Madformadelskere / Snacks / Karamel popcorn – Popcorn med saltet karamel

Karamel popcorn – Popcorn med saltet karamel

4.67

/5

10 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

4.67

/5

10 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Sprøde popcorn med en ydre skal af lækker karamel, er skønt som en snack, kagepynt eller til filmaftenen. Det tager kun 10 minutter at lave, og så har du en skål lækre karamel popcorn du kan dele med familien. Læs med her og få den nemme opskrift.

karamel popcorn i hvid skål og på bordet

Karamelliserede popcorn er altid et hit

Popcorn med salt smager fantastisk, men hvorfor ikke lige give smagen en ekstra dimension med saltet karamel. Hvis man nu skal hygge på sofaen med popcorn, så kan man lige så godt få det bedste ud af det, og det bedste er karamel popcorn!

Vi har lavet disse popcorn med karamel utallige gange, og de bliver et kæmpe hit hver gang vi serverer dem. Både hos vores egne børn, men også hos de gæster vi har lavet dem til. Det er bare en skøn mundfuld, en perfekt balance mellem sprødt, sødt og salt.

Hvid skål med karamelliserede popcorn og karamel popcorn på bordet ved siden af

Ingrediensnoter

Popcorn – Du kan bruge alle slags popcorn. Mikroovnspopcorn, de traditionelle grydepopcorn, og de færdigpoppede slags. Hvis de popcorn du bruger ikke er tilsat salt, kan du komme lidt ekstra salt i opskriften. Du kan justere saltmængden efter din egen smag.

Natron – Det er natron du skal bruge til denne opskrift for at få karamellen til at svulme rigtigt op, så den kan fordeles på popcornene.

Smør – Jeg bruger almindeligt usaltet smør. Bruger du saltet smør, skal du reducere saltmængden en smule.

Hvordan laver man karamel popcorn?

Det er ikke spor svært at lave disse popcorn, du kan sammenligne processen lidt med at lave brunede kartoflerførst laver man en karamel og så vender man popcorn i. Mere er der faktisk ikke i det.

Find opskriften længere nede på siden her.

skål med karamelpopcorn på bord med bagepapir og popcorn ved siden af

Tips til opskriften

  • Pas på karamellen ikke bliver for mørk. Hvis karamellen brænder på, må du starte forfra. Derfor skal du holde godt øje med din karamel, det er en god ide at skrue ned for blusset når sukkeret begynder at smelte.
  • Opbevar dine popcorn i en tætsluttende bøtte hvis du ikke spiser dem alle på en gang. De kan fint holde sig sprøde til dagen efter på denne måde.

Brug disse popcorn med karamel til:

  • Du kan selvfølgelig spise disse popcorn som snack fredag aften
  • De er altid et kæmpe hit til børnefødselsdagen.
  • Brug som pynt på en lækker kage.
  • De kan også indgå som et sprødt element på en desserttallerken.
  • Pak dem i små cellofanposer, og del dem ud når der er fødselsdag.
karamel popcorn i hvid skål

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg bruge bagepulver i stedet for natron?

Nej. Bagepulver vil ikke få karamellen til at svulme op som natron gør. Derfor vil du ikke få samme resultat med bagepulver. Vi anbefaler kun at lave opskriften med natron.

Kan jeg gemme popcornene til dagen efter?

Ja det kan du sagtens. Kom dem i en tætsluttende bøtte med låg, og så skal de gode holde sig sprøde til næste dag.

Kan jeg udelade salt?

Ja! Hvis du gerne vil spare på saltet, kan du sagtens lave denne opskrift uden salt. Hvis du bruger mikroovnspopcorn, er de ofte saltede i forvejen, og derfor behøver man ikke salt.

Opskrift på Karamel popcorn

Her er vores version af popcorn med karamel. Hvis du bruger popcorn fra mikroovnspose, skal du ikke bruge helt så meget salt som hvis du bruger nogen du selv har poppet i en gryde. Der er fordi at popcorn til mikroovnen ofte indeholder salt i forvejen. Du må prøve dig lidt frem i forhold til mængden af salt, så den passer til lige præcis dine popcorn.

Det er en god ide at lave karamel popcornene i en stor gryde, da det ellers bliver svært at fordele karamellen ordenligt. Vi bruger en stor suppegryde når vi laver dem. Det fungerer rigtig godt!

karamel popcorn i hvid skål og på bordet
4.67 fra 27 stemmer

Karamel popcorn

Opskrift på den ultimative popcorn snack! Popcorn med saltet karamel er fantastisk en fredag aften eller til børnefødselsdagen. De er nemme at lave, og så smager karamelpopcorn bare godt! Pas på.. De er stærkt vanedannende.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 2 minutter
Tilb. tid 8 minutter
Samlet tid 10 minutter
Ret Snack
Køkken Amerikansk
Antal 4 personer
Kalorier 464 kcal

Ingredienser

  • 1 pose mikropopcorn
  • 3 dl sukker
  • 1/2 spsk fint salt
  • 50 g smør
  • 1 spsk natron

Sådan gør du

  • Start med at poppe 1 pose popcorn som anvist på posen, man kan selvefølgelig også lave popcornene i en gryde hvis man er mere til det. Hvis du laver dem selv, skal du bruge cirka 90 gram poppede popcorn.
  • Smelt derefter 3 dl. sukker i en gryde på middel varme. Pas på det ikke brænder på. Tilsæt salt og smør når sukkeret er smeltet, og rør i karamellen. 
  • Når massen er gyldenbrun og ensartet tilsættes natron og gryden tages af varmen. Nu begynder karamellen at svulme op, rør godt i massen og tilsæt derefter de poppede popcorn. 
  • Vend popcornene i karamellen indtil det er godt fordelt, og hæld derefter popcornene ud i en bradepande for at køle af.
  • Server for din familie eller andre du holder af!

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 464kcalKulhydrater: 92gProtein: 3gFedt: 11gMættet fedt: 7gTransfedt: 1gKolesterol: 27mgNatrium: 1032mgKalium: 66mgFibre: 3gSukker: 75gA-vitamin: 312IUCalcium: 5mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Disse popcorn er søde, og det skal man selvfølgelig være til, prøv også Popcorn med smør eller saltmandler.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 18. januar 2019 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar

17 kommentarer til “Karamel popcorn – Popcorn med saltet karamel”

  1. Hey… du skriver der skal bruges 1 spsk. salt er det salt som skal på de færdige popcorn inden karamellen ???

    Svar
    • Hej Annette
      Saltet skal i selve karamellen samtidig med smør. Det skal i efter du har smeltet sukkeret.
      Håber det besvarer dit spørgsmål og at du får lavet nogle lækre popcorn 🙂

      Svar
  2. Hvor længe kan de mon holde sig efter de er blevet tilberedte?
    Altså bliver de alt for bløde, hvis de laves dagen inden en børnefødselsdag?

    Svar
    • Har ikke forsøgt, men tror bestemt du kan lave dem dagen før og komme dem i en plasticpose eller en lufttæt plastbøtte.

      Svar
    • Hej Mette
      Den gør at karamellen bliver helt luftig og hæver op, så man kan fordele den på popcornene 🙂
      God fornøjelse med det 🙂
      Mvh Tina

      Svar
  3. Hey Tina 😊
    Tænker det er groft salt men vil lige være sikker da det ville være ærgerligt hvis jeg tager fejl 😂
    Venlig hilsen Sarah 😊

    Svar
    • Hej Sarah

      Godt du spørger, jeg har faktisk brugt fint salt her, jeg retter det lige i opskriften.

      God fornøjelse med popcornene

      Mvh Tina

      Svar
  4. Hey igen Tina 😊
    Det var heldigt jeg fik spurgt 😂
    Tak for svar.
    Venlig hilsen Sarah 🤶🏼🎄🎅🏼

    Svar
  5. Jeg har prøvet to gange nu og h et gang natron kommer i bliver karamellen sten hård og i klumper. Den her opskrift virker ikke for mig..

    Svar
    • Hej Marie

      Det lyder mærkeligt. Det har jeg aldrig oplevet. Jeg bruger almindelig natron, den fra Dr oetker. Når den kommer i, hæver det hele ligesom op og bliver luftigt.

      Det er vigtigt at røre godt og tag gerne gryden af varmen. Jeg tænker om din karamel måske har været for mørk når du kommer natron i? Det er det eneste jeg lige kan tænke på, der kan være gået galt.

      Mvh Tina

      Svar
4.67 from 27 votes (27 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.