Madformadelskere / Madpakke / Minifrikadeller

Minifrikadeller


Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

Photo of author

Rasmus Juul Møller

Minifrikadeller er altid et hit hos børnene. Små frikadeller kan bruges på madpakken, som børnevenlig tapas, til børnefødselsdagen eller de kan sættes på træspyd med grøntsager. Læs med her og få den nemme opskrift.

minifrikadeller med gnavegrønt

Et sikkert madpakkehit

Vores unger elsker virkelig frikadeller. Det er noget af det de efterspørger igen og igen, når vi laver ugens madplan.

Det er ikke altid at vi voksne synes det er skønt med frikadeller flere gange om ugen, så ofte laver vi en stak minifrikadeller til fryseren, som de så kan få med i madpakken til at stille deres frikadellebehov.

Det sker også at vi serverer dem til aftensmad. Med et lækkert fad Gnavegrønt med forskellige grøntsager, så behøver man ikke meget mere. Det er sådan en god sommeret, som man med fordel kan pakke ned og tage med på udflugt en sommeraften på stranden.

Minifrikadeller er noget de fleste børn er glade for. Derfor er det også en super god ide til børnefødselsdagen eller hvis man skal have tapas og børn skal spise med.

Det er bare altid et hit.

Vil man gøre det lidt ekstra festligt, kan man sætte dem på spyd sammen med forskellige grøntsager, det elsker ungerne virkelig!

skål med minifrikadeller og grøntsager i baggrunden

Ingrediensnoter

Hakket svinekød – Vi laver oftest frikadeller af svinekød. Det giver saftige og lækre frikadeller med den klassiske mormor-smag. Alternativt bruger vi hakket kalv og flæsk, og ud kan også vælge hakket kylling hvis du vil.

Havregryn – Vi laver altid frikadeller med havregryn, også når det gælder minifrikadeller. De bliver bare lige lidt mere saftige og lækre.

Løg – Løg giver god smag, så det bør du ikke springe over. Du kan rive løgene meget fint eller hakke dem på en foodprocessor hvis dine børn ikke er vilde med stykker af løg i frikadellerne.

Hvordan laver man minifrikadeller?

Langt hen af vejen er det præcis det samme som at lave almindelige frikadeller.

Først skal røgene rives og farsen røres sammen. Den må gerne laves i godt tid, og stå en times tid i køleskabet hvis du har tid til det.

Herefter skal der formes minideller, som steges i en blanding af olie og smør. Når de er gennemstegte er de klar til at spise, eller du kan lade dem køle ned og komme dem i fryseren til ugens madpakker.

Tag gerne ungerne med i køkkenet for at lave frikadellerne, de spiser som regel mere når de har været med til at lave maden selv.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

minifrikadeller

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man minifrikadeller?

Frikadellerne kan holde sig cirka 3 dage på køl. Skal du gemme dem længere tid, bør du fryse dem ned.

Kan minifrikadeller fryses?

Ja det kan de sagtens. Kom dem i en frysepose eller plastboks, og læg dem i fryseren. Så kan du hurtigt nuppe en delle til madpakken aftenen før den skal med i skole eller børnehave, og lade den tø op i køleskabet direkte i madkassen.

Andre madpakkeideer du måske vil synes om

grøntsager og små frikadeller til børn

Opskrift på små frikadeller til madpakken

Her får du vores opskrift på børnenes yndlings minifrikadeller. De er nemme at lave, og altid et kæmpe hit i madpakken hos ungerne.

Lav endelig bare en stor portion, de er simpelthen så skønne at have i fryseren til en hurtig omgang aftensmad eller til at pifte madpakken lidt op med.

minifrikadeller med gnavegrønt
5 fra 1 stemme

Minifrikadeller

Opskrift på minifrikadeller
Små frikadeller er skønne på madpakken eller som børnevenlig mad til fødselsdagen eller buffet. Lav en stor portion minifrikadeller til fryseren, og giv ungerne en med på madpakken, det vil med garanti bringe glæde. De kan også bruges til små frikadellespyd med grøntsager på.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 30 min
Ret Aftensmad, Hverdagsmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 596 kcal

Ingredienser

  • 700 g hakket svinekød
  • 2 løg
  • 1,5 dl havregryn
  • 2 æg
  • 1 dl mælk
  • ¼ tsk stødt allehånde
  • 2 tsk salt
  • Peber
  • Smør, til stegning
  • Olivenolie, til stegning

Sådan gør du

  • Løgene pilles og rives på et rivejern på den grove side. Kom derefter de revne løg samt de andre ingredienser ti farsen i en skål og rør dem grundigt sammen.
    – Farsen kan laves på forhånd, den tager ikke skade af at stå og trække på køl et par timer.
  • I en stor pande varmes olie og smør op til middel varme, på mit komfur er det 4 ½. Derefter formes små frikadeller af farsen, der efterfølgende steges i det forvarmede fedtstof. Steg frikadellerne i 5 – 6 minutter på hver sider, eller til de er blevet godt brunet af.
    – Det kan være en fordel at stege en "prøvedelle" for at tjekke om farsen skal have mere salt.
  • De færdige frikadeller holdes varme i et fad dækket med folie i mens resten af frikadellerne steges.
  • Mini-frikadeller kan serveres med et fad gnavegrønt, bruges på madpakken eller sættes på spyd med grøntsager i små stykker.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 596kcalKulhydrater: 11gProtein: 35gFedt: 45gMættet fedt: 17gFlerumættet fedt: 4gEnkeltumættet fedt: 20gTransfedt: 1gKolesterol: 216mgNatrium: 1324mgKalium: 674mgFibre: 2gSukker: 4gA-vitamin: 236IUC-vitamin: 5mgCalcium: 83mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Børnevenlig aftensmad, frikadeller med havregryn, Ideer til madpakken, Madpakkeinspiration, madpakkesnacks, små frikadeller, Tapasret
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.