Minifrikadeller er altid et hit hos børnene. Små frikadeller kan bruges på madpakken, som børnevenlig tapas, til børnefødselsdagen eller de kan sættes på træspyd med grøntsager. Læs med her og få den nemme opskrift.
Et sikkert madpakkehit
Vores unger elsker virkelig frikadeller. Det er noget af det de efterspørger igen og igen, når vi laver ugens madplan.
Det er ikke altid at vi voksne synes det er skønt med frikadeller flere gange om ugen, så ofte laver vi en stak minifrikadeller til fryseren, som de så kan få med i madpakken til at stille deres frikadellebehov.
Det sker også at vi serverer dem til aftensmad. Med et lækkert fad Gnavegrønt med forskellige grøntsager, så behøver man ikke meget mere. Det er sådan en god sommeret, som man med fordel kan pakke ned og tage med på udflugt en sommeraften på stranden.
Minifrikadeller er noget de fleste børn er glade for. Derfor er det også en super god ide til børnefødselsdagen eller hvis man skal have tapas og børn skal spise med.
Det er bare altid et hit.
Vil man gøre det lidt ekstra festligt, kan man sætte dem på spyd sammen med forskellige grøntsager, det elsker ungerne virkelig!
Mere madpakkeinspiration
Ingrediensnoter
Hakket svinekød – Vi laver oftest frikadeller af svinekød. Det giver saftige og lækre frikadeller med den klassiske mormor-smag. Alternativt bruger vi hakket kalv og flæsk, og ud kan også vælge hakket kylling hvis du vil.
Havregryn – Vi laver altid frikadeller med havregryn, også når det gælder minifrikadeller. De bliver bare lige lidt mere saftige og lækre.
Løg – Løg giver god smag, så det bør du ikke springe over. Du kan rive løgene meget fint eller hakke dem på en foodprocessor hvis dine børn ikke er vilde med stykker af løg i frikadellerne.
Hvordan laver man minifrikadeller?
Langt hen af vejen er det præcis det samme som at lave almindelige frikadeller.
Først skal røgene rives og farsen røres sammen. Den må gerne laves i godt tid, og stå en times tid i køleskabet hvis du har tid til det.
Herefter skal der formes minideller, som steges i en blanding af olie og smør. Når de er gennemstegte er de klar til at spise, eller du kan lade dem køle ned og komme dem i fryseren til ugens madpakker.
Tag gerne ungerne med i køkkenet for at lave frikadellerne, de spiser som regel mere når de har været med til at lave maden selv.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Frikadellerne kan holde sig cirka 3 dage på køl. Skal du gemme dem længere tid, bør du fryse dem ned.
Ja det kan de sagtens. Kom dem i en frysepose eller plastboks, og læg dem i fryseren. Så kan du hurtigt nuppe en delle til madpakken aftenen før den skal med i skole eller børnehave, og lade den tø op i køleskabet direkte i madkassen.
Andre madpakkeideer du måske vil synes om
Opskrift på små frikadeller til madpakken
Her får du vores opskrift på børnenes yndlings minifrikadeller. De er nemme at lave, og altid et kæmpe hit i madpakken hos ungerne.
Lav endelig bare en stor portion, de er simpelthen så skønne at have i fryseren til en hurtig omgang aftensmad eller til at pifte madpakken lidt op med.
Minifrikadeller
Ingredienser
- 700 g hakket svinekød
- 2 løg
- 1,5 dl havregryn
- 2 æg
- 1 dl mælk
- ¼ tsk stødt allehånde
- 2 tsk salt
- Peber
- Smør, til stegning
- Olivenolie, til stegning
Sådan gør du
- Løgene pilles og rives på et rivejern på den grove side. Kom derefter de revne løg samt de andre ingredienser ti farsen i en skål og rør dem grundigt sammen. – Farsen kan laves på forhånd, den tager ikke skade af at stå og trække på køl et par timer.
- I en stor pande varmes olie og smør op til middel varme, på mit komfur er det 4 ½. Derefter formes små frikadeller af farsen, der efterfølgende steges i det forvarmede fedtstof. Steg frikadellerne i 5 – 6 minutter på hver sider, eller til de er blevet godt brunet af. – Det kan være en fordel at stege en "prøvedelle" for at tjekke om farsen skal have mere salt.
- De færdige frikadeller holdes varme i et fad dækket med folie i mens resten af frikadellerne steges.
- Mini-frikadeller kan serveres med et fad gnavegrønt, bruges på madpakken eller sættes på spyd med grøntsager i små stykker.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her