Madformadelskere / Snacks / Karamelpopcorn – Popcorn med saltet karamel

Karamelpopcorn – Popcorn med saltet karamel

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Sprøde popcorn med en ydre skal af lækker karamel, er skønt som en snack, kagepynt eller til filmaftenen. De tager kun 10 minutter at lave, og så har du en skål lækre karamelpopcorn du kan dele med familien.

karamelpopcorn i hvid skål.

Flere søde sager

HOP DIREKTE TIL

    Popcorn med salt smager fantastisk, men hvorfor ikke lige give smagen en ekstra dimension med saltet karamel. Hvis man nu skal hygge på sofaen med popcorn, så kan man lige så godt få det bedste ud af det, og det bedste er karamelpopcorn!

    Opskriften er god fordi

    En sikker vinder – Vi har lavet disse popcorn med karamel utallige gange, og de bliver et kæmpe hit hver gang vi serverer dem. Både hos vores egne børn, men også hos de gæster vi har lavet dem til. Det er bare en skøn mundfuld, en perfekt balance mellem sprødt, sødt og salt.

    Ingrediensnoter

    Popcorn – Du kan bruge alle slags popcorn. Mikroovnspopcorn, de traditionelle grydepopcorn, og de færdigpoppede slags. Hvis de popcorn du bruger ikke er tilsat salt, kan du komme lidt ekstra salt i opskriften. Du kan justere saltmængden efter din egen smag.

    Natron – Det er natron du skal bruge til denne opskrift for at få karamellen til at svulme rigtigt op, så den kan fordeles på popcornene. Bagepulver virker altså ikke.

    Smør – Jeg bruger almindeligt usaltet smør. Bruger du saltet smør, skal du reducere saltmængden en smule.

    Hvordan laver man karamelpopcorn?

    Det er ikke spor svært at lave disse popcorn, du kan sammenligne processen lidt med at lave brunede kartofler.

    1. Først laver man en karamel ved at smelte sukker og tilsætte smør i en stor gryde.
    2. Når karamellen har en god farve, så kommer man natron i og rører godt rundt, så massen svulmer op.
    3. Så vender man popcorn i.
    4. Til sidst breder man popcornene ud i et fad eller på en bageplade, så karamellen kan sætte sig, og så er de klar til servering. Mere er der faktisk ikke i det.

    Find den fulde opskrift længere nede på siden.

    Tips og Tricks

    Pas på karamellen ikke bliver for mørk – Hvis karamellen brænder på, må du starte forfra. Derfor skal du holde godt øje med din karamel, det er en god ide at skrue ned for blusset når sukkeret begynder at smelte. Hvis karamellen brænder på bliver den bitter og uspiselig.

    Gryden – Det er en god ide at lave karamellen til popcornene i en stor gryde, da det ellers bliver svært at fordele karamellen ordenligt. Vi bruger en stor suppegryde når vi laver dem. Det fungerer rigtig godt!

    Opbevaring – Opbevar dine popcorn i en tætsluttende bøtte hvis du ikke spiser dem alle på en gang. De kan fint holde sig sprøde til dagen efter på denne måde.

    Servering – Du kan selvfølgelig spise disse popcorn som snack fredag aften, og de er altid et hit til børnefødselsdagen. De er også fine som pynt på kager eller desserter, eller til at dele ud i små poser.

    skål med karamelpopcorn på bord med bagepapir og popcorn ved siden af.

    Ofte stillede spørgsmål

    Kan jeg gemme karamelpopcorn til dagen efter?

    Ja det kan du sagtens. Kom dem i en tætsluttende bøtte med låg, og så skal de gode holde sig sprøde til næste dag.

    Kan jeg udelade salt i karamelpopcorn?

    Ja! Hvis du gerne vil spare på saltet, kan du sagtens lave denne opskrift uden salt. Hvis du bruger mikroovnspopcorn, er de ofte saltede i forvejen, og derfor behøver man ikke salt.

    Flere lækre snacks

    Er du sulten efter mere? Følg Madformadelskere på Instagram, Facebook og Pinterest for at få de nyeste opskrifter!

    karamelpopcorn i hvid skål.
    4.67 fra 27 stemmer

    Karamelpopcorn

    Opskrift på den ultimative popcorn snack! Popcorn med saltet karamel er fantastisk en fredag aften eller til børnefødselsdagen. De er nemme at lave, og så smager karamelpopcorn bare godt! Pas på.. De er stærkt vanedannende.
    Opskrift af: Tina Westergaard Møller
    Udskriv Pin
    Forb. tid 2 minutter
    Tilb. tid 8 minutter
    Samlet tid 10 minutter
    Ret Snack
    Køkken Amerikansk
    Antal 4 personer
    Kalorier 464 kcal

    Ingredienser

    • 1 pose mikropopcorn
    • 3 dl sukker
    • ½ spsk fint salt
    • 50 g smør
    • 1 spsk natron

    Sådan gør du

    • Start med at poppe popcornene som anvist på posen, man kan selvefølgelig også lave popcornene i en gryde hvis man er mere til det. 
      1 pose mikropopcorn
    • Smelt derefter sukker i en gryde på middel varme. Pas på det ikke brænder på. Tilsæt salt og smør når sukkeret er smeltet, og rør i karamellen. 
      3 dl sukker, 50 g smør, ½ spsk fint salt
    • Når massen er gyldenbrun og ensartet tilsættes natron og gryden tages af varmen. Nu begynder karamellen at svulme op, rør godt i massen og tilsæt derefter de poppede popcorn. 
      1 spsk natron
    • Vend popcornene i karamellen indtil det er godt fordelt, og hæld derefter popcornene ud i en bradepande for at køle af.
    • Server for din familie eller andre du holder af!

    Tips og noter

    1. Popcorn – Vi bruger en pose mikrobølgepopcorn, men du kan også poppe dem i en gryde hvis du hellere vil det. Hvis du laver dem selv, skal du bruge cirka 90 gram poppede popcorn.
    2. Opbevaring – Du kan godt opbevare de færdige karamelpopcorn i en lufttæt bøtte et par dage, hvor de stadig holder sig sprøde og lækre.

    Hvad skal du huske til næste gang?



    Ernæringsinformation

    Serving: 1personKalorier: 464kcalKulhydrater: 92gProtein: 3gFedt: 11gMættet fedt: 7gTransfedt: 1gKolesterol: 27mgNatrium: 1032mgKalium: 66mgFibre: 3gSukker: 75gA-vitamin: 312IUCalcium: 5mgJern: 1mg
    Vilkår for beregning af ernæringsdata
    Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

    Opdatering

    Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 18. januar 2019 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

    Denne opskrift er senest opdateret:

    Opskrift af

    Tina Westergaard Møller Avatar

    17 kommentarer til “Karamelpopcorn – Popcorn med saltet karamel”

    1. Hey… du skriver der skal bruges 1 spsk. salt er det salt som skal på de færdige popcorn inden karamellen ???

      Svar
      • Hej Annette
        Saltet skal i selve karamellen samtidig med smør. Det skal i efter du har smeltet sukkeret.
        Håber det besvarer dit spørgsmål og at du får lavet nogle lækre popcorn 🙂

        Svar
    2. Hvor længe kan de mon holde sig efter de er blevet tilberedte?
      Altså bliver de alt for bløde, hvis de laves dagen inden en børnefødselsdag?

      Svar
      • Har ikke forsøgt, men tror bestemt du kan lave dem dagen før og komme dem i en plasticpose eller en lufttæt plastbøtte.

        Svar
      • Hej Mette
        Den gør at karamellen bliver helt luftig og hæver op, så man kan fordele den på popcornene 🙂
        God fornøjelse med det 🙂
        Mvh Tina

        Svar
    3. Hey Tina 😊
      Tænker det er groft salt men vil lige være sikker da det ville være ærgerligt hvis jeg tager fejl 😂
      Venlig hilsen Sarah 😊

      Svar
      • Hej Sarah

        Godt du spørger, jeg har faktisk brugt fint salt her, jeg retter det lige i opskriften.

        God fornøjelse med popcornene

        Mvh Tina

        Svar
    4. Hey igen Tina 😊
      Det var heldigt jeg fik spurgt 😂
      Tak for svar.
      Venlig hilsen Sarah 🤶🏼🎄🎅🏼

      Svar
    5. Jeg har prøvet to gange nu og h et gang natron kommer i bliver karamellen sten hård og i klumper. Den her opskrift virker ikke for mig..

      Svar
      • Hej Marie

        Det lyder mærkeligt. Det har jeg aldrig oplevet. Jeg bruger almindelig natron, den fra Dr oetker. Når den kommer i, hæver det hele ligesom op og bliver luftigt.

        Det er vigtigt at røre godt og tag gerne gryden af varmen. Jeg tænker om din karamel måske har været for mørk når du kommer natron i? Det er det eneste jeg lige kan tænke på, der kan være gået galt.

        Mvh Tina

        Svar
    4.67 from 27 votes (27 ratings without comment)

    Skriv en kommentar

    Opskriftsvurdering





    Om madformadelskere

    Redaktionen:
    Tina Westergaard Møller
    Rasmus Juul Møller

    Mad for Madelskere udgives af:
    WM Media
    CVR: 38046799
    Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

    Kontakt
    [email protected]

    Rettigheder

    Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.