Frikadeller

JAAA! Vi skal have frikadeller. Der er efter min mening den Danske nationalret Nr.2, efter stegt flæsk med persillesovs selvfølgelig. Vi elsker frikadeller og de er supernemme at lave, så bare kom i gang!
Min mors frikadeller bare de bedste! sådan vil de fleste nok sige og det er helt rigtigt! det må være minderne om trykhed og hygge med familien der påvirker det. Jeg kan aldrig helt ramme den samme smag som min mor, men de smager nu helt godt alligevel. Grundfarsen er egentlig den samme som til kødbollerne til fx boller i karry, dog uden spidskommen. Hvis man i tvivl om mængden af salt, så steg en prøvedelle, det er ikke alle der har lyst til at smage på rå fars.

Frikadeller-stort

Ingredienser:

1000 g. hakket svinekød eller en blanding af hakket svinekød og kalvekød
2 -3 store løg revet groft på rivejern
Ca. 2 dl. havregryn 
2 æg
Ca. 3 dl. mælk
2 tsk. salt eller efter smag, husk prøvedellen!
Peber efter smag
Smør og olivenolie til stegning

Frikadeller-småt

Fremgangsmåde:

Alle ingredienser til farsen røres sammen i en skål eller på køkkenmaskine. 
Frikadellerne formes i den ønskede størrelse og steges ved middelvarme i en blanding af olivenolie og smør Ca. 10 – 12 min. Husk at vende dem på halvvejen 🙂 De skal have en fin stegeskorpe dog uden at være brændte.
Server med stuvet spidskål eller jeres eget favorit tilbehør.

Velbekomme.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares