Der er nu ikke noget som en god delle, det skulle da lige være græske kyllingefrikadeller! Serveret sammen med en god græsk salat og græske kartofler og selvfølgelig tzatziki, så bliver det ikke meget bedre. Hvis du vi se hvor nemt det er at lave de bedste græske frikadeller med kylling, så læs med her og få vores opskrift.
Nemme kyllingefrikadeller med feta og oliven
Grækenland kan noget. Foruden at være et fantastisk smukt og historisk spændende land, så kan de altså også noget med mad.
Simpelt, lavet med kærlighed og en stolthed over de lokale ingredienser, det for mig noget at der der beskriver Græsk mad. Traditionelt, tror jeg nu ikke at grækerne kunne finde på at lave græske frikadeller med kylling, men det er nu slet ikke så tosset alligevel. Og med udgangspunkt i de skyhøje kødpriser, så kan kylling sagtens bruges som erstatning for lam, okse eller svinefars.
Lad mig lige understrege at den her opskrift ikke har så meget at gøre med Keftedes, den originale græske frikadelle. Det er derimod mit forsøg på at kombinere min kærlighed til den klassiske Danske delle, og “fusionere” den med et strejf af Græske smage.
Jeg begrænsede mig til hakkede oliven og feta i opskriften og jeg synes faktisk at de har en rigtig god smag. Måske jeg prøver at komme en smule soltørret tomat i næste gang, men som udgangspunkt, så er jeg fuldt ud tilfreds med resultatet.
Og hvad sagde mine egne smagsdommere så? Det er altså ungerne jeg snakker om. De var heldigvis vilde med dem, og til trods for at Johannes ikke bryder sig om oliven, så ramte de alligevel plet.
Jeg serverede dem med en klassisk Græsk salat og et godt hvidløgsbrød til, og det smagte fantastisk. Jeg håber i får lyst til at prøve opskriften på vores græske kyllingefrikadeller, tag dem med i picnickurven når det bliver lidt varmere, eller server dem som en del af et lækkert græsk måltid for familien.
Ingrediensnoter
Hakket kyllingekød – Det kan du finde i alle supermarkeder.
Kartoffel – Kartoflen er med sin stivelse med til at binde farsen sammen, den giver også fylde i farsen.
Løg – Jeg har faktisk også lavet dem uden løg, og de smagte fint alligevel, men løg er nu at fortrække. Jeg plejer at rive det på den grove side af rivejernet.
Hvidløg – Hvidløg er en del af den græske smag, det kan undværes, men jeg vil anbefale at komme hvidløg i farsen.
Sorte oliven – Nu skriver jeg sorte oliven her, men det kan også være grønne i stedet for. De giver en dejlig salt umamismag til frikadellerne.
Feta – Fetaosten giver også salt til farsen og man smager det tydeligt i de færdige frikadeller. Du kan sagtens komme mere i end der står i opskriften.
Tomatkoncentrat – Jeg plejer at komme tomatkoncentrat i, det er ikke fordi frikadellerne kommer til at smage af det, men det giver også en god dyb smag.
Rødvindeddike – Eddiken giver syre til frikadellerne, ikke noget overdøvende, men en behagelig syre der balancerer de andre smage.
Æg – Æg binder farsen sammen.
Rasp – Jeg bruger rasp i farsen til at binde den sammen. I mine almindelige frikadeller bruger jeg finvalsede havregryn.
Tørret oregano – Oregano er smagen af Grækenland, og selvfølgelig skal det i de Græske kyllingefrikadeller.
Frisk persille – Den friske persille kan noget sammen med oregano, og vil du prøve noget spændende, så skift persillen ud med frisk mynte, det smager også vildt godt.
Salt/Peber – Der skal selvfølgelig salt og peber i. Jeg salter til kanten, så lav gerne en prøvedelle inden du kommer alt salt i for at smage om mængden er passende for dig.
Hvedemel – Jeg vender frikadellerne i hvedemel inden de steges, det giver en lækker og sprød overflade.
Olivenolie – Steg dem i olivenolie eller en god rapsolie.
Hvordan laver man græske kyllingefrikadeller?
Her kommer der en kort beskrivelse af hvordan du laver de bedste græske frikadeller med kylling. Du kan lave farsen et par timer i forvejen, så den kan stå og trække/sætte sig på køl inden der skal laves deller.
Ingredienserne til farsen forberedes og røres derefter grundigt sammen på maskine eller i hånden. Når farsen er rørt sammen stilles den på køl i et par timer inden frikadellerne formes.
De formede frikadeller vendes i mel, det overskydende rystes af og herefter steges de græske kyllingefrikadeller i olivenolie ved middelvarme på begge sider til de er blevet gyldne og sprøde.
Når frikadellerne er færdige overføres de til fedtsugende papir for at fjerne overskydende olie fra stegningen.
Server med det samme, eller køl dem ned og server dem kolde.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Frikadellerne kan opbevares på køl i 2-3 dage.
Jeps, når du har kølet dem ned, så kom dem i fryseren og tag dem op når du mangler nem mad, eller en delle til madpakken.
Ja, du kan lave frikadellerne med okse, lam, eller svinefars.
Andre græske opskrifter du måske vil synes om
Tips og tricks til græske kyllingefrikadeller
- Husk at lade farsen trække på køl inden de skal formes og steges.
- Lav en dobbeltportion, de smager virkelig godt og forsvinder hurtigt.
- Prøv med andre slags kød end kylling. De er også lækre med lam, oksekød eller svinekød.
Serveringsforslag
- Server med Græske kartofler, Tzatziki og græsk salat.
- Tag dem med i picnickurven når I skal på udflugt. Eventuelt sammen med en kartoffelsalat eller græsk pastasalat.
Elsker du græske frikadeller? Så prøv også vores opskrift på klassiske Græske frikadeller
Opskrift på græske frikadeller med kylling
Her får du vores opskrift på lækre og saftige kyllingefrikadeller ala Grækenland. De har oliven, feta og de smage vi kender fra Græsk mad, og så er det frikadeller som hele familien elsker at spise.
Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og lave græske frikadeller til din familie. Husk at lave en stor portion, for de er lynhurtigt væk når fadet kommer på bordet.
Græske kyllingefrikadeller
Sådan gør du
- Hak de sorte oliven fint og skær fetaosten i tern.
- Riv løg og kartoffel groft, og rør det sammen med kød, vineddike, tomatpasta, æg, rasp og oregano, hvidløg og persille samt hakkede oliven og fetaosten. Tilsæt salt og peber og ælt farsen grundigt sammen, brug gerne en røremaskine. Tilsæt mere rasp hvis farsen skal være mere fast.
- Stil farsen på køl i en times tid, så den kan trække og blive lidt mere fast og formbar.
- Nu skal der formes små frikadeller, brug ca. 1 – 1,5 spsk. fars pr. frikadelle. De formede frikadeller vendes i hvedemel inden de skal steges, overskydende mel rystes af.
- Varm nu olivenolie op på en pande til middelvarme.
- Når olien er varm steges frikadellerne ved jævn varme i ca. 5 minutter på hver side til de er gyldne.
- Når de græske deller er blevet lækre, gyldne og sprøde, tages de af panden og kommes på et stykke fedtsugende papir for at fjerne overskydende olie fra stegningen.
- server de græske kyllingefrikadeller med det samme, eller køl dem ned og server dem kolde med en god græsk salat, eller som en lækker mundfuld til picnickurven.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her