Guldkarameller

/5

4 timer 10 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

Photo of author

Rasmus Juul Møller

De lækreste bløde karameller overtrukket med chokolade. Thoms guldkarameller husker jeg tydeligt fra min barndom, det her er vores egen version af guldkarameller og jeg må sige, at den er tæt på originalen. Hvis du har lyst til at se hvor nemt det er at lave hjemmelavede guldkarameller, så læs med her og få vores opskrift.

hjemmelavede guldkarameller med chokolade i skål med overskåret karamel

Hjemmelavede karameller er bare bedst

Når man først en gang har lavet karameller selv, så er det også slut med at købe dem i butikker. For det første, så er det faktisk sjovt og det synes børnene også. De kan være med hele vejen og se hvordan det forvandler sig til karamel i gryden undervejs. Og så er der hele det med at pakke dem ind, det kan godt være at der forsvinder nogle undervejs, men det er nu helt hyggeligt at sidde sammen og pakke karameller.

Det er vigtig at du har et godt sukkertermometer, altså et termometer der kan tåle og måle høje temperaturer. Og du skal ramme 120 grader spot on. Mindre, så bliver de for bløde, mere og så bliver de stenhårde. Hvis du vil give dine guldkarameller et tvist, så kom flagesalt i karamellen helt til sidst.

hjemmelavede guldkarameller nogle er indpakket og en er skåret over

Hjemmelavede Guldkarameller – Sådan gør du

Her kommer en hurtig gennemgang af de ingredienser du skal bruge og en kort beskrivelse af arbejdsprocessen, selve opskriften finder du længere nede på siden.

Til opskriften skal du bruge:

  • Piskefløde
  • Sukker
  • Glukosesirup
  • Vaniljepasta

OVERTRÆK:

  • Mørk chokolade

Ingredienserne til karamellen til koges til slutemperaturen i en gryde. Karamelmassen hældes så i en form og køles ned. Den skæres efterfølgende i passende stykker og trilles til kugler. Karamelkuglerne køles af inden de dyppes i tempereret chokolade.

De færdige karameller køles herefter helt af til chokoladen har sat sig.

hjemmelavede flødekarameller med chokolade i skål

Opskrift på flødekarameller med chokolade

Her får du vores opskrift på vaske ægte hjemmelavede guldkarameller. De smager helt fantastisk og så er de ret nemme at lave. Forkæl venner og familie med en pose hjemmelavede karameller med chokoladeovertræk.

hjemmelavede guldkarameller med chokolade i skål med overskåret karamel
Ingen stemmer endnu

Guldkarameller

Opskrift på lækre hjemmelavede guldkarameller. Den helt rigtige smag af karameller med chokolade, som man husker fra sin barndom.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Tilb. tid 40 min
Nedkøling 3 t 30 min
Samlet tid 4 t 10 min
Ret Slik
Køkken Dansk
Antal 70 stk
Kalorier 64 kcal

Ingredienser

  • 5 dl piskefløde
  • 250 g sukker
  • 125 g glukosesirup
  • 1 tsk vaniljepasta

Overtræk:

  • 200 g mørk chokolade

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienserne i en stor gryde og bring det i kog ved middelvarme.
    – Brug en nonstick gryde eller pande, så karamellen ikke så let hænger fast.
  • Karamelmassen koges ved middel varme til temperaturen rammer 120 grader. Tag så gryden/panden af blusset.
  • Karamelmassen hældes op i et fad 25×25 cm foret med bagepapir. Lad den køle ned i ca 1 time ved stuetemperatur inden den skæres ud i passende stykker med en skarp kniv.
    – En portion giver ca. 70 karameller.
  • Rul de bløde karameller til kugler og sil dem på køl 1 time.
  • Temperer chokoladen og dyp derefter de afkølede karameller i chokoladen. Kom dem på en plade med bage papir og lad den køle helt af.
  • Pak guldkaramellerne i stykker af bagepapir eller cellofan.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1karamelKalorier: 64kcalKulhydrater: 7gProtein: 1gFedt: 4gMættet fedt: 2gTransfedt: 1gKolesterol: 10mgNatrium: 6mgKalium: 26mgFibre: 1gSukker: 5gA-vitamin: 106IUC-vitamin: 1mgCalcium: 7mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Flødekarameller, Fredagsslik, Hjemmelavede guldkarameller, Hjemmelavet juleslik, Hjemmelavet slik
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.