Madformadelskere / Is / Pistacieis

Pistacieis

5

/5

6 timer 15 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

6 timer 15 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Vi elsker hjemmelavet is herhjemme, og pistacieis er noget der bare er super lækkert. Det er nok mest en “voksen-smag”, men de lækre pistaciekerner er altså bare gode i is. Læs med her og få vores opskrift på pistacieis i ismaskine her.

pistacieis i form med grønne pistaciekerner ovenpå

Hjemmelavet is med pistacienødder

Hjemmelavet is er bare altid et hit. Både på en varm sommerdag i haven eller som en lækker dessert efter aftensmad.

Pistacieis er nok en smag der er mest for de voksne. Men den er altså bare lækker, og så er den ikke ret svær at lave selv.

Vi laver altid is på ismaskinen, men hvis du ikke har en ismaskine, kan du også godt lave isen, og så røre godt i den nogle gange mens den fryses i fryseren.

Du kan servere isen som den er, eller som en del af en isbar med flere forskellige slags hjemmelavet is. Den kan serveres i kulger i små skåle eller i isvafler hvis du synes.

Hvis du også elsker smagen af pistacie, så må du prøve denne is. Den er perfekt her til sommeren og de varme dage.

hjemmelavet pistacieis med pistacienødder på toppen

Ingrediensnoter

Pistaciekerner – Det skal være usaltede pistaciekerner, og vægten der er angivet er altså uden skal. Du kan købe pistacienøddekerner uden skal forskellige steder på nettet eller i større supermarkeder.

Sødmælk og piskefløde – Du skal bruge en blanding af sødmælk og piskefløde når du laver flødeis. Det giver den bedste fedme og konsistens til den færdige is.

Salt – Et godt tip er at komme en knivspids salt i din isen, det fremhæver smagen af pistacie og virker bare super godt.

Hvordan laver man pistacieis?

Det er slet ikke så svært at lave hjemmelavet is som mange tror. Det gælder også denne pistacieis.

Først skal pistacienødderne hakkes. Så kommes de i en gryde med mælk og piskefløde sammen med lidt salt, og det varmes op. Når massen er varm, får den lige en tur med stavblenderen.

I mens piskes æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps. Den varme fløde/mælk med pistacie hældes over i æggesnapen mens du stadig pisker, og når ismassen er jævn, hældes den tilbage i gryden.

Ismassen varmes op til 85 grader under omrøring, og så skal den køle ned og i køleskabet. Herefter køres isen på ismaskinen og kommes efterfølgende i en form og i fryseren.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

grøn pistacieis med pistaciekerner på toppen

Ofte stillede spørgsmål

Hvad serverer jeg af tilbehør til pistacieis?

Du kan servere isen i isvafler eller måske i små nøddekurve. Det er super lækkert med lidt hakket chokolade eller Chokoladesovs på toppen af isen.

Kan man lave hjemmelavet pistacieis uden ismaskine?

Ja du kan godt lave isen uden ismaskine, men det bliver ikke helt samme resultat. Hvis du laver isen uden ismaskine, skal du røre i isen hver halve time mens isen fryses i fryseren.

Andre isopskrifter du måske vil synes om

hjemmelavet is med pistacienødder

Tips og tricks til pistacieis

  • Prøv at komme hakket mørk chokolade i isen sammen med pistacienødder. Det smager super godt. Du kan vende chokoladen i efter isen er kørt på ismaskinen.
  • Vil du have en helt glat pistacieis uden stykker af nødder? Så kan du si nøddekernerne fra inden du hælder flødemassen over i æggesnapsen.
  • Lad ismassen stå i køleskabet natten over, smagen har super godt af at stå og trække lidt.

Serveringsforslag

  • Server isen i isvafler eller i nøddekurve.
  • Server isen i kugler med hakket chokolade eller Chokoladesovs på toppen.
  • Du kan også bruge isen til en islagkage med pistacie. Hæld den over bunden når den har kørt på ismaskinen.

Elsker du lækker is? Så prøv vores Rabarberis

form med hjemmelavet pistacieis
hjemmelavet pistacieis med pistaciekerner på toppen

Opskrift på is med pistacie

Her får du vores opskrift på en skøn og lækker pistacieis. Det er en skøn hjemmelavet flødeis med pistaciekerner, og den smager godt på en varm sommerdag, men kan spises hele året rundt.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og lave en lækker pistacieis til dine gæster. Den er skøn som dessert ovenpå et dejligt måltid mad.

pistacieis i form med grønne pistaciekerner ovenpå
5 fra 1 stemme

Pistacieis

Opskrift på pistacieis
Nem og cremet hjemmelavet is med pistacie. En hjemmelavet pistacieis er skøn at servere som dessert med en chokolade sauce, eller ovenpå et stykke brownie. Du kan nemt lave isen i god tid, og den vil med garanti være et hit hos dine gæster.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 1 t
Køle og frysetid 5 t
Samlet tid 6 t 15 min
Ret Dessert
Køkken Dansk
Antal 6 personer
Kalorier 583 kcal

Ingredienser

  • 150 g pistaciekerner, usaltede
  • 4 dl piskefløde
  • 4 dl sødmælk
  • 1 knsp salt
  • 6 æggeblommer
  • 190 g sukker

Sådan gør du

  • Hak pistaciekernerne fint. Tag eventuelt lidt af nødderne fra til at pynte med på toppen af isen hvis du vil have det.
  • Kom de hakkede pistacienødder, sødmælk, piskefløde og salt i en gryde og opvarm væsken til cirka 90 grader. Det skal ikke op at koge, men tages af lige før kogepunktet. Giv herefter væsken en tur med stavblenderen. Der må gerne være stykker af nødder tilbage. Hvis du vil have en helt glat is, kan du si kernerne fra inden du går videre.
  • Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps.
  • Tilsæt den varme pistaciefløde til æggesnapsen lidt af gangen mens du pisker. Pisk til du har en jævn masse.
  • Hæld ismassen tilbage i gryden, og varm ismassen op under omrøring til den når 85 grader. Brug et termometer for at holde øje med temperaturen, og en dejskraber til at røre i bunden.
  • Når massen når 85 grader, tages den af varmen, hældes i en plastbeholder og køler ned. Sæt ismassen i køleskabet til den er helt kold. Det tager cirka 3-4 timer, men den bliver kun bedre af at stå til næste dag.
  • Nu skal isen fryses. Hæld ismassen over i ismaskinen. Kør isen 45-60 minutter på ismaskinen, herefter kommes den i en form og så i fryseren.
    Alternativt kan du lave denne is uden ismaskine ved at komme den i fryseren i 3-4 timer. Rør i isen hver halve time for at undgå for mange iskrystaller.
  • Server din is som en lækker dessert, for eksempel med friske bær, brownie eller hakket chokolade.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 583kcalKulhydrater: 44gProtein: 12gFedt: 42gMættet fedt: 19gFlerumættet fedt: 5gEnkeltumættet fedt: 15gKolesterol: 275mgNatrium: 124mgKalium: 429mgFibre: 3gSukker: 39gA-vitamin: 1372IUC-vitamin: 1mgCalcium: 174mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Dansk dessert, Dessert i glas, Dessert uden hvedemel, Hjemmelavet is, hjemmelavet is med pistaciekerner, hvordan laver man is, is opskrift ismaskine, Isdessert, opskrift på is
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.