Brasede kartofler

5

/5

45 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

45 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Hvem elsker ikke brasede kartofler? Serveret som klassisk tilbehør til Wienerschnitzel med det hele, så er det altså bare godt. Den der lækre ristede smag kartoflerne får når man steger/braser dem på panden… Jeg bliver helt sulten ved tanken! Hvis du vil se hvordan vi laver brasekartofler, så læs med her og få vores opskrift.

de bedste brasede kartofler i hvid skål

Bratkartoffeln er bare godt

Der er noget over brasede kartofler, eller bratkartoffeln som de kalder dem syd for grænsen. Den klassiske Wienerschnitzel hænger unægtelig sammen med en portion “brasede”, smørsauce og en dreng på toppen.

Johannes vores dreng på snart 6 er fuldstændig pjattet med brasede kartofler, og hvis han kan få lidt ketchup til at dyppe i, så er den hjemme!
Der er rigtig mange varianter af “bras” og de kan sagtens udgøre et komplet måltid med lidt ekstra ingredienser.

Jeg laver dem tit med en smule ristet bacon og lidt løg i, det er altid rart med noget variation, så man ikke altid ender ud i de samme smage.

De smager også rigtig godt med hakket forårsløg i, det er egentlig bare fantasien der sætter grænserne. Hvis man nu skulle have en rest kogte kartofler til overs fra flæskestegen, så brug dem endelig dagen efter, til brasekartofler.

Men uanset hvad, så er den her klassiker en favorit hjemme hos os.

Braskartofler med wienerschnitzel

Sådan laves brasede kartofler

Det er virkelig nemt at lave de bedste brasede kartofler. Du kan vælge at koge kartoflerne hele dagen i forvejen, eller som i opskriften, skære dem ud og så koge dem.

Men det er en smagssag og du skal gøre det præcis som det passer dig bedst. Krydderierne er også en smagssag. Nogle fortrækker salt, peber og ikke andet. Jeg er til en mere krydrede udgave, så her i opskriften bruger jeg herbs de provance.

Her kommer en lille gennemgang af ingredienserne og fremgangsmåden.

Den fulde opskrift kan du finde i bunden af siden.

  • Kartofler, forkogte, pillede og skåret i passende stykker.
  • Smør
  • Salt
  • Peber
  • Herbes de provance, eller de krydderier du kan lide.

Kartoflerne skrælles, skæres i passende stykker og koges møre i velsaltet vand. Når kartoffelstykkerne er kogt møre, dog stadig faste, kommes de op i et dørslag. Lad dem dryppe/køle af. Smørret smeltes i en pande. Kom de nu afdryppede og afkølede kartoffelstykker i panden, krydder dem med salt peber samt herbes de provance.

Steg dem nu ved høj varme i ca. 15 minutter. Vend kartoffelstykkerne tit under tilberedningen på panden, så de får en lækker gylden stegefarve på alle sider.

Når kartoffelstykkerne har fået den helt rigtige farve, er de klar til servering, de kan også holdes varme i ovnen til de skal serveres.

Opskrift på sprøde og lækre brasekartofler

Her kommer vores version af braskartofler. Mormormad når det er bedst. Det bedste tilbehør til wienerschnitzel med det hele. Jeg håber du får lyst til at prøve opskriften, og glæde familien med lækre kartofler til aftensmaden.

de bedste brasede kartofler i hvid skål
5 fra 2 stemmer

Brasede kartofler

Nem opskrift på de bedste pandestegte brasekartofler
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Afdrypning/nedkøling af kartofler 15 minutter
Samlet tid 45 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Dansk, Tysk
Antal 4 personer
Kalorier 287 kcal

Ingredienser

  • 1 kg kartofler
  • 50 g smør, Evt. halvt olie og smør
  • salt, efter smag
  • peber, efter smag
  • 1,5 spsk herbes de provance, Kan udelades.

Sådan gør du

  • Kartoflerne skrælles og skæres i passende stykker eller skiver. Derefter koges kartoffelstykkerne i velsaltet vand i Ca. 10 minutter, eller til de er møre. Kartoflerne skal være møre, men stadig faste. Hæld dem op i et dørslag og lad dem dryppe/køle af.
  • Når kartoffelstykkerne
  • Kom kartoflerne over på panden, krydder med salt og peber samt herbes de provance.
  • Steg dem ved høj varme til de er gyldne og sprøde. Husk at vende dem tit i mens de brases på panden, så de bliver gyldne på alle sider. Ryst også panden med jævne mellemrum så kartoffelstykkerne også bliver vendt rundt på den måde.
  • Det kræver lidt tålmodighed og god varme at lave de perfekte gyldne brasede kartofler, men det er arbejdet værd.
  • Når de brasede kartofler er færdige kan de kommes i et ildfast fad og holdes varme i ovnen, eller serveres med det samme.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Kalorier: 287kcalKulhydrater: 45gProtein: 5gFedt: 10gMættet fedt: 7gKolesterol: 27mgNatrium: 105mgKalium: 1076mgFibre: 6gSukker: 2gA-vitamin: 344IUC-vitamin: 49mgCalcium: 63mgJern: 3mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Prøv også: Ovnstegte kartofler med parmesan og Ovnbagte kartofler

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Opskrift af

Rasmus Juul Møller Avatar
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.