Karamel popcorn – Popcorn med saltet karamel

Popcorn med salt smager fantastisk, men hvorfor ikke lige give smagen en ekstra dimension med saltet karamel. Hvis man nu skal hygge på sofaen med popcorn, så kan man lige så godt få det bedste ud af det, og det bedste er karamel popcorn!

Vi har lavet disse popcorn med karamel utallige gange, og de bliver et kæmpe hit hver gang vi serverer dem. Både hos vores egne børn, men også hos de gæster vi har lavet dem til. Det er bare en skøn mundfuld, en perfekt balance mellem sprødt, sødt og salt.

karamel popcorn - Nem opskrift på popcorn med saltkaramel

Karamel popcorn opskrift

Her er vores version af popcorn med karamel. Hvis du bruger popcorn fra mikroovnspose, skal du ikke bruge helt så meget salt som hvis du bruger nogen du selv har poppet i en gryde. Der er fordi at popcorn til mikroovnen ofte indeholder salt i forvejen. Du må prøve dig lidt frem i forhold til mængden af salt, så den passer til lige præcis dine popcorn.

Det er en god ide at lave karamel popcornene i en stor gryde, da det ellers bliver svært at fordele karamellen ordenligt. Vi bruger en stor suppegryde når vi laver dem. Det fungerer rigtig godt!

karamel popcorn - Nem opskrift på popcorn med saltkaramel
4.43 fra 26 stemmer

Karamel popcorn opskrift

Den ultimative popcorn snack!
Udskriv Pin
Tilb. tid 10 min
Samlet tid 10 min
Ret Snack
Køkken Amerikansk
Antal 4 personer
Kalorier 381 kcal

Ingredienser

  • 1 pose mikropopcorn , eller 90 gram af den gammelsdags slags poppet i gryde
  • 3 dl sukker
  • 1/2 spsk salt, 1 hel spiseske hvis du bruger popcorn poppet i gryde uden salt (da mikro-popcorn indeholder salt i forvejen)
  • 50 g smør
  • 1 spsk natron

Sådan gør du

  • Start med at poppe en pose popcorn som anvist på posen, man kan selvefølgelig også lave popcornene i en gryde hvis man er mere til det. Hvis du laver dem selv, skal du bruge cirka 90 gram poppede popcorn.
  • Smelt derefter 3 dl. sukker i en gryde på middel varme. Pas på det ikke brænder på. Tilsæt salt og smør når sukkeret er smeltet, og rør i karamellen. 
  • Når massen er gyldenbrun og ensartet tilsættes natron og gryden tages af varmen. Nu begynder karamellen at svulme op, rør godt i massen og tilsæt derefter de poppede popcorn. 
  • Vend popcornene i karamellen indtil det er godt fordelt, og hæld derefter popcornene ud i en bradepande for at køle af.
  • Server for din familie eller andre du holder af!

Nutrition

Serving: 100gKalorier: 381kcalKulhydrater: 75gProtein: 1gFedt: 10gMættet fedt: 6gKolesterol: 27mgNatrium: 207mgSukker: 75gA-vitamin: 312IUCalcium: 3mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Popcorn, Saltkaramel
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Disse popcorn er søde, og det skal man selvfølgelig være til, vil du prøve en lidt sundere snack, så prøv Ananas med myntesukker eller saltmandler.

Tips til opskriften på karamel popcorn

Det er ikke spor svært at lave disse popcorn, du kan sammenligne processen lidt med at lave brunede kartoflerførst laver man en karamel og så vender man popcorn i. Mere er der faktisk ikke i det.

  • Pas på karamellen ikke bliver for mørk. Hvis karamellen brænder på, må du starte forfra. Derfor skal du holde godt øje med din karamel, det er en god ide at skrue ned for blusset når sukkeret begynder at smelte.
  • Opbevar dine popcorn i en tætsluttende bøtte hvis du ikke spiser dem alle på en gang. De kan fint holde sig sprøde til dagen efter på denne måde.

Brug disse popcorn til:

  • Du kan selvfølgelig spise disse popcorn som snack fredag aften
  • De er altid et kæmpe hit til børnefødselsdagen.
  • Brug som pynt på en lækker kage.
  • De kan også indgå som et sprødt element på en desserttallerken.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 18. januar 2019 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Tina Westergaard Møller

Tina Westergaard Møller

Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

11 reaktioner

  1. Hey… du skriver der skal bruges 1 spsk. salt er det salt som skal på de færdige popcorn inden karamellen ???

    1. Hej Annette
      Saltet skal i selve karamellen samtidig med smør. Det skal i efter du har smeltet sukkeret.
      Håber det besvarer dit spørgsmål og at du får lavet nogle lækre popcorn 🙂

  2. Hvor længe kan de mon holde sig efter de er blevet tilberedte?
    Altså bliver de alt for bløde, hvis de laves dagen inden en børnefødselsdag?

    1. Har ikke forsøgt, men tror bestemt du kan lave dem dagen før og komme dem i en plasticpose eller en lufttæt plastbøtte.

    1. Hej Mette
      Den gør at karamellen bliver helt luftig og hæver op, så man kan fordele den på popcornene 🙂
      God fornøjelse med det 🙂
      Mvh Tina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg