Populært:

Chokoladesovs

4.67

/5

4 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

4.67

/5

4 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Varm chokoladesauce er virkelig lækkert oven på en kugle vaniljeis, eller en anden isdessert. Det er virkelig nemt at lave hjemmelavet chokoladesovs, og du skal kun bruge to ingredienser. Læs med her og få den nemme opskrift, som med garanti vil imponere dine gæster.

opskrift på nem chokoladesovs

Chokoladesovs til is eller dessert

Vi elsker chokoladesovs til is herhjemme. Det er bare super lækkert til sådan en gang hjemmelavet vaniljeis, eller på en pære belle Helene med syltede pærer og is.

Chokoladesauce kender vi nok alle fra supermarkedet i flaskerne, men det er faktisk utroligt nemt at lave en lækker topping til din is selv. Du skal faktisk kun bruge to ingredienser for at lave verdens bedste chokoladesovs.

Læs også: Saltkaramel – lækker karamelsauce

Lækker chokoladesauce til is eller dessert

Hvordan laver man hjemmelavet chokoladesovs?

Det er slet ikke svært at lave chokoladesaucen til din isdessert selv. Du skal kun bruge 2 ingredienser, nemlig piskefløde og mørk chokolade for at lave denne opskrift.

Start med at koge fløden op. Når den koger tages den af det varme blus, og herefter tilsættes den hakkede chokolade. Rør i saucen indtil alt chokoladen er opløst i fløden, og så er der varm chokoladesovs klar til servering. Du kan sagtens lade den køle lidt ned inden den serveres, så den bare er lun.

Hvis du laver saucen på forhånd, og stiller den på køl, vil den stivne og blive hård. Du kan lune den kort i mikroovnen, så bliver den igen flydende og klar til servering.

Chokoladesovs opskrift

Her får du vores nemme opskrift på hjemmelavet chokoladesauce til is. Den smager skønt, og så tager det kun 5 minutter at lave den. Nem og hurtigt, og den vil med garanti imponere din familie eller gæster når du stiller den på bordet til desserten.

opskrift på nem chokoladesovs
4.67 fra 3 stemmer

Chokoladesovs opskrift

Nem opskrift på lækker varm chokoladesauce til is
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 2 minutter
Tilb. tid 2 minutter
Samlet tid 4 minutter
Ret Dessertsauce
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 397 kcal

Ingredienser

  • 2 dl piskefløde
  • 150 g chokolade, mørk

Sådan gør du

  • Hak chokoladen groft.
  • Varm fløden op i en gryde. Når den koger, tages gryden af varmen.
  • Tilsæt den hakkede chokolade til den varme fløde, og rør rundt til alt chokoladen er smeltet.
  • Server varm eller lad den køle lidt ned og server lun.

Noter

Saucen kan sagtens laves i forvejen, og opbevares på køl. Når den stilles på køl, vil den stivne, men den kan smeltes igen med en hurtig tur i mikroovnen inden servering.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 397kcalKulhydrater: 19gProtein: 4gFedt: 34gMættet fedt: 21gKolesterol: 70mgNatrium: 27mgKalium: 306mgFibre: 4gSukker: 9gA-vitamin: 750IUC-vitamin: 1mgCalcium: 60mgJern: 4mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.