Saltkaramel er super lækkert som topping på is eller pandekager eller som en del af en lækker dessertanretning. Det smager også lækkert som smørelse på boller hvis det nu skal være lidt ekstra lækkert. Her får du den bedste opskrift på hjemmelavet karamelsauce med salt.
Hjemmelavet karamelsauce
Mange køber nok karamelsauce hvis de skal have is eller pandekager med karamel, men det er faktisk ikke nødvendigt.
Du kan nemlig lave en helt fantastisk saltkaramel sauce på under et kvarter og endda med ganske få ingredienser.
Fire ingredienser, er alt du skal bruge for at lave den bedste karamel sauce til isen. Den er også skøn til at komme i marengs, eller hvad med Fastelavnsboller med saltkaramel?
Du kan sagtens lave din saltkaramel i god tid inden den skal spises, og den kan bruges i så mange lækre kager, desserter og ja.. når du først har prøvet den, så er det altså svært at købe karamelsauce igen.
Ingrediensnoter
Sukker – Almindeligt hvidt sukker.
Smør – Er med til at gøre karamellen rund og blød i smagen og give den rette konsistens.
Piskefløde – Giver den helt rigtige flødekaramel-smag.
Salt – Ingen saltkaramel uden salt. Du kan prøve dig lidt frem og smage til i forhold til mængden af salt. Det er individuelt hvor meget saltsmag vi gerne vil have.
Almindelig karamelsauce
- Vil du ikke have salt i din karamel, men blot lave en helt almindelig karamelsauce, ja så springer du selvfølgelig bare saltet over i opskriften.
Hvordan laver man saltkaramel?
Saltkaramel smager fantastisk, og det er SÅ nemt at lave selv. Det kan faktisk ikke betale sig at lade være, det er nemlig både billigere og bedre end det man køber, og så tager det under et kvarter at bikse sammen.
- Du starter med at smelte sukker i en gryde.
- Herefter tilsætter du smør og lader det smelte.
- Når karamellen har den rette farve, tilsættes piskefløden, og så skal den koges op. Lad karamellen koge til den er helt smeltet sammen og er jævn og glat i konsistensen.
- Tag gryden af varmen, og smag karamellen til med salt.
Det er det. Så hælder du den på et glas og opbevarer den i køleskabet indtil den skal spises.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Kom din saltkaramel på glas og sæt dem i køleskabet. Tag dem ud lidt før det skal serveres, så den ikke er helt kold.
Karamellen kan holde sig et par uger i køleskabet.
Andre karamelopskrifter du måske vil synes om
- Julekarameller
- Karamel fudge
- Karamel popcorn – Popcorn med saltet karamel
- Guldkarameller
- Saltkarameller
Tips og Tricks
- Lav den i god tid
- Da saucen skal køle ned inden den skal serveres eller bruges i andre ting, er det en god ide at lave den i god tid. Du kan sagtens lave den nogle dage inden du skal bruge den, og opbevare den i køleskabet. Tag den ud 30 minutter inden den skal serveres, så den ikke er helt kold.
- Smag på karamellen
- Det er meget individuelt hvor meget saltsmag vi gerne vil have i vores karamel, så det er en god ide at smage dig frem. Jeg synes denne mængde i opskriften er passende, men du kan selvfølgelig justere op eller ned alt efter hvilken smag du gerne vil have. Saltkaramel er heldigvis ikke det værste at skulle smage på!
Serveringsforslag
- Spis saucen på is eller dessert.
- Lav en lækker brownie med saltkaramel.
- Smør den på boller eller brød.
- Lav skønne saltkaramel-marengs og kom saucen på toppen inden de bages i ovnen.
- Brug den til Fastelavnsboller med saltkaramel.
Vil du prøve en anden lækker dessertsovs?
Så prøv også vores opskrift på Chokoladesovs eller Hindbærcoulis
Opskrift på saltet karamelsauce
Her får du vores opskrift på en lækker og cremet karamelsauce med salt.
Vil du lave en almindelig karamelsauce, kan du blot udelade salten i opskriften herunder, men den gør altså noget godt for den søde sauce. Den er derfor specielt god til desserter og søde sager, fordi saltet spiller super godt sammen med søde elementer.
Saltkaramel
Ingredienser
- 180 g sukker
- 50 g smør
- 2,5 dl piskefløde
- 1 tsk salt
Sådan gør du
- Smelt sukker i en gryde ved lav varme. Kom smør i og lad det smelte helt.180 g sukker, 50 g smør
- Når karamellen har en lækker brun farve, kommes piskefløden i, og saucen koges op.2,5 dl piskefløde
- Lad saucen koge et par minutter under omrøring og tag den så af varmen. Tilsæt salt smag evt. om du synes den behøver mere salt. Hæld saucen på et glas og lad den køle af inden den stilles på køl.1 tsk salt
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 24. februar 2020 – Vi har efterfølgende gennemprøvet, opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret og genudgivet:
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her