Elsker du også kyskager? Og saltkaramel? Så skal du prøve disse marengs med saltkaramel. De ultimative kyskager! Smagen er helt i top, og så er de fantastisk nemme at lave. Så der er vist ingen undskyldning for at lade være.
Når man første gang smager denne hjemmelavede saltkaramel sauce er man i himlen, og det bliver bestemt ikke værre når man sætter tænderne i en lækker marengs med karamel.
En perfekt blanding af sødt og salt, sprødt og sticky og bare med en helt fortryllende smag. Det er en skøn sød snack for både børn og voksne, og de er gode til både en kop kaffe eller for eksempel som uddeling til børnefødselsdagen.
Disse skønne marengs kan også danne grundlaget for en dejlig dessert. Pynt dem for eksempel med flødeskum og syrlige bær, som en lille karamel-pavlova. Mums siger jeg bare! De kan også brækkes i stykker og bruges som sprødt, sødt element på en desserttallerken.
Den saltkaramel der bliver tilbage kan du sagtens gemme i køleskabet, og bruge den i is eller kager, eller endda som smørelse på brød eller boller hvis det skal være lidt ekstra godt søndag morgen!
Marengs med saltkaramel opskrift
Her er vores nemme og lækre opskrift på nogle helt fantastiske marengs med saltkaramel. Du kan lave din egen saltkaramel som her i opskriften, det er super nemt, og den smager skønt. Hvis du ikke vil kaste dig ud i at lave din egen karamel sauce, kan du selvfølgelig også vælge et færdigkøbt alternativ.
Marengs med saltkaramel opskrift
Ingredienser
Saltkaramel sauce
- 180 g sukker
- 50 g smør
- 2,5 dl piskefløde
- 1 tsk salt
Marengs
- 3 stk æggehvider
- 150 g sukker
- 1 tsk eddike
Sådan gør du
Saltkaramel sauce
- Smelt sukker i en gryde ved lav varme. Kom herefter smøret i og lad det smelte helt.
- Når karamellen har en lækker brun farve, kommes piskefløden i, og saucen koges op.
- Lad den koge et par minutter under omrøring og tag den af varmen. Tilsæt salt og hæld saucen på et glas. Du skal cirka bruge halvdelen til denne opskrift, og resten kan gemmes i køleskabet.
Marengs
- Pisk æggehviderne stive med eddike. Tilsæt sukker en skefuld af gangen mens du pisker. Marengsen skal være sej, blank og holde formen.
- Brug 2 skeer til at sætte 10-12 marengs på en bageplade med bagepapir. Kom en skefuld saltkaramel i midten af hver, og kør lidt rundt i overfladen med en gaffel eller en kødnål.
- Bag dine marengs i ovnen ved 120 grader i 1-1,5 time.
- Lad dem køle af på bagepladen og opbevar dem i en kagedåse til de skal spises.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Elsker du disse marengs? Så prøv også popcorn med saltkaramel eller Lakridsmarengs
Serveringsforslag for marengs med saltkaramel
- Server som de er til en god kop kaffe.
- Server dem til børnefødselsdagen eller send dem med dit barn i skole som uddeling til fødselsdag.
- Pynt dem med flødeskum eller vaniljecreme og syrlige bær som en mini-pavlova.
- Form dem som små fuglereder med karamel i bunden som en ekstra sød dessert med frugt eller bær.
- Bræk dem op og server dem i en eton mess eller som en del af en desserttallerken.
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
God opskrift! De var nemme at lave og smager godt. Der står dog at man får brugt halvdelen af karamelsovsen i opskriften, det gjorde jeg ikke, står tilbage med meget sovs – men det gør bestemt ikke noget! Jeg fik 12 marengs ud af det, og gav dem 1 time og 20 minutter. Næste gang giver jeg dem lidt mindre, så de bliver lidt chewy – det kan jeg nemlig rigtig godt lide! Tak for opskriften!
Tak for din feedback! Det er bestemt ikke det dårligste man kan stå tilbage med, det er super lækkert på rundstykker eller på is også 🙂
Mvh Tina