Stegt spidskål


Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

Photo of author

Rasmus Juul Møller

Lækre og møre halve spidskål tilberedt på pande i smør og olie. Stegt spidskål er det perfekte tilbehør til en god grillet kylling, til fisk eller til en bøf. Der er fuld drøn på smagen af parmesan, smør, timian og den milde smag af kål. Hvis du vil se hvor nemt det er at lave det perfekte pandestegte spidskål, så læs med her og få vores opskrift.

stegt spidskål med parmesan og timian på pande

Det bedste spidskål på panden

Vi elsker spidskål herhjemme, og vi spiser det ofte. Det kan for eksempel være Grillet spidskål eller en Spidskålssalat med avocado og blåbær, men også som her stegt på panden.

Når man steger spidskål, får det bare en ekstra lækker karamelliseret smag, og sammen med rigeligt med smør og en god håndfuld parmesanost, så bliver det altså ikke meget bedre.

Tilmed så er det virkelig nemt tilbehør til aftensmaden, det tager ikke ret lang tid at lave, og det passer sig selv det meste af tiden.

Vi spiser stegt spidskål til alle slags kød, fisk og fjerkræ, lige fra bøffer til frikadeller er grillspyd. Det er kun fantasien der sætter grænsen, for spidskål passer til det meste.

Hvis du serverer spidskålen som tilbehør sammen med andet tilbehør, så plejer det at passe med et kvart stort spidskål, men hvis I er meget glade for spidskål som vi er, så kan man altså godt spise et halvt selv.

pandestegt spidskål med parmesan og timian

Ingrediensnoter

Spidskål – Vi beregner et kvart spidskål til 4 personer når der også er andet tilbehør. Hvis I er meget glade for spidskål og der ikke er andet tilbehør, så kan du også beregne et halvt spidskål pr person.

Smør – Smør og spidskål kan bare noget sammen. Det må du endelig ikke springe over, for det giver en fantastisk god smag.

Parmesan – Parmesan smager bare super godt, og giver en god saltet smag, som passer godt til retten. Har du ikke parmesan, så kan du godt bruge andre typer af oste for eksempel feta.

Timian – Timian og spidskål smager bare super godt sammen. Hvis du ikke har frisk timian, kan du også bruge tørret.

Hvordan laver man stegt spidskål?

Det er slet ikke svært at lave en omgang lækker stegt spidskål med parmesan og timian som tilbehør til aftensmaden, og det tager ikke ret lang tid.

Først skal spidskålet deles på midten og krydres inden det steges med skærefladen nedad på panden med olie og smør. Når skærefladen er lækker og gylden, vendes spidskålene om, drysses med parmesan, timian og smørret fordeles på toppen.

Spidskålen dækkes med staniol, og så skal de bare tilberedes til de er møre og lækre. Det tager cirka 20 minutter.

Herefter er spidskålen klar til servering som tilbehør til en god bøf, frikadeller eller lige hvad du har lyst til.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

stegt spidskål på pande

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg bruge andet end parmesan?

Parmesanosten giver en god saltet smag, men du kan også bruge andre typer af oste. Vi elsker også at lave stegt spidskål med feta.

Kan jeg bruge andet end timian?

Ja du kan sagtens bruge andre typer af friske krydderurter for eksempel persille eller estragon, eller du kan bruge tørrede krydderurter.

Andre opskrifter med spidskål du måske vil synes om

stegt spidskål på panden med parmesan og timian

Tips og tricks til stegt spidskål

  • Vil du servere kålen med lidt knas på toppen? Så prøv at komme list ristede hasselnødder eller pinjekerner på toppen.
  • Giv spidskålen lidt citronsaft inden servering, det giver et lækkert syrligt pift.

Serveringsforslag

Elsker du at grille? Så prøv også Grillet spidskål

pande med stegt spidskål
stegt spidskål på pande

Opskrift på spidskål på panden

Her får du vores opskrift på lækkert pandestegt spidskål med parmesan og timian. Det er lækkert tilbehør med spidskål, som du kan servere til alt fra kød til fjerkræ eller fisk.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, og servere et lækkert stegt spidskål for din familie. Det er både nemt og lækkert!

stegt spidskål med parmesan og timian på pande
5 fra 2 stemmer

Stegt spidskål

Opskrift på stegt spidskål
Vi elsker spidskål i alle afskygninger. En af vores favoritter er pandestegt spidskål med parmesan og timian. Spidskål på panden er nemt og lækkert, og du kan servere det som tilbehør til alt fra kød til fjerkræ eller fisk.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 35 min
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 460 kcal

Ingredienser

  • 1 spidskål
  • Salt
  • Peber
  • 3 spsk olivenolie, eller rapsolie
  • 150 g smør
  • 100 g parmesan
  • 1 spsk frisk timian

Sådan gør du

  • Start med at forberede spidskålen. Fjern de yderste blade skær det derefter i halve.
  • Skyl dem under den kolde hane og lad dem dryppe af. Når de er dryppet af krydres skærefladen med salt og peber efter smag.
  • På en stor pande varmes 50 g smør op sammen med olivenolien op til middelhøj varme.
  • Når smørret er bruset af kommes de halve spidskål på panden med skærefladen ned. Tilbered dem i ca. 5 minutter, eller til de har fået en god karamelliseret farve, dog uden at være brændte.
  • Når man er tilfreds med farven vendes de halve spidskål med skæresiden opad, og der skrues ned til middel varme. Drys parmesanost og fordel resten af smørret og timian ud over skærefladen og dæk det hele med folie.
  • Tilbered nu de halve spidskål under folien til de blevet møre, det tager cirka 20-25 minutter.
  • Når de halve spidskål er møre tages folien af, og og de er klar til servering.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 460kcalKulhydrater: 1gProtein: 9gFedt: 47gMættet fedt: 25gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 17gTransfedt: 1gKolesterol: 98mgNatrium: 642mgKalium: 34mgFibre: 1gSukker: 1gA-vitamin: 1142IUC-vitamin: 1mgCalcium: 306mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Billigt tilbehør, Kål, Nemt tilbehør til grillmad, opskrift med kål, opskrift med spidskål, Pandestegt spidskål, retter med kål, retter med spidskål, Spidskål, Spiskål på panden, Tilbehør til fisk, Tilbehør til kød, Tilbehør til kylling, tilbehør til oksekød
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.