Saltkaramel

Saltkaramel er super lækkert som topping på is eller pandekager i som en del af en lækker dessertanretning. Det smager også lækkert som smørelse på boller hvis det nu skal være lidt ekstra lækkert. Her får du den bedste opskrift på hjemmelavet karamelsauce.

Saltkaramel - nem opskrift på lækker karamelsauce med salt - skøn sauce til is eller desserter

Hjemmelavet karamelsauce

Mange køber nok karamelsauce hvis de skal have is eller pandekager med karamel, men det er faktisk ikke nødvendigt. Du kan nemlig lave en helt fantastisk saltkaramel sauce på under et kvarter og endda med ganske få ingredienser. Fire ingredienser, er alt du skal bruge for at lave den bedste karamel sauce til isen. Den er også skøn til at komme i marengs.

Hvordan laver man saltkaramel?

Saltkaramel smager fantastisk, og det er SÅ nemt at lave selv. Det kan fantisk ikke betale sig at lade være, det er nemlig både billigere og bedre end det man køber, og så tager det under et kvarter at bakse sammen. Alt du skal bruge er:

  • Sukker
  • Smør
  • Piskefløde
  • Salt

Du starter med at smelte sukker i en gryde. Herefter tilsætter du smør og lader det smelte. Når karamellen har den rette farve, skal den koges op med piskefløden, og til sidst smages den til med salt. Det er det. Så hælder du den på et glas og opbevarer den i køleskabet indtil den skal spises.

Saltkaramel opskrift til topping på is eller andre desserter

Saltkaramel opskrift

Her får du vores opskrift på en lækker og cremet karamelsauce med salt. Vil du lave en almindelig karamelsauce, kan du blot udelade salten i opskriften herunder, men den gør altså noget godt for den søde sauce. Den er derfor specielt god til desserter og søde sager, fordi saltet spiller super godt sammen med søde elementer.

Saltkaramel - nem opskrift på lækker karamelsauce med salt - skøn sauce til is eller desserter

Saltkaramel opskrift

Nem opskrift på lækker hjemmelavet karamelsauce til is eller dessert
5 fra 1 stemme
Ret: Dessert, sauce
Køkken: Amerikansk
Keyword: Karamelsauce, Saltkaramel, Sødt
Samlet tid: 10 minutter
Udskriv Pin
Antal: 2 glas

Ingredienser

  • 180 g sukker
  • 50 g smør
  • 2,5 dl piskefløde
  • 1 tsk salt

Sådan gør du

  • Smelt sukker i en gryde ved lav varme. Kom smør i og lad det smelte helt.
  • Når karamellen har en lækker brun farve, kommes piskefløden i, og saucen koges op.
  • Lad saucen koge et par minutter under omrøring og tag den så af varmen. Tilsæt salt smag evt. om du synes den behøver mere salt. Hæld saucen på et glas og lad den køle af inden den stilles på køl.

Næringsværdi

Serving: 1 Glas | Kalorier: 959 kcal | Kulhydrater: 93 g | Protein: 3 g | Fedt: 67 g | Mættet fedt: 42 g | Kolesterol: 225 mg | Natrium: 421 mg | Kalium: 94 mg | Sukker: 90 g | A-vitamin: 2462 IU | C-vitamin: 1 mg | Calcium: 87 mg
HAR DU PRØVET OPSKRIFTEN?Nævn os på dit billede med @madformadelskere og tag #madformadelskere!

Spis denne saltkaramel sauce som topping på is eller brug den i disse lækre marengs med saltkaramel.

Serveringsforslag saltkaramel

  • Spis den på is eller dessert
  • Lav en lækker brownie med saltkaramel
  • Smør den på boller eller brød
  • Lav skønne marengs og kom dem på toppen inden de bages i ovnen.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *






Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg