Populært:

Madformadelskere / Dessert / Saltkaramel

Saltkaramel

4.12

/5

10 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

4.12

/5

10 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Saltkaramel er super lækkert som topping på is eller pandekager i som en del af en lækker dessertanretning. Det smager også lækkert som smørelse på boller hvis det nu skal være lidt ekstra lækkert. Her får du den bedste opskrift på hjemmelavet karamelsauce.

Saltkaramel - nem opskrift på lækker karamelsauce med salt - skøn sauce til is eller desserter

Hjemmelavet karamelsauce

Mange køber nok karamelsauce hvis de skal have is eller pandekager med karamel, men det er faktisk ikke nødvendigt. Du kan nemlig lave en helt fantastisk saltkaramel sauce på under et kvarter og endda med ganske få ingredienser.

Fire ingredienser, er alt du skal bruge for at lave den bedste karamel sauce til isen. Den er også skøn til at komme i marengs.

Du kan sagtens lave din saltkaramel i god tid inden den skal spises, og den kan bruges i så mange lækre kager, desserter og ja.. når du først har prøvet den, så er det altså svært at købe karamelsauce igen.

Saltkaramel - nem opskrift på lækker karamelsauce med salt - skøn sauce til is eller desserter

Ingrediensnoter

Sukker – Almindeligt hvidt sukker.

Smør – Er med til at gøre karamellen rund og blød i smagen og give den rette konsistens.

Piskefløde – Giver den helt rigtige flødekaramel-smag.

Salt – Ingen saltkaramel uden salt. Du kan prøve dig lidt frem og smage til i forhold til mængden af salt. Det er individuelt hvor meget saltsmag vi gerne vil have.

Hvordan laver man saltkaramel?

Saltkaramel smager fantastisk, og det er SÅ nemt at lave selv. Det kan fantisk ikke betale sig at lade være, det er nemlig både billigere og bedre end det man køber, og så tager det under et kvarter at bakse sammen.

Du starter med at smelte sukker i en gryde. Herefter tilsætter du smør og lader det smelte. Når karamellen har den rette farve, skal den koges op med piskefløden, og til sidst smages den til med salt.

Det er det. Så hælder du den på et glas og opbevarer den i køleskabet indtil den skal spises.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

Saltkaramel - nem opskrift på lækker karamelsauce med salt - skøn sauce til is eller desserter

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man saucen?

Kom din saltkaramel på glas og sæt dem i køleskabet. Tag dem ud lidt før det skal serveres, så den ikke er helt kold.

Hvor længe kan saltkaramel holde sig?

Karamellen kan holde sig et par uger i køleskabet.

Serveringsforslag

  • Spis den på is eller dessert
  • Lav en lækker brownie med saltkaramel
  • Smør den på boller eller brød
  • Lav skønne saltkaramel-marengs og kom dem på toppen inden de bages i ovnen.

Vil du prøve en anden lækker dessertsovs?

Så prøv også vores opskrift på Chokoladesovs eller Hindbærcoulis
Saltkaramel opskrift til topping på is eller andre desserter

Opskrift på Saltkaramel sauce

Her får du vores opskrift på en lækker og cremet karamelsauce med salt.

Vil du lave en almindelig karamelsauce, kan du blot udelade salten i opskriften herunder, men den gør altså noget godt for den søde sauce. Den er derfor specielt god til desserter og søde sager, fordi saltet spiller super godt sammen med søde elementer.

Saltkaramel - nem opskrift på lækker karamelsauce med salt - skøn sauce til is eller desserter
4.12 fra 18 stemmer

Saltkaramel

Opskrift på saltkaramel
Nem og lækker hjemmelavet karamelsauce til is eller dessert. Lav den i god tid og opbevar den i køleskabet. Den er lækker i både kager, desserter eller som topping på is.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 0 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 10 minutter
Ret Dessertsauce
Køkken Amerikansk
Antal 2 glas
Kalorier 959 kcal

Ingredienser

  • 180 g sukker
  • 50 g smør
  • 2,5 dl piskefløde
  • 1 tsk salt

Sådan gør du

  • Smelt sukker i en gryde ved lav varme. Kom smør i og lad det smelte helt.
    180 g sukker, 50 g smør
  • Når karamellen har en lækker brun farve, kommes piskefløden i, og saucen koges op.
    2,5 dl piskefløde
  • Lad saucen koge et par minutter under omrøring og tag den så af varmen. Tilsæt salt smag evt. om du synes den behøver mere salt. Hæld saucen på et glas og lad den køle af inden den stilles på køl.
    1 tsk salt

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1GlasKalorier: 959kcalKulhydrater: 93gProtein: 3gFedt: 67gMættet fedt: 42gKolesterol: 225mgNatrium: 421mgKalium: 94mgSukker: 90gA-vitamin: 2462IUC-vitamin: 1mgCalcium: 87mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 24. februar 2020 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




Om madformadelskere

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt

[email protected]
Læs mere om os her

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.

Følg med her