Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Tilbehør til aftensmad / Ristede kartofler med røget paprika

Ristede kartofler med røget paprika

5

/5

30 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

30 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Vi er ikke så meget til almindelige kogte kartofler som tilbehør til aftensmaden. Det er bare lidt kedeligt, og derfor eksperimenterer vi altid med nye måder at bruge kartofler på i vores madlavning. En af de måde vi godt kan lide at spise kartofler, er som små lune ristede kartofler med røget paprika.

De her små kartofler er super lækre, og så får de en dejlig smag af røget paprika. De er ikke stærke, men de har bare lige lidt mere smag, og så passer de rigtig godt som tilbehør til grillmad. De kan både gå som tilbehør til grillet kylling, kød eller fisk. Derudover så er de bare smukke at servere med den gyldne farve fra paprikaen.

Lune ristede kartofler med røget paprika - nem opskrift på små ristede kartofler med paprika, dejligt tilbehør til kød, fisk eller kylling

Lune ristede kartofler med røget paprika opskrift

Her er vores bud på en lille ret, der kan bruges som tilbehør til kylling, kød eller fisk. De ristede kartofler har en dejlig smag af røget paprika, men du kan selvfølgelig variere med dine egne yndlingskrydderier eller krydderurter. Det bestemmer du helt selv, og det er sjovt at eksperimentere med nye variationer af de ristede kartofler. Kartoflerne skal ikke serveres rygende varme, så du kan sagtens lave dem lidt før spisetid, og servere dem lune når resten af maden er klar til servering.

Har du rester tilbage, så er de altså næsten bedre dagen efter, både kolde eller lige lunede på panden. Så gem endelig evtuelle rester af de ristede kartofler.

Lune ristede kartofler med røget paprika - nem opskrift på små ristede kartofler med paprika, dejligt tilbehør til kød, fisk eller kylling
5 fra 1 stemme

Lune ristede kartofler med røget paprika

Lækkert tilbehør til kød eller fisk
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Samlet tid 30 minutter
Ret Tilbehør
Antal 4 personer

Ingredienser

 • 1 kg små kartofler
 • 2 spsk olivenolie
 • 2 fed hvidløg, finthakket
 • 1 spsk frisk timian, finthakket
 • 2 tsk røget paprika

Dressing

 • 2 spsk olivenolie
 • 2 spsk hvidvinseddike
 • 1 tsk sød sennep
 • 1 tsk sukker
 • salt og peber, efter smag

Sådan gør du

 • Start med at koge de små kartofler i saltet vand til de er møre (ca. 10-15 minutter). Hæld vandet fra og lad dem dryppe af i et dørslag.
 • Varm olien op i en pande, tilsæt kartoflerne og krydder med salt og peber. Steg nu kartoflerne ved middel varme til de er blevet gyldne. Tilsæt timian og hvidløg og steg yderlige 5 minutter.
 • Efter 5 minutter tilsættes det røgede paprika, steg yderligere 1 -2 minutter ved svag varme.
 • Tag kartoflerne af varmen og hæld dem op i en skål.
 • Bland ingredienserne til dressingen i en lille skål og pisk det grundigt. Smag dressingen til med salt og peber og evt. mere sukker.
 • Hæld dressingen over kartoflerne og vend det rundt så dressingen bliver godt fordelt. Server som lunt tilbehør.

Hvad skal du huske til næste gang?Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Vil du prøve andet tilbehør til sommerens grillmad, så prøv ristet spidskål med jamon og parmesan, eller hjemmebagte sprøde flutes.

Spis kartoflerne sammen med det stykke kød du har lyst til. Vi elsker jo lækkert kød herhjemme, og kunne godt finde på at servere disse ristede kartofler til en flæskesteg på grillen eller, hvis vi rigtig skal forkæle os selv, en oksefilet sous vide.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Opskrift af

Rasmus Juul Møller Avatar
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering

Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.