Hvis du ikke har prøvet de virale sprøde parmesan-kartofler endnu, så må du love mig at gøre det. Her får du vores version af de populære kartofler, som er alle steder på TikTok og Instagram lige nu.
Lidt ud over det sædvanlige
Vi laver ofte ovnkartofler, og det er da også tit at de lige får et skud parmesan. Det smager jo altså bare skønt.
Men denne version er altså lidt ud over det sædvandlig. Her kommer parmesanen nemlig nederst i fadet, og kartoflerne ovenpå, og mens kartoflerne bliver tilberedt så bliver parmesanen altså helt gylden og sprød.
Forestil dig en stor parmesanchips med kartofler i, jamen det lyder da helt fantastisk ikke!
Mere gæstemad
Ingrediensnoter
Kartofler – Vælg nogle små kartofler. Jeg vil næsten sige jo mindre jo bedre. Særligt hvis det skal være snackkartofler man kan sidde og dyppe i en god dip.
Parmesan – Jeg har her købt et helt stykke parmesan, og revet det. Du kan også bruge parmesan der allerede er købt revet. Det er helt op til dig.
Olie – Der skal lige lidt olie på kartoflerne. Det binder krydderierne, og hjælper med at give kartoflerne en lækker overflade.
Krydderier – Det er vigtigt at få krydret godt. Jeg har her brugt hvidløgspulver, paprika, frisk timian, salt og peber. Du kan variere krydderierne efter hvad du selv godt kan lide.
Hvordan laver man sprøde parmesan-kartofler?
Det er virkelig let at lave de små lækre partofler med parmesan i bunden.
Først halverer du dine kartofler og vender dem sammen med olie og alle krydderierne.
Så fordeler du den revne parmesan i et ildfast fad, hvor du så lægger kartoflerne ovenpå med skærefladen nedaf.
Sæt fadet i ovnen i en halv times tid til kartoflerne er færdigtilberedte og parmesanen i bunden er lækker gylden.
Lad kartoflerne køle ned til parmesanen er blevet helt sprød, og server dem med en lækker dip.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
De er bedst når de er rimelig frisklavede, og derfor skal du ikke lave dem i alt for god tid. De skal lige have tid til at køle ned inden servering, så lidt før kan du godt lavde dem. Du kan også gøre fadet klar og sætte det i køleskabet, og så bare smide det i ovnen en lille time inden I skal spise dem.
Andre kartoffelopskrifter du måske vil synes om
- Små ovnbagte kartofler med tomater og hvidløg
- Sprøde kartofler i ovn
- Kartofler på grill
- Flødekartofler med parmesan
- Ovnstegte kartofler med parmesan
Tips og Tricks
- Brug dine yndlingskrydderier og krydderurter
- Du kan tage denne opskrift i mange retninger med krydringen. Prøv også at bruge frisk rosmarin eller persille eller dine favoritkrydderier.
- Dip
- De her kartofler kræver en god dip. Her har jeg serveret mine med creme fraiche der er rørt op med salt, peber og tørret timian, men her kan du igen bruge fantasien når det kommer til krydringen. Det er også skønt med en lækker purløgsdip til.
Serveringsforslag
- Server de sprøde kartofler som en snack, for eksempel sammen med Ranch Dressing eller Raita – Indisk yoghurtdip.
- Du kan også bruge kartoflerne som tilbehør til aftensmaden, for eksempel til en grillet kylling sammen med Tzatziki og Græsk salat.
Elsker du parmesan?
Prøv også vores opskrifter på Knust broccoli med parmesan eller Ristet spidskål med sprød jamón og parmesan
Opskrift sprøde kartofler på parmesanbund
Her får du vores version af den virale opskrift på de sprøde små kartofler på en bund af parmesan, der bliver helt sprød og lækker i ovnen.
Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, og at du bliver lige så vild med dem som vi er.
Sprøde parmesan-kartofler
Ingredienser
- 300 g kartofler, små
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk frisk timian
- ½ tsk paprika
- ½ tsk hvidløgspulver
- ½ tsk salt
- Peber
- 60 g parmesan
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 210 grader varmluft.
- Del kartoflerne i halve.300 g kartofler
- Kom de halve kartofler i en skål sammen med olie og alle krydderierne, og vend det hele godt sammen.1 spsk olivenolie, 1 tsk frisk timian, ½ tsk paprika, ½ tsk hvidløgspulver, ½ tsk salt, Peber
- Riv parmesanen, og fordel den i et ildfast fad på cirka 23×23 cm.60 g parmesan
- Fordel kartoflerne i fadet, læg dem med skærefalden ned i parmesanen i bunden
- Sæt fadet i ovnen og giv kartoflerne 30-35 minutter ved 210 grader varmluft indtil kartoflerne er møre og parmesanen er gylden.
- Tag fadet ud af ovnen, og lad det køle ned til parmesanen er afkølet og er blevet sprød.
- Server kartoflerne som snack med en god dip eller brug dem som tilbehør til aftensmaden.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her