Populært:

Juleskum

5

/5

3 timer 30 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

3 timer 30 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Jeg elsker virkelig skum-julemænd, ja alt juleskum i almindelighed faktisk. Og det bliver altså ikke dårligere af at det er hjemmelavet juleskum du sætter på bordet i julen. Få vores opskrift på juleskum med smag af amarenakirsebær her.

hjemmelavet juleskum i juleskål.

Smagen af jul

Vi elsker skumslik herhjemme. Og juleskum er ingen undtagelse.

Vi spiser hvert år store mængder juleskum, så i år er året hvor vi laver det selv.

Vi har tidligere lavet skumfiduser herhjemme, og processen er jo den samme når det er juleskum vi laver. Her får de bare lidt smag, og noget af det vi synes er super lækkert og indbegrebet af smagen af jul er kirsebær.

Derfor får vores juleskum smag af kirsebærlagen fra amarenakirsebær – du ved der er altid noget tilbage i bøtten hvis du har brugt kirsebærene i kager eller konfekt, og den saft eller lage, er perfekt til juleskum. Det får tilmed en flot lyserød farve som juleskum jo gerne skal have.

Hvis du ikke lige har lage fra dessertkirsebær, så har jeg også med stor succes brugt ublandet ribenasaft, det giver også en dejlig smag til dine skumfiduser, og en naturlig flot farve. Men du kan selvfølgelig også bruge andre slags saft i opskriften.

skumfiduser med glas fra amarenakirsebær som er brugt til smag og farve.

Ingrediensnoter

Husblas – Der skal husblas i skumfiduser for at de bliver seje og chewy og sætter sig så man kan klippe dem ud. Husblassen skal først ligge i blød i koldt vand, inden du vrider den for vand, og smelter den i den varme sukkerlage.

Vaniljesukker – Du kan også bruge korn fra en vaniljestang, men vaniljesukker fungerer helt fint, og prisen er lidt lavere.

Lage fra dessertkirsebær – Vi bruger saften fra glasset med dessertkirsebær som farve og smagsgiver i vores juleskum. Det kan være luksus amarenakirsebær eller et glas af de lidt billigere dessertkirsebær fra supermarkedet. Du kan også bruge andre typer af ublandet saft fx ribena solbærsaft.

Hvordan laver man hjemmelavet juleskum?

Det kan godt være lidt en udfordring at lave skumfiduser de første gange du prøver det, men når du først har lært at se på massen hvornår den er klar til formen, så er det altså ikke svært.

Udfordringen er at massen kan sætte sig mens den er i røreskålen, og så er der altså ikke så meget at gøre, så får du den ikke over i fadet med flormelis.

fremgsngsmåde til at lave juleskum, først koges massen op inden den får husblas og piskes til skumfidusmasse.
  1. Det første du gør, er at koge sukker, vaniljesukker og saft op i en gryde. I mens lægger du husblassen i blød i koldt vand. Når sukkerlagen er oppe på mellem 118 og 120 grader, tager du gryden af varmen, og smelter husblassen i den varme lage.
  2. Hæld langsomt den varme lage ned i en røreskål i en tynd stråle mens du pisker.
  3. Fortsæt med at hælde lagen i, til du har brugt det hele.
  4. Pisk indtil massen bliver en sej marengslignende masse, og den kun er lun. Pas på den ikke sætter sig for meget, men den skal være let og luftig.

Herefter kommes skumfidusmassen i en form og så skal den stå og tørre inden den kan klippes ud og spises.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

juleskumfiduser på et stykke bagepapir med flormelis og en saks de er klippet ud med.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer jeg hjemmelavede skumfiduser?

Kom dem i en lufttæt bøtte og sæt dem mørkt og køligt, så holder de sig bedst. Det kan være et viktualierum eller et mørkt køkkenskab, de skal ikke i køleskabet.

Mine skumfiduser er for bløde hvad har jeg gjort galt?

Sikkert ikke noget. Vend dem i en gang flormelis, og lad dem ligge og tørre 3-4 timer. Så bliver de mindre bløde og mere seje i det. Jo længere tid de tørrer, jo mindre bløde og klistrede bliver de.

Andre opskrifter på juleslik du måske vil synes om

skål med hjemmelavet juleskum og gran.

Tips og tricks til opskriften

  • Saft
    • Vi bruger saften fra glassene med dessertkirsebær, du kan også bruge Ribena eller anden rød saft.
  • Konsistens
    • Hvis du synes skumfiduserne er for bløde, så vend dem i flormelis og lad dem tørre 3 timer mere inden du pakker dem væk. Jo længere tid de tørre jo mere faste bliver de.
  • Opbevaring
    • Opbevar skumfiduserne køligt i en lufttæt beholder. De skal ikke i køleskabet.
  • Skumfiduser i sprøjtepose
    • Du kan godt komme skumfidusmassen i en sprøjtepose, og sprøjte skumfiduserne ud på en bageplade med flormelis. Her gælder det virkelig om at arbejde hurtigt, for at massen ikke sætter sig inden du får den sprøjtet ud på pladen.

Serveringsforslag

  • Server skumfiduserne i skålen med julegodter sammen med alt det andet lækre hjemmelavede konfekt i får lavet.

Er du vild med hjemmelavet juleskum?

Prøv også vores opskrift på lækre hjemmelavede Snebolde
fad med juleskumfiduser.
en skumfidus der er taget en bid af så man kan se den indeni.

Opskrift på skumfiduser med kirsebærsmag

Her får du vores version af juleskum, som er lækre skumfiduser med en dejlig smag af kirsebær, perfekt til julen.

Vi håber du får lyst til at prøve at lave skumfiduserne, det er et sjovt projekt for børnene at være med til, det er nærmest magisk når den varme lage bliver pisket og bliver til hvid, sej skumfidusmasse.

hjemmelavet juleskum i juleskål.
5 fra 2 stemmer

Juleskum

Opskrift på juleskum
Elsker du også juleskum? Så må du prøve vores hjemmelavede skumfiduser med kirsebærsmag. De er skønne i konfektskålen til jul, og så er de virkelig sjove at lave.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Tørretid 3 timer
Samlet tid 3 timer 30 minutter
Ret Juleslik
Køkken Dansk
Antal 30 skumfiduser
Kalorier 45 kcal

Ingredienser

  • 6 ark husblas
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 200 g sukker
  • 1 dl kirsebærsaft fra dessertkirsebær, el anden saft
  • 50 g flormelis

Sådan gør du

  • Læg husblas i blød i koldt vand.
    6 ark husblas
  • Kom sukker, vaniljesukker og saft fra dessertkirsebærene op i en gryde og kog det op. Kog massen, og rør i det en gang i mellem indtil temperaturen når op på 118-120 grader. Tag så gryden af varmen, vrid husblassen, og smelt husblassen i den varme sukkerlage.
    1 spsk vaniljesukker, 200 g sukker, 1 dl kirsebærsaft fra dessertkirsebær
  • Hæld sukkerlagen i en tynd stråle ned i en skål, for eksempel skålen til røremaskinen, mens du pisker. Fortæt med at piske til alt lagen er tilsat og massen bliver hvid og luftig som marengs. Den må ikke være helt kold, for så sætter den sig for meget.
  • Kom bagepapir i en form på cirka 20×20 cm, og drys et jævnt lag flormelis i bunden af formen.
    50 g flormelis
  • Hæld skumfidusmassen ud oven på flormelisen, og sigt flormelis på toppen af skumfidusmassen også.
  • Lad formen stå, så massen kan sætte sig i minimum 3 timer. Herefter kan skumfiduserne skæres eller klippes ud. Vend de færdige skumfiduser i flormelis, og lad dem gerne ligge og tørre yderligere et par timer inden de kommes i en lufttæt beholder.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1skumfidusKalorier: 45kcalKulhydrater: 11gProtein: 0.3gFedt: 0.02gNatrium: 1mgKalium: 0.2mgSukker: 11gCalcium: 0.3mgJern: 0.01mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.