Madformadelskere / Alle opskrifter / Biksemad med kylling

Biksemad med kylling

4.67

/5

55 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Mรธller

Udgivet:

4.67

/5

55 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Mรธller

Biksemad er godt, sรฅdan er det bare. Biksemad med kylling er faktisk heller ikke sรฅ tosset. Og hvis man lige supplerer med at par spejlรฆg, rรธdbeder og friskbagt rugbrรธd, sรฅ er og bliver det bare en vinder. Lรฆs med her og se hvor nemt det er at lave.

biksemad med kylling og kartofler serveret med spejlรฆg og syltede rรธdbeder.

Livret og biksemad

Der er noget hyggeligt over biksemad. Jeg kan ikke helt sรฆtte ord pรฅ det, men det kan altsรฅ et eller andet. Hjemme hos os er det en sikker efterfรธlger til flรฆskesteg, nรฅr der altsรฅ er rester tilbage. Men man skal selvfรธlgelig ikke lade sig begrรฆnse, og det er sรฅdan set ogsรฅ derfor at biksemad med kylling opstod.

Kylling er jo unรฆgteligt sundere end flรฆskesteg, mindre fedt og den slags! Og i sidste ende, sรฅ er der faktisk heller ikke den store forskel i smagen nรฅr man sidder med en portion foran sig. Vores sรธn Johannes er pjattet med biksemad, jeg tror mรฅske det er fordi det er sรฅ ukompliceret, kartofler og kรธd, ikke sรฅ meget at tage stilling til.

Sรฅ selvom det er med kylling, sรฅ har biksemaden altsรฅ status af livret. Til en god gang biks, hรธrer selvfรธlgelig det klassiske tilbehรธr som rugbrรธd, spejlรฆg og syltede rรธdbeder.

Vi er selvforsynende med rugbrรธd herhjemme, og det gรธr altsรฅ en forskel fra det du kรธber i skiver i det lokale supermarked. Nรฅr det sรฅ er sagt, sรฅ er der faktisk rigtig meget godt rugbrรธd at finde derude. Lidl har godt rugbrรธd, du kan endda fรฅ det skรฅret i skiver, og der er ogsรฅ mange andre kรฆder der har “friskt” rugbrรธd lige til at tage med hjem.

Spejlรฆggene skal slevfรธlgelig sidde lige i skabet, med den let flydende kerne. Jeg synes at spejlรฆg bliver bedst nรฅr de bliver tilberedt i smรธr, men det er en smagssag. Faktisk, sรฅ er spejlรฆg i airfryer ogsรฅ ret godt, og her kan man spare lidt pรฅ fedtstoffet.

Nรฅr det kommer til rรธdbederne, sรฅ tager jeg den nemme udvej og kรธber en fรฆrdig udgave, og de smager faktisk helt ok. Men nu vi er ved det, sรฅ vil jeg da skynde mig at lave en opskrift pรฅ hjemmesyltede rรธdbeder.

tallerken med biksemad med kylling, spejlรฆg og syltede rรธdbeder.

Ingrediensnoter

Kartofler – Helt almindelige spisekartofler. Koges i saltet vand, sรฅ de bliver lidt mere faste. Det kan godt betale sig at koge dem dagen i forvejen og stille dem pรฅ kรธl, sรฅ de er helt faste nรฅr de skal steges.

Smรธr – Jeg foretrรฆkker at stege biksemad i smรธr, der er ikke noget der kan udgรธre det for den der smรธrsmag. Men er du slet ikke til smรธr, sรฅ skal du bare bruge en smagsneutral olie.

Kyllingebryst – Find noget der ikke er alt for pumpet med vand, selv om det faktisk kan vรฆre noget af en opgave efterhรฅnden.

Lรธg – Helt almindelige gule lรธg. Skรฅret i tern eller skiver.

Krydderurter – Laurbรฆrblade, timian og rosmarin, det synes jeg giver en rigtig god smag til biksemaden. Det kan udelades, men prรธv det engang.

