Guldkarameller

Indhold

De lækreste bløde karameller overtrukket med chokolade. Thoms guldkarameller husker jeg tydeligt fra min barndom, det her er vores egen version af guldkarameller og jeg må sige, at den er tæt på originalen. Hvis du har lyst til at se hvor nemt det er at lave hjemmelavede guldkarameller, så læs med her og få vores opskrift.

hjemmelavede guldkarameller med chokolade i skål med overskåret karamel

Hjemmelavede karameller er bare bedst

Når man først en gang har lavet karameller selv, så er det også slut med at købe dem i butikker. For det første, så er det faktisk sjovt og det synes børnene også. De kan være med hele vejen og se hvordan det forvandler sig til karamel i gryden undervejs. Og så er der hele det med at pakke dem ind, det kan godt være at der forsvinder nogle undervejs, men det er nu helt hyggeligt at sidde sammen og pakke karameller.

Det er vigtig at du har et godt sukkertermometer, altså et termometer der kan tåle og måle høje temperaturer. Og du skal ramme 120 grader spot on. Mindre, så bliver de for bløde, mere og så bliver de stenhårde. Hvis du vil give dine guldkarameller et tvist, så kom flagesalt i karamellen helt til sidst.

hjemmelavede guldkarameller nogle er indpakket og en er skåret over

Hjemmelavede Guldkarameller – Sådan gør du

Her kommer en hurtig gennemgang af de ingredienser du skal bruge og en kort beskrivelse af arbejdsprocessen, selve opskriften finder du længere nede på siden.

Til opskriften skal du bruge:

  • Piskefløde
  • Sukker
  • Glukosesirup
  • Vaniljepasta

OVERTRÆK:

  • Mørk chokolade

Ingredienserne til karamellen til koges til slutemperaturen i en gryde. Karamelmassen hældes så i en form og køles ned. Den skæres efterfølgende i passende stykker og trilles til kugler. Karamelkuglerne køles af inden de dyppes i tempereret chokolade.

De færdige karameller køles herefter helt af til chokoladen har sat sig.

hjemmelavede flødekarameller med chokolade i skål

Opskrift på flødekarameller med chokolade

Her får du vores opskrift på vaske ægte hjemmelavede guldkarameller. De smager helt fantastisk og så er de ret nemme at lave. Forkæl venner og familie med en pose hjemmelavede karameller med chokoladeovertræk.

hjemmelavede guldkarameller med chokolade i skål med overskåret karamel
No ratings yet

Guldkarameller

Opskrift på lækre hjemmelavede guldkarameller. Den helt rigtige smag af karameller med chokolade, som man husker fra sin barndom.
Opskrift lavet af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Tilb. tid 40 min
Nedkøling 3 t 30 min
Samlet tid 4 t 10 min
Ret Slik
Køkken Dansk
Antal 70 stk
Kalorier 64 kcal

Ingredienser

  • 5 dl piskefløde
  • 250 g sukker
  • 125 g glukosesirup
  • 1 tsk vaniljepasta

Overtræk:

  • 200 g mørk chokolade

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienserne i en stor gryde og bring det i kog ved middelvarme.
    – Brug en nonstick gryde eller pande, så karamellen ikke så let hænger fast.
  • Karamelmassen koges ved middel varme til temperaturen rammer 120 grader. Tag så gryden/panden af blusset.
  • Karamelmassen hældes op i et fad 25×25 cm foret med bagepapir. Lad den køle ned i ca 1 time ved stuetemperatur inden den skæres ud i passende stykker med en skarp kniv.
    – En portion giver ca. 70 karameller.
  • Rul de bløde karameller til kugler og sil dem på køl 1 time.
  • Temperer chokoladen og dyp derefter de afkølede karameller i chokoladen. Kom dem på en plade med bage papir og lad den køle helt af.
  • Pak guldkaramellerne i stykker af bagepapir eller cellofan.

Nutrition

Serving: 1karamelKalorier: 64kcalKulhydrater: 7gProtein: 1gFedt: 4gMættet fedt: 2gTransfedt: 1gKolesterol: 10mgNatrium: 6mgKalium: 26mgFibre: 1gSukker: 5gA-vitamin: 106IUC-vitamin: 1mgCalcium: 7mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Flødekarameller, Fredagsslik, Hjemmelavede guldkarameller, Hjemmelavet juleslik, Hjemmelavet slik
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.
Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Indhold

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 6 år og Ellen på 4 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Populære opskrifter

Nyeste indlæg

Du vil måske også synes om