De lækreste bløde karameller overtrukket med chokolade. Thoms guldkarameller husker jeg tydeligt fra min barndom, det her er vores egen version af guldkarameller og jeg må sige, at den er tæt på originalen. Hvis du har lyst til at se hvor nemt det er at lave hjemmelavede guldkarameller, så læs med her og få vores opskrift.
Hjemmelavede karameller er bare bedst
Når man først en gang har lavet karameller selv, så er det også slut med at købe dem i butikker. For det første, så er det faktisk sjovt og det synes børnene også. De kan være med hele vejen og se hvordan det forvandler sig til karamel i gryden undervejs. Og så er der hele det med at pakke dem ind, det kan godt være at der forsvinder nogle undervejs, men det er nu helt hyggeligt at sidde sammen og pakke karameller.
Det er vigtig at du har et godt sukkertermometer, altså et termometer der kan tåle og måle høje temperaturer. Og du skal ramme 120 grader spot on. Mindre, så bliver de for bløde, mere og så bliver de stenhårde. Hvis du vil give dine guldkarameller et tvist, så kom flagesalt i karamellen helt til sidst.
Hjemmelavede Guldkarameller – Sådan gør du
Her kommer en hurtig gennemgang af de ingredienser du skal bruge og en kort beskrivelse af arbejdsprocessen, selve opskriften finder du længere nede på siden.
Til opskriften skal du bruge:
- Piskefløde
- Sukker
- Glukosesirup
- Vaniljepasta
OVERTRÆK:
- Mørk chokolade
Ingredienserne til karamellen til koges til slutemperaturen i en gryde. Karamelmassen hældes så i en form og køles ned. Den skæres efterfølgende i passende stykker og trilles til kugler. Karamelkuglerne køles af inden de dyppes i tempereret chokolade.
De færdige karameller køles herefter helt af til chokoladen har sat sig.
Elsker du hjemmelavet slik?
Prøv også vores opskrift på Chokolade fudge med hasselnødder eller Saltkarameller
Opskrift på flødekarameller med chokolade
Her får du vores opskrift på vaske ægte hjemmelavede guldkarameller. De smager helt fantastisk og så er de ret nemme at lave. Forkæl venner og familie med en pose hjemmelavede karameller med chokoladeovertræk.
Guldkarameller
Ingredienser
- 5 dl piskefløde
- 250 g sukker
- 125 g glukosesirup
- 1 tsk vaniljepasta
Overtræk:
- 200 g mørk chokolade
Sådan gør du
- Kom alle ingredienserne i en stor gryde og bring det i kog ved middelvarme.– Brug en nonstick gryde eller pande, så karamellen ikke så let hænger fast.
- Karamelmassen koges ved middel varme til temperaturen rammer 120 grader. Tag så gryden/panden af blusset.
- Karamelmassen hældes op i et fad 25×25 cm foret med bagepapir. Lad den køle ned i ca 1 time ved stuetemperatur inden den skæres ud i passende stykker med en skarp kniv.– En portion giver ca. 70 karameller.
- Rul de bløde karameller til kugler og sil dem på køl 1 time.
- Temperer chokoladen og dyp derefter de afkølede karameller i chokoladen. Kom dem på en plade med bage papir og lad den køle helt af.
- Pak guldkaramellerne i stykker af bagepapir eller cellofan.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her