg, 1 rød peberfrugt, 1 grøn peberfrugt
  • Smelt smørret i en gryde og svits champignonerne ved middelvarme til alt væsken er fordampet. Tilsæt derefter, løg samt grøn og rød peber, og svits yderligere 5 min.
    50 g smør
  • Tilsæt derefter melet og bland det hele godt sammen og svits i yderligere 3 min.
    60 g hvedemel
  • Tilsæt bouillon lidt efter lidt imens der røres kraftigt, til det er blevet en helt glat sauce. 
    Kom æggeblommen i en lille skål, og pisk en smule af den varme sauce i, kom æggemassen tilbage i den store gryde med sauce imens der røres kraftigt. Tilsæt laurbærblad samt fløde. Smag til med salt og peber. Skru ned for varmen og lad det simre.
    5 dl hønsebouillon, 1 dl piskefløde, 1 æggeblomme, 1 laurbærblad, Salt, Peber
  • Kom ærterne, finthakket persille og kyllingekødet i gryden og vend det hele godt rundt, og lad det simre ved svag varme i ca. 10 min. Husk at røre rundt, så det ikke brænder på.
    1 bdt persille, 1-2 dl fine ærter, 500 g kylling
  • Smag retten til med salt og peber og server sammen med friskkogt pasta, ris, brød eller i tarteletter.

Noter

Kylling: Har du en rest af enten grydestegt kylling, suppehøne eller bare noget tilberedt kyllingekød fra aftensmaden, så kan du fint bruge det. Hvis ikke, så kan du koge et par kyllingebryster i bouillon, og bruge både kyllingekød og bouillon i retten bagefter.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 656kcalKulhydrater: 46gProtein: 41gFedt: 35gMættet fedt: 18gFlerumættet fedt: 3gEnkeltumættet fedt: 11gTransfedt: 0.5gKolesterol: 154mgNatrium: 30154mgKalium: 1258mgFibre: 5gSukker: 25gA-vitamin: 4171IUC-vitamin: 110mgCalcium: 164mgJern: 7mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Opdatering

Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 18. februar 2019 – Vi har efterfølgende gennemprøvet, opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Denne opskrift er senest opdateret og genudgivet:

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.