Populært:

Lakridskarameller

5

/5

4 timer 10 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

4 timer 10 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Lækre og bløde lakridskarameller med den gode smag af lakrids, og et pift af flagesalt. Det er ungernes favorit og faktisk også min egen. Du vil bliver overrasket over hvor nemt det er at lave sine egne karameller, der smager meget bedre end dem man kan købe. Hvis du vil hvor nemt det er, så læs med her og få den nemme opskrift på karameller med lakrids.

lakridskarameller indpakket i hvidt bagepapir

Lav karameller sammen med dine børn

Når man først har lavet karameller et par gange, og bliver mere fortrolig med processen, så kan man sagtens involvere børnene i det. Det skal selvfølgelig være med forsigtighed, da karamelmassen er meget varm. Det er sjovt at se hvordan det tynde “pjask”, det starter med, forvandler sig til lækker tyk lakridskaramel i løbet af en halv times tid.

De bedste karameller er de hjemmelavede! Sådan siger mine børn i hvert fald og når jeg laver dem selv, så er jeg også sikker på at der ikke er “overflod” af E-numre i.

hjemmelavede lakridskarameller med smag af lakrids og salt

Lakridskarameller – sådan gør du

Det er rigtig nemt at lave lakridskarameller, det eneste “specielle” udstyr jeg vil anbefale at du anskaffer dig er et sukkertermometer. Altså et termometer der kan tåle høj varme. Der er nogen der kan se på karamellen hvornår den er varm nok, men det kan jeg altså ikke, så jeg bruger et termometer for at være på den sikre side.

Her kommer en hurtig gennemgang af de ingredienser du skal bruge og og fremgangsmåden.

Husk at den fulde opskrift kan du finde nederst på side her.

  • Piskefløde
  • Sukker
  • Glukosesirup
  • Vaniljepasta
  • Sort pastafarve
  • Lakridspulver
  • Flagesalt

I en stor gryde varmes piskefløde, sukker, glukosesirup samt vanilje og pastafarve op ved middel varme til det begynder at koge. Lad nu karamelmassen koge ved middel varme til karamellen har fået den rigtige temperatur.

Når temperaturen er nået tages gryden af blusset og lakridspulver kommes i en si og sigtes i karamelmassen sammen med flagesalt. Blandingen røres grundigt sammen go hældes i en form foret med bagepapir.

Lad karamellen køle af ved stuetemperatur i nogle timer inden den skæres ud i passende mundrette stykker, der pakkes ind i enten tilskåret cellofan eller bagepapir.

Find opskriften på hjemmelavede karameller med lakrids længere nede på siden her.

Prøv også: Saltkarameller

Lakridskarameller på bord pakket i hvidt papir

Opskrift på hjemmelavede flødekarameller med lakrids

Her kommer vores opskrift på lækre hjemmelavede lakridskarameller med flagesalt. De smager helt fantastisk, og det giver omkring 70 karameller pr. portion. Forkæl dig selv og din familie og gør det et hyggeprojekt i køkkenet sammen med ungerne.

lakridskarameller indpakket i hvidt bagepapir
5 fra 1 stemme

Lakridskarameller

Opskrift på lækre hjemmelavede flødekarameller med lakrids og flagesalt. De bedste saltkarameller med smag af lakrids du kommer til at spise.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Tilb. tid 40 minutter
Nedkøling 3 timer 30 minutter
Samlet tid 4 timer 10 minutter
Ret Slik
Køkken Dansk
Antal 70 stk
Kalorier 46 kcal

Ingredienser

  • 5 dl piskefløde
  • 250 g sukker
  • 125 g glukosesirup
  • 1 tsk vaniljepasta
  • 1,5 tsk sort pastafarve, Eller anden sort farve egnet til fødevarer.
  • 1,5 spsk lakridspulver, Giver en mild smag af lakrids, for en mere kraftig smag kan der kommes 2 spsk. i.
  • 1 spsk flagesalt

Sådan gør du

  • I en stor gryde eller pande varmes piskefløde, sukker, glukosesirup, sort farve samt vaniljepasta op under omrøring til det begynder at koge.
    – Det bør være nonstick gryde eller pande, så karamellen ikke så let sætter sig fast.
  • Karamelmassen koges ved middel varme til temperaturen rammer 120 grader, rør jævnligt i massen. Tag gryden/panden af blusset og kom flagesalt i sammen med lakridspulveret der sigtes i. Rør det grundigt sammen, så lakridspulveret og flagesaltet bliver godt rørt ind i karamellen.
  • Karamelmassen hældes nu op i et fad på ca. 25×25 cm foret med bagepapir. Lad den køle ned i ca. 3,5 timer ved stuetemperatur inden den skæres ud i passende stykker med en skarp kniv.
    – Der bliver ca. 70 karameller
  • Karamellerne pakkes i cellofan eller bagepapir skåret til i passende stykker.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1karamelKalorier: 46kcalKulhydrater: 6gProtein: 1gFedt: 3gMættet fedt: 2gKolesterol: 10mgNatrium: 105mgKalium: 5mgSukker: 4gA-vitamin: 105IUC-vitamin: 1mgCalcium: 5mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.