Elsker du også juleskum? Så må du prøve vores hjemmelavede skumfiduser med kirsebærsmag. De er skønne i konfektskålen til jul, og så er de virkelig sjove at lave.
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 15 minuttermin
Tørretid 3 timert
Samlet tid 3 timert30 minuttermin
Antal 30skumfiduser
Ingredienser
6arkhusblas
1spskvaniljesukker
200gsukker
1dlkirsebærsaft fra dessertkirsebær, el anden saft
50gflormelis
Sådan gør du
Læg husblas i blød i koldt vand.
6 ark husblas
Kom sukker, vaniljesukker og saft fra dessertkirsebærene op i en gryde og kog det op. Kog massen, og rør i det en gang i mellem indtil temperaturen når op på 118-120 grader.
1 spsk vaniljesukker, 200 g sukker, 1 dl kirsebærsaft fra dessertkirsebær
Tag så gryden af varmen, vrid husblassen, og smelt husblassen i den varme sukkerlage.
Hæld sukkerlagen i en tynd stråle ned i en skål, for eksempel skålen til røremaskinen, mens du pisker.
Fortæt med at piske til alt lagen er tilsat og massen bliver hvid og luftig som marengs. Den må ikke være helt kold, for så sætter den sig for meget.
Kom bagepapir i en form på cirka 20x20 cm, og drys et jævnt lag flormelis i bunden af formen.
50 g flormelis
Hæld skumfidusmassen ud oven på flormelisen, og sigt flormelis på toppen af skumfidusmassen også.
Lad formen stå, så massen kan sætte sig i minimum 3 timer. Herefter kan skumfiduserne skæres eller klippes ud. Vend de færdige skumfiduser i flormelis, og lad dem gerne ligge og tørre yderligere et par timer inden de kommes i en lufttæt beholder.
Noter
Ingrediensnoter
Husblas - Der skal husblas i skumfiduser for at de bliver seje og chewy og sætter sig så man kan klippe dem ud. Husblassen skal først ligge i blød i koldt vand, inden du vrider den for vand, og smelter den i den varme sukkerlage.Vaniljesukker - Du kan også bruge korn fra en vaniljestang, men vaniljesukker fungerer helt fint, og prisen er lidt lavere.Lage fra dessertkirsebær - Vi bruger saften fra glasset med dessertkirsebær som farve og smagsgiver i vores juleskum. Det kan være luksus amarenakirsebær eller et glas af de lidt billigere dessertkirsebær fra supermarkedet. Du kan også bruge andre typer af ublandet saft fx ribena solbærsaft.
Sprøjteposen
Du kan godt komme skumfidusmassen i en sprøjtepose, og sprøjte skumfiduserne ud på en bageplade med flormelis. Her gælder det virkelig om at arbejde hurtigt, for at massen ikke sætter sig inden du får den sprøjtet ud på pladen.
Hvis skumfiduserne er for bløde
Du kan godt redde dine skumfiduser hvis de bliver for bløde. Vend dem i en gang flormelis, og lad dem ligge og tørre 3-4 timer. Så bliver de mindre bløde og mere seje i det. Jo længere tid de tørrer, jo mindre bløde og klistrede bliver de.
Opbevaring af hjemmelavede skumfiduser
Kom dem i en lufttæt bøtte og sæt dem mørkt og køligt, så holder de sig bedst. Det kan være et viktualierum eller et mørkt køkkenskab, de skal ikke i køleskabet.