TILMELD NYHEDSBREVET

– og få E-bogen “10 nemme hverdagsretter”

Frikadeller

JAAA! Vi skal have frikadeller. Der er efter min mening den danske nationalret nr. 2.. efter stegt flæsk med persillesovs selvfølgelig.

Vi elsker frikadeller og de er supernemme at lave, så bare kom i gang!
Min mors gammeldags frikadeller er bare de bedste! Sådan vil de fleste nok sige og det er helt rigtigt! Det må være minderne om trykhed og hygge med familien der påvirker det. Mors eller mormors frikadeller er bare noget de fleste kan huske fra barndommen.

Grundfarsen er egentlig den samme som til kødbollerne til fx boller i karry, dog uden spidskommen. Hvis man i tvivl om mængden af salt, så steg en prøvedelle, det er ikke alle der har lyst til at smage på rå fars.

Frikadeller - Opskrift på klassiske frikadeller med havregryn

Frikadeller opskrift

Her er vores opskrift på lækre frikadeller med havregryn. Havregryn giver den helt rigtige konsistens og smag, lige som vi bedst kan lide dem. Derudover er de her frikadeller uden mel og gluten, så her kan alle vist være med.

De er super gode som hverdagsmad, på madpakken, til julefrokosten eller som nem mad du kan have i fryseren til den der dag hvor du ikke har tid til at lave mad.

Frikadeller - Opskrift på klassiske frikadeller med havregryn
Udskriv Pin
0 fra 0 stemmer

Frikadeller opskrift

Klassiske frikadeller med havregryn
Ret Aftensmad, Hverdagsmad
Køkken Dansk
Keyword Frikadeller, Julefrokost
Samlet tid 1 time
Portioner 6 personer

Ingredienser

  • 1 kg hakket svinekød eller en blandet af hakket svine- og kalvekød
  • 3 store løg groft revet på rivejern
  • 2 dl havregryn
  • 3 dl mælk
  • 2 tsk salt eller efter smag
  • Peber
  • Smør til stegning
  • Olivenolie til stegning

Fremgangsmåde

  • Alle ingredienser til farsen røres sammen i en skål eller på køkkenmaskine. 
  • Frikadellerne formes i den ønskede størrelse og steges ved middelvarme i en blanding af olivenolie og smør i ca. 10 – 12 min. Vend dem når halvdelen af tiden er gået. De skal have en fin stegeskorpe dog uden at være brændte.
  • Server med stuvet spidskål eller jeres eget favorit tilbehør.
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Tips og tricks til frikadeller

  • Brug masser af løg i frikadellerne, det er det der giver smag.
  • Hvis man ikke er vild med frikadelledunsten indenfor, kan man stege dem ude hvis man har en kogeplade eller et gasblus (for eksempel på grillen)
  • Lav bare dobbeltportion – de er gode at have i fryseren.
  • Gem resterne, de er super gode kolde på madpakken dagen efter.

Tilbehør til frikadeller

Holdbarhed

  • Frikadeller kan godt holde sig et par dage i køleskabet – hvis de skal gemmes længere tid, kan du fryse dem ned i bøtter eller poser.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares