Opskrift på lækre hjemmelavede guldkarameller. Den helt rigtige smag af karameller med chokolade, som man husker fra sin barndom.
Tilb. tid 40 minuttermin
Nedkøling 3 timert30 minuttermin
Samlet tid 4 timert10 minuttermin
Antal 70stk
Ingredienser
5dlpiskefløde
250gsukker
125gglukosesirup
1tskvaniljepasta
Overtræk
200gmørk chokolade
Sådan gør du
Kom alle ingredienserne til karamellen i en stor gryde og bring det i kog ved middelvarme. - Brug en nonstick gryde eller pande, så karamellen ikke så let hænger fast.
5 dl piskefløde, 250 g sukker, 125 g glukosesirup, 1 tsk vaniljepasta
Karamelmassen koges ved middel varme til temperaturen rammer 120 grader. Tag så gryden/panden af blusset.
Karamelmassen hældes op i et fad 25x25 cm foret med bagepapir. Lad den køle ned i ca 1 time ved stuetemperatur inden den skæres ud i passende stykker med en skarp kniv.
Rul de bløde karameller til kugler og sil dem på køl 1 time.
Temperer chokoladen ved at hakke ⅔ af chokoladen groft og ⅓ helt fint. Smelt den grofthakkede chokolade i mikroovnen og rør i den hvert 15. sekund. Når den lige akkurat er smeltet, tilsættes den finthakkede chokolade, og der røres rundt til alt chokoladen er smeltet. Dyp derefter de afkølede karameller i chokoladen. Kom dem på en plade med bage papir og lad den køle helt af.
200 g mørk chokolade
Pak guldkaramellerne i stykker af bagepapir eller cellofan.
Noter
Ingrediensnoter
Glukosesirup - Det kan købes i større supermarkeder som Føtex og Bilka. Det er vigtigt for at få den rette konsistens på dine karameller, så det skal du ikke undlade.