Vi elsker hjemmelavet is herhjemme, og pistacieis er noget der bare er super lækkert. Det er nok mest en “voksen-smag”, men de lækre pistaciekerner er altså bare gode i is. Læs med her og få vores opskrift på pistacieis i ismaskine her.
Hjemmelavet is med pistacienødder
Hjemmelavet is er bare altid et hit. Både på en varm sommerdag i haven eller som en lækker dessert efter aftensmad.
Pistacieis er nok en smag der er mest for de voksne. Men den er altså bare lækker, og så er den ikke ret svær at lave selv.
Vi laver altid is på ismaskinen, men hvis du ikke har en ismaskine, kan du også godt lave isen, og så røre godt i den nogle gange mens den fryses i fryseren.
Du kan servere isen som den er, eller som en del af en isbar med flere forskellige slags hjemmelavet is. Den kan serveres i kulger i små skåle eller i isvafler hvis du synes.
Hvis du også elsker smagen af pistacie, så må du prøve denne is. Den er perfekt her til sommeren og de varme dage.
Flere søde sager
Ingrediensnoter
Pistaciekerner – Det skal være usaltede pistaciekerner, og vægten der er angivet er altså uden skal. Du kan købe pistacienøddekerner uden skal forskellige steder på nettet eller i større supermarkeder.
Sødmælk og piskefløde – Du skal bruge en blanding af sødmælk og piskefløde når du laver flødeis. Det giver den bedste fedme og konsistens til den færdige is.
Salt – Et godt tip er at komme en knivspids salt i din isen, det fremhæver smagen af pistacie og virker bare super godt.
Hvordan laver man pistacieis?
Det er slet ikke så svært at lave hjemmelavet is som mange tror. Det gælder også denne pistacieis.
Først skal pistacienødderne hakkes. Så kommes de i en gryde med mælk og piskefløde sammen med lidt salt, og det varmes op. Når massen er varm, får den lige en tur med stavblenderen.
I mens piskes æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps. Den varme fløde/mælk med pistacie hældes over i æggesnapen mens du stadig pisker, og når ismassen er jævn, hældes den tilbage i gryden.
Ismassen varmes op til 85 grader under omrøring, og så skal den køle ned og i køleskabet. Herefter køres isen på ismaskinen og kommes efterfølgende i en form og i fryseren.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Du kan servere isen i isvafler eller måske i små nøddekurve. Det er super lækkert med lidt hakket chokolade eller Chokoladesovs på toppen af isen.
Ja du kan godt lave isen uden ismaskine, men det bliver ikke helt samme resultat. Hvis du laver isen uden ismaskine, skal du røre i isen hver halve time mens isen fryses i fryseren.
Andre isopskrifter du måske vil synes om
Tips og tricks til pistacieis
- Prøv at komme hakket mørk chokolade i isen sammen med pistacienødder. Det smager super godt. Du kan vende chokoladen i efter isen er kørt på ismaskinen.
- Vil du have en helt glat pistacieis uden stykker af nødder? Så kan du si nøddekernerne fra inden du hælder flødemassen over i æggesnapsen.
- Lad ismassen stå i køleskabet natten over, smagen har super godt af at stå og trække lidt.
Serveringsforslag
- Server isen i isvafler eller i nøddekurve.
- Server isen i kugler med hakket chokolade eller Chokoladesovs på toppen.
- Du kan også bruge isen til en islagkage med pistacie. Hæld den over bunden når den har kørt på ismaskinen.
Elsker du lækker is? Så prøv vores Rabarberis
Opskrift på is med pistacie
Her får du vores opskrift på en skøn og lækker pistacieis. Det er en skøn hjemmelavet flødeis med pistaciekerner, og den smager godt på en varm sommerdag, men kan spises hele året rundt.
Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og lave en lækker pistacieis til dine gæster. Den er skøn som dessert ovenpå et dejligt måltid mad.

Pistacieis
Udstyr
Ingredienser
- 150 g pistaciekerner, usaltede
- 4 dl piskefløde
- 4 dl sødmælk
- 1 knsp salt
- 6 æggeblommer
- 190 g sukker
Sådan gør du
- Hak pistaciekernerne fint. Tag eventuelt lidt af nødderne fra til at pynte med på toppen af isen hvis du vil have det.
- Kom de hakkede pistacienødder, sødmælk, piskefløde og salt i en gryde og opvarm væsken til cirka 90 grader. Det skal ikke op at koge, men tages af lige før kogepunktet. Giv herefter væsken en tur med stavblenderen. Der må gerne være stykker af nødder tilbage. Hvis du vil have en helt glat is, kan du si kernerne fra inden du går videre.
- Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps.
- Tilsæt den varme pistaciefløde til æggesnapsen lidt af gangen mens du pisker. Pisk til du har en jævn masse.
- Hæld ismassen tilbage i gryden, og varm ismassen op under omrøring til den når 85 grader. Brug et termometer for at holde øje med temperaturen, og en dejskraber til at røre i bunden.
- Når massen når 85 grader, tages den af varmen, hældes i en plastbeholder og køler ned. Sæt ismassen i køleskabet til den er helt kold. Det tager cirka 3-4 timer, men den bliver kun bedre af at stå til næste dag.
- Nu skal isen fryses. Hæld ismassen over i ismaskinen. Kør isen 45-60 minutter på ismaskinen, herefter kommes den i en form og så i fryseren. Alternativt kan du lave denne is uden ismaskine ved at komme den i fryseren i 3-4 timer. Rør i isen hver halve time for at undgå for mange iskrystaller.
- Server din is som en lækker dessert, for eksempel med friske bær, brownie eller hakket chokolade.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her