Saltkaramel er super lækkert som topping på is eller pandekager i som en del af en lækker dessertanretning. Det smager også lækkert som smørelse på boller hvis det nu skal være lidt ekstra lækkert. Her får du den bedste opskrift på hjemmelavet karamelsauce.

Hjemmelavet karamelsauce
Mange køber nok karamelsauce hvis de skal have is eller pandekager med karamel, men det er faktisk ikke nødvendigt. Du kan nemlig lave en helt fantastisk saltkaramel sauce på under et kvarter og endda med ganske få ingredienser.
Fire ingredienser, er alt du skal bruge for at lave den bedste karamel sauce til isen. Den er også skøn til at komme i marengs.
Du kan sagtens lave din saltkaramel i god tid inden den skal spises, og den kan bruges i så mange lækre kager, desserter og ja.. når du først har prøvet den, så er det altså svært at købe karamelsauce igen.

Ingrediensnoter
Sukker – Almindeligt hvidt sukker.
Smør – Er med til at gøre karamellen rund og blød i smagen og give den rette konsistens.
Piskefløde – Giver den helt rigtige flødekaramel-smag.
Salt – Ingen saltkaramel uden salt. Du kan prøve dig lidt frem og smage til i forhold til mængden af salt. Det er individuelt hvor meget saltsmag vi gerne vil have.
Hvordan laver man saltkaramel?
Saltkaramel smager fantastisk, og det er SÅ nemt at lave selv. Det kan fantisk ikke betale sig at lade være, det er nemlig både billigere og bedre end det man køber, og så tager det under et kvarter at bakse sammen.
Du starter med at smelte sukker i en gryde. Herefter tilsætter du smør og lader det smelte. Når karamellen har den rette farve, skal den koges op med piskefløden, og til sidst smages den til med salt.
Det er det. Så hælder du den på et glas og opbevarer den i køleskabet indtil den skal spises.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

Ofte stillede spørgsmål
Kom din saltkaramel på glas og sæt dem i køleskabet. Tag dem ud lidt før det skal serveres, så den ikke er helt kold.
Karamellen kan holde sig et par uger i køleskabet.
Serveringsforslag
- Spis den på is eller dessert
- Lav en lækker brownie med saltkaramel
- Smør den på boller eller brød
- Lav skønne saltkaramel-marengs og kom dem på toppen inden de bages i ovnen.
Vil du prøve en anden lækker dessertsovs?
Så prøv også vores opskrift på Chokoladesovs eller Hindbærcoulis

Opskrift på Saltkaramel sauce
Her får du vores opskrift på en lækker og cremet karamelsauce med salt.
Vil du lave en almindelig karamelsauce, kan du blot udelade salten i opskriften herunder, men den gør altså noget godt for den søde sauce. Den er derfor specielt god til desserter og søde sager, fordi saltet spiller super godt sammen med søde elementer.

Saltkaramel
Ingredienser
- 180 g sukker
- 50 g smør
- 2,5 dl piskefløde
- 1 tsk salt
Sådan gør du
-
Smelt sukker i en gryde ved lav varme. Kom smør i og lad det smelte helt.180 g sukker, 50 g smør
-
Når karamellen har en lækker brun farve, kommes piskefløden i, og saucen koges op.2,5 dl piskefløde
-
Lad saucen koge et par minutter under omrøring og tag den så af varmen. Tilsæt salt smag evt. om du synes den behøver mere salt. Hæld saucen på et glas og lad den køle af inden den stilles på køl.1 tsk salt
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 24. februar 2020 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her