Ristet spidskål med sprød jamón og parmesan

Spidskål er en fantastisk kål med en dejlig mild smag. Den egner sig blandt andet til stuvning, dampning og til ristet spidskål som i denne opskrift. Vi spiser rigtig meget kål her i familien, og spidskål er en af vore favoritter. Den har et stort indhold af vitaminerne A,C og K og er rig på kostfibre, og er derfor et sundt tilbehør til mange retter. Ud over spidskål er rosenkål en klar favorit, mens børnene især er glade for broccoli.

Vi spiser gerne denne ret som tilbehør til et stykke grillet kylling eller måske til frikadeller eller fiskeretter. Spidskålet mætter godt, og så smager det helt fantastisk med det sprøde knas og den cremede parmesan. Det lækre ved denne form for pandestegt spidskål med masser af parmesan og skinke, er at det virkelig smager af noget. Derfor passer det også rigtig godt til et mere stykke sart fisk, for eksempel torsk eller anden lys fisk.

Ristet spidskål med jamonskinke og parmesan. Nem opskrift på dejligt tilbehør til kød, kylling eller fisk

Ristet spidskål med sprød jamón og parmesan opskrift

Her er vores version af ristet spidskål på panden med parmesan. Vi laver den her med stegt jamónskinke, men bacon eller andre typer skinke kan også bruges. Retten er nem og hurtig at lave, og tager max. 20 min.

Steg spidskål med parmesan giver bare en helt fantastisk smag til kålen. Når du smager din spidskål til, så husk på at parmesan er ret salt, så det er en god ide lige at holde lidt igen med saltet indtil du har tilsat din parmesan. Ellers kan retten blive for salt.

Ristet spidskål med jamonskinke og parmesan. Nem opskrift på dejligt tilbehør til kød, kylling eller fisk
Udskriv Pin
0 fra 0 stemmer

Ristet spidskål med sprød jamón og parmesan

Cremet og smagfuldt tilbehør til kylling eller kødretter
Ret Tilbehør
Samlet tid 6 minutter
Portioner 4 personer

Ingredienser

  • 1 stk spidskål
  • 4-6 skiver jamónskinke
  • 1 dl parmesan revet
  • 3 spsk olivenolie
  • salt og peber efter smag
  • 2 fed hvidløg groft hakket

Fremgangsmåde

  • Start med at rense spidskålet. Skær det igennem på langs, og skær det derefter i skiver af ca. 1 cm.
  • Varm en pande op og tilsæt 1 spsk. olivenolie, steg jamónskiverne til de er gyldne og sprøde. Stil dem til siden.
  • Varm resten af olivenolien op på en stor pande og tilsæt spidskål og hvidløg, rist det ved middel varme i ca. 10 minutter.
  • Tag den sprøde jamón frem og bræk den i mindre stykker, tilsæt 3/4 dele samt 3/4 dele af parmesanen til spidskålen og bland det godt sammen.
  • Kom det hele op i en skål og drys med det resterende parmesan og jamón. Server med det samme.
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Vil du prøve andre typer af tilbehør med spidskål til dine kød- eller fiskeretter, så prøv også grillet spidskål. Det er også en helt fantastisk og nem ret, som passer rigtig godt til sommerens grillmad.

Hvis du har brug for yderligere tilbehør, kan du bage et lækkert flute til også, det plejer at være et hit herhjemme.

Mad for madelskere - nem hverdagsmad for hele familien

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares