Lækre sprøde ovnstegte kartofler med parmesan og krydderier, de helt perfekte kartoffelbåde lavet i ovn. De passer godt som tilbehør til en lækker grillet bøf, kylling eller andet kød. Hvis du vil se hvordan du selv kan lave det bedste ovnstegte kartofler, så læs med her og få vores opskrift.
De bedste ovnkartofler
Der er ikke længe imellem vi laver kartofler i ovnen, og det er der faktisk en god grund til. Det er nemt, billigt og så smager de rigtig godt. Og som bonus, så er ungerne vilde med de hjemmelavede ovnkartofler.
Derudover egner ovnstegte kartofler sig rigtig godt som tilbehør til en masse forskellige retter. Fordelen ved at lave sin egen krydderiblanding er at man kan “tweake” smagen helt i den retning man selv bedst kan lide.
Det er også rart når man har en smule travlt i køkkenet, at man kan lave forarbejdet i god tid, altså gøre kartoflerne og krydderiblandingen klar på forhånd.
Hvordan laver man ovnstegte kartofler med parmesan?
Når man skal lave kartofler med parmesan i ovnen, så er det lige ud af landevejen. Ikke det store bøvl og resultatet taler for sig selv. Man skal dog som altid være opmærksom på at alle ovne varme forskelligt og ikke altid helt jævnt, så hold øje med kartoflerne, så de ikke brænder på i den ene side af ovnen.
Her kommer en lille gennemgang af de ingredienser du skal bruge og fremgangsmåden. Du kan som altid finde den fulde opskrift i bunden af siden.
Du skal bruge:
- Kartofler
- Olie
- Parmesan
- Paprika
- Salt
- Hvidløgspulver
- Løgpulver
- Oregano
- Rasp
Ovnen forvarmes. Kartoflerne skylles og rengøres grundigt i rigeligt koldt vand, inden de skæres i passende både.
I mens kartoffelbådene drypper af blandes alle ingredienserne til krydderiblandingen sammen i en lille skål. Kom krydderiblandingen over kartoffelbådene og vend det hele godt rundt så blandingen bliver fordelt på kartoflerne.
Kartoffelbådene placeres med skindsiden ned på en bageplade med bagepapir. Nu skal kartoffelbådene bages i ovnen til de er gyldne og sprøde.
Server de ovnstegte kartofler med parmesan som tilbehør til en god bøf, eller en grillet culottesteg.
Opskrift på parmesan kartofler
Her kommer opskriften på de bedste ovnstegte kartofler med parmesan. Nem opskrift på tilbehør med kartofler og parmesan. Lækre og sprøde og bløde i midten. Jeg håber i får lyst til at prøve opskriften.
Ovnstegte kartofler med parmesan
Ingredienser
- 1 kg kartofler
- 3 spsk olie
Krydderiblanding:
- 50 g parmesan, revet fint
- 1 spsk paprika
- 3 tsk salt
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk løgpulver
- 1 spsk tørret oregano
- 0,5 dl rasp
Sådan gør du
- Ovnen forvarmes til 200 grader.
- Kartoflerne vaskes grundigt i koldt vand. De skæres derefter i både. Lad kartoflerne dryppe af og kom dem op i en stor skål. Vend dem derefter i olie.
- Bland alle krydderierne sammen og kom blandingen over kartoflerne. Vend det hele godt rundt så krydderiblandingen bliver godt fordelt.
- Placer derefter alle kartoffelbådene med skindsiden ned på en bageplade med bagepapir.
- Kom kartoffelbådene i ovnen og bag dem ved 200 grader i ca. 1 time, eller til de er gyldne og sprøde.
- Når kartoflerne er blevet helt gyldne og sprøde tages de ud af ovnen og serveres med det samme.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Super kartofler, de er næsten lige så gode som de sprøde kartofler kogt med bagepulver. 🙂
Hej Dorthe.
Og tak 🙂 Jeg er også selv helt vild med dem!
De bedste hilsner
Rasmus – Mad For Madelskere