Kylling a la king er det man vil kalde god hverdagsmad. Den smager godt, hele familien er glad for retten, og så tager den kun en halv time at lave. Det er sådan en ret der er god at have i baghånden på dage hvor der er lidt ekstra travlt, og man helst ikke vil bruge flere timer i køkkenet.
Derudover er denne ret for os det man vil kalde restemad. Det er en perfekt ret hvis man lige har en rest kylling, for eksempel fra at have lavet hønsekødssuppe, eller en rest af den grydestegtekylling der ikke blev spist. Vi fryser gerne vores kyllingerester ned, og efter et par gange, er der til denne lækre ret! Vi hader nemlig madspild her i familien.
Opskrift med kyllingerester
Restemad behøver ikke at være kedeligt, kylling a la king er et eksempel på restemad der ikke smager af rester. Vi gør generelt meget ud af at bruge vores rester i andre retter, så vi ikke føler at vi spiser de samme kedelige rester igen dagen efter.


Kylling a la king opskrift
Her er vores bud på en lækker kylling a la king. En opskriften som hele familien er vild med herhjemme, og som er dejlig restemad når der er lidt kylling tilbage.
Vi kan godt lide at spise retten med pasta, men ris fungerer også rigtig godt sammen med retten. Skal det gå rigtig hurtigt, kan retten også spises med ristet brød.

Kylling a la king opskrift
Ingredienser
- 60 g hvedemel
- 40 g smør
- 5 – 6 dl hønsefond
- 1 dl piskefløde
- 1 æggeblomme
- 1 laurbærblad
- Salt og peber efter smag
- 50 g smør
- 300 g champignoner, renset og skåret i skiver
- 1 løg, pillet og hakket
- 1 rød peberfrugt, renset og skåret i tern
- 1 grøn peber, renset og skåret i tern
- 1 bdt persille, fint hakket
- 1-2 dl fine ærter
- 600 g kyllingekød i mundrette stykker, Tilberedt, evt. fra suppehøne eller brystkød der er svitset.
Sådan gør du
-
Smelt smørret i en gryde og svits champignonerne ved middelvarme til alt væsken er fordampet. Tilsæt derefter, løg samt grøn og rød peber og svits yderligere 5 min.
-
Tilsæt derefter melet og bland det hele godt sammen og svits i yderligere 3 min.
- Tilsæt bouillon lidt efter lidt imens der røres kraftigt, til det er blevet en helt glat sauce. Kom æggeblommen i en lille skål, og pisk en smule af den varme sauce i, kom æggemassen tilbage i den store gryde med sauce imens der røres kraftigt. Tilsæt laurbærblad samt fløde. Smag til med salt og peber. Skru ned for varmen og lad det simre.
-
Kom ærterne, persille og kyllingekødet i gryden og vend det hele godt rundt, lad det simre ved svag varme i ca. 10 min. Husk at røre rundt, så det ikke brænder på.
-
Smag retten til med salt og peber og server sammen med friskkogt fettuccine pasta eller ris.
Hvad skal du huske til næste gang?
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Prøv også: Kylling i karry eller One pot pasta med kylling og grønkål
Vi kan rigtig godt lide at spise kylling herhjemme, og denne ret er ingen undtagelse. Det er en nem og virkelig velsmagende ret, som er meget mild i smagen, og som hele familien virkelig nyder at spise. Samtidig tager den så kort tid, at man kan lave den på de dage hvor der kun er gange kort tid til at tilberede aftensmaden. Hurtig aftensmad behøver ikke at være dårlig aftensmad.
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️