Populært:

Saltkaramel

4.12

/5

10 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

4.12

/5

10 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Saltkaramel er super lækkert som topping på is eller pandekager eller som en del af en lækker dessertanretning. Det smager også lækkert som smørelse på boller hvis det nu skal være lidt ekstra lækkert. Her får du den bedste opskrift på hjemmelavet karamelsauce med salt.

glas med saltkaramel sauce og hånd der holder ske, så karamellen løber ned i glasset.

Hjemmelavet karamelsauce

Mange køber nok karamelsauce hvis de skal have is eller pandekager med karamel, men det er faktisk ikke nødvendigt.

Du kan nemlig lave en helt fantastisk saltkaramel sauce på under et kvarter og endda med ganske få ingredienser.

Fire ingredienser, er alt du skal bruge for at lave den bedste karamel sauce til isen. Den er også skøn til at komme i marengs, eller hvad med Fastelavnsboller med saltkaramel?

Du kan sagtens lave din saltkaramel i god tid inden den skal spises, og den kan bruges i så mange lækre kager, desserter og ja.. når du først har prøvet den, så er det altså svært at købe karamelsauce igen.

glas med hjemmelavet saltkaramel sauce og ske hvor karamellen løber ned fra.

Ingrediensnoter

Sukker – Almindeligt hvidt sukker.

Smør – Er med til at gøre karamellen rund og blød i smagen og give den rette konsistens.

Piskefløde – Giver den helt rigtige flødekaramel-smag.

Salt – Ingen saltkaramel uden salt. Du kan prøve dig lidt frem og smage til i forhold til mængden af salt. Det er individuelt hvor meget saltsmag vi gerne vil have.

Almindelig karamelsauce

  • Vil du ikke have salt i din karamel, men blot lave en helt almindelig karamelsauce, ja så springer du selvfølgelig bare saltet over i opskriften.

Hvordan laver man saltkaramel?

Saltkaramel smager fantastisk, og det er SÅ nemt at lave selv. Det kan faktisk ikke betale sig at lade være, det er nemlig både billigere og bedre end det man køber, og så tager det under et kvarter at bikse sammen.

sådan smelter du sukker tilsætter smør og fløde og salt til din karamel.
  1. Du starter med at smelte sukker i en gryde.
  2. Herefter tilsætter du smør og lader det smelte.
  3. Når karamellen har den rette farve, tilsættes piskefløden, og så skal den koges op. Lad karamellen koge til den er helt smeltet sammen og er jævn og glat i konsistensen.
  4. Tag gryden af varmen, og smag karamellen til med salt.

Det er det. Så hælder du den på et glas og opbevarer den i køleskabet indtil den skal spises.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

glas med hjemmelavet saltkaramel sauce.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man saucen?

Kom din saltkaramel på glas og sæt dem i køleskabet. Tag dem ud lidt før det skal serveres, så den ikke er helt kold.

Hvor længe kan saltkaramel holde sig?

Karamellen kan holde sig et par uger i køleskabet.


Andre karamelopskrifter du måske vil synes om

konsistensen på en tyk og cremet karamelsauce med salt.

Tips og Tricks

  • Lav den i god tid
    • Da saucen skal køle ned inden den skal serveres eller bruges i andre ting, er det en god ide at lave den i god tid. Du kan sagtens lave den nogle dage inden du skal bruge den, og opbevare den i køleskabet. Tag den ud 30 minutter inden den skal serveres, så den ikke er helt kold.
  • Smag på karamellen
    • Det er meget individuelt hvor meget saltsmag vi gerne vil have i vores karamel, så det er en god ide at smage dig frem. Jeg synes denne mængde i opskriften er passende, men du kan selvfølgelig justere op eller ned alt efter hvilken smag du gerne vil have. Saltkaramel er heldigvis ikke det værste at skulle smage på!

Serveringsforslag

Vil du prøve en anden lækker dessertsovs?

Så prøv også vores opskrift på Chokoladesovs eller Hindbærcoulis
glas med saltkaramel og ske i karamellen.

Opskrift på saltet karamelsauce

Her får du vores opskrift på en lækker og cremet karamelsauce med salt.

Vil du lave en almindelig karamelsauce, kan du blot udelade salten i opskriften herunder, men den gør altså noget godt for den søde sauce. Den er derfor specielt god til desserter og søde sager, fordi saltet spiller super godt sammen med søde elementer.

glas med saltkaramel sauce og hånd der holder ske, så karamellen løber ned i glasset.
4.12 fra 18 stemmer

Saltkaramel

Nem og lækker hjemmelavet karamelsauce med salt til is eller dessert. Lav den i god tid og opbevar den i køleskabet. Den er lækker i både kager, desserter eller som topping på is.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 0 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 10 minutter
Ret Dessertsauce
Køkken Amerikansk
Antal 2 glas
Kalorier 959 kcal

Ingredienser

  • 180 g sukker
  • 50 g smør
  • 2,5 dl piskefløde
  • 1 tsk salt

Sådan gør du

  • Smelt sukker i en gryde ved lav varme. Kom smør i og lad det smelte helt.
    180 g sukker, 50 g smør
  • Når karamellen har en lækker brun farve, kommes piskefløden i, og saucen koges op.
    2,5 dl piskefløde
  • Lad saucen koge et par minutter under omrøring og tag den så af varmen. Tilsæt salt smag evt. om du synes den behøver mere salt. Hæld saucen på et glas og lad den køle af inden den stilles på køl.
    1 tsk salt

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1GlasKalorier: 959kcalKulhydrater: 93gProtein: 3gFedt: 67gMættet fedt: 42gKolesterol: 225mgNatrium: 421mgKalium: 94mgSukker: 90gA-vitamin: 2462IUC-vitamin: 1mgCalcium: 87mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Opdatering

Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 24. februar 2020 – Vi har efterfølgende gennemprøvet, opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Denne opskrift er senest opdateret og genudgivet:

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.