Hjemmelavede saltkarameller, med den helt rigtige gode karamelsmag og et pift af flagesalt. Det er både billigt og nemt at lave sine egne helt perfekte lækre flødekarameller, hvis du vil se hvordan, så læs med her og få vores opskrift.
Hjemmelavede flødekarameller er bedst
Der er ingen tvivl! De hjemmelavede kameller er bare bedst, og en anden fordel er at man ikke behøver at bekymre sig om diverse tilsætningsstoffer. Her er du selv herre over hvad der kommer i.
Du kan også selv styre smagen, uden flagesalt, så bliver det bare helt almindelige lækre bløde flødekarameller. Der er jo ikke noget at sige til at børnene er vilde med dem, og her kan du godt have dem med i køkkenet når du laver karameller. Man skal bare være meget forsigtig ved komfuret, det er smeltet sukker og kan brænde noget så frygteligt hvis man får det på sig.
Prøv også: Hjemmelavet karamel fudge
Temperatur på karamelmassen
Temperatur er alt når man laver karameller, for høj temperatur og karamellerne bliver hårde, for lav og så bliver de bløde og flyder ud. 120 grader synes at være den helt rigtige temperatur, her får du en fast karamel, der samtidig er til at arbejde med når den skal skæres ud.
Du får brug for et sukkertermometer der kan tåle at arbejde med høje temperaturer når du skal lave karameller, og det er altså nødvendigt.
Sådan laver du saltkarameller
Det er faktisk overraskende nemt at lave saltkarameller selv, det kræver som før nævnt et termometer der kan tåle de høje temperaturer og tålmodighed. Det tager tid får temperaturen kommer op og man kan ikke bare skrue op for varmen, for så brænder karamellen på.
Her kommer en hurtig gennemgang af de ingredienser du skal bruge og fremgangsmåden. Den her portion giver ca. 70 karameller, så der er nok at tage af når man er færdig.
Den fulde opskrift med mængder finder du nederst på siden.
- Piskefløde
- Sukker
- Glukosesirup
- Vaniljepasta
- Flagesalt
Du skal bruge en non-stick gryde. Jeg bruger en sauterpande, den har lidt høje kanter, så karamelmassen ikke bobler over når den koger.
Alle ingredienserne bortset fra salt kommes i gryden og koges ved middel varme til karamelmassen har nået den ønskede temperatur. Saltet tilsættes og røres ud i kamellen.
Karamelmassen hældes i en form foret med bagepapir og køles ned før den skæres ud i passende stykker og pakkes ind.
Opskrift på de bedste flødekarameller med salt
Her får du vores opskrift på de bedste hjemmelavede saltkarameller. En god portion karameller, så burde der være til en weekend!
Saltkarameller
Ingredienser
- 5 dl piskefløde
- 250 g sukker
- 125 g glukosesirup
- 1 tsk vaniljepasta
- 1 spsk flagesalt
Sådan gør du
- I en stor gryde eller pande varmes ingredienserne bortset fra salt op til de begynder at koge.– Det bør være nonstick gryde eller pande, så karamellen ikke så let sætter sig.5 dl piskefløde, 250 g sukker, 125 g glukosesirup, 1 tsk vaniljepasta
- Kog karamelmassen ved middel varme til temperaturen rammer 119-120 grader. Tag gryden/panden af blusset og rør flagesaltet i.1 spsk flagesalt
- Hæld nu karamelmassen op i et fad 25×25 cm foret med bagepapir. Lad den køle ned i ca 3,5 timer ved stuetemperatur inden den skæres ud i passende stykker med en skarp kniv.– Jeg plejer at få ca. 70 karameller ud af sådan en portion.
- Pak karamellerne i cellofan eller bagepapir skåret til i passende stykker.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter: