Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Frikadeller med persille

Frikadeller med persille


Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Møller

Frikadeller er en klassiker i det danske køkken, og noget vi ofte får herhjemme. Her om sommeren elsker vi at spise frikadeller med persille i, det giver et skønt friskt sommerligt pust til den traditionelle ret. Læs med her og få vores nemme opskrift.

de bedste gammeldags frikadeller med persille og havregryn

Skøn aftensmad eller madpakke-deller

Frikadeller med persille smager skønt!

Du kan servere dem som traditionelle frikadeller til aftensmad med flødekartofler eller kartofler og brun sovs. Eller du kan bruge dem som små hapsere i madkurven til picnic, til køreturen eller i madpakken.

De er nemme at lave, og du kan roligt lave en stor portion, for de er svære at stoppe med at spise igen når man først kommer i gang.

Du kan bruges vores opskrift længere nede på siden her, eller du kan bruge din egen opskrift på frikadeller og blot tilføje persille. Vi lover dig at den opskrift du finder her, er både nem og giver et fantastisk resultat hver gang!

Vores børn elsker deller – både de almindelige, men også denne variant med persille.

lækre saftige frikadeller med persille

Ingrediensnoter

Hakket svinekød – Du kan bruge hakket svinekød eller en blanding af hakket kalv og svin. Det er vist lidt hvad man er til, jeg synes begge dele smager skønt.

Havregryn – Herhjemme skal der havregryn i deller. De gør at farsen kan suge en del væske, så man får de saftigste frikadeller.

Persille – Vi har masser af frisk persille i haven, det er simpelthen fantastisk! Hvis du ikke er så heldig, så kan du købe det i alle supermarkeder.

Hvordan laver man frikadeller med persille?

Det første du skal gøre, er at lave farsen til frikadellerne. Her skal alle råvarerne til farsen bare blandes sammen i en skål eller med en røremaskine.

Når farsen er klar, skal dellerne formes med en ske, og steges på panden ved middel varme. Vi steger altid frikadeller i en blanding af olie og smør. Det giver god smag og en lækker stegeskorpe på dine frikadeller.

Når frikadellerne er stegt på begge sider, og de er færdigtilberedt, så er de klar til servering. Spis dem for eksempel med Kold kartoffelsalat, med Flødekartofler eller med dit yndlingstilbehør.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

fad med frikadeller med persille og havregryn

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg bruge andet end persille?

Ja, du kan sagtens eksperimentere med andre krydderurter end persille. Prøv med timian, basilikum eller koriander.

Kan frikadeller med persille fryses?

Ja det kan de sagtens. Du kan godt lave en stor portion til fryseren, så er der altid deller til en hurtig aftensmad eller til madpakken.

Andre opskrifter du måske vil synes om

saftige frikadeller med persille og havregryn

Opskrift på de bedste persille-frikadeller

Her får du vores opskrift på saftig og lækre frikadeller med persille. Krydderurter giver en skøn smag til frikadellerne, og persille er friskt og lækkert i smagen. Det smager bare af dansk sommer i sådan en frikadelle.

Du kan servere dem med dit yndlingstilbehør til aftensmad eller bruge dem i picnickurven på skovturen eller i ungernes madpakker. Vi håber du får lyst til at prøve opskriften.

de bedste gammeldags frikadeller med persille og havregryn
5 fra 1 stemme

Frikadeller med persille

Opskrift på frikadeller med persille
Persille-frikadeller med havregryn smager fantastisk til aftensmaden eller som snack i madpakken eller picnickurven. De er nemme at lave, og kan sagtens fryses ned hvis der er rester tilbage. Skøn hverdagsmad med masser af smag.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Samlet tid 1 time
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 6 personer
Kalorier 559 kcal

Ingredienser

  • 1 kg hakket svinekød, eller blandet svine- og kalvekød
  • 3 løg, groft revet
  • 2 dl havregryn
  • 3 æg
  • 2 dl mælk
  • 1 dl frisk persille, hakket
  • 2 tsk salt
  • Peber
  • 25 g smør, til stegning
  • 0,5 dl Olivenolie, til stegning

Sådan gør du

  • Alle ingredienser til farsen røres sammen i en skål eller på røremaskine. 
  • Frikadellerne formes i den ønskede størrelse og steges ved middelvarme i en blanding af olivenolie og smør. De skal stege i ca. 10 – 12 min., og vendes når halvdelen af tiden er gået. De skal have en fin stegeskorpe dog uden at være brændte.
  • Server med flødekartofler, kold kartoffelsalat eller dit yndlingstilbehør.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 559kcalKulhydrater: 7gProtein: 33gFedt: 44gMættet fedt: 16gFlerumættet fedt: 4gEnkeltumættet fedt: 19gTransfedt: 1gKolesterol: 212mgNatrium: 949mgKalium: 670mgFibre: 1gSukker: 2gA-vitamin: 1672IUC-vitamin: 23mgCalcium: 101mgJern: 3mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.