Salt & Peber – Der skal selvfรธlgelig krydres godt med salt og peber. Biksemad kan, med sin fedme, tage en del salt.

ร†g – Spejlรฆg er et must til en god gang biksemad. Jeg plejer at bruge M/L stรธrrelse, og sรฅ bliver de naturligvis stegt i smรธr.

Alternative ingredienser

  • Udskift for eksempel kylling med svine- eller oksekรธd. Hvis du har en rest kรธd fra dagen fรธr, kan det nemt bruges i din biksemad.

Hvordan laver man biksemad med kylling?

Her kommer der en kort beskrivelse af hvordan du kan lave en lรฆkker biksemad helt fra bunden.

Start med at koge kartoflerne, nรฅr de er fรฆrdige hรฆldes vandet fra, lad dem kรธle ned.

I en pande med smeltet smรธr, svitses de hakkede lรธg til de bliver gyldne og blรธde. Tag lรธgene op og kom mere smรธr pรฅ og svits den forberedte kylling. Imens kyllingen svitses, skรฆres kartoflerne i passende stykker. Nรฅr kyllingen er tilberedt kommes kartoffelstykkerne, lรธgene, laurbรฆrblade, timian, rosmarin samt salt og peber i.

Svits nu det hele sammen til kartoflerne har fรฅet noget farve og er blevet gyldne. I mens biksemaden hygger sig pรฅ panden, tilberedes spejlรฆggene.

Nรฅr det hele er klar, serveres det med rugbrรธd og rรธdbeder.

Find den fulde opskrift lรฆngere nede pรฅ siden her.

hjemmelavet biksemad med kyllingebryst serveret med spejlรฆg og syltede rรธdbeder.

Ofte stillede spรธrgsmรฅl

Kan jeg gemme resterne?

Yes. Du kan varme dem i mikroovnen dagen efter og spise det til frokost! Mums, det er en kongefrokost.


Andre retter du mรฅske vil synes om

biksemad med kyllingebryst og purlรธg pรฅ toppen serveret med รฆg og rรธdbeder.

Tips og Tricks

  • Kog kartoflerne dagen fรธr
    • Kog gerne kartoflerne i god tid. Det kan vรฆre tidligere pรฅ dagen eller dagen fรธr. Sรฅ er det nemt at skรฆre de kolde kartofler ud, og komme dem direkte pรฅ panden.

Serveringsforslag

Elsker du denne opskrift?

Prรธv ogsรฅ vores opskrift pรฅ lรฆkre Grรฆske kyllingefrikadeller
tallerken med anretning af kyllingebiksemad med spejlรฆg og rรธdbeder.

Opskrift pรฅ kyllinge-biks

Her fรฅr du vores opskrift pรฅ lรฆkker og nem biksemad med kyllingebryst. Det er en favorit herhjemme, for vi elsker biksemad, og i denne version kan vi nemt lave det uden at have rester.

Vi hรฅber du fรฅr lyst til at prรธve at servere retten for din familie, herhjemme er det noget vi elsker alle 4.

biksemad med kylling og kartofler serveret med spejlรฆg og syltede rรธdbeder.
4.67 fra 3 stemmer

Biksemad med kylling

Helt klassisk biksemad bare lavet med kyllingebryst. Det er en nem og lรฆkker mรฅde at lave biks pรฅ, ogsรฅ selvom du ikke har en rest kรธd til at ligge. Server med spejlรฆg, rugbrรธd og syltede rรธdbeder.
Opskrift af: Rasmus Juul Mรธller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 55 minutter
Ret Aftensmad
Kรธkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 663 kcal

Ingredienser

  • 1 kg kartofler
  • 75 g smรธr, eller olie
  • 500 g kyllingebryst
  • 2 lรธg
  • 3 laurbรฆrblade
  • 1 kvist frisk rosmarin, hakket fint
  • 1 kvist frisk timian, hakket fint
  • 1,5 tsk salt
  • Peber

