Saltkarameller

4.67

/5

4 timer 10 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

4.67

/5

4 timer 10 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Hjemmelavede saltkarameller, med den helt rigtige gode karamelsmag og et pift af flagesalt. Det er både billigt og nemt at lave sine egne helt perfekte lækre flødekarameller, hvis du vil se hvordan, så læs med her og få vores opskrift.

hjemmelavede saltkarameller indpakket i papir

Hjemmelavede flødekarameller er bedst

Der er ingen tvivl! De hjemmelavede kameller er bare bedst, og en anden fordel er at man ikke behøver at bekymre sig om diverse tilsætningsstoffer. Her er du selv herre over hvad der kommer i.

Du kan også selv styre smagen, uden flagesalt, så bliver det bare helt almindelige lækre bløde flødekarameller. Der er jo ikke noget at sige til at børnene er vilde med dem, og her kan du godt have dem med i køkkenet når du laver karameller. Man skal bare være meget forsigtig ved komfuret, det er smeltet sukker og kan brænde noget så frygteligt hvis man får det på sig.

Prøv også: Hjemmelavet karamel fudge

Hjemmelavede flødekarameller med salt

Temperatur på karamelmassen

Temperatur er alt når man laver karameller, for høj temperatur og karamellerne bliver hårde, for lav og så bliver de bløde og flyder ud. 120 grader synes at være den helt rigtige temperatur, her får du en fast karamel, der samtidig er til at arbejde med når den skal skæres ud.

Du får brug for et sukkertermometer der kan tåle at arbejde med høje temperaturer når du skal lave karameller, og det er altså nødvendigt.

Saltkarameller indpakket i papir med glas med karameller ved siden af

Sådan laver du saltkarameller

Det er faktisk overraskende nemt at lave saltkarameller selv, det kræver som før nævnt et termometer der kan tåle de høje temperaturer og tålmodighed. Det tager tid får temperaturen kommer op og man kan ikke bare skrue op for varmen, for så brænder karamellen på.

Her kommer en hurtig gennemgang af de ingredienser du skal bruge og fremgangsmåden. Den her portion giver ca. 70 karameller, så der er nok at tage af når man er færdig.

Den fulde opskrift med mængder finder du nederst på siden.

  • Piskefløde
  • Sukker
  • Glukosesirup
  • Vaniljepasta
  • Flagesalt

Du skal bruge en non-stick gryde. Jeg bruger en sauterpande, den har lidt høje kanter, så karamelmassen ikke bobler over når den koger.

Alle ingredienserne bortset fra salt kommes i gryden og koges ved middel varme til karamelmassen har nået den ønskede temperatur. Saltet tilsættes og røres ud i kamellen.

Karamelmassen hældes i en form foret med bagepapir og køles ned før den skæres ud i passende stykker og pakkes ind.

Lækre bløde flødekarameller med flagesalt

Opskrift på de bedste flødekarameller med salt

Her får du vores opskrift på de bedste hjemmelavede saltkarameller. En god portion karameller, så burde der være til en weekend!

hjemmelavede saltkarameller indpakket i papir
4.67 fra 3 stemmer

Saltkarameller

Opskrift på lækre hjemmelavede flødekarameller med flagesalt. Den helt rigtige smag som man husker fra sin barndom.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Tilb. tid 40 minutter
Nedkøling 3 timer 30 minutter
Samlet tid 4 timer 10 minutter
Ret Slik
Køkken Dansk
Antal 70 stk
Kalorier 46 kcal

Ingredienser

  • 5 dl piskefløde
  • 250 g sukker
  • 125 g glukosesirup
  • 1 tsk vaniljepasta
  • 1 spsk flagesalt

Sådan gør du

  • I en stor gryde eller pande varmes ingredienserne bortset fra salt op til de begynder at koge.
    – Det bør være nonstick gryde eller pande, så karamellen ikke så let sætter sig.
    5 dl piskefløde, 250 g sukker, 125 g glukosesirup, 1 tsk vaniljepasta
  • Kog karamelmassen ved middel varme til temperaturen rammer 119-120 grader. Tag gryden/panden af blusset og rør flagesaltet i.
    1 spsk flagesalt
  • Hæld nu karamelmassen op i et fad 25×25 cm foret med bagepapir. Lad den køle ned i ca 3,5 timer ved stuetemperatur inden den skæres ud i passende stykker med en skarp kniv.
    – Jeg plejer at få ca. 70 karameller ud af sådan en portion.
  • Pak karamellerne i cellofan eller bagepapir skåret til i passende stykker.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1karamelKalorier: 46kcalKulhydrater: 6gProtein: 1gFedt: 3gMættet fedt: 2gKolesterol: 10mgNatrium: 105mgKalium: 5mgSukker: 4gA-vitamin: 105IUC-vitamin: 1mgCalcium: 5mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Opskrift af

Rasmus Juul Møller Avatar
4.67 from 3 votes (3 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.