Spejlรฆg

  • 8 รฆg
  • 25 g smรธr, eller olie

Sรฅdan gรธr du

  • Find en stor gryde frem, og bring velsaltet vand i kog. Kom kartoflerne i og lad dem koge til de er mรธre. Det tager 15 – 20 minutter. Hรฆld vandet fra og lad dem dampe af og kรธle ned.
    1 kg kartofler
  • Nรฅr kartoflerne er sat over og smรฅkoger, forberedes lรธgene. Pil dem og skรฆr dem i passende tern. Pรฅ en pande opvarmes โ…“ af smรธrret til middel varme. Kom lรธgene pรฅ panden og svits dem til de bliver let gyldne og blรธde.
    2 lรธg
  • Nรฅr lรธgene svitses, forberedes kyllingen. Fjern sener og fedt og skรฆr kyllingebrysterne i mundrette tern og stil dem til siden.
    500 g kyllingebryst
  • Nรฅr lรธgene er blevet let gyldne og blรธde, tages de af panden og kommes i en skรฅl. Stil dem til siden. I samme pande smeltes nu halvdelen af det resterende smรธr.
  • Kom kyllingestykkerne pรฅ panden og svits dem ved hรธj varme til de er tilberedte og fรฅr lidt farve.
  • Imens kyllingestykkerne brunes af, skรฆres kartoflerne i passende tern.
    – Her kan man vรฆlge at pille kartoflerne, jeg plejer at bruge dem med skrรฆl pรฅ. De kan ogsรฅ skrรฆlles fรธr de koges.
  • Nรฅr kyllingen er brunet af, smeltes det resterende smรธr, og sรฅ kommes lรธg og kartoffelstykkerne tilbage i panden sammen med laurbรฆrblade, timian, rosmarin samt salt og peber. Steg nu biksemaden ved middel varme til kartoffelstykkerne tager farve og bliver gyldne.
    3 laurbรฆrblade, 1 kvist frisk rosmarin, 1 kvist frisk timian, 1,5 tsk salt, Peber
  • Nรฅr biksemaden stรฅr og steger, laves spejlรฆggene. Pรฅ en stor pande smeltes smรธrret ved middel varme. Nรฅr smรธrret er smeltet og bruset af, slรฅr man รฆggene ud i panden.
    8 รฆg, 25 g smรธr
  • Tilbered nu spejlรฆggene til blommen har den รธnskede konsistens. Nรฅr de er fรฆrdige, tages de af panden.
    – De kan eventuelt vendes til sidst hvis du bedst kan lide dem sรฅdan.
  • Nรฅr biksemad og spejlรฆg er fรฆrdige serveres det hele sammen med rugbrรธd og syltede rรธdbeder.

Hvad skal du huske til nรฆste gang?



Ernรฆringsinformation

Serving: 1personKalorier: 663kcalKulhydrater: 50gProtein: 44gFedt: 32gMรฆttet fedt: 16gFlerumรฆttet fedt: 3gEnkeltumรฆttet fedt: 9gTransfedt: 1gKolesterol: 461mgNatrium: 593mgKalium: 1726mgFibre: 7gSukker: 5gA-vitamin: 1167IUC-vitamin: 55mgCalcium: 107mgJern: 4mg
Vilkรฅr for beregning af ernรฆringsdata
Har du prรธvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prรธvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne hรธre hvad du synes om den. Lรฆg en kommentar, giv antal stjerner pรฅ opskriften og del dit billede pรฅ Instagram med #madformadelskere โ€“ Vi elsker at se Jeres retter โ™ฅ๏ธ

Tilmeld dig ogsรฅ gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lรฆkre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Rasmus Juul Mรธller Avatar
4.67 from 3 votes (3 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Mรธller
Rasmus Juul Mรธller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder pรฅ denne hjemmeside tilhรธrer Madformadelskere โ€“ Du mรฅ under ingen omstรฆndigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrรฆdelse vil udlรธse et krav om kompensation.